Προς το περιεχόμενο

Windows 10 Error

bonjovi344
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από micos000,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

52 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε

Καλησπέρα φίλε bonjovi344. Γενικά καταλαβαίνω ότι έχουν γίνει πολλά για να παρουσιάζονται αυτά τα προβλήματα. Ανεξάρτητα από τις αιτίες πάμε για τα βασικά. 

A. BIOS

Καταρχήν το πιο σοβαρό (που δεν καταλαβαίνω από αυτά που περιγράφεις ποια είναι η αιτία) είναι ότι δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση στο BIOS. 

Οπότε πρώτα θα πας να κάνεις reset το BIOS. Τον τρόπο στο περιγράφει η μητρική σου στο σχετικό manual. Ανάλογα με τη μητρική, είτε υπάρχει διακόπτης (στο πίσω μέρος του κουτιού - back panel) που θα λέει "Clear CMOS", ή βγάζεις την μπαταρία της μητρικής και την αφήνεις εκτός για 10-15 δευτερόλεπτα ή βραχυκλώνεις κάποια jumpers η τοποθεσία των οποίων φαίνεται από τη μητρική (παίρνεις π.χ. έναν συνδετήρα τον ακουμπας στα pins που σου λέει η μητρική και κάνεις reset το BIOS).

B. Windows

Το επόμενο βήμα τα Windows (εκτός εάν έχεις κάποιο άλλο πρόβλημα με κάποιο άλλο υποσύστημα).   

Λές ότι έχεις CD εγκατάστασης των Windows και τα αρχεία σου (που είναι το σημαντικό για εσένα) τα έχεις σε έχει USB stick. Έχεις CD συσκευή;

Εάν ναι γιατί δε ξεκινάς να κάνεις νέα εγκατάσταση των Windows 10;  

Εναλλακτικά κατεβάζεις από Microsoft ένα image των Windows 10 και φτιάχνεις ένα Windows 10 USB για να κάνεις την εγκατάσταση. Μπορείς να το κάνεις σε ένα οποιοδήποτε άλλο υπολογιστή (εφόσον προφανώς στο δικό σου δεν μπορείς). Οδηγίες εδώ.  

Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. 

Δυστυχώς, ο υπολογιστής μου δεν έχει το κουμπί clear cmos, διότι είναι λίγο παλιό μηχάνημα... 

Ο λόγος που δεν έχω δοκιμάσει εγκατάσταση των 10 ξανά, είναι διότι α) δοκίμασα την επαναφορά μήπως διορθωθεί από εκεί, και β) έχω πατήσει το F12 και δεν με αφήνει να ορίσω πρώτη συσκευή το cd, ώστε να αρχίσει η εγκατάσταση. Έχω κάνει φορμάτ τα 7 παλαιότερα πολλές φορές, τώρα με τα 10άρια ίσως φταίει ότι είναι πολύ πιο γρήγορο το boot τους, και δεν επαρκεί ο χρόνος να πατηθεί το κουμπί. 

Στο στικάκι δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω όπως το CD, διότι έχω τα αρχεία μου εντός, και δεν έχουμε άλλο στικ σπίτι... Έχω ακόμα τα cd με τα 7 πχ, και των 10 είναι από το creation tool. 

Πάντως, περίεργοι ήχοι, ή μπιπ κλπ δεν κάνει το PC. Μόνο το κλασικό beep sound όταν ανοίγει... Δεν έχω κάνει ποτέ overclocking, είναι πολύ δυνατό μηχάνημα και τρέχει τα πάντα... 

Πραγματικά, το έχω 14 χρόνια τον υπολογιστή, τα έφτιαχνα όλα μόνος μου σχεδόν πάντα, τώρα έχω κολλήσει... Ούτε σκόνη έχει, καθαρίστηκε τις προάλλες, ούτε βαρύ προγράμματα-παιχνίδια είχε μέσα, φοβάμαι μην είναι θέμα δίσκου ή μητρικής και αγχώνομαι... Θα ξανά δοκιμάσω αύριο και θα σας ενημερώσω, ευχαριστώ πολύ ξανά για την απάντηση :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

https://ibb.co/jhsTZHq

https://ibb.co/LSfBk2L

https://streamable.com/l4u1bw

Καλησπέρα σας, αυτή είναι η κατάσταση του υπολογιστή σήμερα, μόλις συνδέθηκα με τον admin account σε safe mode. 

Ξέρετε κάτι που μπορώ να κάνω, έχω χαθεί τελείως...

Ο σκληρός δίσκος ποτέ δεν είχε θέματα, οπότε δεν θέλω να τον αποσυνδέσω, μην τυχόν προκαλέσω κάτι άθελά μου...

5 ώρες πριν, bonjovi344 είπε

Ο σκληρός δίσκος ποτέ δεν είχε θέματα, οπότε δεν θέλω να τον αποσυνδέσω, μην τυχόν προκαλέσω κάτι άθελά μου...

Να ξεκινήσω από αυτό.

Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις ζημιά. Το μόνο που θα ξεκουμπώσεις είναι ή το sata καλώδιο από τον δίσκο ή το ρεύμα. Για να τα ξαναβάλεις είναι πάλι απλό και δεν μπαίνουν ανάποδα. Μετά ίσως μπορέσεις να μπεις bios και να αλλάξεις το boot order ώστε να πουτάρει από cd/dvd/usb ή να βρεις που έχει το usb keyboard support ή το usb legacy και να τα ενεργοποιήσεις γιατί πιστεύω ότι δεν αναγνωρίζεται το usb πληκτρολόγιο όταν ξεκινάει το pc. Αν έχεις παλιό πληκτρολόγιο ps2 (το στρόγγυλο βύσμα) μπορεί να καταφέρεις να μπεις bios χωρίς να αποσυνδέσεις δίσκο.

Πάμε παρακάτω...

5 ώρες πριν, bonjovi344 είπε

Καλησπέρα σας, αυτή είναι η κατάσταση του υπολογιστή σήμερα, μόλις συνδέθηκα με τον admin account σε safe mode. 

Η άσπρη οθόνη που αναβοσβήνει είναι σε safe mode; Αν πατήσεις CTRL+ALT+DELETE μαζί, σου βγάζει επιλογές; μπορείς να ανοίξεις από εκεί την διαχείριση εργασιών; Αν ναι, πήγαινε μενού Αρχείο->Εκτέλεση νέας εργασίας και γράψε control panel. Αν σου ανοίξει ο πίνακας ελέγχου, πήγαινε στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων και απεγκατέστησε ότι περίεργο βρεις, ιδίως drivers από κάρτα γραφικών και αν έχεις βάλει τίποτα codecs αφαίρεσε τους και αυτούς. Επίσης αφαίρεσε (αν υπάρχουν) java και directx. Όταν τελειώσεις πήγαινε πάλι στη διαχείριση εργασιών και ξανά νέα εργασία και δώσε cmd τσεκάροντας να εκτελεστεί σαν διαχειριστής. Εκεί δώσε sfc /scannow (έχει κενό πριν την / και μετά κολλητά το scannow) και άστο να τελειώσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, micos000 είπε

Να ξεκινήσω από αυτό.

Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις ζημιά. Το μόνο που θα ξεκουμπώσεις είναι ή το sata καλώδιο από τον δίσκο ή το ρεύμα. Για να τα ξαναβάλεις είναι πάλι απλό και δεν μπαίνουν ανάποδα. Μετά ίσως μπορέσεις να μπεις bios και να αλλάξεις το boot order ώστε να πουτάρει από cd/dvd/usb ή να βρεις που έχει το usb keyboard support ή το usb legacy και να τα ενεργοποιήσεις γιατί πιστεύω ότι δεν αναγνωρίζεται το usb πληκτρολόγιο όταν ξεκινάει το pc. Αν έχεις παλιό πληκτρολόγιο ps2 (το στρόγγυλο βύσμα) μπορεί να καταφέρεις να μπεις bios χωρίς να αποσυνδέσεις δίσκο.

Πάμε παρακάτω...

Η άσπρη οθόνη που αναβοσβήνει είναι σε safe mode; Αν πατήσεις CTRL+ALT+DELETE μαζί, σου βγάζει επιλογές; μπορείς να ανοίξεις από εκεί την διαχείριση εργασιών; Αν ναι, πήγαινε μενού Αρχείο->Εκτέλεση νέας εργασίας και γράψε control panel. Αν σου ανοίξει ο πίνακας ελέγχου, πήγαινε στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων και απεγκατέστησε ότι περίεργο βρεις, ιδίως drivers από κάρτα γραφικών και αν έχεις βάλει τίποτα codecs αφαίρεσε τους και αυτούς. Επίσης αφαίρεσε (αν υπάρχουν) java και directx. Όταν τελειώσεις πήγαινε πάλι στη διαχείριση εργασιών και ξανά νέα εργασία και δώσε cmd τσεκάροντας να εκτελεστεί σαν διαχειριστής. Εκεί δώσε sfc /scannow (έχει κενό πριν την / και μετά κολλητά το scannow) και άστο να τελειώσει.

Οκ σ' ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω αύριο με τον δίσκο :)

Ναι, σε safe mode είναι, μπορώ να κάνω ctrl alt delete, java-directx σβήστηκαν με την επαναφορά, θα τα τσεκάρω μια ξανά να είμαι σίγουρος, είχα κάνει ddu, οπότε έχουν σβηστεί οι drivers, θα μπω αύριο και θα δω, σ' ευχαριστώ πολύ ξανά :)

Scannow έχω κάνει σε safe mode, και έκανα επανεκκίνηση, και ξανά τα ίδια...

Έχω κολλήσει γιατί δεν δίνει εντολή να πάει στα bios, με το F12, ενώ παλιά έμπαινα και έκανα φορμάτ τα 7. Το πληκτρολόγιο δουλεύει κανονικά, ανάβουν τα φωτάκια και όλα καλά...

Επεξ/σία από bonjovi344

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί να ανάβουν τα λαμπάκια, αλλά αν δεν είναι ενεργό το usb keybord support ή usb legacy μπορεί να μην ενεργοποιείται από την αρχή.

Μήπως το πληκτρολόγιο έχει πλήκτρο fn;

delete δοκίμασες να πατήσεις για το bios;

Επεξ/σία από micos000

Καλησπέρα σας, με καλά νέα επιτέλους ☺️☺️☺️☺️

Διορθώθηκαν όλα τα προβλήματα, με μια εγκατάσταση των 7 σε ένα παλιό cd που βρήκα...

Στην συνέχεια, έγινε εγκατάσταση των 10, και όλα πήγαν επιτυχώς... Συνδέθηκα στην επιφάνεια εργασίας κανονικά, χωρίς να μπω καν στα bios.

Ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση, αλλά πρώτη φορά μου συνέβη, τέλος καλό όλα καλά, σας ευχαριστώ πολύ για όλα :)

IMG_20240116_195729.jpg

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, με ένα ακόμη καλοκαίρι όπως πέρσι, με προβληματάκι στον υπολογιστή...

Σήμερα, στα 10άρια, μου βγήκαν μερικές μπλε οθόνες (-1 φορά η κάθε μια- memory management, store exception και την άλλη δεν την πρόλαβα δυστυχώς, κάτι με kernel ήταν)...

Μετά την τελευταία, με το store exception, ο υπολογιστής ανοίγει κανονικά, ήχοι, ανεμιστήρες, φως μητρικής όλα οκ, αλλά η οθόνη του μόνιτορ δείχνει χωρίς σήμα, και δεν μπορώ να κάνω κάτι... Η τηλεόραση δείχνει τα κανάλια κανονικά...

Αποσύνδεσα και σύνδεσα ξανά τον δίσκο, έβγαλα και έβαλα τα ram sticks, καθάρισα την σκόνη όπου υπήρχε, λάμπει το pc μέσα...

Δείχνει το μόνιτορ χωρίς σήμα κλπ, πληκτρολόγιο και ποντίκι δουλεύουν κανονικά, δεν θέλω αυτήν την περίοδο,να κάνω φορμάτ, γιατί έχω σημαντικές δουλειές προσωπικές και αρχεία σημαντικά, γνωρίζετε τι μπορώ να κάνω?

Ειλικρινά συγγνώμη που γράφω 3η φορά, αλλά ήταν εντελώς ξαφνικό, όλο το καλοκαίρι, παρά την ζέστη, δεν υπήρξε πρόβλημα, σήμερα έγιναν όλα...

Σημείωση χρήσιμη: Δεν έχω αλλάξει τίποτα στον υπολογιστή τελευταία (κάρτα γραφικών, ραμ, δίσκο κλπ)

Update 1: Δεν μπορώ να κάνω εγκατάσταση με cd των 10 ή έστω των 7, δεν μου βγάζει καν τον C... Ούτε system restore, λέει να διαλέξω operating system... 

PC Specs:

Gigabyte EX58 UD3R μητρική 

NVIDIA GeForce 750 Ti

3 GB RAM (ξέρω είναι πολύ λίγη, αλλά έχω κάνει τα πάντα χωρίς προβλήματα από το 2009, office word etc, gaming κλπ)

Turbo-X RX 735 AP τροφοδοτικό 

WD 10EZRX σκληρός 

Intel Core i7 920 επεξεργαστής 

A Data Gaming Series τα ram sticks 

Μόνιτορ Samsung T24E310EW HDMI VGA

Εικόνα από το εσωτερικό του υπολογιστή όταν είναι ανοιχτός: https://ibb.co/ZSC6b3h

IMG_20240807_181247.jpg

IMG_20240807_181436.jpg

Επεξ/σία από bonjovi344

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάρε έναν φθηνό ssd και δοκίμασε να κάνεις εκεί εγκατάσταση, αφού πρώτα αποσυνδέσεις το wd.

Μετά που θα τελειώσεις συ δε σε πάλι τον wd και δες αν στον αναγνωρίσει.

Επεξ/σία από micos000

28 λεπτά πριν, micos000 είπε

Πάρε έναν φθηνό ssd και δοκίμασε να κάνεις εκεί εγκατάσταση, αφού πρώτα αποσυνδέσεις το wd.

Μετά που θα τελειώσεις συ δε σε πάλι τον wd και δες αν στον αναγνωρίσει.

Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, δεν γίνεται με άλλον τρόπο εκτός να χρειαστεί να πάρω SSD?

11 λεπτά πριν, bonjovi344 είπε

Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, δεν γίνεται με άλλον τρόπο εκτός να χρειαστεί να πάρω SSD?

Είπες ότι δεν σου αναγνωρίζει τον δίσκο για εγκατάσταση και αυτό μπορεί να σημαίνει ή πρόβλημα στον δίσκο ή κάτι άλλο.

Αν έχεις και άλλο pc μπορείς να συνδέσεις το wd εκεί αν θέλεις για να δεις τουλάχιστον  αν δουλεύει.

Άλλος τρόπος είναι να κατεβάσεις ένα live linu iso π.χ. Lubuntu, να το γράψεις σε dvd με τις οδηγίες στη σελίδα τους ή να ετοιμάσεις ένα usb με το ventoy σε uefi/mbr και να αντιγράφεις το iso αυτούσιο εκεί και να μπουταρεις από το usb σε Linux για να δεις αν φαίνεται εκεί ο δίσκος.

18 ώρες πριν, micos000 είπε

Είπες ότι δεν σου αναγνωρίζει τον δίσκο για εγκατάσταση και αυτό μπορεί να σημαίνει ή πρόβλημα στον δίσκο ή κάτι άλλο.

Αν έχεις και άλλο pc μπορείς να συνδέσεις το wd εκεί αν θέλεις για να δεις τουλάχιστον  αν δουλεύει.

Άλλος τρόπος είναι να κατεβάσεις ένα live linu iso π.χ. Lubuntu, να το γράψεις σε dvd με τις οδηγίες στη σελίδα τους ή να ετοιμάσεις ένα usb με το ventoy σε uefi/mbr και να αντιγράφεις το iso αυτούσιο εκεί και να μπουταρεις από το usb σε Linux για να δεις αν φαίνεται εκεί ο δίσκος.

Δοκίμασα με cd με τα 10άρια, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει η εγκατάσταση, επειδή δεν αναγνωρίζεται ο δίσκος...

15 χρόνια τον έχω, έχω κάνει φορμάτ πάρα πολλές φορές, πρώτη φορά το παθαίνω αυτό...

IMG_20240808_135201.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να δείχνει μη εκχωρηνένος χώρος μάλλον χτύπησε το fat του δίσκου ή το partition table. Δοκίμασες δημιουργία ή διαμόρφωση;

Επεξ/σία από micos000

5 λεπτά πριν, micos000 είπε

Για να δείχνει μη εκχωρηνένος χώρος μάλλον χτύπησε το fat του δίσκου ή το partition table. Δοκίμασες δημιουργία ή διαμόρφωση;

Είναι greyed out η διαμόρφωση , δεν μ' αφήνει να την επιλέξω...

Στην δημιουργία, ότι αριθμό και να βάλω, μου λέει πρέπει να είναι 0 mb...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...