Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους.

Θέλω να αναβαθμίσω τις μνήμες στο PC μου από 32GB σε 64GB.

Κοίταξα στην ASUS το μοντέλο της μητρικής μου να δω πιο Part No. από την G. Skill έχει δοκιμαστεί. Και βρήκα αυτό G. Skill - F4-3600C16Q-64GTZNC.

• Motherboard: ASUS ROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI)
  • Graphics Card: ASUS ROG -STRIX-RTX3060TI-O8G-V2-GAMING NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti 8 GB GDDR6
  • CPU: AMD Ryzen 9 5900X Box
  • SSD OS: Samsung 980 Pro SSD 1.0TB M.2 NVMe
  • SSD Data: Samsung 870 QVO SSD 2TB 2.5
  • RAM: G.Skill TridentZ Neo 32GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16Q-32GTZN)
  • HDD Data: Seagate Barracuda 4TB
  • HDD Data: WD Red Plus 4TB
  • PSU: Corsair Power Supply 850W ATX 24 pin RM850x (2021)
  • CPU Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black

Εγώ έβαλα αυτή μνήμη λόγο που δεν μου έφταναν τα λεφτά.

Θέλω να ρωτήσω για να γνωρίζω και να μαθαίνω. Ένας χρήστης από εδώ, που είχα ανοίξει ένα θέμα πριν την αγορά του PC μου είχε πει ότι

Αναφορά σε κείμενο

3600cl16 βάζουν σε στα Ryzen 5000,οι Β550 υποστηρίζουν 1 gen4 μια 1 Gen4  για τα nvme και 1 gen4 για τις κάρτες γραφικών + νεότερες με καλύτερα spec's

Πως μπορώ να βρω αυτή την πληροφορία για να γνωρίζω και να μαθαίνω; Πήγα στην ιστοσελίδα της AMD και δεν βρίσκω κάτι.

Μπορείτε να μου πείτε σας παρακαλώ;

Δημοσ.

Αν ψάξεις το όνομα του chipset  μαζί με το keyword "lanes" θα βρεις αναπτύγματα του chipset με τις δυνατότητές του.

https://www.google.com/search?q=b550+chipset+Lanes&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved

Αυτές είναι πληροφορίες που κυκλοφορούν από τις ίδιες εταιρίες άμεσα ή έμμεσα.

Τώρα για τις μνήμες και για τους χρονισμούς, ο default(safe) χρονισμός αναγράφεται στο site του κατασκευαστή/επεξεργαστή.

Για Ryzen 5000 αυτός ο χρονισμός είναι στα 3200, αυτό εγγυάται η εταιρία που τους πουλάει

https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-9-5900x

οτιδήποτε από εκεί και πάνω θεωρείται oc και δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να σου εγγυηθεί οτι θα παίξει στο δικό σου σύστημα, κοινώς έχει να κάνει με το πόσο καλό είναι το τσιπ που έχεις στα χέρια σου. Τα 3600, είναι μια τιμή που κυκλοφορεί εμπειρικά καθώς οι περισσότεροι 5000 μπορούν να τα πιάσουν χωρίς προβλήματα

• Like 1
Δημοσ.

Όπως στα λέει ο συμφορουμίτης ειναι. Επίσης μη δίνεις τόση σημασία με τη ταχύτητα 3600, και με 3200 θα είσαι άρχοντας.

Βασικά 3200 cas16  vs  3600 cas18 περίπου τις ίδιες επιδώσεις έχουν και ούτε που θα το καταλάβεις στη καθημερινότητα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gunix είπε

Εντάξη. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας :)

Έχεις ήδη 32gb 3200 και θέλεις να προσθέσεις αλλά 32gb?

Συνολικά δλδη 4dimm?

Δημοσ.
Στις 30/3/2023 στις 12:24 ΠΜ, @topos είπε

Έχεις ήδη 32gb 3200 και θέλεις να προσθέσεις αλλά 32gb?

Συνολικά δλδη 4dimm?

Βρήκα αυτές G. Skill - F4-3600C16Q-64GTZNC και θέλω να αντικαταστήσω.

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας.

Θέλω να αναβαθμίσω τις μνήμες μου από 32GB σε 64GB και είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο F4-3600C16D-64GTZN και F4-3600C14Q-64GTZN. Και το πρόβλημα μου είναι, η μητρική μου είναι DUAL Channel. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι βάζουν 4 κιτ και όχι 2 κιτ αφού είναι Dual Channel η μητρική; Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι αν βάλεις 2 κιτ, μπορείς μετά να βάλεις άλλα 2 κιτ της ίδιας μάρκας με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Εγώ έβαλα 4 κιτς λόγο στην τιμή.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Gunix είπε

Γεια σας.

Θέλω να αναβαθμίσω τις μνήμες μου από 32GB σε 64GB και είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο F4-3600C16D-64GTZN και F4-3600C14Q-64GTZN. Και το πρόβλημα μου είναι, η μητρική μου είναι DUAL Channel. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι βάζουν 4 κιτ και όχι 2 κιτ αφού είναι Dual Channel η μητρική; Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι αν βάλεις 2 κιτ, μπορείς μετά να βάλεις άλλα 2 κιτ της ίδιας μάρκας με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Εγώ έβαλα 4 κιτς λόγο στην τιμή.

Σε daisy chain μητρικές είναι προτιμότερο το διπλό κιτ (βασικά αναφέρεις το dimm ως κιτ) καθώς χρονίζει πιο εύκολα σε μεγαλύτερες συχνότητες.

Σε t topology μητρικές είναι προτιμητέο και λειτουργεί καλύτερα το 4πλο κιτ.

Υπάρχει και η περίπτωση που αναφέρεις, όπου απλά προσθέτουν μνήμη ως επέκταση σε 2ο χρόνο.

Τα 2 κιτ που δίνεις είναι διαφορετικά, στην τιμή και το cl. Βεβαιώσου οτι εκμεταλλεύεσαι το cl στη χρήση που κάνεις σε περίπτωση που θες να επιλέξεις το ακριβό κιτ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickol-us είπε

Σε daisy chain μητρικές είναι προτιμότερο το διπλό κιτ (βασικά αναφέρεις το dimm ως κιτ) καθώς χρονίζει πιο εύκολα σε μεγαλύτερες συχνότητες.

Σε t topology μητρικές είναι προτιμητέο και λειτουργεί καλύτερα το 4πλο κιτ.

Υπάρχει και η περίπτωση που αναφέρεις, όπου απλά προσθέτουν μνήμη ως επέκταση σε 2ο χρόνο.

Τα 2 κιτ που δίνεις είναι διαφορετικά, στην τιμή και το cl. Βεβαιώσου οτι εκμεταλλεύεσαι το cl στη χρήση που κάνεις σε περίπτωση που θες να επιλέξεις το ακριβό κιτ.

Ναι σωστά, αναφέρομαι στο DIMM δηλαδή στο Slot.

Τι εννοείς daisy chain και t topology σε μητρικές;

Ναι το γνωρίζω ότι είναι διαφορετικά.

Σε αυτές τις μνήμες έχω παρατηρήσει με βάση τον τύπο

RAM latency (lower the better) =
CAS Latency (CL) x 2000
Frequency (MHz)

για να βρω ποια RAM είναι γρήγορη, είδα ότι η F4-3600C14Q-64GTZN είναι γρήγορη από την F4-3600C16D-64GTZN.

Εδώ τώρα ποια από τα δύο να αγοράσω;

Δημοσ.

Αν δεις εδω θα παρεις μια γευση απο το τι "αξιζει" να παρεις. εννοω τη χρυση τομη σε σχεση με τους χρονους, τα  MHz και φυσικα την τσεπη σου.. 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, emperor4her είπε

Αν δεις εδω θα παρεις μια γευση απο το τι "αξιζει" να παρεις. εννοω τη χρυση τομη σε σχεση με τους χρονους, τα  MHz και φυσικα την τσεπη σου.. 

Θέλω να πω. Ποιο είναι καλύτερο να αγοράσω; Δηλαδή με 2 Modules ή με 4 Modules.

ΕΠίσης, ανέφερα πριν πως βρήσκεις γρήγορη μνήμη.

Δημοσ.

οτι πιο απλο και κατανοιτο που μπορεις να βρεις πριν να κατσεις να διαβασεις για μνημες  

Δημοσ.

Ωραία ευχαριστώ.

Αλλά επειδή δεν καταλαβαίνω κάποια πράγματα, ποιες από τις δύο μου προτείνετε να αγοράσω F4-3600C14Q-64GTZN ή F4-3600C16D-64GTZN;

Δεν το θέλω για gaming. Για χρήση video editing, 3d, vfx, photo editing.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...