bgeorgalas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 by the way: ευχαριστώ όσους απάντησαν για τον χρόνο τους 3 λεπτά πριν, zanskou είπε συγνωμη, κανονισμος εργασίας δεν υπάρχει καπου σε ολοκληρη εταιρεία που να ξεκαθαρίζει για όλους τι και πώς ισχύει ; προφανώς και όχι
vamvakoolas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 εκ πειρας: το hr δεν εχει το χρονο συνηθως να απαντα σε καθε μεηλ. Οπως σου εγραψε θα πρεπει να εστελνες μεηλ στο προισταμενο σου. Φανταζομαι οτι η εταιρια εχει σα διαδικασια καθε τοσο οι διευθυντες να συγκεντρωνονται με το hr και να θετουν ζητηματα ή ο καθε προισταμενος εχει καποιες οδηγιες ή το καθε τμημα μαζευει καθε τοσο ολα τα ζητηματα που σχετιζονται με το hr και τα θετει ο διευθυντης τμηματος. Υ.Γ και εμενα φαινεται λιγο επιθετικος ο τροπος γραφης. 1
bgeorgalas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 9 λεπτά πριν, Snoob είπε Και, προφανώς, σε κάθε γλώσσα του πλανήτη, το να σου λένε "συζήτησε τις απορίες με τον προϊστάμενό σου" και να απαντάς "Σε ό,τι με αφορά, δεν επιθυμώ να συζητήσω τίποτε και με κανέναν, άμεσα ή έμμεσα", είναι αγενές. Αγενές κατηγορίας απολύστε με να τελειώνουμε. Αν αυτός είναι ο στόχος, καλώς. Δεκτό απολύτως ΑΛΛΑ: εγώ δεν έκανα escalation (Το ΗR θεωρησε οτι επρεπε να εμπλέξει τον ΓΓ) ούτε είχα σκοπό να κάνω escalation. Θεωρώ ότι ο Γ.Γ. έχει σημαντικότερα πράγματα πάνω στο κεφάλι του από το να δίνει διευκρίνισεις στον οποιοδήποτε παπαρα (εγώ είμαι αυτός) και όταν μου γράφουν: "You may discuss the matter with the GM..." εγώ καταλαβαίνω ότι δεν μου έχεις κανονίσει συνάντηση με τον ΓΓ, αλλά πρέπει να πιάσω τον ΓΓ στις σκάλες/ασανσερ να του κλαφτώ, γίνονται αυτά? 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 7 λεπτά πριν, bgeorgalas είπε Δεκτό απολύτως ΑΛΛΑ: εγώ δεν έκανα escalation (Το ΗR θεωρησε οτι επρεπε να εμπλέξει τον ΓΓ) ούτε είχα σκοπό να κάνω escalation. Θεωρώ ότι ο Γ.Γ. έχει σημαντικότερα πράγματα πάνω στο κεφάλι του από το να δίνει διευκρίνισεις στον οποιοδήποτε παπαρα (εγώ είμαι αυτός) και όταν μου γράφουν: "You may discuss the matter with the GM..." εγώ καταλαβαίνω ότι δεν μου έχεις κανονίσει συνάντηση με τον ΓΓ, αλλά πρέπει να πιάσω τον ΓΓ στις σκάλες/ασανσερ να του κλαφτώ, γίνονται αυτά? Escalation εκανες όταν παρέκαμψες τον προϊστάμενό σου και απευθύνθηκες στη διεύθυνση προσωπικού. Στην εταιρική ιεραρχεία πρώτα πηγαίνεις στον προϊστάμενό σου, κι αν δεν βγάλεις άκρη πηγαίνεις τμηματάρχη, διεύθυνση προσωπικού κτλ. Δεν προσπαθώ να δώσω δίκιο στην εταιρία. Δεν ξέρω πώς ορίζουν το ημερήσιο ταξίδι, δεν ξέρω πώς αντιμετωπίζουν τη σωρευτική κόπωση (όταν κάνεις λόγο για 16 ταξίδια το μήνα, και κοντινότερα να ήταν από μ.ο. στα 400 χιλιόμετρα προφανώς προκύπτει σωρευτική κόπωση), δεν ξέρω πώς ορίζουν τη διανυκτέρευση. Εγώ το ύφος των email σχολιάζω. Υ.Γ. Εγώ, πάντως, λογικότερο θεωρώ να πάω στον προϊστάμενό μου, που έχω πιο προσωπική σχέση, και να ζητήσω διευκρινήσεις, από το να πάω με το καλημέρα στη διεύθυνση προσωπικού και να περιμένω από αυτούς να μου κλείσουν ραντεβού με τον προϊστάμενό μου. 2 3
antreaslam Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Θεωρώ ότι είσαι πολύ επιθετικός. Πιθανολογώ ότι έχεις δίκιο στα παράπονά σου, αλλά τα ωράρια που αναφέρεις ως πρόβλημα, υπήρχαν και πριν φαντάζομαι. Και προφανώς κανείς δε θα σου απαντήσει γραπτώς, αν φτάνουν 4 ωρες υπνου, αλλά δε θα στο απαντούσε ούτε πριν.. Δώσε το εξοδολόγιό σου για έγκριση. Δες αν θα στο εγκρίνουν ή αν θα σου κόψουν κάτι. Γιατί μπορεί να ανήκεις σε εκείνες τις περιπτώσεις, που δε θεωρούν ότι υπήρχε σπατάλη, και να εγκριθούν όλα. Μπορεί και όχι ΥΓ: Φάουλ μεγάλο του HR, το "μίλα με τον ΓΓ"
Bomber-21 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δεν ξέρω τι θέση έχεις στην εταιρία αλλά συνήθες δεν μιλάμε/γράφουμε με αυτόν τον τρόπο σε κάποιον ιεραρχικά ανώτερο μας. 1
bgeorgalas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 7 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε τα σε καθε μεηλ. Οπως σου εγραψε θα πρεπει να εστελνες μεηλ στο προισταμενο σου. Φανταζομαι οτι η εταιρια εχει σα διαδικασια καθε τοσο οι διευθυντες να συγκεντρωνονται με το hr και να θετουν ζητηματα ή ο καθε προισταμενος εχει καποιες οδηγιες ή το καθε τμημα μαζευει καθε τοσο ολα τα ζητηματα που σχετιζονται με το hr και τα θετει ο διευθυντης τμηματος. Ο προιστάμενος μου βάση οργανογράμματος είναι ο ΓΓ. Το σκέφτηκα πολύ να του γράψω πριν γράψω στο ΗR αλλά θέωρησα ότι αν το έκανα θα ακύρωνα το HR. Snoob: "Εγώ το ύφος των email σχολιάζω." και σε ευχαριστώ για αυτό, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε απόψεις λέμε
agnostos13 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Χωρίς να ξέρω το background και το αν οι όποιες ενημερώσεις έχουν σκοπό τον εξορθολογισμό αδικαιολόγητων εξόδων ή είναι απλά προαποφασισμένες περικοπές (κάτι που μπορεί να δημιουργεί κάποια προκατάληψη στη διαδικασία), να πω οτι δεν βλέπω κακό να ζητάς γραπτώς τις διευκρινίσεις που χρειάζεσαι. Τώρα αν δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν ή θέλουν να διατηρήσουν κάποια δημιουργική ασάφεια ωστέ να μπορούν στην πορεία να ερμηνεύουν τις οδηγίες κατά το δοκούν αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Από εκεί και πέρα τόσο η στάση του HR Manager που σε παραπέμπει στο GM, σε φάση δεν μπορώ/θέλω/ξέρω να σου δώσω διευκρινίσεις είναι λάθος, όσο και η στάση η δική σου να απορίψεις την επικοινωνία με τον GM, σε φάση δεν έχω όρεξη να ασχοληθώ περεταίρω και έτσι σας αγνοώ, δεν δείχνει διάθεση συνενόησης. Κατά τα λοιπά τα όποια θέματα προκύπτουν είθισται να τα συζητάς (προφορικά ή γραπτά) με τον manager σου και μόνο αν δεν βγαίνει άκρη κοιτάς παραπέρα (αν όπως λες ο άμεσος manager σου είναι o GM και πιστεύεις οτι δεν θα βγάλεις άκρη με αυτόν ή πας στον αντίστοιχο Chief Officer αν υπάρχει ή σε άλλη εταιρεία). Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2023 από agnostos13 1
Narayan Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 27 λεπτά πριν, Snoob είπε Και, προφανώς, σε κάθε γλώσσα του πλανήτη, το να σου λένε "συζήτησε τις απορίες με τον προϊστάμενό σου" και να απαντάς "Σε ό,τι με αφορά, δεν επιθυμώ να συζητήσω τίποτε και με κανέναν, άμεσα ή έμμεσα", είναι αγενές. Αγενές κατηγορίας απολύστε με να τελειώνουμε. Αν αυτός είναι ο στόχος, καλώς. Διαφωνώ στο συγκεκριμένο. Όταν το HR στέλνει ένα email με οδηγίες, οφείλει να είναι σε θέση να παρέχει και τις κατάλληλες διευκρινίσεις. Αλλιώς, αν δεν είναι σε θέση να προστατέψει την εταιρεία από τους υπαλλήλους της, και μάλιστα σε θέματα όπως οι ώρες εργασίας και η μισθοδοσία που έχουν σοβαρές κυρώσεις στην εργασιακή νομοθεσία, τι ρόλο παίζει στην εταιρεία; Να πετάει το μπαλάκι στους διευθυντές, ή να προωθεί email; Μπορεί να φαίνεται ως αγενές το "στείλτε μου απάντηση εγγράφως", από την άλλη όμως είναι σίγουρα αντιεπαγγελματικό το "βρείτε τα στο προφορικό με τον Τάδε και παρατήστε με ήσυχη¨. Πηγή: Εργαζόμενος σε μεγάλη εταιρεία με σοβαρό HR. Έτσι και έφευγε τέτοιο email από το HR χωρίς τις απαραίτητες διευκρινήσεις, σίγουρα το management θα έπαιρνε την μεριά των υπαλλήλουν που εξέφραζαν τις απορίες τους. 14 λεπτά πριν, Bomber-21 είπε Δεν ξέρω τι θέση έχεις στην εταιρία αλλά συνήθες δεν μιλάμε/γράφουμε με αυτόν τον τρόπο σε κάποιον ιεραρχικά ανώτερο μας. Το HR δεν είναι ανώτερο ιεραρχικά, είναι ξεχωριστό τμήμα που δίνει απευθείας αναφορά στο management. 4 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 8 λεπτά πριν, Narayan είπε Διαφωνώ στο συγκεκριμένο. Όταν το HR στέλνει ένα email με οδηγίες, οφείλει να είναι σε θέση να παρέχει και τις κατάλληλες διευκρινίσεις. Αλλιώς, αν δεν είναι σε θέση να προστατέψει την εταιρεία από τους υπαλλήλους της, και μάλιστα σε θέματα όπως οι ώρες εργασίας και η μισθοδοσία που έχουν σοβαρές κυρώσεις στην εργασιακή νομοθεσία, τι ρόλο παίζει στην εταιρεία; Να πετάει το μπαλάκι στους διευθυντές, ή να προωθεί email; Μπορεί να φαίνεται ως αγενές το "στείλτε μου απάντηση εγγράφως", από την άλλη όμως είναι σίγουρα αντιεπαγγελματικό το "βρείτε τα στο προφορικό με τον Τάδε και παρατήστε με ήσυχη¨. Πηγή: Εργαζόμενος σε μεγάλη εταιρεία με σοβαρό HR. Έτσι και έφευγε τέτοιο email από το HR χωρίς τις απαραίτητες διευκρινήσεις, σίγουρα το management θα έπαιρνε την μεριά των υπαλλήλουν που εξέφραζαν τις απορίες τους. Ούτε ξέρω το οργανόγραμμα της εταιρίας, ούτε τίποτε. Δεν ξέρω καν για ποια χώρα μιλάμε, εικάζω Ιταλία. Εντωμεταξύ, έχω μπερδευτεί, προϊστάμενος δεν υπάρχει; Τη φόρμα εκτός έδρας ποιος την υπογράφει; Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία. Το ερώτημα, όπως το εξέλαβα, είναι "καλά τους τα γράφω ή όχι;" Εγώ, τα συγκεκριμένα μηνύματα, τα θεωρώ επιθετικά. Όχι ως προς το τι ζητάνε, απαραίτητα, αλλά το πώς το ζητάνε. Εφόσον ισχύουν αυτά που διαβάζω, για 16 ταξίδια το μήνα στα 6500 χιλιόμετρα, υπάρχουν πολλών ειδών προβλήματα. Και το να αναφέρεσαι στα μηνύματά σου σε προφορικές συμφωνίες σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει ρίζες βαθιές. Υ.Γ. Έχω χρόνια, ευτυχώς, να μπλέξω με HR. Εκεί όπου είχαμε, όμως, στη Βρετανία, αν λάμβαναν τέτοιο μήνυμα, σίγουρα θα είχα περάσει από το λογιστήριο, "Δεν με νοιάζει να μιλήσω με κανέναν" κτλ. Εδώ, συζητούσαμε τις προάλλες για επικοινωνία με εταιρία και ο άλλος τους έγραψε "Πάτε καλά;" και θεωρούσε ότι ήταν κόσμιος. Οκ, από ένα σημείο και μετά, πρέπει να δεχτώ ότι έχουν εξελιχτεί τα πράγματα κι αν δεν πέσουν μανούλες και παναγίτσες, δεν υφίσταται αγένεια. 2
vs_skg Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Υπάρχει κάτι που λέγεται business english. Από τα email φαίνεται ότι δεν το κατέχεις. Στην θέση σου θα ζητούσα συγγνώμη λέγοντας ότι θα αφιερώσω προσωπικό χρόνο στο να μάθω πιο effective communication 1
tutuyo Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 τα email σου ειναι αδικαιολογητως μεγαλα. Κανενας δεν θελει να διαβασει ebook 2-3 γραμμες η εκφωνηση. Αν εχεις αποριες, στοχευμενες ερωτησεις σε bullet points. Δεν χρειαζεται να γραφεις εσυ παραδειγματα, αυοι πρεπει να στα δωσουν. Γραφε example? μετα απο ερωτηση που θες παραδειγμα. τα reminder σου πρεπει να γραφουν μονο kind reminder, αντε να γραψεις και kind reminder, this is pending since.... 3 1
Bomber-21 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 10 λεπτά πριν, Narayan είπε Το HR δεν είναι ανώτερο ιεραρχικά, είναι ξεχωριστό τμήμα που δίνει απευθείας αναφορά στο management. Το γνωρίζω, εργάζομαι σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία. Αναφέρομαι στον βαθμό, αν ο φίλος δεν είναι τουλάχιστον manager, δεν μιλάς/γράφεις σε άλλον εργαζόμενο που είναι manager με αυτό το ύφος.
bgeorgalas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 να σας πω: τελικά πως ζητάς τον κανονισμο εργασίας της εταιρείας χωρις να γίνεις αγενής/εριστικός/αναψουν κοκκινα λαμπάκια στο HR ότι κάτι θες να τους ετοιμάσεις? 2 λεπτά πριν, tutuyo είπε τα email σου ειναι αδικαιολογητως μεγαλα. Κανενας δεν θελει να διαβασει ebook 2-3 γραμμες η εκφωνηση. Αν εχεις αποριες, στοχευμενες ερωτησεις σε bullet points. Δεν χρειαζεται να γραφεις εσυ παραδειγματα, αυοι πρεπει να στα δωσουν. Γραφε example? μετα απο ερωτηση που θες παραδειγμα. τα reminder σου πρεπει να γραφουν μονο kind reminder, αντε να γραψεις και kind reminder, this is pending since.... ευχαριστώ για τα tip 4 λεπτά πριν, vs_skg είπε Υπάρχει κάτι που λέγεται business english. Από τα email φαίνεται ότι δεν το κατέχεις. Στην θέση σου θα ζητούσα συγγνώμη λέγοντας ότι θα αφιερώσω προσωπικό χρόνο στο να μάθω πιο effective communication ειχα την εντυπωση ότι τα αγγλικά μου είναι οκ αλλά προφανώς και υπάρχει χώρος για βελτίωση
Narayan Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, Snoob είπε Ούτε ξέρω το οργανόγραμμα της εταιρίας, ούτε τίποτε. Δεν ξέρω καν για ποια χώρα μιλάμε, εικάζω Ιταλία. Εντωμεταξύ, έχω μπερδευτεί, προϊστάμενος δεν υπάρχει; Τη φόρμα εκτός έδρας ποιος την υπογράφει; Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία. Το ερώτημα, όπως το εξέλαβα, είναι "καλά τους τα γράφω ή όχι;" Εγώ, τα συγκεκριμένα μηνύματα, τα θεωρώ επιθετικά. Όχι ως προς το τι ζητάνε, απαραίτητα, αλλά το πώς το ζητάνε. Εφόσον ισχύουν αυτά που διαβάζω, για 16 ταξίδια το μήνα στα 6500 χιλιόμετρα, υπάρχουν πολλών ειδών προβλήματα. Και το να αναφέρεσαι στα μηνύματά σου σε προφορικές συμφωνίες σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει ρίζες βαθιές. Υ.Γ. Έχω χρόνια, ευτυχώς, να μπλέξω με HR. Εκεί όπου είχαμε, όμως, στη Βρετανία, αν λάμβαναν τέτοιο μήνυμα, σίγουρα θα είχα περάσει από το λογιστήριο, "Δεν με νοιάζει να μιλήσω με κανέναν" κτλ. Εδώ, συζητούσαμε τις προάλλες για επικοινωνία με εταιρία και ο άλλος τους έγραψε "Πάτε καλά;" και θεωρούσε ότι ήταν κόσμιος. Οκ, από ένα σημείο και μετά, πρέπει να δεχτώ ότι έχουν εξελιχτεί τα πράγματα κι αν δεν πέσουν μανούλες και παναγίτσες, δεν υφίσταται αγένεια. Τα πρώτα μου φαίνονται μια χαρά. Στο δεύτερο ίσως να το παράκανε όταν τους είπε περί null and void, αλλά πριν το HR του έγραψε ουσιαστικά να μην τους μπλέκει και να ρωτήσει αλλού, φάουλ μεγάλο όπως έγραψα. Από την άλλη δεν νομίζω να είναι Ιταλία. Μου κάνει περισσότερο για Ελλάδα, και συγκεκριμένα για μεγάλη εταιρεία του φαρμακευτικού χώρου που εδράζει Βόρεα Προάστια 😏
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα