lneam Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 5 ώρες πριν, lneam είπε υπαρχουν εφαρμογες στο Playstore που "διαβαζουν" το hardware του κινητου. Βαλε μια απο αυτες, πχ aida64 και οταν εσυ διαπιστωσεις το προβλημα, δες μεσα απο το aida64 ποια ειναι η θερμοκαρασια της μπαταριας, γραψε στο forum και τοτε να τα συζητησουμε με νεα δεδομενα 59 λεπτά πριν, torero13 είπε θα ήθελα να μάθω αν είναι φυσιολογικό να καιει έτσι ο φορτιστης. Λογικό μεν γιατί είναι στο fast charge αλλα όχι σε τέτοιο βαθμό θεωρώ.Δεν θέλω να κάνω κακό στην μπαταρια κ στο κινητο γιατί θα το μετανιώσω οικτρά. αν θελεις να κανεις αυτο που σου προτεινα, τοτε θα μπορεσω να σου απαντησω. Και οχι μονο εγω, υπαρχουν πολλοι εδω που εχουν γνωσεις, μαλιστα και περισσοτερες απο εμενα. Κανε print screen απο 2 σημεια της εφαρμογης, battery + thermal. Ας δουμε την συσκευη πρωτα - αφου μπορουμε και μετα θα σου πω για τον φορτιστη. Δεν εχει καμια σχεση η θερμοκρασια του φορτιστη με της μπαταριας. Ειδικα οταν εχουν τοσο μεγαλη διαφορα, ζεστο vs χλιαρο 1
poulinos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 3 minutes ago, torero13 said: Δεν χρειάζεται. Η απάντηση σου με καλύπτει πλήρως!εγώ που το βγάζω στο 85 με γρηγορη φορτιση καιει αρκετά πολύ. Κ αυτό που παρατήρησα εδώ κ μέρες κ με υποψιασε είναι ότι στο 85 με γρηγορη φορτιση αν αφήσω το κινητο σε idle κατάσταση για 6 ωρες(το βραδυ που κοιμαμαι)ξυπνάω κ έχει πάει 80 με 81. Στην αργή φορτιση πάλι στο 85 που δεν έκαιγε ο φορτιστης ιδιες ώρες idle,όταν ξύπνησα είχε πάει με 84 αντε μετά βίας 83. Χωρίς εφαρμογές στον παρασκήνιο παρακαλω ηταν το πιο ευκολο τεστ που μπορουσα να κανω και το πιο γρηγορο. αν παιζεις πουθενα προς χαλανδρι ευχαριστως να σου δωσω και φορτιστη samsung και να κανεις δοκιμες. ειτε αυτο που χρησιμοποιησα τωρα και ειναι usb type c σε usb type c ειτε τους λιγο πιο παλιους που ειναι type a σε type c. επισης το δευτερο που ανεφερες το εχω ξανακουσει αλλη μια φορα απο αλλο ατομο.που ελεγε οτι σε πληρη αργη φορτιση ειχε καλυτερη αυτονομια απο οτι σε πληρη γρηγορη φορτιση (για 100%). γενικα δεν εχω κατσει να το προσεξω καν και θεωρητικα δεν θα πρεπε να γινεται. 1
torero13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 9 λεπτά πριν, poulinos είπε ηταν το πιο ευκολο τεστ που μπορουσα να κανω και το πιο γρηγορο. αν παιζεις πουθενα προς χαλανδρι ευχαριστως να σου δωσω και φορτιστη samsung και να κανεις δοκιμες. ειτε αυτο που χρησιμοποιησα τωρα και ειναι usb type c σε usb type c ειτε τους λιγο πιο παλιους που ειναι type a σε type c. επισης το δευτερο που ανεφερες το εχω ξανακουσει αλλη μια φορα απο αλλο ατομο.που ελεγε οτι σε πληρη αργη φορτιση ειχε καλυτερη αυτονομια απο οτι σε πληρη γρηγορη φορτιση (για 100%). γενικα δεν εχω κατσει να το προσεξω καν και θεωρητικα δεν θα πρεπε να γινεται. Ήσουν εξαίσιο!σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου! Θα πάω μέχρι το irepair να δω αν έχουν κάποιο τρόπο να δουν αν έχει πρόβλημα ο φορτιστης. Στην χειρότερη ας αγοράσω άλλον ένα φορτιστη κ να δοκιμάσω. Πάντως ένας φίλος μου ανέφερε το καλώδιο αν έχει θέμα αλλά δεν νομίζω να δημιουργεί θέμα θερμοκρασιας,το πολύ πολύ να μην φορτιζε
poulinos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 10 minutes ago, torero13 said: Ήσουν εξαίσιο!σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου! Θα πάω μέχρι το irepair να δω αν έχουν κάποιο τρόπο να δουν αν έχει πρόβλημα ο φορτιστης. Στην χειρότερη ας αγοράσω άλλον ένα φορτιστη κ να δοκιμάσω. Πάντως ένας φίλος μου ανέφερε το καλώδιο αν έχει θέμα αλλά δεν νομίζω να δημιουργεί θέμα θερμοκρασιας,το πολύ πολύ να μην φορτιζε δεν παει ετσι.αν δεν κουμπωσει καλα το καλωδιο πχ στο φορτιστη ή στο κινητό ή αν εχει θεμα η θυρα φορτισης στο φορτιστη τοτε ναι μεν μπορει να γεμιζει αλλα θα σου βγαλει και τρελο χρονο.αντι πχ για μια ωρα φορτισης θα σου πει οτι θα κανει 5 ωρες.επισης και το ιδιο το samsung θα σου βγαλει ειδοποιηση οτι κατι παει στραβα με το φορτιστη ή με το καλωδιο.δηλαδη καταλαβαινει οτι κατι δεν παει καλα οταν βλεπει οτι εχει 5 ωρες για πληρη φορτιστη.το πετυχα πριν απο λιγες μερες που ημουν εξωτερικο και πηγα να γεμισω απο πριζα μεσα σε λεωφορειο.τα βυσματα τα ειχαν σκισει λιγο οποτε οταν δεν κουμπωνε καλα μου βγαζε αυτο το error και εννοειται μου ελεγε πχ 3 ωρες αντι για 30 λεπτα
torero13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 57 λεπτά πριν, poulinos είπε δεν παει ετσι.αν δεν κουμπωσει καλα το καλωδιο πχ στο φορτιστη ή στο κινητό ή αν εχει θεμα η θυρα φορτισης στο φορτιστη τοτε ναι μεν μπορει να γεμιζει αλλα θα σου βγαλει και τρελο χρονο.αντι πχ για μια ωρα φορτισης θα σου πει οτι θα κανει 5 ωρες.επισης και το ιδιο το samsung θα σου βγαλει ειδοποιηση οτι κατι παει στραβα με το φορτιστη ή με το καλωδιο.δηλαδη καταλαβαινει οτι κατι δεν παει καλα οταν βλεπει οτι εχει 5 ωρες για πληρη φορτιστη.το πετυχα πριν απο λιγες μερες που ημουν εξωτερικο και πηγα να γεμισω απο πριζα μεσα σε λεωφορειο.τα βυσματα τα ειχαν σκισει λιγο οποτε οταν δεν κουμπωνε καλα μου βγαζε αυτο το error και εννοειται μου ελεγε πχ 3 ωρες αντι για 30 λεπτα Πήγα τελικά κ αγόρασα ένα δεύτερο φορτιστη στον κωτσοβολο. Εκεί Μίλησα με τεχνικό τμήμα κ μου είπαν ότι δεν είναι λογικό πάνω από 60 να σου ζεσταίνει τόσο. Αντίθετα πρέπει να γίνεται!δλδ οσο πλησιαζει προς το τέλος τόσο πρέπει να έχει χαμηλότερη θερμοκρασια όπως σωστά ανεφερες. Δεν θεωρούν όμως ότι είναι θέμα φορτιστη. Γιατί θεωρητικα από την αρχή θα έπρεπε να είναι ζεστος. Αγόρασα έναν δεύτερο κ αν κάνει πάλι το ίδιο θα πρέπει να μιλήσω με samsung . Έτσι είπαν...τώρα ειδωμεν
poulinos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 1 hour ago, torero13 said: Πήγα τελικά κ αγόρασα ένα δεύτερο φορτιστη στον κωτσοβολο. Εκεί Μίλησα με τεχνικό τμήμα κ μου είπαν ότι δεν είναι λογικό πάνω από 60 να σου ζεσταίνει τόσο. Αντίθετα πρέπει να γίνεται!δλδ οσο πλησιαζει προς το τέλος τόσο πρέπει να έχει χαμηλότερη θερμοκρασια όπως σωστά ανεφερες. Δεν θεωρούν όμως ότι είναι θέμα φορτιστη. Γιατί θεωρητικα από την αρχή θα έπρεπε να είναι ζεστος. Αγόρασα έναν δεύτερο κ αν κάνει πάλι το ίδιο θα πρέπει να μιλήσω με samsung . Έτσι είπαν...τώρα ειδωμεν επισης μπορεις να κανεις δοκιμη το φορτιστη με καποιο αλλο κινητο
torero13 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Στις 29/3/2023 στις 5:52 ΜΜ, lneam είπε αν θελεις να κανεις αυτο που σου προτεινα, τοτε θα μπορεσω να σου απαντησω. Και οχι μονο εγω, υπαρχουν πολλοι εδω που εχουν γνωσεις, μαλιστα και περισσοτερες απο εμενα. Κανε print screen απο 2 σημεια της εφαρμογης, battery + thermal. Ας δουμε την συσκευη πρωτα - αφου μπορουμε και μετα θα σου πω για τον φορτιστη. Δεν εχει καμια σχεση η θερμοκρασια του φορτιστη με της μπαταριας. Ειδικα οταν εχουν τοσο μεγαλη διαφορα, ζεστο vs χλιαρο Έκανα κ το τεστ του φίλου με aida64.παραθετω σκριν σοτ με την θερμοκρασία μππαταριας.την βλέπω καλή αλλά ο φορτιστης πάλι έκαιγε αρκετά. Σημειωτέον αγόρασα κ άλλον 25αρι φορτιστη κ πάλι ήταν σχεδόν καυτός. Φίλος ηλεκτρολόγος μου πρότεινε με 25αρι πάντα αργη φορτιση. Δεν ξέρω ειλικρινά
lneam Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 4 λεπτά πριν, torero13 είπε Έκανα κ το τεστ του φίλου με aida64.παραθετω σκριν σοτ με την θερμοκρασία μππαταριας.την βλέπω καλή αλλά ο φορτιστης πάλι έκαιγε αρκετά. Σημειωτέον αγόρασα κ άλλον 25αρι φορτιστη κ πάλι ήταν σχεδόν καυτός. Φίλος ηλεκτρολόγος μου πρότεινε με 25αρι πάντα αργη φορτιση. Δεν ξέρω ειλικρινά τι να πω τωρα, εκανες πραγματα που εγω δεν θα εκανα και προσπαθησα να τα προλαβω. Οπως ειδες η αγορα ηταν λαθος, η φωτο ηρθε αργα και ειναι μονο η πρωτη. Θα βοηθουσε και η δευτερη ωστε να δουμε στο εσωτερικο της συσκευης και ειδικα στα chips τι θερμοκρασιες υπαρχουν. με οτι εχω, βλεπω πως η φορτιση ειναι 0.95C και η θερμοκρασια 14 βαθμους περισσοτερο απο του περιβαλοντος. Οποτε φαντασου το καλοκαιρι που θα εχει στο δωματιο 30-33. Ναι, ειναι σωστη η θερμοκρασια της φορτισης για τοσο μεγαλο ρευμα 4,7Α. - Εαν λοιπον εχουμε 34 στην μπαταρια, τοτε ο φορτιστης θα εχει 40+. Που ειναι λοιπον το 28C που "ειδαν" στην samsung hellas? παμε τωρα στον φορτιστη. Νομιζω πως και εδω θα εχουμε θεμα το καλοκαιρι, θα φτανει τους 55-60C. Αυτο δεν σημαινει πως ειναι προβλημα. Αν ειμασταν στους 75-80C, τοτε θα ηταν. - αν καποιος δεν θελει για προσωπικους λογους να εχει υψηλες θερμοκρασιες τοτε 1. στον φορτιστη, αγοραζει ενα μοντελο 60w και τραβαει 20w. Οταν κατι εχει σχεδιαστει με ψυκτικη ικανοτητα 3 φορες πανω, στο 1/3 του φορτιου ειναι cool 2. στην μπαταρια > εδω η λυση ειναι φορτιση εως 0.3C. Το γραμμα C ειναι απο το capacity. 1C ειναι το 100% της χωρητικοτητας μιας μπαταριας. Εδω λοιπον εχουν το 30% του 5000, δηλαδη 1500mA ή 1.5Α. Αυτο το νουμερο αντιστοιχει στο DCP charge. Με απλα λογια διαλεγουμε ενα απλο φορτιστη (2Α) καλης μαρκας με usb A port και ειμαστε ΟΚ 3
torero13 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 38 λεπτά πριν, lneam είπε τι να πω τωρα, εκανες πραγματα που εγω δεν θα εκανα και προσπαθησα να τα προλαβω. Οπως ειδες η αγορα ηταν λαθος, η φωτο ηρθε αργα και ειναι μονο η πρωτη. Θα βοηθουσε και η δευτερη ωστε να δουμε στο εσωτερικο της συσκευης και ειδικα στα chips τι θερμοκρασιες υπαρχουν. με οτι εχω, βλεπω πως η φορτιση ειναι 0.95C και η θερμοκρασια 14 βαθμους περισσοτερο απο του περιβαλοντος. Οποτε φαντασου το καλοκαιρι που θα εχει στο δωματιο 30-33. Ναι, ειναι σωστη η θερμοκρασια της φορτισης για τοσο μεγαλο ρευμα 4,7Α. - Εαν λοιπον εχουμε 34 στην μπαταρια, τοτε ο φορτιστης θα εχει 40+. Που ειναι λοιπον το 28C που "ειδαν" στην samsung hellas? παμε τωρα στον φορτιστη. Νομιζω πως και εδω θα εχουμε θεμα το καλοκαιρι, θα φτανει τους 55-60C. Αυτο δεν σημαινει πως ειναι προβλημα. Αν ειμασταν στους 75-80C, τοτε θα ηταν. - αν καποιος δεν θελει για προσωπικους λογους να εχει υψηλες θερμοκρασιες τοτε 1. στον φορτιστη, αγοραζει ενα μοντελο 60w και τραβαει 20w. Οταν κατι εχει σχεδιαστει με ψυκτικη ικανοτητα 3 φορες πανω, στο 1/3 του φορτιου ειναι cool 2. στην μπαταρια > εδω η λυση ειναι φορτιση εως 0.3C. Το γραμμα C ειναι απο το capacity. 1C ειναι το 100% της χωρητικοτητας μιας μπαταριας. Εδω λοιπον εχουν το 30% του 5000, δηλαδη 1500mA ή 1.5Α. Αυτο το νουμερο αντιστοιχει στο DCP charge. Με απλα λογια διαλεγουμε ενα απλο φορτιστη (2Α) καλης μαρκας με usb A port και ειμαστε ΟΚ Εντάξει...οι γνώσεις σου δεν παίζονται απλά!!σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου κ τον χρόνο σου για να απαντήσεις. Εχω μια ερωτηση όμως.. παντού λένε να μην φορτιζεις το s23 με φορτιστη κατω απο 25watt. Αλλά κ ούτε πάνω από 60. Θεωρείς ότι ο 45αρης θα βοηθούσε ή θα ηταν ακομα χειροτερα? Έχεις απόλυτο δίκιο για τις θερμοκρασίες. Φαντάσου τι έχει να γίνει το καλοκαίρι 44 λεπτά πριν, lneam είπε τι να πω τωρα, εκανες πραγματα που εγω δεν θα εκανα και προσπαθησα να τα προλαβω. Οπως ειδες η αγορα ηταν λαθος, η φωτο ηρθε αργα και ειναι μονο η πρωτη. Θα βοηθουσε και η δευτερη ωστε να δουμε στο εσωτερικο της συσκευης και ειδικα στα chips τι θερμοκρασιες υπαρχουν. με οτι εχω, βλεπω πως η φορτιση ειναι 0.95C και η θερμοκρασια 14 βαθμους περισσοτερο απο του περιβαλοντος. Οποτε φαντασου το καλοκαιρι που θα εχει στο δωματιο 30-33. Ναι, ειναι σωστη η θερμοκρασια της φορτισης για τοσο μεγαλο ρευμα 4,7Α. - Εαν λοιπον εχουμε 34 στην μπαταρια, τοτε ο φορτιστης θα εχει 40+. Που ειναι λοιπον το 28C που "ειδαν" στην samsung hellas? παμε τωρα στον φορτιστη. Νομιζω πως και εδω θα εχουμε θεμα το καλοκαιρι, θα φτανει τους 55-60C. Αυτο δεν σημαινει πως ειναι προβλημα. Αν ειμασταν στους 75-80C, τοτε θα ηταν. - αν καποιος δεν θελει για προσωπικους λογους να εχει υψηλες θερμοκρασιες τοτε 1. στον φορτιστη, αγοραζει ενα μοντελο 60w και τραβαει 20w. Οταν κατι εχει σχεδιαστει με ψυκτικη ικανοτητα 3 φορες πανω, στο 1/3 του φορτιου ειναι cool 2. στην μπαταρια > εδω η λυση ειναι φορτιση εως 0.3C. Το γραμμα C ειναι απο το capacity. 1C ειναι το 100% της χωρητικοτητας μιας μπαταριας. Εδω λοιπον εχουν το 30% του 5000, δηλαδη 1500mA ή 1.5Α. Αυτο το νουμερο αντιστοιχει στο DCP charge. Με απλα λογια διαλεγουμε ενα απλο φορτιστη (2Α) καλης μαρκας με usb A port και ειμαστε ΟΚ Κ κάτι τελευταίο που παρατήρησε ένας φίλος...στα παρακάτω σκριν σοτ θα δείτε ότι κανονικά θα πρέπει να είχα επιλογή στο κινητο μου το εξαιρετικά γρήγορη φορτιση,αλλά όμως δεν την έχω. Ο φορτιστης ειναι super fast charge. Λες να παίζει ρόλο? 1
lneam Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, torero13 είπε Εντάξει...οι γνώσεις σου δεν παίζονται απλά!!σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου κ τον χρόνο σου για να απαντήσεις. Εχω μια ερωτηση όμως.. παντού λένε να μην φορτιζεις το s23 με φορτιστη κατω απο 25watt. Αλλά κ ούτε πάνω από 60. Θεωρείς ότι ο 45αρης θα βοηθούσε ή θα ηταν ακομα χειροτερα? Έχεις απόλυτο δίκιο για τις θερμοκρασίες. Φαντάσου τι έχει να γίνει το καλοκαίρι για να μην καβαλησω .... τι καλαμι, οι γνωσεις μου ειναι ενος ψαγμενου καταναλωτη. σχετικα με την φορτιση γενικα. Ο φορτιστης, η πιο σωστα το τροφοδοτικο ή αγγλικα power brick, εχει μια ονομαστικη παροχη ενεργειας που εχει να κανει με την ικανοτητα να αντεχει σε αυτη. Δεν την δινει στην συσκευη με το ζορι. Ειναι ακριβως το ιδιο με τα τροφοδοτικα στα pc που αντεχουν εως και, το νουμερο που γραφουν στην ετικετα. Η συσκευη ή η motherboard θα ζητησει αυτο που θελει. Δεν ξερω το S23 ποσο εχει σχεδιαστει να ζηταει στην γρηγορη φορτιση και εαν αυτος ο φορτιστης στα 23w που εχεις, ειναι το μεγιστο. στην περιπτωση σου εχει 2 επιλογες. Μια απο αυτες και οχι και τις 2 ταυτοχρονα - να φορτιζεις γρηγορα με πολλαπλασιας αντοχης φορτιστη ωστε να μην ζεστανεται αυτος, αλλα η μπαταρια ναι - να φορτιζεις με καλης ποιοτητας after market φορτιστη - χαμηλου ρευματος (αρα και watt) και η μπαταρια να ειναι χλιαρη. Θα εχει αργη φορτιση και μακροζωια στην μπαταρια εσυ διαλεγεις νεο μηνυμα την ωρα που εγραφα, προσθεσες νεο κειμενο και τωρα το διαβασα. δωσε μου λιγο χρονο, καπου παει το μυαλο μου νεο μηνυμα 2 απο μια γρηγορη ματια, βρηκα πως υπαρχει 45w φορτιστης. Οταν θα συνδεθει μεσα απο την usb θυρα τον αναγνωριζει η συσκευη και αντιδρα αναλογα. Προφανως με την ενδειξη στο μενου. με αυτα που βλεπω και αφου δεν εχω το μοντελο αυτο να δοκιμασω, κανε εσυ την δοκιμη. Κλεισει απο τα μενου την γρηγορη φορτιση και αφου η σταθμη της μπαταριας ειναι κατω απο 50%, βαλτο να φορτισει. Τρεξε το aida64 και δες το ρευμα φορτισης charge rate. Αν ειναι χαμηλοτερο απο το 3,5-4Α τοτε μπορεις να φορτιζεις αργα οταν εχει ζεστους μηνες ή και μονιμα χωρις αγορα μικρου φορτιστη. Στην περιπτωση που θελεις 45w φορτιση με χλιαρο φορτιστη, μαλλον πρεπει να αγορασεις 65-100w νεο φορτιστη
poulinos Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 2 hours ago, torero13 said: Εντάξει...οι γνώσεις σου δεν παίζονται απλά!!σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου κ τον χρόνο σου για να απαντήσεις. Εχω μια ερωτηση όμως.. παντού λένε να μην φορτιζεις το s23 με φορτιστη κατω απο 25watt. Αλλά κ ούτε πάνω από 60. Θεωρείς ότι ο 45αρης θα βοηθούσε ή θα ηταν ακομα χειροτερα? Έχεις απόλυτο δίκιο για τις θερμοκρασίες. Φαντάσου τι έχει να γίνει το καλοκαίρι Κ κάτι τελευταίο που παρατήρησε ένας φίλος...στα παρακάτω σκριν σοτ θα δείτε ότι κανονικά θα πρέπει να είχα επιλογή στο κινητο μου το εξαιρετικά γρήγορη φορτιση,αλλά όμως δεν την έχω. Ο φορτιστης ειναι super fast charge. Λες να παίζει ρόλο? android 13 εχεις?τελευταια εκδοση με updates? και σε s20+ υπαρχει και σε s22 ultra
torero13 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 6 ώρες πριν, poulinos είπε android 13 εχεις?τελευταια εκδοση με updates? και σε s20+ υπαρχει και σε s22 ultra Ναι ναι android 13.ειδα στο ίντερνετ ότι πολλοί το έχουν αυτό κ έκαναν παράπονα.τωρα πως θα το διορθώσουν.....
sattack Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Κι εγω στο s23u δεν έχω επιλογή super fast charging , (ενώ στο s22u ειχα) Γιατί λένε να μην χρησιμοποιείς κάτω από 25W φορτιστή? Εγω έχω ένα πολλαπλό φορτιστή από παλιά που δίνει 11-12W και δεν είχα καμμια όρεξη να τον αλλάξω. Τώρα που το συζητάτε κάθισα να το κοιτάξω κσι λέει 35°C. Μέσα στην θήκη του το τηλ. Δεν με είχε προβληματίσει κάτι. 2
torero13 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, sattack είπε Κι εγω στο s23u δεν έχω επιλογή super fast charging , (ενώ στο s22u ειχα) Γιατί λένε να μην χρησιμοποιείς κάτω από 25W φορτιστή? Εγω έχω ένα πολλαπλό φορτιστή από παλιά που δίνει 11-12W και δεν είχα καμμια όρεξη να τον αλλάξω. Τώρα που το συζητάτε κάθισα να το κοιτάξω κσι λέει 35°C. Μέσα στην θήκη του το τηλ. Δεν με είχε προβληματίσει κάτι. Προσωπικά θα ακολουθήσω σήμερα μια αργη φορτιση με τον 25αρη που έχω να δω τι θερμοκρασιες ανεβαζει κ μετά θα ακολουθήσω την συμβουλή του φίλτατου lneam κ θα χρησιμοποιήσω παλιότερο φορτιστη 15 watt. Μου πέρασε από το μυαλό να αγοράσω τον 45αρη που και καλά χρειάζεται το ultra αλλά δεν νομίζω να προσφέρει κάτι περισσότερο κ ίσα ίσα που θεωρώ ότι θα ζορίσει την μπαταρια πιο πολύ σαν θερμοκρασια συν 50 ευρώ που στοιχίζει 1
lneam Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 4 λεπτά πριν, torero13 είπε Προσωπικά θα ακολουθήσω σήμερα μια αργη φορτιση με τον 25αρη που έχω να δω τι θερμοκρασιες ανεβαζει κ μετά θα ακολουθήσω την συμβουλή του φίλτατου lneam κ θα χρησιμοποιήσω παλιότερο φορτιστη 15 watt. Μου πέρασε από το μυαλό να αγοράσω τον 45αρη που και καλά χρειάζεται το ultra αλλά δεν νομίζω να προσφέρει κάτι περισσότερο κ ίσα ίσα που θεωρώ ότι θα ζορίσει την μπαταρια πιο πολύ σαν θερμοκρασια συν 50 ευρώ που στοιχίζει καλη σου μερα, ανακεφαλαιωση - προχωρας σε αυτο που λες > με τον δικο του φορτιστη 25W δοκιμασεις με σχετικα αδεια μπαταρια 20% την φορτιση και κανε ενα screenshot να δουμε ρευμα φορτισης και θερμ. μπαταριας. Η μετρηση να γινει max 60-65 %. Εαν ειναι χαμηλα νουμερα τοτε ελυσες το προβλημα σου. Εχεις μεσω software, ρυθμιση για αλλαγη του ρευματος φορτισης. Δεν λεμε πως δεν θα μειωθει το ρευμα, αλλα να δουμε ποσο χαμηλα το μειωνει ο κατασκευαστης. Εαν απο 4,7Α το παει στα 3Α, ενω εμεις θελουμε 1,5Α τοτε μονο με αλλο φορτιστη μπορουμε να το πετυχουμε. ας μην το αναλυσουμε περισσοτερο και κουρασουμε το θεμα. Μετρα και εαν θελεις παρουσιασε τις μετρησεις να δουμε. Εαν βαλεις και την αλλη φωτο aπο το aida64 με τα sensors να δουμε ολη την πλακετα ποσο ανεβαζει θερμοκρασιες, καλο θα ειναι ---------- φορτιστες https://www.skroutz.gr/s/35316585/Xiaomi-Φορτιστής-με-Θύρα-USB-A-και-Θύρα-USB-C-και-Καλώδιο-USB-C-65W-Power-Delivery-Λευκός-GaN-BHR5515GL.html εγω προτεινω αυτη την λυση με κορυφαιο λογο τιμης αποδοσης στα 65W PD power delivery charger, δυο βυσματων εξοδου και καλης εταιρειας. Ειναι τεχνολογιας GaN (ηχητικα > οπλο) περιπου 25€. Ενας φορτιστης πασπαρτου 2 ώρες πριν, sattack είπε Γιατί λένε να μην χρησιμοποιείς κάτω από 25W φορτιστή? Εγω έχω ένα πολλαπλό φορτιστή από παλιά που δίνει 11-12W και δεν είχα καμμια όρεξη να τον αλλάξω. και εγω τα ιδια εδω και τοσα χρονια εχω ενα φορτιστη BlitzWolf με 5 εξοδους. 4 αργες και 1 QC3. Ολες τις συσκευες τις εχω στις απλες θυρες και φορτιζω με αυτο το κολπο σαν τεχνητος "κοφτης" στο 1,5A DCP charge τον χειμωνα (σημερα) η συσκευη εχει ιδια θερμογρασια με του περιβαλοντος και το καλοκαιρι 5-6 περισσοτερο 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα