andreaspA Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 7 ώρες πριν, teot είπε Αυτό μου είχαν πει από δυο ασφαλιστικές όταν είχα ρωτήσει για τον γιό μου κάπου μεταξύ 2012 -2015 που οι ανασφάλιστοι δεν είχαν καμία κάλυψη , για την ακρίβεια μου είχαν ζητήσει εξωφρενικά υψηλό ασφάλιστρο και πολύ χαμηλές καλύψεις επειδή ήταν ανασφάλιστος. Αλλά και στην δικιά μου ομαδική που είχα μέχρι 2018 από την εργασία μου όταν πήγαινα σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΠΥ γιατρό μου κάλυπτε το 90% της διαφοράς που πλήρωνα και σε εξετάσεις το 100% της διαφοράς, ενώ αν δεν είχε συμμετοχή ο ΕΟΠΠΥ μου κάλυπτε το 50% του ποσού που πλήρωνα. Το ίδιο ίσχυε και σε περίπτωση εισαγωγής σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Μαλλον δεν καταλαβες τι σου ειπαν. Οσο αφορα το ομαδικο, καταλαβαινεις και μονος σου γιατι σου καλυπτε το συμβολαιο το 90% του γιατρου του ΕΟΠΠΥ. Το ασφαλιστηριο το παιρνουμε για να πηγαινουμε σε ιδιωτες. Οχι σε γιατρους του ΕΟΠΠΥ. Τα ομαδικα συμβολαια δεν ειναι κριτηριο. Μιλαμε για ατομικα συμβολαια υγειας.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nyne είπε Κοίτα και εγώ θα ήθελα ένα κράτος όπου δεν θα ψήφιζαν άνθρωποι που θεωρούν παιδική προσέγγιση την άποψη μου αλλά ευτυχώς για εσένα κ για εμένα ακόμα κάποια πράγματα δεν είναι όπως τα θες εσύ κ εγώ. Άρα οποιος δεν συμφωνεί με την άποψη σου,να μην έχει δικαίωμα ψήφου.Πολύ δημοκρατικό.Αλλα τα δυο άκρα ποτε δεν τα ένοιαζε η δημοκρατία. Ιδεαλιστές με λεφτά άλλων. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2023 από jmmys
teot Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 14 λεπτά πριν, andreaspA είπε Μαλλον δεν καταλαβες τι σου ειπαν. Οσο αφορα το ομαδικο, καταλαβαινεις και μονος σου γιατι σου καλυπτε το συμβολαιο το 90% του γιατρου του ΕΟΠΠΥ. Το ασφαλιστηριο το παιρνουμε για να πηγαινουμε σε ιδιωτες. Οχι σε γιατρους του ΕΟΠΠΥ. Τα ομαδικα συμβολαια δεν ειναι κριτηριο. Μιλαμε για ατομικα συμβολαια υγειας. Εδώ σταμάτησα να διαβάζω.... απο μένα τέλος
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 35 λεπτά πριν, teot είπε Εδώ σταμάτησα να διαβάζω.... απο μένα τέλος Ασφαλιστής είναι. Ίσως γνωριζει κάτι παραπάνω.
nyne Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 47 λεπτά πριν, jmmys είπε Άρα οποιος δεν συμφωνεί με την άποψη σου,να μην έχει δικαίωμα ψήφου.Πολύ δημοκρατικό.Αλλα τα δυο άκρα ποτε δεν τα ένοιαζε η δημοκρατία. Ιδεαλιστές με λεφτά άλλων. Καπιταλιστής με τα λεφτά άλλων,αλλά αυτοί είστε...
rus Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 21 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Εγώ αυτό που ψάχνω είναι αν μπορεί ένας ιδιώτης να συνταγογραφησει φάρμακα και εξετάσεις τις οποίες βέβαια να τις κάνεις σε δημόσιο νοσοκομείο. τον ιδιωτη αυτον ποιος θα τον πληρωσει?
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 19 λεπτά πριν, rus είπε τον ιδιωτη αυτον ποιος θα τον πληρωσει? Εγώ φυσικά. Αυτό που ψάχνω είναι αν τον αφήνει το σύστημα να γράψει τις εξετάσεις και τα φάρμακα σε ανασφαλιστο. Την εξέταση θα την κάνω σε δημόσιο νοσοκομείο.
spectaculator Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Στις 26/3/2023 στις 5:42 ΜΜ, spooker είπε Στην υγεια των κορόιδων που πληρώνουν. Γεια σου ρε Insomnia! Υποκλίνομαι στην ανθρωπιά των μελών σου! 55 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Εγώ φυσικά. Αυτό που ψάχνω είναι αν τον αφήνει το σύστημα να γράψει τις εξετάσεις και τα φάρμακα σε ανασφαλιστο. Την εξέταση θα την κάνω σε δημόσιο νοσοκομείο. Όχι! Θα πρέπει σαν ανασφάλιστος να εξασφαλίσεις ένα ραντεβού με ιατρό δημόσιου νοσοκομείου (στο 1555). Ο ιατρός αυτός θα σου γράψει δωρεάν εξετάσεις (ακόμη κι επέμβαση) στο δημόσιο νοσοκομείο που υπηρετεί. Με τα φάρμακα υπάρχει πρόβλεψη για τους μακρόχρονα άνεργους. Εγώ έτσι έκανα γαστροσκόπιση δωρεάν. Δεν είμαι άνεργος, αλλά με την ιδιωτική ασφάλεια του γραφείου το κόστος ήταν γύρω στα 200-250 με τις βιοψίες. Δεν μου περίσσευαν και πήγα σε δημόσιο του Πειραιά και τα έκανα δωρεάν.
armagedwnn Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΝΑΙ. Το κάνατε καραμέλα κοστίζει (ο ιατρός, το μηχάνημα). Ξεχωρίστε το ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΝΑΙ με το ΚΟΣΤΙΖΕΙ. 3 1
N3M3SiS Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 @armagedwnn Ηρέμησε.. Θα παθεις τίποτα και δεν ειναι να μπλέκεις με το Ε.Σ.Υ.
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 34 λεπτά πριν, spectaculator είπε Γεια σου ρε Insomnia! Υποκλίνομαι στην ανθρωπιά των μελών σου! Όχι! Θα πρέπει σαν ανασφάλιστος να εξασφαλίσεις ένα ραντεβού με ιατρό δημόσιου νοσοκομείου (στο 1555). Ο ιατρός αυτός θα σου γράψει δωρεάν εξετάσεις (ακόμη κι επέμβαση) στο δημόσιο νοσοκομείο που υπηρετεί. Με τα φάρμακα υπάρχει πρόβλεψη για τους μακρόχρονα άνεργους. Εγώ έτσι έκανα γαστροσκόπιση δωρεάν. Δεν είμαι άνεργος, αλλά με την ιδιωτική ασφάλεια του γραφείου το κόστος ήταν γύρω στα 200-250 με τις βιοψίες. Δεν μου περίσσευαν και πήγα σε δημόσιο του Πειραιά και τα έκανα δωρεάν. Είχα ακούσει πως απαγορεύτηκε με νόμο το καλοκαίρι αλλά πήρε παράταση και μετά κάτι άλλαξαν, οπότε όπως καταλαβαινεις έχω χάσει την μπάλα. Θα χρειαστεί να πάω σε ιδιώτη γιατρό μέσω της ιδιωτικής ασφαλιστικής μου και ψάχνω αν θα μπορεσει να μου τα γράψει η θα περιμένω πολύ καιρό σε γιατρό δημόσιας δομής. Ήδη πηγαίνω σε καρδιολόγο αλλά αλλά δεν μπορώ να βρω παθολόγο η ΩΡΛ είναι όλα τα ραντεβού κλεισμένα, ο προσωπικός γιατρός ούτε φωνή ούτε ακρόαση εδώ και μήνες, απλά δηλώσαμε και δεν βρήκα ποτέ ελεύθερο ραντεβού.
spectaculator Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Είχα ακούσει πως απαγορεύτηκε με νόμο το καλοκαίρι αλλά πήρε παράταση και μετά κάτι άλλαξαν, οπότε όπως καταλαβαινεις έχω χάσει την μπάλα. Θα χρειαστεί να πάω σε ιδιώτη γιατρό μέσω της ιδιωτικής ασφαλιστικής μου και ψάχνω αν θα μπορεσει να μου τα γράψει η θα περιμένω πολύ καιρό σε γιατρό δημόσιας δομής. Ήδη πηγαίνω σε καρδιολόγο αλλά αλλά δεν μπορώ να βρω παθολόγο η ΩΡΛ είναι όλα τα ραντεβού κλεισμένα, ο προσωπικός γιατρός ούτε φωνή ούτε ακρόαση εδώ και μήνες, απλά δηλώσαμε και δεν βρήκα ποτέ ελεύθερο ραντεβού. Ο ιδιώτης γιατρός δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορέσει να σου τα γράψει. Μπορείς όμως να πάρεις τη συνταγή να πας στο δημόσιο νοσοκομείο και να ζητήσεις να σου τα γράψει. 1
ifollowrivers Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Καλημέρα παιδια και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Καταρχάς δεν είμαι ανασφάλιστος από επιλογή. Δε θέλω να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες αλλά μόλις ξεμπερδέψω με την γραφειοκρατία σε λίγο καιρό, θα έχω και πάλι ασφάλεια. Πάμε τώρα σε μερικές άλλες απορίες. 1. Έστω και έχω ασφάλεια και πάω σε ιδιώτη γιατρό, κερδίζω κάτι; 2. Όταν σου γράφουν φάρμακα τελικά πόσα πληρώνεις; 3. Υπάρχει τελικά μια ιδιωτική ασφάλεια που θα με αφήνει να πηγαίνω όπου θέλω; Αν ναι, πόσο κοστίζει; Ευχαριστώ.
andreaspA Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, ifollowrivers είπε 3. Υπάρχει τελικά μια ιδιωτική ασφάλεια που θα με αφήνει να πηγαίνω όπου θέλω; Αν ναι, πόσο κοστίζει; Ευχαριστώ. Οπου θελεις τι εννοεις? σε οποιον γιατρο θέλεις? Σχεδον Υπάρχει. Με καποιους περιορισμους στο κοστος της επισκεψης, αλλα υπάρχει. Μαζι με νοσοκομειακο πρόγραμμα. Οχι σκέτη εξωνοσοκομειακή. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2023 από andreaspA
sstratos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Στις 30/3/2023 στις 8:48 ΠΜ, ifollowrivers είπε Καλημέρα παιδια και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Καταρχάς δεν είμαι ανασφάλιστος από επιλογή. Δε θέλω να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες αλλά μόλις ξεμπερδέψω με την γραφειοκρατία σε λίγο καιρό, θα έχω και πάλι ασφάλεια. Πάμε τώρα σε μερικές άλλες απορίες. 1. Έστω και έχω ασφάλεια και πάω σε ιδιώτη γιατρό, κερδίζω κάτι; 2. Όταν σου γράφουν φάρμακα τελικά πόσα πληρώνεις; 3. Υπάρχει τελικά μια ιδιωτική ασφάλεια που θα με αφήνει να πηγαίνω όπου θέλω; Αν ναι, πόσο κοστίζει; Ευχαριστώ. 1. Εαν εχεις ασφάλεια Ικα-εφκα και πάς σε ιδιώτη ιατρό , θα πληρώσεις επίσκεψη οτι σου ζητήσει ο γιατρός (πχ 40-50 ευρώ). Για δωρεάν εξέταση θα πρέπει να κλείσεις ηλεκτρονικό ραντεβού σε δημόσια δομή (ικα - τομυ κτλ ) με τους κωδικούς taxisnet , απλώς εχει αναμονή αρκετές ημέρες διότι τα "κοντινά" ραντεβού ειναι πιασμένα. Εαν θέλεις απλώς να συνταγογραφήσεις φάρμακα χρονίων παθήσεων βολεύει (στα γράφουν και 6μηνη συνταγή οπότε πάς 2 φορές το χρόνο μόνο). 2. Για την φαρμακευτική σου περίθαλψη θα πληρώσεις 25% συμμετοχή εαν πάρεις γενόσημα φάρμακα , αλλιώς 25% + διαφορά συμμέτοχής εαν θέλεις να πάρεις το πρωτότυπο φάρμακο. Ακριβώς να το υπολογήσεις απο πρίν είναι αδύνατον , μπορείς να το υπολογίσεις περίπου οτι η συμμέτοχή θα είναι στο 60% περίπου της λιανικής αξίας του φαρμάκου ... Αυτό το κανονίζεις στο φαρμακείο που θα παραδώσεις την συνταγή αρκεί να το διευκρινήσεις απο την αρχή... 3. Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα