basilis_k6 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 μια χαρα κουμπωνει χωρις συμπλέκτη και οχι δεν παθαινει κατι. αμα το κανεις καθε μερα θα παθει. με το αφημα του συμπλέκτη δεν παθαινει σιγουρα κατι. γενικως ξεχνα το. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε μια χαρα κουμπωνει χωρις συμπλέκτη Η όπισθεν συγκεκριμένα; Είσαι σίγουρος ; Για τις κανονικές ταχύτητες ισχύει αυτό που λες, αν και πρέπει να ταιριάξεις όμορφα τις στροφές του κινητήρα για να μπει "γλυκά" (και να μη πάρεις με την ψιλή τα μισά γρανάζια). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis_k6 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, Haldol είπε Η όπισθεν συγκεκριμένα; Είσαι σίγουρος ; Για τις κανονικές ταχύτητες ισχύει αυτό που λες, αν και πρέπει να ταιριάξεις όμορφα τις στροφές του κινητήρα για να μπει "γλυκά" (και να μη πάρεις με την ψιλή τα μισά γρανάζια). νομιζω το εχω κανει νεος. να θυμαμαι τοσο λαθος... μπορει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teot Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, basilis_k6 είπε μια χαρα κουμπωνει χωρις συμπλέκτη και οχι δεν παθαινει κατι. αμα το κανεις καθε μερα θα παθει. με το αφημα του συμπλέκτη δεν παθαινει σιγουρα κατι. γενικως ξεχνα το. 1 ώρα πριν, Haldol είπε Η όπισθεν συγκεκριμένα; Είσαι σίγουρος ; Για τις κανονικές ταχύτητες ισχύει αυτό που λες, αν και πρέπει να ταιριάξεις όμορφα τις στροφές του κινητήρα για να μπει "γλυκά" (και να μη πάρεις με την ψιλή τα μισά γρανάζια). Για την όπισθεν δεν θυμάμαι αν το είχα δοκιμάσει αλλά για τις υπόλοιπες ταχύτητες στα νιάτα μου (πριν κάμποσες δεκαετίες) είχα μάθει και σ΄ ένα Hilux Toyota που είχαμε τις άλλαζα χωρίς να ακούγεται το παραμικρό, χωρίς καν να καταλαβαίνει ο συνοδηγός ότι η αλλαγή έγινε χωρίς συμπλέκτη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geopro Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει και έχουν ταιριάξει οι στροφές στο κιβώτιο ταχυτήτων τότε ναι, μπορεί να γίνει ομαλή αλλαγή ταχυτήτων. Από θέση στάσης όμως το να κουμπώσει η όπισθεν χωρίς πάτημα συμπλέκτη δεν νομίζω να γίνεται. Ο ήχος που θα ακουσθεί δεν θα είναι ευχάριστος 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stratosnis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Η όπισθεν όταν δεν κινήσε είναι λίγο δύσκολο να μπει, ότι μπαίνει μπαίνει. Πολύ πιθανόν τα δίσκα σου να είναι στα τελευταία για να μπήκε χωρίς να ακούσεις κάτι σαν πύλη κάστρου να ανοίγει. Εάν το συνεργείο που πας είναι έμπιστο, μπορείς να το αναφέρεις να κοιτάξουν δίσκα συμπλέκτη, δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο αν σε αφήσουν ξαφνικά. *Να μην μιλάς στο τηλ όπως είπαν και οι άλλοι, όχι μόνο εσύ που το έγραψες, όλοι μας. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Τα σασμάν έχουν συγχρονιζέ μηχανισμούς που κάνουν επιτρεπτή την εναλλαγή ταχυτήτων σε κατάλληλες στροφές και χωρίς πάτημα συμπλέκτη. Επιπλέον αν πας να κουμπώσεις ταχύτητα σε μή κατάλληλες στροφές, νιώθεις ένα ζόρι. Βέβαια μπορείς να την "καρφώσεις" και εκεί θα νιώσεις έναν ωραίο ήχο heavy metal να διαπερνά το αυτοκίνητο από το σασί μέχρι την κεραία του ραδιοφώνου και αν είναι σταματημένο, να σβήσει. Ωραία φάση δεν το το 'χα κάνει ως νέος οδηγός, πώς μου γλίτωσε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geopro Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Η όπισθεν είναι η μόνη μη "συγχρονισμένη" ταχύτητα, από όσο θυμάμαι τουλάχιστον. Ίσως και να έχει αλλάξει αυτό γιατί όταν ξεκίνησα να οδηγώ ήταν πολλά χρόνια πριν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ola150 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 19 ώρες πριν, Thanos222 είπε Καλησπέρα στην παρέα…σήμερα ήμουν στο αυτοκίνητο , πήγα να αγοράσω κάτι που χρειαζόμουν…μπήκα ξανά στο αυτοκίνητο, έβαλα μπροστά και επειδή μιλούσα στο τηλέφωνο έβαλα όπισθεν χωρίς συμπλέκτη καθώς πατούσα φρένο και μόλις το άφησα Ταρακουνήθηκε το αυτοκίνητο και έσβησε…έπειτα έβαλα ξανά μπρος αφού είχα καταβάλει την μεγάλη πατάτα που έκανα και πήγα πάλι σπίτι… Παίζει να δημιούργησα πουθενά πρόβλημα? Γιατί ποτέ δεν μου είχε τύχει αυτό και δεν δοκίμασα να δω αν μπαίνει κανονικά η όπισθεν μετά από την μ@λακία που έκανα…(Seat Ibiza 1997 Hatchback 1390cc Dream edition) @tsofras επειδή είδα ότι είναι Seat σε ταγκάρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsofras Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, Ola150 είπε @tsofras επειδή είδα ότι είναι Seat σε ταγκάρω. To διάβασα το ποστ του φίλου , είπε ότι πάτησε συμπλέκτη και δεν πήρε χαμπάρι λόγω του κινητού. Και εμένα με συμπλέκτη γίνεται , χωρίς δεν πρέπει να μπαίνει καμία ταχύτητα σταματημένος 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis_k6 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 με εχει φαει η περιεργια τωρα. θελω να κατεβω κατω να καρφωσω μια οπισθεν! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 μην μας τρελάνετε τώρα, σταματημένο αμάξι δεν παίρνει ταχύτητα θα σβήσει πριν κουμπώσει, άσε τον θόρυβο.... τώρα αν βρίσκεται σε κίνηση ε ναι τότε παίρνει ταχύτητα καρφωτή τι λέτε τώρα, ούτε μηχανή δεν καταφέρνει σταματημένη να βάλει ταχύτητα καρφωτή (φεύγει σφαίρα μπροστά) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sstratos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Εντάξει παιδιά , τον κατσαδιάσαμε αρκετά τον φίλο. 😁 Ειμαι σίγουρος οτι το κατάλαβε και θα κάνει τα πάντα να μην ξαναγίνει κάτι παρόμοιο. Επι του θέματος... ή ειχες απο πρίν βάλει την όπισθεν (οταν πάρκαρες) και οταν γύρισες την μίζα κλώτσησε το αυτοκίνητο , ή εβαλες ταχύτητα "καρφωτή" χωρις συμπλέκτη (αλλα ετσι θα το καταλάβαινες εγκαίρως.... ή μπορει να μην κούμπωνε κιόλας). Πάντως το αυτοκίνητο δεν παθαίνει κάτι απο αυτό. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos222 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 8 ώρες πριν, sstratos είπε Εντάξει παιδιά , τον κατσαδιάσαμε αρκετά τον φίλο. 😁 Ειμαι σίγουρος οτι το κατάλαβε και θα κάνει τα πάντα να μην ξαναγίνει κάτι παρόμοιο. Επι του θέματος... ή ειχες απο πρίν βάλει την όπισθεν (οταν πάρκαρες) και οταν γύρισες την μίζα κλώτσησε το αυτοκίνητο , ή εβαλες ταχύτητα "καρφωτή" χωρις συμπλέκτη (αλλα ετσι θα το καταλάβαινες εγκαίρως.... ή μπορει να μην κούμπωνε κιόλας). Πάντως το αυτοκίνητο δεν παθαίνει κάτι απο αυτό. Σε ευχαριστώ πολύ, είσαι ο μόνος που δεν με αποπείρε….είναι μυαλό και μπλοκάρει… όλοι το παίζουν drivers…μια φορά μου έτυχε και εμένα και έπεσαν όλοι πάνω μου…εν τέλη είχα πατημένο συμπλέκτη και ξεχάστηκα και τον άφησα, γι’αυτό και δεν ακούστηκε τίποτε άσχημο και απλά έσβησε το αυτοκίνητο…είπα και πιο πάνω ότι θυμήθηκα και το θέμα λύθηκε…τέλος πάντων. Για να αλλάξω και θέμα πιστέψτε μάγκες όποιος καταφέρει και οδηγήσει Seat του 1997 είναι πραγματικά «μάγκας» τι να πρωτοπείς από την ιδιαίτερη μίζα..από το γκάζι που χρειάζεται να μαρσάρει το αυτοκίνητο και χλιμιντρίζουν τα όσα άλογα έχει κάτω από το καπό για να φύγει και να μην σε πάρει πίσω…πάντως εγώ κάθε φορά που περνάω από μια γειτονιά ξέρουν από τον ήχο ότι είμαι εγώ…ιδιαίτερα αυτοκίνητα..από αυτοκίνητα τέτοιων εποχών κρίνεται ο οδηγός και όχι από τους αυτοματισμούς του σήμερα…πάντως ετοιμάζομαι να πάρω και δεύτερο…δεν ξέρω ίσως επειδή έχω ζήσει πολλά με το συγκεκριμένο μοντέλο… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 3 λεπτά πριν, Thanos222 είπε είσαι ο μόνος που δεν με αποπείρε….είναι μυαλό και μπλοκάρει… όλοι το παίζουν drivers… Ακομα δεν εχεις καταλαβει οτι δεν ηταν λογω μπλοκαρισμενου μυαλου, αλλα λογω κινητου. Μια χαρα θα παει αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις