Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Bomber-21 είπε

Το γνωρίζω, εργάζομαι σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία.

Αναφέρομαι στον βαθμό, αν ο φίλος δεν είναι τουλάχιστον manager, δεν μιλάς/γράφεις σε άλλον εργαζόμενο που είναι manager με αυτό το ύφος.

Κάτι μου λέει οτι ο HR Manager είναι αντίστοιχης ιεραρχίας (πιθανόν και κατώτερης) με το φίλο για να αποφεύγουν να του απαντήσουν ή είναι τέρμα αδιάφοροι και ο φίλος τους έχει πολύ στη "μπούκα".

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, bgeorgalas είπε

ειχα την εντυπωση ότι τα αγγλικά μου είναι οκ αλλά προφανώς και υπάρχει χώρος για βελτίωση

Δεν είπα ότι έχουν θέμα τα αγγλικά σου, το business english είναι άλλη διάλεκτος, οριακά γλώσσα (οκ υπερβάλλω). Δεν γίνεται σε εταιρικό περιβάλλοντος, να μιλάς γραπτώς "ντόμπρα". Θέλει άλλη προσέγγιση. 

• Super Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Narayan είπε

Τα πρώτα μου φαίνονται μια χαρά.

Στο δεύτερο ίσως να το παράκανε όταν τους είπε περί null and void, αλλά πριν το HR του έγραψε ουσιαστικά να μην τους μπλέκει και να ρωτήσει αλλού, φάουλ μεγάλο όπως έγραψα.

Από την άλλη δεν νομίζω να είναι Ιταλία. Μου κάνει περισσότερο για Ελλάδα, και συγκεκριμένα για μεγάλη εταιρεία του φαρμακευτικού χώρου που εδράζει Βόρεα Προάστια 😏

Τα μηνύματα, τα διαβάζουμε ανάποδα, το πιο πρόσφατο είναι το πρώτο, το παλιότερο είναι το τελευταίο.

Κι εγώ μπερδεύτηκα στην αρχή.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Snoob είπε

Υ.Γ. Εγώ, πάντως, λογικότερο θεωρώ να πάω στον προϊστάμενό μου, που έχω πιο προσωπική σχέση, και να ζητήσω διευκρινήσεις, από το να πάω με το καλημέρα στη διεύθυνση προσωπικού και να περιμένω από αυτούς να μου κλείσουν ραντεβού με τον προϊστάμενό μου.

Μαζί σου, πως διασφαλίζεσαι όμως αν λαμβάνεις αντικρουόμενες διευκρίνησεις/οδηγίες?

εν προκειμένο:

το HR σου λέει ξεκίνα να χτυπάς κάρτα εγγράφως, αν πας στον προιστάμενο σου και σου πει "έλα μωρε μην τους συνερίζεσαι μην χτυπάς κάρτα ετσι και αλλιώς παραπάνω ώρες θα γράψεις" για εσένα το θέμα λήγει εκεί?

γιατί εγώ προσωπικά αισθάνομαι εκτεθειμένος....

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, bgeorgalas είπε

Μαζί σου, πως διασφαλίζεσαι όμως αν λαμβάνεις αντικρουόμενες διευκρίνησεις/οδηγίες?

εν προκειμένο:

το HR σου λέει ξεκίνα να χτυπάς κάρτα εγγράφως, αν πας στον προιστάμενο σου και σου πει "έλα μωρε μην τους συνερίζεσαι μην χτυπάς κάρτα ετσι και αλλιώς παραπάνω ώρες θα γράψεις" για εσένα το θέμα λήγει εκεί?

Εγώ πάντως βλέπω κάποιον πολύ καχύποπτο προς την εταιρία που εργάζετε και ειδικά μετά από 6 χρόνια που έγραψες ότι εργάζεσε εκεί. Είτε σου έχουν κάνει συχνά "μαλαγανιές" είτε δεν τα πας καλά με τον προϊστάμενο σου και γίνετε όλο αυτό.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bgeorgalas είπε

εν προκειμένο:

Μιλάς μαζί του προσωπικά, του λες οκ αν δεν σε πειράζει θα στο στείλω και γραπτώς, καταλαβαίνεις, και μετά τη συζήτηση στέλνεις email 

Hello, 

Following up on our conversation today, could you please confirm I am permitted to avoid using the XXX system for logging hours and can instead continue YYY as per the previous arrangements? 

Best Regards, 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Passive aggressive μυνήματα. Πολυ λάθος προσέγγιση. Κλασική όμως από Έλληνα που θεωρεί ότι είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος του κόσμου. 

Να προσθέσω ότι αν έστελνες τέτοιο μύνημα στις ΗΠΑ με at will συμβόλαιο θα ήσουν ήδη στους αδύναμους κρίκους.

Επεξ/σία από insomniac01
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά θεωρώ ότι στα πρώτα email (τα κάτω-κάτω) πήγαιναν όλα κομπλε. Τα δυο τελευταία email όμως είναι πολύ πολύ λάθος.

Αρχικά κακώς έβαλαν των GM CC χωρίς να δώσουν κάποια απάντηση ή χωρίς να απευθύνουν κάποια ερώτηση σε αυτόν. Απλά τον έβαλαν. Αυτό δείχνει άγνοια από μέρους τους. Κάτι το οποίο είναι λόγος να φάνε κράξιμο.

ΑΛΛΑ η απάντηση σου δεν είναι ορθή. Πρώτον, ο τρόπος που γράφεις είναι επιθετικός κάπως και εύκολα μπορεί να βγάλει στον αναγνώστη ότι έχεις κάποια διαφωνία με τον GM. Δεύτερον, έστω και ότι ήθελες να τους πιέσεις, καλύτερα είτε να απάνταγες σε αυτούς απευθείας πάλι, χωρίς να μπείς στο τριπάκι τους για επικοινωνία με τον GM ή να μίλαγες στον GM και να έλεγες ότι με παρεπεμψαν σε εσάς. Δεν ξέρω ποιο είναι το καλύτερο... ανάλογα τις σχέσεις που έχεις και με ποιούς.

Σίγουρα πάντως το τελευταίο email, ειδικά με CC GM, δείχνει ότι δεν είσαι και πολύ συζητήσιμος.   

Επεξ/σία από nick_souvlaki
  • Like 4
Δημοσ.

Η αποψη μου ειναι οτι καλα κανεις και διεκδικεις τα δικαιωματα σου και θελεις να ξερεις τι ισχυει.Ομως θα επρεπε να εισαι περισσοτερο τυπικος στην επικοινωνια σου χωρις επιθετικο στυλ.

Φαινεται απο τα τελευταια σου email οτι εχεις μια ξεκαθαρα επιθετικη σταση απεναντι στο hr/εταιρεια και αυτο δεν ειναι καλο πρωτα απ΄ ολα για εσενα.

Τωρα αν σε παιρνει γενικως και δεν σε νοιαζει τοτε θα σου πω "πως τους πετσοκοψες ετσι" 😄!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Finn είπε

Εμένα μου βγάζει μια δόση arrogancy ο τρόπος γραφής σου, ιδίως στο σημείο που αναφέρεις και παραδείγματα για τα facilities. Σε φάση επειδή είστε λίγο στόκοι θα σας το σχεδιάσω σε χαρτί μπας και το καταλάβετε.

Αυτό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, insomniac01 είπε

Passive aggressive μυνήματα. Πολυ λάθος προσέγγιση. Κλασική όμως από Έλληνα που θεωρεί ότι είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος του κόσμου. 

Για αυτό και το συζητάμε γιατι προσπαθώ να δω πως μπορεί να το βλέπει και η άλλη πλευρά. Πάντως ψευδαισθήσεις δεν έχω: ουδεις αναντικατάστατος

1 ώρα πριν, insomniac01 είπε

Να προσθέσω ότι αν έστελνες τέτοιο μύνημα στις ΗΠΑ με at will συμβόλαιο θα ήσουν ήδη στους αδύναμους κρίκους.

Και αυτό δεκτό, Προσωπικά δεν θα απέλυα έναν καλό εργαζόμενο που κάνει μια φουλ εξειδικευμένη δουλειά είναι πάντα στην ώρα του στον χώρα εργασίας και στα deadline και παράλληλα δεν μου έχει φέρει εξοδολόγιο από το πρώτο μαιλ επειδή ζήτησε διευκρινήσεις εγγράφως σε έντονο ύφος. Σαν λόγο απόλυσης δηλαδη θα έμπαινε ότι γράφει επιθετικά εμαιλ?

Προσωπικά θα περίμενα μετά το πρώτο μαιλ να έχουν "ξυρίσει" το HR ή το HR να έχει αναδιπλωθει: Γιατί στέλνετε εμαιλ σε εργαζόμενο στις 12 του μήνα λέγοντας ότι θα πρέπει να χτυπάει κάρτα από την πρώτη του μήνα που ήδη τρέχει?

επίσης θα περίμενα μετα το reminder: Γιατί δεν έχετε απαντήσει ακόμα στον άνθρωπο που σας έχει ζητήσει διευκρίνησεις εδώ και 1,5 μήνα?

1 ώρα πριν, stef157 είπε

Είτε σου έχουν κάνει συχνά "μαλαγανιές"

+66 🙄

30 λεπτά πριν, nyne είπε

Φαινεται απο τα τελευταια σου email οτι εχεις μια ξεκαθαρα επιθετικη σταση απεναντι στο hr/εταιρεια

ναι γιατί από την πρώτη επικοινωνία πέρασαν κοντά 2 μήνες

Επεξ/σία από bgeorgalas
  • Like 3
Δημοσ.

Συμφωνώ με το ύφος ότι έχει επιθετικότητα αλλά όπως φαίνεται από τα γραφόμενα αλλά και από τις ημερομηνίες πρέπει να υπάρχει διάρκεια και παρασκήνιο. Οπότε καταλαβαίνω την ένταση στα επόμενα μηνύματα.

Δυστυχώς αφορά κλασική προσέγγιση εταιρίας που ξαφνικά αποφασίζει να μειώσει έξοδα εις βάρος των εργαζομένων καθώς οί ώρες που περιγράφεις στις μετακινήσεις είναι απάνθρωπες.

Αν η εταιρία απαιτεί επιστροφή στο γραφείο με 4 ώρες ξεκούραση από εργασία εκτός έδρας, δυστυχώς είναι μια εταιρία που καταχράζεται την επαγγελματική σας σχέση.

• Like 6
Δημοσ.

Εγώ είμαι μαζί σου,

σε καμία περίπτωση το HR δεν έπραξε σωστά ούτε με τις καθυστερημένες ανακοινώσεις σχετικά με την αλλαγή πολιτικής της εταιρίας αλλά ούτε και με το γεγονός ότι έκανε την πάπια για τόσο καιρό, μέχρι να τους ενοχλήσεις εσύ πάλι και να σε
"στείλουν" στον γενικό.

Το HR υποτίθεται ότι βρίσκεται εκεί που βρίσκεται όχι μόνο για το καλό της εταιρίας αλλά και για να μπορεί να διευκολύνει τους εργαζόμενους του σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί.

Έχω εργαστεί σε 2 πολυεθνικές μέχρι τώρα και σε καμία από τις 2 το HR δεν έκανε το κουνέλι σε περιπτώσεις που έπρεπε να δώσει διευκρινίσεις.

Επίσης όπως παρατήρησαν και άλλοι μάλλον υπάρχει προϊστορία στις μεταξύ σας σχέσεις και ίσως το καλύτερο θα ήταν να σε απολύσουν και να πας σε κάποια άλλη εταιρία. Ίσως σε κάποια που να σέβεται τους εργαζόμενους της όσο θέλει να την σέβονται και αυτοί. Έτσι και αλλιώς με βάση το επάγγελμα σου δεν θα μείνεις και για πολύ χωρίς δουλειά.

Δημοσ.

αν καταλαβα καλα το χαρακτηρα σου απο τα γραφομενα εισαι τυπικος, εργατικος αλλα "δυσκολος".

εχω δουλεψει με τετοιο ανθρωπο και παρολο που σαν συναδελφοι ειναι καλοι γιατι με 5 κουβεντες ξερεις οτι θα κανουν τη δουλεια τους και δεν θα τους "κουβαλας", οι απο πανω δεν τους συμπαθουν ομως και απο το email σου νομιζω ολοι καταλαβαινουμε γιατι. δεν εισαι απλα ευθυς, εισαι εριστικος. Μπορει να μην σε ενδιαφέρει, μπορει να θεωρεις οτι σε εχουν αναγκη ή οτι θα βρεις καλυτερη δουλεια αλλα το υφος σου ειναι ξεκαθαρα "σας εχω χεσ.....ς".

Αν σε ενδιαφέρει η δουλεια, γινε λίγο πιο διπλωματικός. Ουσιαστικά μετα το "μιλα με τον gm στο facility1"  δεν ειχες λογο να απαντήσεις κατι άλλο. Στην τελική αν σου πουνε αλλάζουμε τη συμφωνια μας τι θα κανεις? Πάλι στα λογια θα κάνετε κουβεντα, οχι γραπτα. Δεν γινονται ετσι οι συνεννοήσεις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

αν καταλαβα καλα το χαρακτηρα σου απο τα γραφομενα εισαι τυπικος, εργατικος αλλα "δυσκολος".

πολύ ορθά κατάλαβες αν και θα προτιμούσα να με χαρακτηρίσεις επαγγελματία αντί για δύσκολο.....

5 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Αν σε ενδιαφέρει η δουλεια, γινε λίγο πιο διπλωματικός.

δυστυχώς αυτό δεν το έχω και πρέπει να δουλέψω πάνω σε αυτό

συνεπώς καταλήγουμε ότι αν και έχω το δίκιο με το μέρος μου με το να γίνομαι επιθετικός/εριστικός κτλ κτλ ουσιαστικά το χάνω

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...