torero13 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 7 ώρες πριν, lneam είπε καλη σου μερα, ανακεφαλαιωση - προχωρας σε αυτο που λες > με τον δικο του φορτιστη 25W δοκιμασεις με σχετικα αδεια μπαταρια 20% την φορτιση και κανε ενα screenshot να δουμε ρευμα φορτισης και θερμ. μπαταριας. Η μετρηση να γινει max 60-65 %. Εαν ειναι χαμηλα νουμερα τοτε ελυσες το προβλημα σου. Εχεις μεσω software, ρυθμιση για αλλαγη του ρευματος φορτισης. Δεν λεμε πως δεν θα μειωθει το ρευμα, αλλα να δουμε ποσο χαμηλα το μειωνει ο κατασκευαστης. Εαν απο 4,7Α το παει στα 3Α, ενω εμεις θελουμε 1,5Α τοτε μονο με αλλο φορτιστη μπορουμε να το πετυχουμε. ας μην το αναλυσουμε περισσοτερο και κουρασουμε το θεμα. Μετρα και εαν θελεις παρουσιασε τις μετρησεις να δουμε. Εαν βαλεις και την αλλη φωτο aπο το aida64 με τα sensors να δουμε ολη την πλακετα ποσο ανεβαζει θερμοκρασιες, καλο θα ειναι ---------- φορτιστες https://www.skroutz.gr/s/35316585/Xiaomi-Φορτιστής-με-Θύρα-USB-A-και-Θύρα-USB-C-και-Καλώδιο-USB-C-65W-Power-Delivery-Λευκός-GaN-BHR5515GL.html εγω προτεινω αυτη την λυση με κορυφαιο λογο τιμης αποδοσης στα 65W PD power delivery charger, δυο βυσματων εξοδου και καλης εταιρειας. Ειναι τεχνολογιας GaN (ηχητικα > οπλο) περιπου 25€. Ενας φορτιστης πασπαρτου και εγω τα ιδια εδω και τοσα χρονια εχω ενα φορτιστη BlitzWolf με 5 εξοδους. 4 αργες και 1 QC3. Ολες τις συσκευες τις εχω στις απλες θυρες και φορτιζω με αυτο το κολπο σαν τεχνητος "κοφτης" στο 1,5A DCP charge τον χειμωνα (σημερα) η συσκευη εχει ιδια θερμογρασια με του περιβαλοντος και το καλοκαιρι 5-6 περισσοτερο Έκανα αυτό που είπα το πρωί Φορτιση με 25αρη samsung στην αργη φορτιση. Ο φορτιστης ούτε καν ζεστάθηκε! Παραθέτω κ τα screen shot θερμοκρασιων 1
poulinos Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 1 hour ago, torero13 said: Έκανα αυτό που είπα το πρωί Φορτιση με 25αρη samsung στην αργη φορτιση. Ο φορτιστης ούτε καν ζεστάθηκε! Παραθέτω κ τα screen shot θερμοκρασιων αρα το προβλημα ειναι μονο σε fast charge και μονο στο φορτιστη η μεγαλυτερη θερμοκρασια και οχι τοσο στο κινητο που απλα πρεπει να εχεις ενα κλικ παραπανω θερμοκρασια 2
torero13 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, poulinos είπε αρα το προβλημα ειναι μονο σε fast charge και μονο στο φορτιστη η μεγαλυτερη θερμοκρασια και οχι τοσο στο κινητο που απλα πρεπει να εχεις ενα κλικ παραπανω θερμοκρασια Αυτό καταλαβαίνω κ εγώ...ελπίζω να μην κάνω λαθος 2
lneam Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, torero13 είπε Έκανα αυτό που είπα το πρωί Φορτιση με 25αρη samsung στην αργη φορτιση. Ο φορτιστης ούτε καν ζεστάθηκε! Παραθέτω κ τα screen shot θερμοκρασιων καλησπερα , εισαι τυχερος. - η εταιρεια επιτρεπει χαμηλο ρευμα φορτισης μεσα απο τις ρυθμισεις. Τωρα εαν η DCP charge ειναι 1,5Α και της samsung η επιλογη ειναι +350mA, αυτο δεν ειναι τιποτα σπουδαιο. Με την μπαταρια στα 5A εχουμε 5/1,85= 2,7. Εμπειρικα για πληρη φορτιση απο το μηδεν θελεις γυρω στις 3,5 ωρες. Αυτο ειναι μεση τιμη φορτισης, ουτε super fast ουτε super slow. Κανει καλο στην μπαταρια. Και στην δικη μου συσκευη απο το μηδεν θελω 3,7 ωρες με μπαταρια 3300 και φορτιση στα 1,44Α - φορτιστης, λειτουργικα μια χαρα για το ονομα της samsung και για τιμη γυρω στα 20€. Εχω και εγω απο δωρο ενα φορτιστη samsung s4 στα 5v 2A και εχει υψηλες θερμοκρασιες >45C, γιαυτο και ειναι μονιμα στο συρταρι. Ενω στις ιδιες φυσικες διαστασεις ενας huawei QC2.0 18W ειναι χλιαρος κατα την φορτιση power bank 10000mA στις 5ωρες. - απο τις θερμοκρασιες που ειναι για την πλακετα, γιατι cpu + gpu εχουν 35-36 C ? λειτουργεις την συσκευη οταν φορτιζει ? - το power management IC 8850 ειναι μια χαρα. Αυτο ομως ειναι λογικο και ειναι αλλο chip, δεν ειναι το SoC ( γιατι cpu + gpu εχουν 35-36 C ?) εν κατακλείδι - δεν αγοραζεις τιποτα και παιζεις με την software ρυθμιση της φορτισης χειμωνα/καλοκαιρι, φορτιζω βιαστικα ή ολο το βραδυ. Προσωπικα δεν θα με αποασχολουσε η ζεστη στον φορτιστη, μονο στη μπαταρια. Υπαρχει και η λυση, αλλαζω μπαταρια στα 2-3 χρονια μια ερωτηση δικη μου, εχεις βαλει 3 φορες την πρωτη φωτο ? 1
torero13 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 10 λεπτά πριν, lneam είπε καλησπερα , εισαι τυχερος. - η εταιρεια επιτρεπει χαμηλο ρευμα φορτισης μεσα απο τις ρυθμισεις. Τωρα εαν η DCP charge ειναι 1,5Α και της samsung η επιλογη ειναι +350mA, αυτο δεν ειναι τιποτα σπουδαιο. Με την μπαταρια στα 5A εχουμε 5/1,85= 2,7. Εμπειρικα για πληρη φορτιση απο το μηδεν θελεις γυρω στις 3,5 ωρες. Αυτο ειναι μεση τιμη φορτισης, ουτε super fast ουτε super slow. Κανει καλο στην μπαταρια. Και στην δικη μου συσκευη απο το μηδεν θελω 3,7 ωρες με μπαταρια 3300 και φορτιση στα 1,44Α - φορτιστης, λειτουργικα μια χαρα για το ονομα της samsung και για τιμη γυρω στα 20€. Εχω και εγω απο δωρο ενα φορτιστη samsung s4 στα 5v 2A και εχει υψηλες θερμοκρασιες >45C, γιαυτο και ειναι μονιμα στο συρταρι. Ενω στις ιδιες φυσικες διαστασεις ενας huawei QC2.0 18W ειναι χλιαρος κατα την φορτιση power bank 10000mA στις 5ωρες. - απο τις θερμοκρασιες που ειναι για την πλακετα, γιατι cpu + gpu εχουν 35-36 C ? λειτουργεις την συσκευη οταν φορτιζει ? - το power management IC 8850 ειναι μια χαρα. Αυτο ομως ειναι λογικο και ειναι αλλο chip, δεν ειναι το SoC ( γιατι cpu + gpu εχουν 35-36 C ?) εν κατακλείδι - δεν αγοραζεις τιποτα και παιζεις με την software ρυθμιση της φορτισης χειμωνα/καλοκαιρι, φορτιζω βιαστικα ή ολο το βραδυ. Προσωπικα δεν θα με αποασχολουσε η ζεστη στον φορτιστη, μονο στη μπαταρια. Υπαρχει και η λυση, αλλαζω μπαταρια στα 2-3 χρονια Παρόλο που χρησιμοποιώ λόγω της δουλειάς πολύ το τηλ,όταν φορτιζει το κιν.σταματω να ασχολούμαι!το παρατήρησα κ εγώ ότι είναι υψηλες αυτές οι θερμοκρασιες ακόμα κ όταν δεν φορτιζει κ απλά σερβίρω κ ειδικα ένα που λέγεται socd είχε φτάσει στους 60c.κ τώρα που μιλαμε πάλι 35 με 36c εχει η cpu
lneam Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 κατι ακομα ... στην δευτερη φωτο απο τα thermals στο κατω μερος γραφει ac 36.3C. μηπως αυτο ειναι ο φορτιστης ? παραξενο ? εαν δοκιμασεις με fast charge και γινει 45-50C και ο φορτιστης καιει, ναι ειναι
torero13 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Ναι Καταλαθος εβαλα την πρώτο φωτο 3 φορες. 5 λεπτά πριν, lneam είπε κατι ακομα ... στην δευτερη φωτο απο τα thermals στο κατω μερος γραφει ac 36.3C. μηπως αυτο ειναι ο φορτιστης ? παραξενο ? εαν δοκιμασεις με fast charge και γινει 45-50C και ο φορτιστης καιει, ναι ειναι Λογικά αυτό ειναι..adaptor charger?? 1
lneam Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, torero13 είπε Ναι Καταλαθος εβαλα την πρώτο φωτο 3 φορες. Λογικά αυτό ειναι..adaptor charger?? - μου την εφερες περασα λιγη ωρα ... και ελεγα πως αλλα βλεπω αλλα καταλαβαινω χα χα χα - μπορει να ειναι ac > alternating current ή κατι αλλο, ουτε εγω το ξερω, αλλα ειναι διπλα στην μπαταρια
torero13 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, lneam είπε - μου την εφερες περασα λιγη ωρα ... και ελεγα πως αλλα βλεπω αλλα καταλαβαινω χα χα χα - μπορει να ειναι ac > alternating current ή κατι αλλο, ουτε εγω το ξερω, αλλα ειναι διπλα στην μπαταρια Το socd όμως που είναι τόσο ψηλά,τι σημαίνει?όταν απλά σερφαρω εχει φτάσει κ αι 60 c
lneam Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, torero13 είπε Το socd όμως που είναι τόσο ψηλά,τι σημαίνει?όταν απλά σερφαρω εχει φτάσει κ αι 60 c υποθετικα τα πρωτα 3 SoC = System On Chip, το d ? Μπηκα στο φορουμ τoυ aida64 https://forums.aida64.com/topic/6761-cpu-temperature-is-complicated/#comment-28408 δεν εχουν ολες οι συσκευες ιδιες μετρησεις samsung s23 https://forums.aida64.com/topic/11099-samsung-s23-series-support/#comment-50597
poulinos Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 On 01/04/2023 at 07:32, torero13 said: Ναι ναι android 13.ειδα στο ίντερνετ ότι πολλοί το έχουν αυτό κ έκαναν παράπονα.τωρα πως θα το διορθώσουν..... λογικα ισως να το διορθωσουν σε μελλοντικη εκδοση On 01/04/2023 at 10:15, sattack said: Κι εγω στο s23u δεν έχω επιλογή super fast charging , (ενώ στο s22u ειχα) Γιατί λένε να μην χρησιμοποιείς κάτω από 25W φορτιστή? Εγω έχω ένα πολλαπλό φορτιστή από παλιά που δίνει 11-12W και δεν είχα καμμια όρεξη να τον αλλάξω. Τώρα που το συζητάτε κάθισα να το κοιτάξω κσι λέει 35°C. Μέσα στην θήκη του το τηλ. Δεν με είχε προβληματίσει κάτι. λογικα αμα βαλεις πολυ μικρο φορτιστη μπορει να σου βγαλει καποιο μυνημα και θα σου βγαλει πολλες ωρες για να γεμισει. @lneam μια που ασχολεισαι τοσο απλα να σου αναφερω κατι γενικοτερα που ισως να το ξερεις ηδη. με το s20+ εχω κανονικο charge ,fast charge kai super fast charge. με φορτιστη 5 volt 2amp και 9volt 1.67a μπορω να κανω ειτε απλη φορτιση ειτε fast charge φορτιση.super fast charge και να βαλω δεν αλλαζει τιποτα. με φορτιστη 5volt 3amps, 9 volt 2,77amps, 11volt 2,25ampere μπορω να κανω ειτε απλη φορτιση ειτε super fast charge.αν βαλω απλο fast charge απλα δεν αλλαζει τιποτα. 1
Fotisher Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Καλησπέρα σε όλους. Μια ερώτηση και από μένα. Πήρα το ultra 1Tb και το φορτίζω με τον φορτιστή του Note20 που είναι στα 25w. Έχω και τον φορτιστή του galaxy book2 που είναι στα 65w.... Μπορώ να τον χρησιμοποιώ ή θα κάνει ζημιά στην μπαταρία; μήπως να πάρω έξτρα έναν στα 45w;
Fotia Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Καθε συσκευη φορτίζει στo μεγιστο με βάση ότι αναφέρει ο κατασκευαστής της . 1
poulinos Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 8 hours ago, Fotisher said: Καλησπέρα σε όλους. Μια ερώτηση και από μένα. Πήρα το ultra 1Tb και το φορτίζω με τον φορτιστή του Note20 που είναι στα 25w. Έχω και τον φορτιστή του galaxy book2 που είναι στα 65w.... Μπορώ να τον χρησιμοποιώ ή θα κάνει ζημιά στην μπαταρία; μήπως να πάρω έξτρα έναν στα 45w; θα τραβηξει πχ τα 45 απο τα 65.αναλογως αν βαλεις fast charge κτλ.δεν κανεις ζημια πουθενα.δεν θα τραβηξει 65 επειδη ειναι 65 1 1
dhm21911 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Πάτε και αγοράζετε 1κ κινητά και δεν τα δουλεύεται στα μέγιστα. Εντάξει δεκτό θες να σου κρατήσει η μπαταρία λίγο περισσότερο. (Άγνωστο πόσο και αν) Είναι ακατανόητο το γιατί όμως δεν του βάζεις πάνω 45w φόρτιση αλλά 25. Τουλάχιστον γνωρίζεις ότι το καλώδιο που έχει μέσα δεν είναι ούτε για 25w φορτιστή και ότι θέλει άλλο καλώδιο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα