Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα καθώς αυτά που διαβάζω στο ίντερνετ με έχουν μπερδέψει αρκετά και δεν βλέπω να υπάρχει μία σαφή κατεύθυνση.Θα ήθελα τη γνώμη σας για τα παρακάτω .Εργάζομαι ως μισθωτός σε μία εταιρεία με πλήρη απασχόληση .Επιπρόσθετα με αυτό σε άλλη εταιρεία θέλω να παρέχω υπηρεσίες όπου για να φαίνονται νόμιμα τα χρήματα και να μαι σωστός θα πρέπει να κόβω κάποιου είδους απόδειξη (ή δελτίο παροχής υπηρεσιών;).

Θα πρέπει να γίνει κάποια έναρξη επιχείρησης ;Τι σημαίνει αυτό για μένα και από που Ξεκινάω ;
Έχω διαβάσει κάπου ότι οι ασφαλιστικές κρατήσεις από τη μισθωτή εργασία συμψηφίζονται με του ελεύθερου επαγγελματία. Πώς ακριβώς δουλεύει αυτό,ποια είναι τα σταθερά έξοδα για αυτό που θέλω να κάνω ;

Γενικά θέλω να πληρώνομαι per job και όχι με μισθό ή κάτι άλλο παρόμοιο.Τι λύσεις έχετε να προτείνετε; Έχει επιδιώξει κάποιος άλλος κάτι παρόμοιο ;

ΥΓ:Να σημειωθεί ότι μιλάμε για 300ευρώ/μήνα έξτρα δεν ξέρω καν αν αξίζει να ασχοληθώ με τα παραπάνω

Δημοσ.

Πρέπει να ιδρύσεις ατομική επιχείρηση. Ασφαλιστικές εισφορές νομίζω δεν θα έχεις αφού είσαι ήδη ΙΚΑ αλλά θα έχεις φόρο εισοδήματος στα έσοδα που βγάζεις από την ατομική επιχειρήση

• Like 1
Δημοσ.

Ανοίγεις ατομική επιχείρηση και φορολογήσε για τα έσοδα σου.

Η κλίμακα φορολογίας είναι αναλογη με τον μισθό που παίρνεις + τα έσοδα από την ατομική επιχείριση.

Παγια έξοδα έχεις μηνιαία το λογιστή και ετήσια αν μπεις σε κάποιο Επιμελητήριο (συνήθως 50€ το χρόνο)

Αν είσαι μισθωτός με πάνω από 1000€ μικτό μισθό το μήνα τότε απαλλάσσεσαι από εισφορές ΕΦΚΑ.

Ειναι απλή η διαδικασία και ανοίγει σε 1 - 2 μέρες.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JakeKaufman είπε

Πρέπει να ιδρύσεις ατομική επιχείρηση. Ασφαλιστικές εισφορές νομίζω δεν θα έχεις αφού είσαι ήδη ΙΚΑ αλλά θα έχεις φόρο εισοδήματος στα έσοδα που βγάζεις από την ατομική επιχειρήση

39 λεπτά πριν, george1807 είπε

Ανοίγεις ατομική επιχείρηση και φορολογήσε για τα έσοδα σου.

Η κλίμακα φορολογίας είναι αναλογη με τον μισθό που παίρνεις + τα έσοδα από την ατομική επιχείριση.

Παγια έξοδα έχεις μηνιαία το λογιστή και ετήσια αν μπεις σε κάποιο Επιμελητήριο (συνήθως 50€ το χρόνο)

Αν είσαι μισθωτός με πάνω από 1000€ μικτό μισθό το μήνα τότε απαλλάσσεσαι από εισφορές ΕΦΚΑ.

Ειναι απλή η διαδικασία και ανοίγει σε 1 - 2 μέρες.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
Από ότι καταλαβαίνω έχει μια διαδικασία και σίγουρα χρειάζεται λογιστής παρόλο αυτά δεν μοιάζει απαγορευτικό.

Υπάρχει κάποια άλλη πιο απλή λύση για το σενάριο που έχω περιγράψει παραπάνω που θα μπορούσατε να προτείνετε;

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, ApikosPIkos είπε

Από ότι καταλαβαίνω έχει μια διαδικασία και σίγουρα χρειάζεται λογιστής παρόλο αυτά δεν μοιάζει απαγορευτικό.

Υπάρχει κάποια άλλη πιο απλή λύση για το σενάριο που έχω περιγράψει παραπάνω που θα μπορούσατε να προτείνετε;

Απλή διαδικασία είναι απλά ο λογιστής έτσι και αλλιώς είναι υποχρεωτικός ως επιχείριση. Βρίσκεις και με 30€ το μήνα.

Αλλος νόμιμος τρόπος δεν υπάρχει.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, ApikosPIkos είπε

Ό,τι ειπανε οι προηγουμενοι. Το καλυτερο ειναι να ανοιξεις μια ατομικη επιχειρηση. Εισφορες ασφαλιστικες δε θα πληρωνεις και για τα ποσα που ανεφερες, ο φορος θα ειναι μονο 4.5% για τα πρωτα 3 χρονια. Μετα θα ειναι στο 9%

Το ανοιγμα ειναι απλο και το λογιστικο κοστος σχετικα χαμηλο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει και ο τίτλος κτήσης - απόδειξη δαπάνης. Για έως 10000 συνολικά (ανεξάρτητα από το εισόδημα ως μισθωτός) το χρονο μικτά και έως 3 φορές το έτος αν θυμάμαι καλά, χωρίς έναρξη ατομικής επιχείρησης. Google it.

Επεξ/σία από nosleep
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, archer100 είπε

Ό,τι ειπανε οι προηγουμενοι. Το καλυτερο ειναι να ανοιξεις μια ατομικη επιχειρηση. Εισφορες ασφαλιστικες δε θα πληρωνεις και για τα ποσα που ανεφερες, ο φορος θα ειναι μονο 4.5% για τα πρωτα 3 χρονια. Μετα θα ειναι στο 9%

Το ανοιγμα ειναι απλο και το λογιστικο κοστος σχετικα χαμηλο. 

Εφόσον είναι μισθωτός ήδη, δύσκολο ο φόρος να είναι 4.5% ή 9%. Η κλίμακα υπολογίζει και τον μισθό κανονικά. 
Οποτε το όριο έως 10000€ το χρόνο περιλαμβάνει μισθό + έσοδα από ατομική επιχείρηση.

• Thanks 1
Δημοσ.

Κοινώς, πας σε λογιστή και σου εξηγεί ακριβώς τι πρέπει να κάνεις, ποιες θα είναι οι εισφορές σου και ποιες οι υποχρεώσεις σου. Ότι και να λέμε εμείς, δεν μπορεί να σου δώσει την επιβεβαίωση, όπως θα πάρεις μιλώντας με έναν επαγγελματία.

Δημοσ.

Αυτή η μοδα του λέμε freelancer επειδη ακουγεται πιο γλαμορους απο το ελευθερος επαγγελματιας με ξεπερναει.Μιλουσα με μια κοπελα και που ελεγε οτι ειμαι και freelancer εκει και της λεω ααα ελευθερος επαγγελματιας?και μου λεει δεν νομιζω να ειναι το ιδιο εγω ειμαι freelancer.

Στο θεμα σου γενικα αν το χειριζεσαι καλα ειναι προτιμοτερο να εισαι ελευθερος επαγγελματιας αν εχεις την επιλογη και στην πρωτη εργασια να κανεις παροχη.Οταν λεω να το χειριζεσαι καλα εννοω να παιρνας τα εξοδα τα οποια μπορεις.Κινητο?στα εξοδα λαπτοπ στα εξοδα εφοσον εχεις εδρα το σπιτι εβαλες a/c?στα εξοδα.Πολλοι δεν ασχολουνται και πληρωνουν μεγαλους φορους χωρις λογο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...