lightsout Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Επιθετικό email από μεριάς σου, διακοσμητικό HR από την άλλη. Ανακοίνωση μπορεί να συντάξει και η γραμματέας του GM. Ας έβαζε εκείνη αν απλά ήθελε να επικοινωνήσει κάτι. Το ύφος σου βέβαια εντελώς αντιεπαγγελματικο, στα όρια του προσβλητικού. "Null and void"?? 1 1
Silverage Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Το τελευταίο σου email είναι επιθετικό. Κυρίως τα: Αναφορά σε κείμενο As far as I am concerned, I do not wish to discuss anything with anybody directly or indirectly I have no other option but to consider the initial email dated 12/01/2023 null and void. 2
*nenya* Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Κι εδω αναρωτιέμαι: αν ειχε κανονισει συναντηση για face-to-face συζητηση επι του θέματος, θα τους είχε μιλησει με το ιδιο υφακι; 1
NickTG Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 1 hour ago, *nenya* said: Κι εδω αναρωτιέμαι: αν ειχε κανονισει συναντηση για face-to-face συζητηση επι του θέματος, θα τους είχε μιλησει με το ιδιο υφακι; Αν είχε κανονίσει συνάντηση με το HR για θέματα που κυρίως αφορούν αυτό και του έλεγαν face to face οτι δεν έχουν ιδέα και να ρωτήσει άλλον? Θα το έβρισκα δύσκολο να μην έχω υφακι. 10 hours ago, sphinxgr said: Όλα αυτά που ρωτάς γίνονται σε meetings. Σοβαρή συζήτηση δεν μπορεί να γίνει γραπτώς. Κανείς δεν πληρώνεται για να απαντά σε δεκάδες ερωτήσεις μέσω mail, απο τον κάθε υπάλληλο που έχεις απορίες και που το κάθε τι μπορεί να παρεμνηνυθεί απο ένα λάθος σημείο στίξης. Υποθέτω εννοείς meeting όπου μετά ότι αποφασίστηκε στέλνετε γραπτώς σωστά? 10 hours ago, Finn said: Σε φάση επειδή είστε λίγο στόκοι θα σας το σχεδιάσω σε χαρτί μπας και το καταλάβετε. Δεν χρειάζεται πάντως να είναι στόκος ο άλλος. Μπορεί απλά να μην έχει ιδέα τι γίνεται παραπέρα απο το τμήμα του άρα και να μην ξέρει τι κάνει ο OP στη δουλειά του ή τι αποστάσεις έχει ή οτιδήποτε άλλο. 1 1
bgeorgalas Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 9 ώρες πριν, *nenya* είπε Κι εδω αναρωτιέμαι: αν ειχε κανονισει συναντηση για face-to-face συζητηση επι του θέματος, θα τους είχε μιλησει με το ιδιο υφακι; Η απολογία πήγε ως εξής: "Μου στείλατε ένα εμαιλ στο οποίο μου ζητησατε να χτυπάω κάρτα πριν από 2 μήνες χωρίς να έχετε ενεργοποιήσει για εμένα το σύστημα παρουσίας. Το εμαιλ έχει έρθει προσωπικά σε εμένα συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα εκ παραδρομής αποστολής του. Επειδή δεν θέλω να δώσω δικαίωμα σε κανέναν να πει οτιδήποτε για την δουλειά μου, θέλω να είμαι τυπικός και δεν έχω καμμία ορέξη να βρεθώ απολογούμενος στην επιθεώρηση εργασίας σε μια ενδεχόμενη απόλυση (ωρίστε, εγγράφως του ζητήσαμε να χτυπάει κάρτα και εκείνος δεν το έχει πράξει εδω και 2 μήνες για αυτό και τον απολύσαμε), και δεδομένου ότι δεν στείλατε καμμία απάντηση στα εμαιλ που σας ενημέρωνα για το σύστημα παρουσιών, ο μόνος τρόπος, σωστός/λάθος δεν ξέρω μπορεί και σε έντονο ύφος το παραδέχομαι, που σκέφτηκα για να είμαι τυπικός και να συνεχίσω να κάνω την δουλειά μου χωρίς τον βραχνά του συστήματος παρουσιών ήταν να ακυρώσω το εμαιλ σας ως ανεφάρμοστο" και με κοιτούσαν με ανοιχτό το στόμα 12 ώρες πριν, tsofras είπε Μην κάνετε υπερωρίες λέει το HR? Ε δεν θα κάνω, δεν θα κάτσω να στείλω ότι δεν γίνεται γιατί δεν βγαινειυη δουλειά. προς τα εκει πάει η δουλειά, αλλά μλκ δεν είναι? αισθανομαι ότι κάνουμε λάθος οικονομίες πχ. έκανα 2 facility γυρνώντας σπίτι στις 21:30 με πλήρωμένο καφε και sandwich (15-20ευρώ βαριά, υπερωρίες ενοείται όχι) και κάνοντας 500χλμ+30 ευρώ δίοδια. Τώρα κάνω τα 2 facility σε ξεχωριστές μέρες γυρνάω σπίτι νορμαλ ώρα αλλά πληρώνουμε βενζίνες για 850χλμ, 60 ευρώ δίοδια και μια ημέρα την εβδομάδα είμαι μείον και δεν μπορώ να ασχολήθω με κάτι άλλο....απλά μου έχει γυρίσει ο διακόπτης και λέω ότι δεν θα κάτσω να τους ανοίξω τα μάτια 12 ώρες πριν, tutuyo είπε το cost cutting ειναι δυστυχως πραγματικοτητα σε ολες τις εταιρειες. Σαφώς και ναι γιατί δεν δουλέυουμε σε κοινωφελές ίδρυμα αλλά και πάλι σκοπός μου δεν ήταν να σχολιάσω τις αποφάσεις της διοίκησης (δεν είναι αυτός ο ρόλος μου) εγώ απλά γραπτώς τις αποφάσεις ζήτησα και επειδή η συνάδελφος μπορεί να μην ξέρει καν που είναι το facility 3 ή να έχει πάει 2 φορές τον τελευταίο χρόνο σε φάση εκδρομή με selfie είπα να το κάνω λιανά 11 ώρες πριν, epp είπε Κατα τα αλλα η εταιρεια φαινεται λιγο τσιρκο και καλο θα ηταν ισως να σκεφτεις την αναζητηση μιας αλλης θεσης. Σε οτι αφορα τις ωρες ξεκουρασης, αυτο ειναι κατι που κανεις εσυ enforce. Αν με 3 ωρες υπνο την επομενη μερα συμβει ατυχημα επειδη ησουν κομματια, μαντεψε τι θα πουν ολοι; "δεν ξεραμε, επρεπε να γνωριζει τι λενε οι κανονισμοι του Health&Safety/νομοι, ηταν υπευθυνος να τηρει τα ωραρια και τους κανονες και να μας ενημερωσει" εδώ είναι το ζουμί, τελικά εγώ είμαι υπεύθυνος για την εφαρμογή των νόμων/health & safety ή το HR? Γιατί προφανώς και απογορεύεται να δουλέυεις 16 ώρες την ημέρα, αλλά πρέπει να το πω εγώ αυτό ή η εταιρεία να μου πει δούλεψες 12 πάνε κοιμήσου και συνεχίζεις αύριο?
sellsoap Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 1) Aπορω πως δουλευεις ακομα εκει, μαλλον εισαι βυσμα, γιατι απαραιτητος δεν ειναι ΚΑΝΕΙΣ, ουδεις αναντικαταστατος 2) Δεν αμβισβητεις ΠΟΤΕ τον GM, he's the boss, ουτε το HR ουτε κανεις αλλος 3) Ολα αυτα που ζητας (αν δεν υπαρχει γραπτα κανονισμος κλπ, τι προβλεπεται με τα εξοδα) τα συζητας και τα συμφωνεις σε meetings, αν δεν ηταν ξεκαθαρα πριν ta visits, ας τα ξεκαθαριζες ΠΡΙΝ βγεις εξω 4) To στυλ γραψιματος ειναι τουλαχιστον arrogant και με attitude GM........ακομα και 1000 δικια να εχεις ΔΕΝ γραφεις ετσι, εισαι υπαλληλος / στελεχος, οχι εξωτερικος απο legal dpt που γραφει οτι θελει........ 5) Απο τα mail συμπεραινω οτι ειναι πολυεθνικη (μαλλον) και ειμαι σιγουρος οτι εχεις μπει στο μικροσκοπιο (η μπορει να ψαχνουν και την αντικατασταση σου) σιγα σιγα..... 6) Δυστυχως πολλα πραγματα (ωραρια κλπ) ειναι τυπικα παντου (εκτος απο το Δημοσιο), και εαν δεν σου αρεσει απλα στειλε CV για αλλου.......απλα προσεξε μη πας καπου χειροτερα............ 2 1
vamvakoolas Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) καλημερα! εγω δε θα (ξανα)γραψω την αποψη μου για το διαλογο (μεσω μεηλσ). Ποσταρα ηδη. Θα γραψω για σενα και τι να κανεις για να βελτιωθεις μιας και αναγνωριζεις μια αδυναμια. Ειχα και εγω παρομοια θεματα και θυμαμαι ενα προισταμενο που ειχα μου ελεγε: εισαι #@τος στη δουλεια σου αλλα με την επικοινωνια σου τα κανεις #@να και παρεξηγεισαι! Πηγαινε να αποκτησεις softskills. ημουν αρνητικος (δε ξερει τι λεει, θελει να με ξεφορτωθει) μεχρι που ετυχε ενας φιλος αλλα πολυ χαρισματικος στην επικοινωνια συναδελφος να με καθοδηγησει. Μερικα μπουλετ ποιντσ 1)να διαβαζεις μια και δυο φορες τι θα στειλεις αν προκειται για προβλημα ή αιτημα 2)αν μπορεις πηγαινε σε καποιον αλλο να το διαβαζει πριν το στειλεις 3)αν μπορεις παρε λιγη ωρα αν πρεπει να απαντησεις. Συνηθως αν απανταμε εν θερμώ τα κανουμε χειροτερα 4)αυτος που γραφεις ειναι συναδελφος, δεν ειναι το αφεντικο. Δεν ειναι το προβλημα ή ο εχθρος. Ο πραγματικος εχθρος ειναι το αφεντικο ή το ΔΣ που περνει τις τελικες αποφασεις Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2023 από vamvakoolas 7
bgeorgalas Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, sellsoap είπε 2) Δεν αμβισβητεις ΠΟΤΕ τον GM, he's the boss, ουτε το HR ουτε κανεις αλλος 3) Ολα αυτα που ζητας (αν δεν υπαρχει γραπτα κανονισμος κλπ, τι προβλεπεται με τα εξοδα) τα συζητας και τα συμφωνεις σε meetings, αν δεν ηταν ξεκαθαρα πριν ta visits, ας τα ξεκαθαριζες ΠΡΙΝ βγεις εξω 2. Ακόμα και αν προτίθεται να πάρει λάθος απόφαση που θα οδηγήσει μαθηματικά σε οικονομικές ζημιές? δεν πληρώνομαι για να διαφυλάξω την εταιρεία από την χασούρα? (προφανως και δεν μιλάμε για την παρουσα ανταλλαγή εμαιλ). 3. Αν τα έχεις συμφωνησει και ξεκαθαρίσει σε meeting 4 χρόνια πριν (ειπάμε τις συμφωνίες τις τηρούμε) και ένα ωραίο πρωι σου σκάσει το μαιλ οτι απο αύριο κόβονται τι κάνεις? δηλώνεις παραίτηση και προχωράς παρακάτω? δεν ειναι μονομερής αθέτηση συμφωνίας? για το υφος/τονο δεκτα τα σχόλια Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2023 από bgeorgalas
csontheline Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, bgeorgalas είπε 2. [...] 3. [...] 2. The boss may not always be right, but he is always the boss. Άμα γουστάρει να φουντάρει το καράβι, απλά ψάχνεις να σωθείς. Στην καλύτερη να προσπαθήσεις να κάνεις κάποιες προτάσεις με ευγενικό τρόπο. Για αυτό χρειάζεται να ανταπτύσσεται κανείς συνέχεια και να βελτιώνεται. Ίσως και να μην είναι τόσο λάθος που προτείνουν κάθε 3-4 χρόνια να αλλάζει κάποιος εταιρεία. Συμβουλή (προς όλους) : Ενεργοποιήστε delayed departure στα emails. ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!! Κανένα email δεν είναι τόσο σημαντικό που δεν μπορεί να περιμένει να φύγει με 1 λεπτό καθυστέρηση (το ελάχιστον στο Outlook). 2
sellsoap Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, bgeorgalas είπε 2. Ακόμα και αν προτίθεται να πάρει λάθος απόφαση που θα οδηγήσει μαθηματικά σε οικονομικές ζημιές? δεν πληρώνομαι για να διαφυλάξω την εταιρεία από την χασούρα? (προφανως και δεν μιλάμε για την παρουσα ανταλλαγή εμαιλ). 3. Αν τα έχεις συμφωνησει και ξεκαθαρίσει σε meeting 4 χρόνια πριν (ειπάμε τις συμφωνίες τις τηρούμε) και ένα ωραίο πρωι σου σκάσει το μαιλ οτι απο αύριο κόβονται τι κάνεις? δηλώνεις παραίτηση και προχωράς παρακάτω? δεν ειναι μονομερής αθέτηση συμφωνίας? για το υφος/τονο δεκτα τα σχόλια 2) Ναι, γι αυτο ειναι GM και θα κριθει στο τελος του ετους απο τα οικονομικα αποτελεσματα. Εσυ σαν επαγγελματιας, μπορεις να του το υποδειξεις (με ευγενικο τροπο) και η αποφαση ειναι δικη του και μονο δικη του. Μπορει να νομιζεις οτι κατι θα οδηγουσε σε loss αλλα ισως (πολυ συνηθες) να μην εχεις τη πληρη εικονα (budget wise) αλλα μονο αυτη που επιτρειπει το level σου. 3) Ολα ειναι ρευστα, κατι που ειπατε πριν 4 χρονια μπορει να αλλαξε / ξεχαστηκε / αλλαξαν προσωπα κλπ (ειναι 4 χρονια οχι 4 εβδομαδες).... Μονομερης αθετηση ????? Ξαναλεω δεν εισαι δικηγορος αλλα υπαλληλος / στελεχος, και στο καπιταλιστικο συστημα η ετιαρεια αποφασιζει οτι θελει & οτι κρινει καλυτερο βαση budget & οικονομικων αποτελεσματων. Αν δεν συμφωνουμε, στελνουμε CV και φευγουμε.......απλά.... Oλα αυτα στα λεω εχοντας δουλεψει ΜΟΝΟ σε τεραστιες πολυεθνικες στην αυτοκινητοβιομηχανια (εξωτερικο κατα κυριο λογο) και οντας GM για 2 κρατη εδω και χρονια...... Τελος, οι εταιρειες ΔΕΝ διοικουνται ούτε προοδεύουν με δημοκρατια...... Επίσης οπως ανεφερε και καποιος φιλος παραπανω (επειδη την εχω πατησει πολλες φορες στο παρελθον) πριν πατησεις το send σε ενα μειλ, ΔΙΑΒΑΣΕ το αλλες 3-4 φορες........ Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2023 από sellsoap 3
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, csontheline είπε Συμβουλή (προς όλους) : Ενεργοποιήστε delayed departure στα emails. ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!! Κανένα email δεν είναι τόσο σημαντικό που δεν μπορεί να περιμένει να φύγει με 1 λεπτό καθυστέρηση (το ελάχιστον στο Outlook). Αυτό πήγαινα να γράψω,γράφω και εγώ εν θερμώ μερικές φορές οπότε το έχω αυξήσει το χρονικό όριο στο gmail . 3
Speculoos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Το corporate culture δεν είναι κάτι το παγκοσμιοποιημένο. Υπάρχουν διακριτές διαφορές σε πολυεθνικές είτε είναι γερμανικές, αμερικάνικες, ιταλικές, γιαπωνέζικες, σουηδικές κτλ και ο τρόπος που προσεγγίζεις τους ανθρώπους ή οι άγραφοι κανόνες συμπεριφοράς αλλάζουν. Ο σεβασμός και η διπλωματικότητα είναι κάτι που ούτως ή άλλως πρέπει να υπάρχει όπως και η όποια ελαστικότητα στο πώς γίνεται η επικοινωνία. Όσο στερεοτυπικό κι αν ακούγεται, ένας R&D ή field engineer δεν αναμένεται να έχει τα ίδια soft skills με κάποιον που είναι στο procurement. Aπο κει κι έπειτα όμως αναφορές του στυλ the boss is always right είναι τελείως λάθος όταν δεν γνωρίζουμε το context, τη χώρα και το working ethos της εταιρείας. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2023 από Speculoos 2 2
epp Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 9 ώρες πριν, bgeorgalas είπε Τώρα κάνω τα 2 facility σε ξεχωριστές μέρες γυρνάω σπίτι νορμαλ ώρα αλλά πληρώνουμε βενζίνες για 850χλμ, 60 εουλέυεις 16 ώρες την ημέρα, αλλά πρέπει να το πω εγώ αυτό ή η εταιρεία να μου πει δούλεψες 12 πάνε κοιμήσου και συνεχίζεις αύριο? κοιτα απτη στιγμη που αποτι καταλαβαινω η δουλεια εχει unplanned εργασιες δηλ μπορει να παρει 5 ωρες μπορει και 9 ωρες αναλογα την κατασταση, τοτε ειναι δυσκολο να ξερουν σε real time αμεσα δηλαδη ακριβως ποσο εργαστηκες, αρα και οι 2 ειστε υπευθυνοι να τηρηθουν τα προβλεπομενα. Το πως ακριβως εξαρταται απο την οργανωση της εταιρειας 1
armagedwnn Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 7 ώρες πριν, sellsoap είπε 2) Ναι, γι αυτο ειναι GM και θα κριθει στο τελος του ετους απο τα οικονομικα αποτελεσματα. Εσυ σαν επαγγελματιας, μπορεις να του το υποδειξεις (με ευγενικο τροπο) και η αποφαση ειναι δικη του και μονο δικη του. Μπορει να νομιζεις οτι κατι θα οδηγουσε σε loss αλλα ισως (πολυ συνηθες) να μην εχεις τη πληρη εικονα (budget wise) αλλα μονο αυτη που επιτρειπει το level σου. 3) Ολα ειναι ρευστα, κατι που ειπατε πριν 4 χρονια μπορει να αλλαξε / ξεχαστηκε / αλλαξαν προσωπα κλπ (ειναι 4 χρονια οχι 4 εβδομαδες).... Μονομερης αθετηση ????? Ξαναλεω δεν εισαι δικηγορος αλλα υπαλληλος / στελεχος, και στο καπιταλιστικο συστημα η ετιαρεια αποφασιζει οτι θελει & οτι κρινει καλυτερο βαση budget & οικονομικων αποτελεσματων. Αν δεν συμφωνουμε, στελνουμε CV και φευγουμε.......απλά.... Oλα αυτα στα λεω εχοντας δουλεψει ΜΟΝΟ σε τεραστιες πολυεθνικες στην αυτοκινητοβιομηχανια (εξωτερικο κατα κυριο λογο) και οντας GM για 2 κρατη εδω και χρονια...... Τελος, οι εταιρειες ΔΕΝ διοικουνται ούτε προοδεύουν με δημοκρατια...... Επίσης οπως ανεφερε και καποιος φιλος παραπανω (επειδη την εχω πατησει πολλες φορες στο παρελθον) πριν πατησεις το send σε ενα μειλ, ΔΙΑΒΑΣΕ το αλλες 3-4 φορες........ Στις δικές σου θέσεις που είναι πολύ υψηλά πιστεύω ότι αυτό ισχύει στο 100%, γιατί συνέχεια συναναστρέφεσαι με καριερίστες και με στελέχοι. Στις πιο κάτω θέσεις δεν ισχύει αυτό. Γενικά ο ομαδάρχης, ο manager σου δεν έχουν τέτοιες συμπερίφορες και οι περισσότεροι είναι φίλτρα στο σκατό που τρώνε και δεν το μεταφέρουν. Αυτό γίνεται γιατί ένας project manager ξέρει ότι άμα συμπεριφέρεται έτσι θα τον χάσει κάποιον και μπορεί μαζί με αυτόν και άλλα δύο τρία άτομα. Μπορεί να μην βγάλει καν την δουλειά στο deadline ή να χρειαστεί περισσότερο budget για προσλήψεις. Φυσικά το GM δεν το νοιάζει αυτό άμεσα, απλά καταλαβαίνεις ότι στον απλό υπάλληλο τέτοιες συμποεριφορές είναι αρνητικές (είναι σημαντική η ψυχική ηρεμία) γιατί έτσι και αλλιώς δεν αμοίβεται με 100Κ. Υ.Γ.: Πιστεύω με αυτά που διάβασα ότι ο TS είναι λίγο ιδιέταιρη περίπτωση η θέση του. Μάλλον δεν ανήκει σε κάποιο τμήμα και αναφέρεται απευθείας στον GM. Είσαι κάτι σαν technical support ας πούμε για όλα τα facilities. Πάντως συμφωνω απόλυτα το τελευταίο email ήταν πολύ επιθετικό. Πρέπει να το χειρίζεσαι λίγο πιο ήρεμα ειδικά αφού αναφέρεσαι απευθείας στον GM.
kostakis81 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 φιλε πρεπει να εισαι killer αν εισαι απαραιτητος οπως ειναι και αυτοι εξ αλλου .... ευγενιες θα οδηγησουν αργα η γρηγορα στο να σε ετοιμασζουν για ξουτ μολισ βρουν αντικαταστατη .... τραβα και ζητα οτι θεωρεις οτι αξιζεισ αλλιως φυγε ... καντο στην πιο δυσκολη ωρα για αυτους οταν θα σε εχουν αναγκη ... μονο ετσι θα σε σεβαστουν .... dont be emotional its just business 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα