Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, bgeorgalas είπε

Για αυτό και το συζητάμε γιατι προσπαθώ να δω πως μπορεί να το βλέπει και η άλλη πλευρά. Πάντως ψευδαισθήσεις δεν έχω: ουδεις αναντικατάστατος

Και αυτό δεκτό, Προσωπικά δεν θα απέλυα έναν καλό εργαζόμενο που κάνει μια φουλ εξειδικευμένη δουλειά είναι πάντα στην ώρα του στον χώρα εργασίας και στα deadline και παράλληλα δεν μου έχει φέρει εξοδολόγιο από το πρώτο μαιλ επειδή ζήτησε διευκρινήσεις εγγράφως σε έντονο ύφος. Σαν λόγο απόλυσης δηλαδη θα έμπαινε ότι γράφει επιθετικά εμαιλ?

Προσωπικά θα περίμενα μετά το πρώτο μαιλ να έχουν "ξυρίσει" το HR ή το HR να έχει αναδιπλωθει: Γιατί στέλνετε εμαιλ σε εργαζόμενο στις 12 του μήνα λέγοντας ότι θα πρέπει να χτυπάει κάρτα από την πρώτη του μήνα που ήδη τρέχει?

επίσης θα περίμενα μετα το reminder: Γιατί δεν έχετε απαντήσει ακόμα στον άνθρωπο που σας έχει ζητήσει διευκρίνησεις εδώ και 1,5 μήνα?

+66 🙄

ναι γιατί από την πρώτη επικοινωνία πέρασαν κοντά 2 μήνες

Κανείς αναντικατάστατος. και ότι είσαι συνεπής είναι αυτονόητο δεν λέει και τιποτα.  

Σαν λόγο απόλυσης δηλαδη θα έμπαινε ότι γράφει επιθετικά εμαιλ? -

Όχι βέβαια. Δεν χρειάζεται να υπάρχει λόγος απολύσης σε at will. 

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι το email σου ελαφρως επιθετικο. Ειναι και το HR σας απαραδεκτο.
Αυτο που μου εχει μεινει απο τα email ειναι σαν να τα λετε προφορικα και καποιος να κραταει πρακτικα.
Οσο τους πλησιαζεις με εντονο υφος αυτοι θα μπαινουν στην αμυνα, το οτι δεν σου δινουν τις διευκρινισεις κατα τη γνωμη μου σημαινει οτι και αυτοι πηραν τις οδηγιες απο καποιον αλλο, απλα τις προωθησαν και δεν ξερουν τι να απαντησουν.   

Καλως ή κακως, τα εργασιακα email πρεπει να ειναι ντελικατα και politically correct. 
Καλως ή κακως, πρεπει να το μαθεις αυτο το παιχνιδι και να λες τα πραγματα που σε ενοχλουν με πολυ φινετσατο τροπο, παιρνοντας και τον χρονο σου, μην απαντας αμεσως, και αν μπορεις να προτεινεις και μια πιθανη λυση/προσεγγιση . Αν ο αλλος (οπως το HR σας) δεν μπορει να ακολουθησει εχεις ελαφρως το πανω χερι, χωρις να σημαινει κατι αυτο. Πρεπει να παρεις μια βαθια ανασσα και να σκεφτεις πως μπορει να λυθει το προβλημα σου με μια αν γινετε win-win λυση. Τοτε να απαντησεις στο εκαστοτε email.  

Τελος, αν νιωθεις αδικημενος γιατι εσυ εισαι εργατικος, τυπικος και σε εκμεταλευονται, κτλ κτλ, η ευθυνη ειναι 50% δικη σου -50% του εργοδοτη. Κουλαρε λιγο, δες τι κανουν και οι αλλοι, δεν χρειαζεται να εισαι ηρωας, go with the flow. Αν νιωθεις ηρωας στη δουλεια ΣΙΓΟΥΡΑ κατι κανεις λαθος και εσυ. 

Υ.Γ. Το εδω διαβασει πολλες φορες αλλα δεν θυμαμαι που, για να σου δωσω link. Η εργασιακη σου επιτυχια εξαρταται 70% απο τις σχεσεις σου με τους ανθρωπους και οχι απο την αποδοση σου.

Επεξ/σία από dbrillis
  • Like 6
Δημοσ.

αυτός που εστειλε το μειλ μπορει απλα να εγραψε σε χαρτι οτι του ειπε ο gm. μπορει να μην ξερει καν τι να του απαντησει. δεν ειναι δεδομένο οτι μιλαει με τον hr manager. μπορει να θεωρησε οτι ειναι λογικες οι ερωτησεις και να του ειπε απλα "βρές τα με τον gm".

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Υ.Γ. Το εδω διαβασει πολλες φορες αλλα δεν θυμαμαι που, για να σου δωσω link. Η εργασιακη σου επιτυχια εξαρταται 70% απο τις σχεσεις σου με τους ανθρωπους και οχι απο την αποδοση σου.

τότε πάμε άπατοι γιατί εγώ στα διαπροσωπικά είμαι αρκούδα 😁

Δημοσ.
Μόλις τώρα, bgeorgalas είπε

Ποτε δεν ειναι αργα. Αρκει πρωτα να καταλαβεις οτι θελεις βελτιωση σε αυτο.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, bgeorgalas είπε

Αγαπητοί καλησπέρα, 

πρόσφατα είχα την παρακατώ ανταλλαγή email με την HR manager της εταιρείας στην οποία εργάζομαι......

Τα περισσότερα έχουν ειπωθεί και το θετικό είναι πως δείχνεις να αναγνωρίζεις που κάνεις λάθος, αλλά όχι μεγάλη διάθεση να το διορθώσεις.

Εγώ αυτό που θα σου δώσω σαν συμβουλή, είναι να προσέχεις περισσότερο τις επικοινωνίες με τους συνεργάτες σου (όχι μόνο HR, με όλους), να είσαι πιο απλός, πιο διπλωμάτης και πιο δεκτικός στην αλλαγή.

Αυτές οι επικοινωνίες, αυτά τα email, μπορεί να γίνουν λόγος να κατακεραυνωθείς σε μια αξιολόγηση ή ακόμα και να τεθεί θέμα συνεργασίας με την εταιρεία σου, την ώρα που εσύ πιθανότατα δίνεις και την ψυχή σου στη δουλειά (που κανείς δεν αμφιβάλει).

Το πως επικοινωνείς είναι νούμερο ένα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, bgeorgalas είπε

by the way: ευχαριστώ όσους απάντησαν για τον χρόνο τους

προφανώς και όχι

Για ύπαρξη σωματείου να μήν ρωτήσουμε κάν δηλαδή ??

Δημοσ.
Μόλις τώρα, sstratos είπε

Για ύπαρξη σωματείου να μήν ρωτήσουμε κάν δηλαδή ??

Δεν καταλαβαίνω, δεν υπάρχει καν στο λεξικό αυτή η λέξη 😉

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, eMike είπε

Αυτές οι επικοινωνίες, αυτά τα email, μπορεί να γίνουν λόγος να κατακεραυνωθείς σε μια αξιολόγηση ή ακόμα και να τεθεί θέμα συνεργασίας με την εταιρεία σου,

Εναι προφανες συμφωνα με τα γραφομενα του νηματοθετη οτι  υπαρχει  θεμα συνεργασιας το οποιο μαλιστα δεν ειναι απο την μερια του.Αν θελανε να απαντησουνε  θα το κανανε απλα και ομορφα.Το οτι το κανανε "μεσανατολικο" χωρις να απαντησουν  προφανώς δείχνει και τις προθέσεις τους.Δεν νομιζω οτι το προβλημα ειναι ο τρόπος γραφής του ουτε η "φιλικοτητα" προς τούς συναδελφου του.Αυτα τα σκοτώνεις οσο ειναι μικρα γιατι οταν μεγαλώσουν σε τρωνε.

Επεξ/σία από filipprin
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, bgeorgalas said:

Κατι καταλαβαμε απο τον τροπο που γραφεις! Αλλα κανε μια προσπάθεια να βελτιωσεις τους τροπους συμπεριφοράς σε εργασιακα περιβαλλοντα. Στο ειπαν κι αλλοι και δεν ειναι τυχαιο που ολοι διαπιστωσαμε το ιδιο: τα γραπτα σου εχουν υφακι, εχουν επιθετικοτητα. ΑΝ ΘΕΣ μπορεις να το διορθωσεις. Κριμα δεν ειναι να χανεις το δικιο σου λογω του μη επαγγελματικου υφους σου; Ως καθηγητρια αγγλικων μου χτυπησε παρα πολυ ασχημα ο τροπος που τα εγραψες...Και επειδη δουλευω και σε εταιρεια που η μονιμη επικοινωνία με ολους ειναι στα αγγλικα, ενα τετοιο mail θα εφτανε στα ματια της διευθυνσης ASAP, λογω υφους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω παλι πιστευω οτι σε μια σωστη  εταιρεια αυτο το mail δεν θα χρειαζοταν να γραφτει καν.Τα ζητηματα που θετει ο νηματοθετησ θα ηταν ξεκαθαρισμενα και διαφανα απο την αρχη τής συνεργασιας

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 2
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω ότι το email ήταν κάπως επιθετικό και έβγαλες λίγο τα σωψυχα σου.

Το καταλαβαίνω γιατί το έχω κάνει και εγώ όταν μετά από μήνες πίεσης βλέπεις κάτι παπατζες σαν και αυτές.

Το HR όμως είναι HR, δεν μπορεί α γνωρίζει αν εσύ δουλεύεις 20 ώρες και το απασχολεί να πληροφορεί τους εργαζομένους με τις αποφάσεις της εταιρείας.

Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι αλλά και εγώ στα 30 μου ήμουν αντιδραστικό στοιχείο. Τώρα στα 40 μου ( ακόμη στην ίδια εταιρεία) απλά παίζω το παιχνίδι τους.

Μην κάνετε υπερωρίες λέει το HR? 

Ε δεν θα κάνω, δεν θα κάτσω να στείλω ότι δεν γίνεται γιατί δεν βγαινειυη δουλειά.

Έπρεπε απλά να μιλήσεις στον προϊστάμενο σου όπως είπαν και άλλοι, και γενικά mail με τέτοιο ύψος που φεύγουν σε τέτοιες θέσεις στέλνεις μόνο αν έχεις πάρει απόφαση ότι δεν σε πειράζει αν σε διώξουν.

Αλλά καλό είναι πόρτες να μην κλείνουμε ποτέ

• Thanks 2
Δημοσ.

Φίλε μου δυστυχώς μην ψάχνεις το δίκιο σου..

Στην Ελλάδα 2.0 το 2023  ο ιδιωτικός τομέας είναι στο χειρότερο επίπεδο τα τελευταία 20 χρόνια που γνωρίζω.. ακόμη και στις πολυεθνικές που είναι τυπικοτατατες με τον νόμο .. καλά σε ελληνικές εταιρείες πέφτει χοντρό γέλιο και μεγάλο κλάμα επίσης 

Δημοσ.

Ολοι μας αντιμετωπιζουμε καταστασεις που μας αναβουν τα λαμπακια. Ενας καλος μπουσουλας ειναι οτι δεν απανταμε ΠΟΤΕ εν βρασμω ψυχης. ΝΟΜΟΣ

Αστο να καταλαγιασει για κανα 2ωρο τουλαχιστον και μετα θα εχεις την απαιτουμενη ψυχραιμια να δεις τα πραγματα πιο επαγγελματικα. Να θυμασαι οτι το HR δουλευει παντα για τον εργοδοτη, ποτε για τον εργαζομενο, εξ αλλου δεν reportαρουν σε εσενα😉

Μπορει το τσιτατο "το HR το βλεπεις μια φορα που μπαινεις στην εταιρεια και μια φορα που βγαινεις" να ειναι τσιτατο, αλλα ειναι αληθες.

το cost cutting ειναι δυστυχως πραγματικοτητα σε ολες τις εταιρειες. Θα πρεπει να μαθεις να το αντιμετωπισεις. Εαν γινεται σε βαθμο που σε ενοχλει η σου δημιουργει μεγαλα εμποδια, ξεκινας να μπεις στο mindset να φυγεις. 

Δεν εισαι δεντρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο τροπος γραφης σου και το λεξιλογιο/στυλ γραφης που χρησιμοποιεις ειναι αρκετα προκλητικο απο καθε μαιλ στο επομενο (escalating). Αν τα διαβασει καποιος ασχετος με το θεμα μπορει ευκολα να μαντεψει οτι το επομενο ή το πολυ το μεθεπομενο email θα ηταν ανετα κατι τυπου παραιτηση-rage quit ειστε-ολοι-ασχετοι-αντε-γεια-ρε. Δεν υπαρχει λογος για κατι τετοιο.

Αρχικα στα περισσοτερα θεματα το HR απλα μεταφερει τις αποφασεις του management. Επρεπε να κλεισεις μια συναντηση με τον/την προισταμενη σου (οποιος και αν ειναι αυτος καποια στιγμη θα ειχε 30 λεπτα) και να αναφερεις τα προβληματα που σε απασχολουν. Οταν πας απευθειας στο HR για κατι τετοιο (δεν μιλαμε να πας για να ζητησεις καμια βεβαιωση ή κατι τετοιο) και το HR σου λεει μιλα με τον μανατζερ και εσυ απαντας "οχι δε θα μιλησω με κανεναν" τοτε καταλαβαινεις οτι η συζητηση δεν θα οδηγησει πουθενα.

Επισης το υφος και η απαιτηση που γραφεις, στην ουσια τους λες οτι θες clause-by-clause σχολιασμο, εγγραφως λες και ειναι καποια διαπραγματευση συμβολαιου και ακουγεται καπως σαν να ετοιμαζεσαι για να ριξεις μηνυση = συνταγη πως να μην λαβεις απαντηση σε καμια εταιρεια. Θεσε τα ερωτηματα σου στο καταλληλο προσωπο δηλαδη αυτο που ειναι υπευθυνο για το performance σου. Τα δε θεματα εξοδων κλπ ειναι προβλημα μονο αν οντως σου αρνηθουν οδοιπορικα/εξοδα, αλλιως δεν σε απασχολει.

Επισης το οτι εισαι συνεπης δεν λεει κατι, εχω δει ατομα ακρως απαραιτητα για την επιχειρηση, με παρα πολυ καλο performance, να παιρνουν ποδι γιατι στραβωσε το μανατζμεντ που δεν ηθελαν να αναλαβουν εξτρα χαζοπροτζεκτακια - και δε μιλαω για Ελλαδα αλλα για Ελβετια. Οταν καποιος/α ειναι ψηλα στο μανατζμεντ με 200 ατομα απο κατω του, δεν θα κατσει να ασχοληθει με το αν ο ταδε που απολυθηκε ισως επρεπε να μην απολυθει γιατι ηταν καλος εργαζομενος, αυτο το λουζονται οι συναδελφοι που τρωνε το χωσιμο.

Κατα τα αλλα η εταιρεια φαινεται λιγο τσιρκο και καλο θα ηταν ισως να σκεφτεις την αναζητηση μιας αλλης θεσης. Σε οτι αφορα τις ωρες ξεκουρασης, αυτο ειναι κατι που κανεις εσυ enforce. Αν με 3 ωρες υπνο την επομενη μερα συμβει ατυχημα επειδη ησουν κομματια, μαντεψε τι θα πουν ολοι; "δεν ξεραμε, επρεπε να γνωριζει τι λενε οι κανονισμοι του Health&Safety/νομοι, ηταν υπευθυνος να τηρει τα ωραρια και τους κανονες και να μας ενημερωσει"

Επεξ/σία από epp
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...