AmiJIm Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ ήμουν με τη γυναίκα μου και την τριχροχη κόρη μου οδηγούσε η γυναίκα μου και σε μια διασταύρωση στο γυαλί καφενέ στα Γιάννενα, 3 κοπέλες από το 2ο γυμνάσιο η λύκειο έδωσαν νεύμα στην γυναίκα μου που ήταν οδηγός να προχωρήσει ενώ ήταν σε στάση και ενώ ξεκίνησε ένα από τα 3 κορίτσια κατέβηκε το πεζοδρόμιο και βρέθηκε μπροστά μας. Ευτυχώς έχω γυναίκα περπατημένη με μηχανάκι από τα 13της σε Κέρκυρα και Αθήνα και έκανε τι έπρεπε να κάνει για να μην πάει φυλακή. Εγώ χτύπησα το γόνατο μου στο ταμπλό, η Αγάπη μου πονούσε από τους ιμάντες στο καρεκλάκι και το κορίτσι μας κοίταγε καθώς περπατούσε και μιξογελαγε. Μας είπαν και είδαμε και στην τηλεόραση ότι τα παιδιά το κάνουν παιχνίδι. Μεγάλη προσοχή, η νεολαία είναι χαζή και έχω μια κόρη 3χρονη και ένα γιο πουβυοεραγαπαω 7,5αρη ανεπτυγμένο. Ειλικρινά που ζούμε. Το κορίτσι περνούσε και μας έβλεπε να πάμε καταπάνω της και γέλαγε. Προσοχή. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2023 από AmiJIm 1
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 28 λεπτά πριν, eMike είπε Καμία τρικυμία. Πολύ σωστά τα λέει…. Αν το πάρεις σαν αυτόνομο κείμενο μπορεί.Σαν απάντηση αυτού που έγραψα ........ όχι.
AristidisZ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 33 λεπτά πριν, tsofras είπε Τη απόφαση την πήραν με την λογική ότι ο φίλος μου έτρεχε εφόσον δεν πρόλαβε να σταματήσει (πήγαινε γύρω στα 70 απο ότι θυμάμαι και ήταν βράδυ) Η Κηφισίας δεν έχει όριο 70 εκεί προς τα βόρεια ;
tsofras Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 6 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Η Κηφισίας δεν έχει όριο 70 εκεί προς τα βόρεια ; Δεν θυμάμαι να σου πω , ο φίλος μου δεν έτρεχε με το μηχανάκι πάντως γενικά. Αν θυμάμαι καλά στάθηκαν και αυτοί ότι αν πήγαινε ποιο σιγά δεν θα την είχε χτυπήσει, για αυτό λέω ότι δεν είναι και σίγουρο ότι θα βγάλουν τον πεζό ότι φταίει. Φαντάζομαι αν σου πεταχτεί στο μισό μέτρο δεν θα φταις , στο συμβάν που είπα την πέτυχε στην μέση του δρόμου , ήταν βράδυ και δεν την παρατήρησε . Παίζει για αυτό να το κέρδισε κιόλας
diafana7789 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 37 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Η Κηφισίας δεν έχει όριο 70 εκεί προς τα βόρεια ; Ανάλογα το σημείο. Παίζει 50-70
tzezanasi Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Πριν χρόνια πάντως, η γυναίκα μου είχε χτυπήσει στη Δροσοπούλου στην Αθήνα ένα κοριτσάκι που πραγματικά πετάχτηκε στο δρόμο για να περάσει απέναντι, χωρίς να την τραυματίσει σοβαρά και αθωώθηκε από το δικαστήριο. Βέβαια δεν έτρεχε. Αν το συνεχίζαμε, μας είπε ο δικηγόρος θα μπορούσαμε να στραφούμε και κατά του γονιού για πλημμελή εποπτεία του ανηλίκου και να διεκδικήσουμε αποζημιωση για τις ζημιές (τζαμί και υαλοκαθαριστήρες). Το παιδί ήταν τότε 12 χρονών. Ο νόμος έλεγε μας είπε ο δικηγόρος ότι μέχρι 14 ετών πρέπει το παιδί ο γονιός να το κρατάει από το χέρι όταν περνάει το δρόμο.
NickTG Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 8 hours ago, AristidisZ said: Βρε εντάξει, εσύ στο μυαλό σου τα έχεις ξεκάθαρα, απλά οι νόμοι της φυσικής διαφωνούν λίγο μαζί σου... Τόσο το χειρότερο για τη φυσική!
jimis_vts Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Στις 27/3/2023 στις 1:11 ΜΜ, Nabuko είπε Σύμφωνα με τον ΚΟΚ φταίει ο πεζός. Αν εξαιτίας της συμπεριφοράς της προκαλούσε ατύχημα θα την πηγαίνατε δικαστικά και θα αναγκαζόταν να πληρώσει τις ζημιές. Αν την σκότωνες θα πήγαινες κανονικά κατηγορούμενος αλλά στο τέλος θα είχες αθωωθεί αφού πρώτα πέρναγες όλη αυτή την ταλαιπωρία. Ένα παράδειγμα εδώ. Υπάρχουν και άλλα παρόμοια περιστατικά Έτσι νομίζεις. Εμπειρικά στο λέω ότι ο οδηγός στην Ελλάδα ΠΑΝΤΑ φταίει. Και λέω πάλι εμπειρικά οποίος κατάλαβε κατάλαβε.
N3M3SiS Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Αν το πάρεις σαν αυτόνομο κείμενο μπορεί.Σαν απάντηση αυτού που έγραψα ........ όχι. Ακου. Εσυ θέλεις να κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις, παρόλο που from time to time εισαι οξυδερκής. Πιάστηκες απο το "Μεταξύ μας, έχει (προτεραιότητα)" Ενώ έχεις καταλάβει τι εννοούμε με αυτό. Ναι, ουσιαστικά, έχει. Δεν έχει νόημα αναλυθεί παραπάνω. Μόνο το άρθρο του Αεροπαγίτη να διαβάσεις. λίγες σελίδες πιο πίσω, θα καταλάβεις για ποιον λόγο ακόμα και με κόκκινο να έχει περάσει ο πεζός, σπάνια θα του αποδοθεί πλήρης ή εστω η μεγαλύτερη ευθύνη. Σε ένα τροχαίο με πεζό που διασχίζει κάποιο δρόμο, οπουδήποτε, οποτεδήποτε, πλην πράσινου σηματοδότη ή διάβασης, υπάρχει απο μεριάς του κάποιου είδους αμέλειας να το πράξει με ασφάλεια. Είτε δεν κοίταξε, είτε δεν είδε, είτε δεν αντιλήφθηκε. Από την άλλη, έχουμε έναν οδηγό οχήματος που σχεδόν πάντα του καταλογίζεται πολύ βαρύτερος βαθμός αμέλειας, καθώς οφείλει ανα πάσα ώρα, ειδικά στον αστικό ιστό να οδηγεί με τέτοιο τρόπο και ταχύτητα που να μπορεί να προβλέψει και τον πεζό. Ανάμεσα σε δύο χρήστες λοιπόν της οδού, οι οποίοι συγκρούονται και ο ένας είναι πεζός, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, την βαρύτερη αμέλεια τη φέρει ο οδηγός του οχήματος που δεν τον προέβλεψε, που δεν τον αντιλήφθηκε, που δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Προφανώς, όπως στα πάντα, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Είναι πραγματικά τόσες λίγες που δε ξέρω καν αν αξίζει να τις αναφέρουμε.Ναι, στο παράδειγμα που αναφέρθηκε νωρίτερα, μια γιαγιά διέσχιζε το δρόμο, τη χτύπησε ενας οδηγός και τελικά ο οδηγός απαλλάχτηκε. Μια γιαγιά που δίεσχιζε την Εγνατία νυχτιάτικα και τη χτύπησε ένας οδηγός φορτηγου, το οποίο αν άλλαζε λωρίδα απότομα θα ανατρεπόταν. Έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, που σιγουρα δεν μπορείς να προβλέψεις πεζό, πόσο μάλλον να τον αποφύγεις με ελιγμό οδηγώντας νταλίκα. Καμμία σχέση με το 98% των υπόλοιπων τροχαίων με πεζούς, που διάβασα απόφαση στην οποία χρέωσαν υπαιτιότητα σε οχήμα με πράσινο γιατι θα μπορούσε να του είχε... κορνάρει. Οπότε τελικά έχει ή δεν έχει προτεραιότητα; 1
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε Ακου. Εσυ θέλεις να κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις, παρόλο που from time to time εισαι οξυδερκής. Πιάστηκες απο το "Μεταξύ μας, έχει (προτεραιότητα)" Ενώ έχεις καταλάβει τι εννοούμε με αυτό. Ναι, ουσιαστικά, έχει. Δεν έχει νόημα αναλυθεί παραπάνω. Μόνο το άρθρο του Αεροπαγίτη να διαβάσεις. λίγες σελίδες πιο πίσω, θα καταλάβεις για ποιον λόγο ακόμα και με κόκκινο να έχει περάσει ο πεζός, σπάνια θα του αποδοθεί πλήρης ή εστω η μεγαλύτερη ευθύνη. Σε ένα τροχαίο με πεζό που διασχίζει κάποιο δρόμο, οπουδήποτε, οποτεδήποτε, πλην πράσινου σηματοδότη ή διάβασης, υπάρχει απο μεριάς του κάποιου είδους αμέλειας να το πράξει με ασφάλεια. Είτε δεν κοίταξε, είτε δεν είδε, είτε δεν αντιλήφθηκε. Από την άλλη, έχουμε έναν οδηγό οχήματος που σχεδόν πάντα του καταλογίζεται πολύ βαρύτερος βαθμός αμέλειας, καθώς οφείλει ανα πάσα ώρα, ειδικά στον αστικό ιστό να οδηγεί με τέτοιο τρόπο και ταχύτητα που να μπορεί να προβλέψει και τον πεζό. Ανάμεσα σε δύο χρήστες λοιπόν της οδού, οι οποίοι συγκρούονται και ο ένας είναι πεζός, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, την βαρύτερη αμέλεια τη φέρει ο οδηγός του οχήματος που δεν τον προέβλεψε, που δεν τον αντιλήφθηκε, που δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Προφανώς, όπως στα πάντα, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Είναι πραγματικά τόσες λίγες που δε ξέρω καν αν αξίζει να τις αναφέρουμε.Ναι, στο παράδειγμα που αναφέρθηκε νωρίτερα, μια γιαγιά διέσχιζε το δρόμο, τη χτύπησε ενας οδηγός και τελικά ο οδηγός απαλλάχτηκε. Μια γιαγιά που δίεσχιζε την Εγνατία νυχτιάτικα και τη χτύπησε ένας οδηγός φορτηγου, το οποίο αν άλλαζε λωρίδα απότομα θα ανατρεπόταν. Έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, που σιγουρα δεν μπορείς να προβλέψεις πεζό, πόσο μάλλον να τον αποφύγεις με ελιγμό οδηγώντας νταλίκα. Καμμία σχέση με το 98% των υπόλοιπων τροχαίων με πεζούς, που διάβασα απόφαση στην οποία χρέωσαν υπαιτιότητα σε οχήμα με πράσινο γιατι θα μπορούσε να του είχε... κορνάρει. Οπότε τελικά έχει ή δεν έχει προτεραιότητα; Δεν βγάζει πουθενά όλο αυτό γιατί έχουμε διαφορετική άποψη.Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε .
zio10 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Πολύ επικίνδυνη αυτή η συνήθεια - μόδα να περπατάνε ή να κάνουν ποδήλατο με ακουστικά. Δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται γύρω σου, πρόστιμο έπρεπε να έχει αυτό κανονικά. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 21 ώρες πριν, AmiJIm είπε Εγώ ήμουν με τη γυναίκα μου και την τριχροχη κόρη μου οδηγούσε η γυναίκα μου και σε μια διασταύρωση στο γυαλί καφενέ στα Γιάννενα, 3 κοπέλες από το 2ο γυμνάσιο η λύκειο έδωσαν νεύμα στην γυναίκα μου που ήταν οδηγός να προχωρήσει ενώ ήταν σε στάση και ενώ ξεκίνησε ένα από τα 3 κορίτσια κατέβηκε το πεζοδρόμιο και βρέθηκε μπροστά μας. Ευτυχώς έχω γυναίκα περπατημένη με μηχανάκι από τα 13της σε Κέρκυρα και Αθήνα και έκανε τι έπρεπε να κάνει για να μην πάει φυλακή. Εγώ χτύπησα το γόνατο μου στο ταμπλό, η Αγάπη μου πονούσε από τους ιμάντες στο καρεκλάκι και το κορίτσι μας κοίταγε καθώς περπατούσε και μιξογελαγε. Μας είπαν και είδαμε και στην τηλεόραση ότι τα παιδιά το κάνουν παιχνίδι. Μεγάλη προσοχή, η νεολαία είναι χαζή και έχω μια κόρη 3χρονη και ένα γιο πουβυοεραγαπαω 7,5αρη ανεπτυγμένο. Ειλικρινά που ζούμε. Το κορίτσι περνούσε και μας έβλεπε να πάμε καταπάνω της και γέλαγε. Προσοχή. Αυτό το είχα διαβάσει πριν καιρό,και είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις https://www.naftemporiki.gr/society/1331280/neo-paichnidi-thanatou-efivon-petagontai-brosta-se-aftokinita-kai-xaplonoun-ston-dromo/#! Έχουν πεθάνει ήδη πολλοί ανά τον κόσμο με παρόμοια βίντεο.Δηλαδή για views σε τικ τοκ και παρόμοιες βλακείες,ρισκάρουν τη ζωή τους. Εκεί είναι που μια dashcam είναι απαραίτητη.
AmiJIm Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Εννοείται αφού χτύπησα το γόνατο μου, βρέθηκα και στο ταμπλό, ήθελα να πάω στην αστυνομία, την τροχαία, στο διευθυντή του σχολείου, κάποια στιγμή σκέφτηκα και την εφορία, γιατί με νευρίασε το ειρωνικό χαμόγελο της κοπέλας. Αν δεν είχα γυναίκα, γυναικα κερκυραια με μηχανάκι από τα 13της και ειχα καμιά συνομιλικη συντοπίτησα από τα όμορφα μας Γιάννενα, τώρα θα πλήρωνα αποζημιώσεις κτλ κτλ. Σε ανάλογες περιπτώσεις δυστυχώς το αμάξι πάντα φταίει έστω και αν μιλάμε για ανέμελο πεζό. Ήμουν Αγγλία είχα πάει vacation με ένα ονειρεμένο μωρό, από αυτά που θες από πάντα αλλά έχεις ήδη άλλο μωρό συνομοταξιας brunette και λες, άστο τώρα, στην άλλη ζωή, και έτυχε να συναντηθώ και να ξανασυναντηθω με εκείνη την ξανθούλα και ενώ ζω στο ζεν plus, είμαστε soho στο Λονδίνο και πίνουμε τα πιμλικο κοκτέιλ μας πάω να περάσω το δρόμο όντας μαχαραγιας από τα Γιάννενα, κοντοστεκομαι στο μονόδρομο, κατεβάζω και το ένα πόδι και κοιτάω δυτικά αν περνάει αμάξι, και μέσα στο απόλυτο ζεν, περνάει ξυστά από τη μύτη μου ένα δύο ροφό κόκκινο αστικό λεωφορείο. Με τρέλανε ο Ινδός οδηγός, ήθελα να πάω στην πρεσβεια να τους πω ότι ήρθε soho ο Δημήτρης από τα Γιάννενα με την ξανθούλα του, δεν γίνεται να μας τσαπλιασουν τα lorry busses γιατι μέσα στο ζεν μας, σαν τουρίστες, κοιτάξαμε δυτικά να δούμε αν περνάει αμάξι σε μια χώρα που οδηγάει ανάποδα αλλά έχει είκοσι πτήσεις τη μέρα για τουρίστες από Ελ. Βενιζέλος μόνο. Μου είπαν στη πρεσβεία κάτσε φρόνιμα θα σου κάνει μυνηση ο Ινδός bus driver, γυρησα μάγουλο είπα στην ξανθούλα" τι έγινε ρε παιδιά" και γυρησα στο ομορφο βασίλειο μου. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα, πάντα το αμάξι φταίει γιαυτό πολύ μεγάλη προσοχή. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2023 από AmiJIm
costacurta Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Στις 28/3/2023 στις 2:23 ΜΜ, nikos_e34 είπε Αμερική σε σχολικό λεοφωρειο σταματάει παντού η κυκλοφορία ακόμα και στο αντίθετο ρεύμα μέχρι να σβήσει τα φώτα το λεοφωρειο. Όταν ήμουν εκεί θυμάμαι μια νταλίκα να κοκαλώνει επειδή στο αντίθετο ρεύμα σταμάτησε σχολικό λεοφωρειο και εμείς από πίσω της. Αν είσαι J walker δηλαδή περνάς δρόμο εκτός διαβάσεων είσαι αποκλειστικά υπεύθυνος εσυ ως πεζός. Κόβουν και πρόστιμα αν σε αντιληφθούν. Και μένα σε σχολικό με βάζουν να φορτώνω παιδιά στη μέση του δρόμου γιατί στο πάρκινγκ παρκάρουν οι γονείς τα αυτοκίνητα τους. Είναι γονεις και είναι πελάτες μου λέει η διοίκηση και εδώ έτσι λειτουργούμε κάι αν σου αρέσει πήρα απάντηση. Σιγά μην βάλουμε και κώνο μου είπαν. Μια φορά έκανα εγώ παρατήρηση σε γονέα ότι εκεί παρκάρει το σχολικό και πήρα απάντηση θα παρκάρω όπου γουστάρω.
nik0laus Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Στις 29/3/2023 στις 3:07 ΜΜ, AmiJIm είπε Εννοείται αφού χτύπησα το γόνατο μου, βρέθηκα και στο ταμπλό, ήθελα να πάω στην αστυνομία, την τροχαία, στο διευθυντή του σχολείου, κάποια στιγμή σκέφτηκα και την εφορία, γιατί με νευρίασε το ειρωνικό χαμόγελο της κοπέλας. Εκεί στα Γιάννενα ,οι μαχαραγιάδες δε φοράνε ζώνες ασφαλειας ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα