Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλλαξα μια τηελφωνικη συνδεση Cosmote απο ISDN σε PSTN την περασμενη Τριτη και ειπαν σε τρεις εργασιμες θα εχει πραγματοποιηθει η αλλαγη και θα σταλει καινουριο Ρουτερ. Το νεο PSTN router το παρελαβα την Παρασκευη, αλλα το ιντερνετ και το τηλεφωνο παιζουν ακομα με το παλιο ρουτερ. Αυτο σημαινει οτι δεν εχει γινει ακομα η αλλαγη η δε παιζει ρολο, μηπως το ιδιο ρουτερ κανει πλεον και για PSTN/ISDN?

Δημοσ.

Έχεις ακόμη στην γραμμή το Netmod ή δεν το είχες καθόλου ποτέ;

Τι εννοείς ότι το τηλέφωνο δουλεύει με το παλιό Router; Η τηλεφωνική συσκευή είναι συνδεδεμένη στον Router ή στο Netmod;

Αν δεν είχες ποτέ Netmod , τότε η τηλεφωνία ήταν και παραμένει VoIP. Απλά είχες 2 κανάλια φωνής (χάριν κατανόησης το ονομάζει ISDN η Cosmote) και απλά τώρα θα καταργηθεί το ένα κανάλι και θα ονομασθεί PSTN.  Δεν χρειάζεται αλλαγή του Router, όλα παίζουν.

Ποιο Router έχεις και ποιο σου έστειλαν;

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Έχεις ακόμη στην γραμμή το Netmod ή δεν το είχες καθόλου ποτέ;

Τι εννοείς ότι το τηλέφωνο δουλεύει με το παλιό Router; Η τηλεφωνική συσκευή είναι συνδεδεμένη στον Router ή στο Netmod;

Αν δεν είχες ποτέ Netmod , τότε η τηλεφωνία ήταν και παραμένει VoIP. Απλά είχες 2 κανάλια φωνής (χάριν κατανόησης το ονομάζει ISDN η Cosmote) και απλά τώρα θα καταργηθεί το ένα κανάλι και θα ονομασθεί PSTN.  Δεν χρειάζεται αλλαγή του Router, όλα παίζουν.

Ποιο Router έχεις και ποιο σου έστειλαν;

Την γραμμη την εχω πανω απο 20 χρονια και ναι στις αρχες ειχα netmod. Οταν γιναν ψηφιακες καταργηθηκε, και απλα οπως λες ειχα 2 καναλια φωνης. Ωστε αν χτυπησει μια δευτερη γραμμη, να παει σε αλλη συσκευη, η να επαιρνα φαξ. Επειδη ολα αυτα ειναι αρχαια και αναχρονιστικα, το γυρισα σε μια γραμμη για να γλιτωσω παγιο. Δε ξερω αν με τις ψηφιακες γραμμες το λεγαν pstn η isdn, η το αναφερουν σαν δευτερο καναλι φωνης.

Και νομιζα πως ειχε διαφορετικο ρουτερ.

Ενα ασπρο Speedport Entry 2i εχω που γραφει ISDN, και τωρα μου δωσανε ενα Μαυρο Sercomm Speedport Plus 2

20230327_142628.jpg

Δημοσ.

Άρα δεν έχεις ISDN, αλλά VoIP με 2 κανάλια φωνής (πρώην ISDN)  έως πρόσφατα και τώρα με ένα μόνο κανάλι (πρώην PSTN). O OTE χρησιμοποιεί την παλιά ορολογία χάριν κατανόησης των συνδρομητών για να τα ξεχωρίζουν.

Σου έδωσαν το καινούργιο διότι παίζει σε μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης, αν ποτέ αναβαθμίσεις το πακέτο σύνδεσης. Το Entry 2i είναι παλιό και παίζει έως 100Mbps αφού δεν υποστηρίζει Super Vectoring (35b) παρά μόνον το απλό Vectoring (17a).

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Αν συνδεθείς στο my cosmote 

Στης πληροφορίες προγράμματος κτλ λέει αν έχεις PSTN η ISDN

Δε βλέπω κάτι. Απλά λέει Double play Advanced unlimited 50mbps

2 ώρες πριν, jkoukos είπε

Άρα δεν έχεις ISDN, αλλά VoIP με 2 κανάλια φωνής (πρώην ISDN)  έως πρόσφατα και τώρα με ένα μόνο κανάλι (πρώην PSTN). O OTE χρησιμοποιεί την παλιά ορολογία χάριν κατανόησης των συνδρομητών για να τα ξεχωρίζουν.

Σου έδωσαν το καινούργιο διότι παίζει σε μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης, αν ποτέ αναβαθμίσεις το πακέτο σύνδεσης. Το Entry 2i είναι παλιό και παίζει έως 100Mbps αφού δεν υποστηρίζει Super Vectoring (35b) παρά μόνον το απλό Vectoring (17a).

Το καινούριο τώρα απλά το συνδέω και είναι έτοιμο με κωδικούς isp και τα πάντα η πρέπει να κάνω ρυθμίσεις εγώ?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, therock είπε

Δε βλέπω κάτι. Απλά λέει Double play Advanced unlimited 50mbps

Το καινούριο τώρα απλά το συνδέω και είναι έτοιμο με κωδικούς isp και τα πάντα η πρέπει να κάνω ρυθμίσεις εγώ?

Σε εμένα το αναφέρεις πάντως 

Θα συγχρονίσει θα πάρει internet και μετά θα κάνει ίσως αναβάθμιση και μετά από λίγο κανονικά internet-τηλεφωνία 

image.png.4b59cda13de40ba01b104da72c285d1d.png

• Like 1
Δημοσ.

Σε όλες τις συσκευές των παρόχων παίζουν αυτόματα Internet και τηλεφωνία.

Ρυθμίσεις θα χρειασθούν στον Router μόνον όπου είχες (αν είχες) κάνει κάτι για την λειτουργία του εσωτερικού σου δικτύου, π.χ. port forward, ορισμό DHCP διευθύνσεων κλπ.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bill2015 είπε

Σε εμένα το αναφέρεις πάντως 

Θα συγχρονίσει θα πάρει internet και μετά θα κάνει ίσως αναβάθμιση και μετά από λίγο κανονικά internet-τηλεφωνία 

image.png.4b59cda13de40ba01b104da72c285d1d.png

Περίεργο, έχω προσθέσει 4 σταθερά και δε το γράφει σε κανένα σε μένα. Εσένα όμως βλέπω το αναφερει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο εφαρμογη στο κινητο εμπαινα, αλλα τωρα μπηκα και απο browser και παλι δε το εμφανιζει... Δεν πειραζει οκ

EDIT: Εχω 2 προσωπικες και 2 εταιρικες, Τωρα προσεξα πως Στις προσωπικες λεει PSTN, και στις εταιρικες δεν αναφερει κατι. Ισως επειδη ειναι καταχωρημενες σαν εταιρικες?

Επεξ/σία από therock

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...