Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την στιγμή που σου λένε μίλα με τον/την τάδε:

1. Κανονίζεις meeting με τον/την τάδε
  2. Κρατάς σημειώσεις κατά την διάρκεια
  3. Λες πολύ ευγενικά στο τέλος: Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου Τάδε, θα σου στείλω με email όσα συζητήσαμε(τις σημειώσεις που κράταγες) για future reference και να επιβεβαιώσουμε ότι δεν έχω κάνει κάποιο λάθος (το τελευταίο το γράφεις και στο email)

Όπως είπαν και οι άλλοι οτιδήποτε άλλο και ειδικά τα 2 email που έστειλες, το τελευταίο πράγμα που κάνουν είναι να σε βοηθήσουν.

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πώς φαντάζεται ο ΤΣ ότι έγινε. Υπήρξε σχεδιασμός με όλα τα ενδεχόμενα και καταγράφηκε στο εγχειρίδιο της εταιρείας σε συνεργασία με το νομικό τμήμα και το HR μετά από μελέτη,  εισηγήσεις και προσθαφαιρεσεις.

Τι έγινε στη πραγματικότητα. Ξύπνησε μια μέρα ο GM/CEO/υπεύθυνος προϋπολογισμού και είπε στον υπεύθυνο του HR. Στείλε ένα μεηλ στο προσωπικό ότι αυτό και αυτό κομμένα. Ότι απορίες προκύψουν στο προϊστάμενο τους.

• Like 8
Δημοσ.
Στις 27/3/2023 στις 5:31 ΜΜ, dbrillis είπε

Υ.Γ. Το εδω διαβασει πολλες φορες αλλα δεν θυμαμαι που, για να σου δωσω link. Η εργασιακη σου επιτυχια εξαρταται 70% απο τις σχεσεις σου με τους ανθρωπους και οχι απο την αποδοση σου.

Συμφωνω 100% ρε φιλε, αλλα οταν οι αλλοι δεν ειναι συνεργάσιμοι, δεν σε βοηθάνε, υπάρχει ένα ανταγωνιστικο/ανθρωποφαγικό κλίμα, ο καθεις κοιτάει την πάρτη του και μόνο, και δεν ενδιαφέρεται για τον διπλανό του,  τότε ΤΙ ακριβώς σχέσεις μπορεί κάποιος να χτισει?

• Like 1
Δημοσ.

Να υπενθυμίσω κάτι που συχνά τείνουμε να ξεχνάμε. Το HR ΔΕΝ είναι φίλος μας. Δεν είναι ο Συνήγορος του Εργαζόμενου. Το HR υπάρχει κατά βάση για να προστατεύει την επιχείρηση από τον εργαζόμενο. Οπότε οτιδήποτε λέτε στο HR ούτως ή άλλως αμέσως μεταφέρεται αλλού. Το HR είναι ταυτόχρονα ο αποδιοπομπαίος τράγος που εισπράττει τα παράπονα αλλά και το μαντρόσκυλο των γενικών διευθυντών που αμέσως τους τα μεταφέρει. Και φυσικά όποιος παραπρήζει το HR αποκτά την ταμπέλα του "προβληματικού" υπαλλήλου.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, LiquidTroll είπε

Συμφωνω 100% ρε φιλε, αλλα οταν οι αλλοι δεν ειναι συνεργάσιμοι, δεν σε βοηθάνε, υπάρχει ένα ανταγωνιστικο/ανθρωποφαγικό κλίμα, ο καθεις κοιτάει την πάρτη του και μόνο, και δεν ενδιαφέρεται για τον διπλανό του,  τότε ΤΙ ακριβώς σχέσεις μπορεί κάποιος να χτισει?

Όταν παρατηρείς ότι "οι άλλοι" δεν είναι συνεργάσιμοι, για να ξεκινήσεις να χτίζεις, πρέπει πρώτα να κοιταχτείς καλά στον καθρέφτη.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, eMike είπε

Όταν παρατηρείς ότι "οι άλλοι" δεν είναι συνεργάσιμοι, για να ξεκινήσεις να χτίζεις, πρέπει πρώτα να κοιταχτείς καλά στον καθρέφτη.

Μάλιστα, κοιταξε να δεις, εγώ απο τους ανθρώπους, δεν ζητάω κάποια πράγματα, τα θεωρώ δεδομένα.

Ποια θεωρώ δεδομένα?

• την ευγένεια
  • την συνεργατικότητα
  • την προσπάθεια διατήρησης καλού κλίματος
  • την απουσία παιχνιδιών εξουσίας, ειδικά όταν ήμαστε στο ίδιο επίπεδο (ούτε φάσεις όπως...ειμαι πιο παλιος, εγω διατάζω, παπαρια είσαι, τα ίδια λεφτά παίρνουμε, στην ίδια μοίρα ήμαστε, ίδιο τίτλο εργασίας έχουμε)
  • Την σωστή εκπαίδευση στο τι πρέπει να ξέρω ( όχι, να παρε κωδικους, μπες μεσα, βγάλε άκρη μόνος σου, "θα τα δουμε πάνω στην δουλεια", "ε και εμεις τα είδαμε σιγά σιγά" κλπ, όλοι ξέρουμε πως πάει αυτό)

Εάν κάποιος δεν μπορεί να συνυφαστεί με αυτά, συγνώμη, αλλά δεν είναι επαγγελματίας, είναι greek way ταβέρνα κατάσταση. Καθόμαστε και αναλύουμε πράγματα που θα έπρεπε να είναι δεδομένα, και αδιαπραγμάτευτα, και φυσικά, πάντα, μα πάντα, μα πάντα, αν πεις αυτό το πράγμα, οι "Ελληνάρες" σε θεωρούν "μιγιάγκιχτο" και ότι "πρεπει να κοιταχτείς στον καθρέφτη"

Λες και εσείς που μας λέτε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη, έχετε ποτέ κοιταχτεί εσείς οι ίδιοι....

Συγχύστηκα πάω να φάω ενα πεϊνιρλί να ισιώσω

Δημοσ.

Προσφάτως μας έστειλαν ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση του HRBP (HR Business Partner). Δεν ήξερα τι σκατά είναι αυτό (και συνεχίζω να έχω αμφιβολία, πρέπει να ρωτήσω το HR), αλλά μετά το παρόν θέμα, αρχίζω και πιστεύω ότι είναι χρήσιμη προσθήκη.

Αν είσαι στο πεδίο, είναι δύσκολο να έχεις αμεσότητα (και καλές σχέσεις) με το HR (είναι γραφιάδες). Ξεκίνα να τους πηγαίνεις κανένα γλυκό ή άλλο κεραστικό με αφορμή την γιορτή σου, τα γενέθλιά σου, τον κύκλο της σελήνης, το ότι πήρατε πρωτάθλημα, το οτιδήποτε δεν θα χτυπήσει για να σε έχουν στο μυαλό τους και να μπορείς να μιλάς σε πιο φιλικό επίπεδο ζωντανά/τηλεφωνικά άλλη φορά, για αμεσότητα.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, csontheline είπε

Προσφάτως μας έστειλαν ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση του HRBP (HR Business Partner). Δεν ήξερα τι σκατά είναι αυτό (και συνεχίζω να έχω αμφιβολία, πρέπει να ρωτήσω το HR), αλλά μετά το παρόν θέμα, αρχίζω και πιστεύω ότι είναι χρήσιμη προσθήκη.

Αν είσαι στο πεδίο, είναι δύσκολο να έχεις αμεσότητα (και καλές σχέσεις) με το HR (είναι γραφιάδες). Ξεκίνα να τους πηγαίνεις κανένα γλυκό ή άλλο κεραστικό με αφορμή την γιορτή σου, τα γενέθλιά σου, τον κύκλο της σελήνης, το ότι πήρατε πρωτάθλημα, το οτιδήποτε δεν θα χτυπήσει για να σε έχουν στο μυαλό τους και να μπορείς να μιλάς σε πιο φιλικό επίπεδο ζωντανά/τηλεφωνικά άλλη φορά, για αμεσότητα.

Σε αντιθεση με μηχανικους,αρχιτεκτονες,πληροφορηκαριους,μαρκετιστες,μαθηματικους,χημικους,φυσικους που δεν ειναι γραφιαδες?Εν ετη 2023 ειναι δυσκολο να μην εισαι γραφιας

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

Σε αντιθεση με μηχανικους,αρχιτεκτονες,πληροφορηκαριους,μαρκετιστες,μαθηματικους,χημικους,φυσικους που δεν ειναι γραφιαδες?Εν ετει 2023 ειναι δυσκολο να μην εισαι γραφιας

Όλοι αυτοί εργάζονται στο πεδίο συνέχεια; Δεν νομίζω. Και αντίστοιχα μπορούν να βρεθούν στον ίδιο χώρο με τα διοικητικά τμήματα τυχαία και πιο χαλαρά, σε αντίθεση με αυτούς του πεδίου, όπως ο TS.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...