Προς το περιεχόμενο

Διάφορες μεταξύ TV & Gaming Monitor στο latency σε PS5

ssnap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην ομάδα.

Θα παρακαλούσα όποιον θα μπορούσε να με διαφωτίσει λίγο, καθώς από προχθές διαπιστώνω το εξής παράδοξο.

Αρχικά να αναφέρω πως παίζω στο PS5, το Fifa 23. Το παιχνίδι τρέχει από μόνο του αποκλειστικά στα 60hz, ανεξαρτήτως ανάλυσης και refresh rate της οποίας οθόνης.

Έχω στο σπίτι λοιπόν μια UHD Sony KD-55XG9505 ως βασική τηλεόραση και ένα gaming monitor Dell S2421HGF με απόκριση 1ms, full HD που φτάνει έως 144 Hz.

Αναγκάστηκα να παίξω το ΣΚ στην TV και το αποτέλεσμα ήταν να δω ένα πιο ομαλό και γρήγορο gameplay στην τηλεόραση σε σχέση με το gameplay στο gaming monitor το οποίο μου δίνει την αίσθηση πως είναι αρκετά βαρύ και αργό.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να πω ξεκάθαρα εάν το input lag παραμένει διαφοροποιείται ως προς την αίσθηση, αλλά είναι κάτι που παρατηρώ πρώτη φορά.

Να τονίσω πως και τα 2 παιχνίδια τα έτρεξα σε ακριβώς ίδια ανάλυση 1080p /60Hz. Ο βασικός λόγος που ρωτάω είναι εάν υπάρχει κάποια άλλη παράμετρος εκτός του refresh rate και του latency gtg που να επηρεάζει το ποσό smooth και responsive gameplay μπορείς να πάρεις από ένα gaming monitor,  ώστε στη συνέχεια να δω εάν με κάποιο καλύτερο μόνιτορ από άποψη resolution, refresh rate, hdmi θέσης έκδοση ( το gaming monitor μου έχει 1.4 ενώ η TV έχει 2.0), μπορεί να μου δώσει καλύτερα αποτελέσματα.

Ευχαριστώ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...