Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέσα στο ΣΚ με έπιασε ένα online spree αιτήσεων για καταναλωτικά δάνεια και στις 4 συστημικές τράπεζες. Κυρίως από περιέργεια το έκανα για να δω ποιά είναι η εικόνα της πιστοληπτικής μου ικανότητας σε όλες τις τράπεζες.

Συνολικά μου εγκρίθηκαν 15k από Πειραιώς, 5k από Eurobank, 5k από Alpha και 6k από Εθνική. Όλα ήταν από αυτά τα online γρήγορα δάνεια που μπαίνουν άμεσα στο λογαριασμό σου. Τα οποία όλα στη συνέχεια τα ακύρωσα, δε τα αποδέχτηκα καν όταν έφτασα στο τελικό κομμάτι της άμεσης αποταμίευσης. Και ρωτάω, μήπως τελικά έκανα μαλακία και αυτό θα επηρεάσει μελλοντικά τη πιστοληπτική μου ικανότητα αρνητικά?

Ένα γρήγορο background. Για πολλά χρόνια ήμουν Τειρεσία, αποκλεισμένος από δανεισμό. Συνολικά από μια τράπεζα μου διαγράφηκε εντελώς χρέος 15k (έκανα χρήση ευνοϊκής ρύθμισης πριν 8 χρόνια) και από άλλη χρέος 10k διακανονιστηκε με αποπληρωμή μόλις 1.7k . Στη συνέχεια βγήκα από Τειρεσία (μου πήρε συνολικά 5 χρόνια να βγω). Ενδιάμεσα αυτά τα χρόνια λόγω πολύ καλής οικονομικής διαχείρισης κατάφερα πολύ σημαντικές αποταμιεύσεις (κάνω 2 δουλειές, μια full time day job στην Ελλάδα και μια remote στο εξωτερικό) ενώ από περσι έχω πλέον 2 πιστωτικές με συνολικό πιστωτικό όριο 8k και για τις 2. Τις κάρτες επίσης τις πήρα περισσότερο για να τσεκάρω οτι βγήκα από Τειρεσία (αν και έκανα στοχευμένη χρήση τους για κάποιες άτοκες δόσεις και πλέον είναι εντελώς αποπληρωμένες).

Τελικός στόχος μου είναι αγορά σπιτιού μέσω μόνο της αποταμίευσης μου, καθώς λόγω πολύ υψηλού εισοδήματος αποταμιεύω μεταξύ 1.5k και 1.8k κατά μέσο όρο τον μήνα (ανάλογα τις μηνιαίες υποχρεώσεις μου). Έχω ελάχιστα προσωπικά έξοδα (μένω στο πατρικό μου) και εσκεμμένα αποφεύγω περιττά έξοδα. Δεν έχω οικογενειακές υποχρεώσεις, είμαι στα late 30s μου, έχω μόνο ένα αυτοκίνητο στο όνομα μου και η πρωινή μου δουλειά είναι σταθερή εδώ και πολλά χρόνια, υψηλά αμειβόμενη στον ιδιωτικό τομέα με σύμβαση αορίστου χρόνου. Σύμφωνα με το πλάνο μου θα είμαι σε θέση μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια να κάνω αγορά σπιτιού (μιλάμε για κανένα παλιό δυάρι τώρα έτσι) μόνο από τις αποταμιεύσεις μου. Ήδη είμαι πάνω από το 70% του στόχου αποταμίευσης μου. Εύλογα θα ρωτήσετε γιατί να μη πάρω στεγαστικό δάνειο. Η απάντηση είναι οτι δεν θέλω γιατί έχω πικρή εμπειρία από την οικογένεια μου όπου ουσιαστικά το πατρικό μου είμαστε σε φάση να το χάσουμε (θα δείξει στα επόμενα 2-3 χρόνια γιατί είμαστε στον παλιό νόμο Κατσέλη).

Ενδεχομένως όμως δεν αποκλείω τη πιθανότητα να πάρω κανένα μικρό δάνειο (μέχρι 15k) μελλοντικά σε περίπτωση που χρειαστώ άμεση ψιλοανακαίνιση (μιας και θα μου φύγουν όλες οι αποταμιεύσεις μου στην αγορά). Τέλος δεν έχω κανένα χρέος στο δημόσιο (εφορίες, ταμεία κτλ).Παθητικό μηδέν. 

Τι πιστεύετε? Έκανα μαλακία?

Επεξ/σία από ModernAthenian
Δημοσ.

Η πραγματική ερώτηση είναι γιατί δεν σώζεις το πατρικό σου, εφόσον καταφέρνεις και βγάζεις τόσα χρήματα το μήνα;

• Like 7
Δημοσ.

Άσχετο με το ερώτημα αλλα μπράβο φίλε για το πρόγραμμα που έχεις φτιαξει, μπράβο για την ανακαμψη απ τα μαυρα κατάστιχα και ευχομαι να καταφερεις το στόχο σου και ακόμα παραπάνω. 

• Super Moderators
Δημοσ.
10 hours ago, ModernAthenian said:

Δεν έχω οικογενειακές υποχρεώσεις, είμαι στα late 30s μου

On 27/01/2014 at 17:17, Τοξοβόλος_UK_ said:

Σε 12 ώρες γίνομαι 33

On 05/08/2013 at 21:56, Τοξοβόλος_UK_ said:

Ο Ινδός μου αθόρυβα,μεθοδικά κ με επιμονή τον έστειλε

On 15/02/2014 at 06:44, Τοξοβόλος_UK_ said:

Πάντως ο γιός μου ήδη έχει δείξει σημαδάκια ότι μάλλον θα βγεί στρέητ.Αν είναι τελικά στρέητ το οποίο εξάλλου στατιστικά κ πιο αναμενόμενο απλά δε θέλω να μπλέξει με μικροαστή Ελληνίδα.Όλα τα άλλα τα παλεύουμε.

Ρε Τοξοβόλε, πόσα χρόνια είσαι στα 30? Ο Ινδός τι έγινε, δεν είχατε υϊοθετήσει? 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Thresh είπε

Ρε Τοξοβόλε, πόσα χρόνια είσαι στα 30? Ο Ινδός τι έγινε, δεν είχατε υϊοθετήσει? 

zozo.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, vdanasto είπε

Η πραγματική ερώτηση είναι γιατί δεν σώζεις το πατρικό σου, εφόσον καταφέρνεις και βγάζεις τόσα χρήματα το μήνα;

Έχει γίνει έφεση οπότε περιμένουμε το αποτέλεσμα το 2025. Αλλά είναι άσωστο τώρα μιλάμε το πατρικό. Είναι κοντά στα 300k τα χρέη που έχουν κάνει accumulate οι δικοί μου (μαζί με τόκους). Αν το κερδίσουμε στην έφεση εντάξει. Αλλιώς λογικά θα πάμε για αναίρεση που θα δώσει άλλη μια παράταση 2 χρόνια μέχρι τότε, οπότε από 2027-2028 και βλέπουμε. Ε, και μετά αν το χάσουμε και από Άρειο Πάγο λογικά οι δικοί μου θα μπουν σε απευθείας negotiation με τους πιστωτές. 

Δεν έχει νόημα να κάνω κάτι γι' αυτό το σπίτι. Οτι γίνει έγινε. Εξάλλου και στη χειρότερη που το χάσουμε οι δικοί μου έχουν ικανά εισοδήματα για να νοικιάσουν πολύ καλό σπίτι μέτα. 

3 ώρες πριν, bikey77 είπε

Άσχετο με το ερώτημα αλλα μπράβο φίλε για το πρόγραμμα που έχεις φτιαξει, μπράβο για την ανακαμψη απ τα μαυρα κατάστιχα και ευχομαι να καταφερεις το στόχο σου και ακόμα παραπάνω. 

Σε ευχαριστώ. Με τεράστιες θυσίες όμως φίλε μου. Αλλά ήδη από τα early 30's είχα καταλάβει ότι έπρεπε να ξεμπλέξω με τις μαλακίες που έκανα στα 20's μου και με είχαν οδηγήσει σε accumulated χρέη κοντά στα 30k. Φυσικά όταν είχα αρχίσει τις διαδικασίες για διακανονισμό/ διαγραφή με τις τράπεζες δεν ήξερα που θα καταλήξει. Υπήρχαν μέρες που το έβλεπα ανέλπιδο αλλά με κάποιο τρόπο το κατάφερα. 

Φυσικά για να είμαι δίκαιος, το γεγονός οτι είχα αποκλειστεί από δανεισμό στη συνέχεια για τόσα πολλά χρόνια με είχε πεισμώσει. Μπορεί κιόλας τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα όντως να με προστάτευσε από καμιά ασκεψιά πάλι. Ε, με το που είδα όμως οτι άρχισα να τα πάω καλά με τις αποταμιεύσεις είπα εδώ είμαστε. Ας το προσπαθήσω και όπου βγει. 

Αλλά επι του πρακτέου ξέρει κανείς αν αυτές οι ακυρωμένες αιτήσεις έχουν impact στην πιστοληπτική μου ικανότητα? Ξέρω πχ πως στο εξωτερικό φαίνονται στα soft searches των credit agencies κάτι τέτοια. Για Ελλάδα δεν έχω ιδέα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, ModernAthenian είπε

Μέσα στο ΣΚ με έπιασε ένα online spree αιτήσεων για καταναλωτικά δάνεια και στις 4 συστημικές τράπεζες. Κυρίως από περιέργεια το έκανα για να δω ποιά είναι η εικόνα της πιστοληπτικής μου ικανότητας σε όλες τις τράπεζες.

Συνολικά μου εγκρίθηκαν 15k από Πειραιώς, 5k από Eurobank, 5k από Alpha και 6k από Εθνική. Όλα ήταν από αυτά τα online γρήγορα δάνεια που μπαίνουν άμεσα στο λογαριασμό σου. Τα οποία όλα στη συνέχεια τα ακύρωσα, δε τα αποδέχτηκα καν όταν έφτασα στο τελικό κομμάτι της άμεσης αποταμίευσης. Και ρωτάω, μήπως τελικά έκανα μαλακία και αυτό θα επηρεάσει μελλοντικά τη πιστοληπτική μου ικανότητα αρνητικά?

Ένα γρήγορο background. Για πολλά χρόνια ήμουν Τειρεσία, αποκλεισμένος από δανεισμό. Συνολικά από μια τράπεζα μου διαγράφηκε εντελώς χρέος 15k (έκανα χρήση ευνοϊκής ρύθμισης πριν 8 χρόνια) και από άλλη χρέος 10k διακανονιστηκε με αποπληρωμή μόλις 1.7k . Στη συνέχεια βγήκα από Τειρεσία (μου πήρε συνολικά 5 χρόνια να βγω). Ενδιάμεσα αυτά τα χρόνια λόγω πολύ καλής οικονομικής διαχείρισης κατάφερα πολύ σημαντικές αποταμιεύσεις (κάνω 2 δουλειές, μια full time day job στην Ελλάδα και μια remote στο εξωτερικό) ενώ από περσι έχω πλέον 2 πιστωτικές με συνολικό πιστωτικό όριο 8k και για τις 2. Τις κάρτες επίσης τις πήρα περισσότερο για να τσεκάρω οτι βγήκα από Τειρεσία (αν και έκανα στοχευμένη χρήση τους για κάποιες άτοκες δόσεις και πλέον είναι εντελώς αποπληρωμένες).

Τελικός στόχος μου είναι αγορά σπιτιού μέσω μόνο της αποταμίευσης μου, καθώς λόγω πολύ υψηλού εισοδήματος αποταμιεύω μεταξύ 1.5k και 1.8k κατά μέσο όρο τον μήνα (ανάλογα τις μηνιαίες υποχρεώσεις μου). Έχω ελάχιστα προσωπικά έξοδα (μένω στο πατρικό μου) και εσκεμμένα αποφεύγω περιττά έξοδα. Δεν έχω οικογενειακές υποχρεώσεις, είμαι στα late 30s μου, έχω μόνο ένα αυτοκίνητο στο όνομα μου και η πρωινή μου δουλειά είναι σταθερή εδώ και πολλά χρόνια, υψηλά αμειβόμενη στον ιδιωτικό τομέα με σύμβαση αορίστου χρόνου. Σύμφωνα με το πλάνο μου θα είμαι σε θέση μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια να κάνω αγορά σπιτιού (μιλάμε για κανένα παλιό δυάρι τώρα έτσι) μόνο από τις αποταμιεύσεις μου. Ήδη είμαι πάνω από το 70% του στόχου αποταμίευσης μου. Εύλογα θα ρωτήσετε γιατί να μη πάρω στεγαστικό δάνειο. Η απάντηση είναι οτι δεν θέλω γιατί έχω πικρή εμπειρία από την οικογένεια μου όπου ουσιαστικά το πατρικό μου είμαστε σε φάση να το χάσουμε (θα δείξει στα επόμενα 2-3 χρόνια γιατί είμαστε στον παλιό νόμο Κατσέλη).

Ενδεχομένως όμως δεν αποκλείω τη πιθανότητα να πάρω κανένα μικρό δάνειο (μέχρι 15k) μελλοντικά σε περίπτωση που χρειαστώ άμεση ψιλοανακαίνιση (μιας και θα μου φύγουν όλες οι αποταμιεύσεις μου στην αγορά). Τέλος δεν έχω κανένα χρέος στο δημόσιο (εφορίες, ταμεία κτλ).Παθητικό μηδέν. 

Τι πιστεύετε? Έκανα μαλακία?

Επεξ/σία από Dinos1973
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

ευτυχώς που ανάφερες τις τράπεζες, να παω να μαζέψω ότι εχω διότι με τέτοιο background που έχεις, ούτε εξω απο ΟΠΑΠ δεν έπρεπε να σε αφήνουν..

Καλά μη φανταστείς, από ουσιαστικά 2 κάρτες και ένα καταναλωτικό στα 20s μου είχα φτάσει τότε 25-30k περίπου χρέη. Απλά τότε έτρεχαν πολλά στη ζωή μου και τα είχα αφήσει, ξεχάσει , δεν είχα ασχοληθεί.

Αλλά για τον ΟΠΑΠ δεν έχεις και πολύ άδικο. Έχασα 8k σε ένα αντίστοιχο spree στο στοίχημα πριν 8 χρόνια και από τότε ήρθα στα ίσια μου. Ούτε ξαναπάτησα σε ΟΠΑΠ από τότε!

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχει ΟΠΑΠ στο Λονδίνο;

Θα μου πεις, εδώ στο νήμα όπου μας πλάσαρε το Πανεπιστήμιο του Λαού (και απαντούσε και στον εαυτό του, με δύο λογαριασμούς έγραφε εκεί) μας έλεγε ο Λονδρέζος Ψυχολόγος πόσο τον δυσκολεύουν τα αγγλικά του προγράμματος. Με παντομίμα θα έκανε counseling στην Αγγλία, μάλλον.

Γενικά (γιατί όπως είδατε, τα παιδιά παραπάνω τον άρχισαν στην καζούρα, γιατί μόνο με καζούρα αντιμετωπίζονται τέτοια άτομα, και δεν έχει ψελίσει λέξη για την ταμπακιέρα) το τι γράφει ο συγκεκριμένος, πρέπει να το παίρνετε με μια πρέζα αλάτι, που λένε και στο Νησί της Ομίχλης.

Όχι τίποτε άλλο, κρίμα τα συγχαρητήρια που του δίνετε που "κατάφερε" να ξεχρεώσει.

Την εποχή που (στην τωρινή εκδοχή του Μινχάουζεν) υποτίθεται πως σώρευε τα χρέη, στους προηγούμενους λογαριασμούς του μας έλεγε τι καταπληκτικά που τα πηγαίνει στο Λονδίνο, ότι δεν χρωστάει πουθενά, ότι με τον άντρα του έχουν αποταμιεύσεις, ζωάρα, διακοπάρες και προσφέρουν στο γιο τους τα καλύτερα. Από hung proud gay father στο "δεν έχω οικογενειακές υποχρεώσεις", ένα τσιγάρο (και πέντε λογαριασμοί) δρόμος. Θα μου πεις, κατά μάνα, κατά κύρη, 300K φέσι οι "γονείς" (αν υπάρχουν, με δαύτον και μέρα να σου πει ότι είναι έξω, πρέπει να πας στο παράθυρο να τσεκάρεις) και μια χαρά. Μαντέψτε, βέβαια, ποιος θα τα πληρώσει τα κερατιάτικα.

Δεν ξέρω αν το θράσσος του συγκεκριμένου ατόμου είναι τέτοιο ώστε, μετά το σημερινό, θα συνεχίσει να γράφει σαν να μην τρέχει τίποτε (όπως έκανε ένα λονδρέζικο-νεοαθηναϊκό κλοκλοκλό παραπάνω), αλλά έχετέ το υπόψη σας, γράφει πολλές ομορφιές κατά καιρούς, μην πάρει και κανέναν στο λαιμό του με τις pipes που δημοσιεύει εδώ πέρα.

Α, ρε Τοξοβόλε. Α, ρε Τοξοβόλε. Και στο είχα γράψει από εκείνα τα χρόνια, προ δεκαετίας, ενώ θα μπορούσες να είσαι χρήσιμο μέλος, επέλεξες αυτό το χάλι.

Κρίμα. 42 χρονών άνθρωπος... Αν πιστέψουμε αυτά που έγραφες εκείνα τα χρόνια, και δεν ήσουν τότε κανένα 15χρονο και τώρα κανένα 25χρονο που το χαρζιλικώνουν οι γονείς του.

• Like 7
  • Thanks 3
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...