Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 ώρες πριν, ifollowrivers είπε

Δλδ ρε παιδιά δε θα πληρώσω τίποτα; τσάμπα πάω σε ιδιώτες τα τελευταία χρόνια και με έχουν σκίσει;;;;

δεν ειναι τοσο απλο, πχ αν θελεις να κανεις τις εξετασεις αιματος σε νοσοκομειο ειναι δωρεαν αλλα αν θες πχ να κλεισεις ραντεβου σε οφθαλμιατρο εχεις 2 επιλογες, 1. να πας για πρωινο ραντεβου και 2. να πας για απογευματινο που πληρωνεις ισως και παραπανω απο το να πας καπου εξω, στο 1. σκεψου καμια αναμονη 4-5-6 μηνες αναλογως το γιατρο και στο 2. μπορει απο μερες μεχρι και 1 1.5 μηνας

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, logokrimenos είπε

9 στις 10 φορές που ακούγεται μια τέτοια ατάκα είναι σίγουρα απο κάποιον ελευθερο επαγγελματία "επιχειρηματία" που γκρινιαζει για την ασφαλεια που πληρωνει και δεν μπορει να κλέψει όπως κάνει με τις αποδείξεις. 

Υπάρχουν και οι "χαζοί" που δεν χρησιμοποιούν ποτέ τα δημόσια νοσοκομεία επειδή έχουν τη δυνατότητα και σέβονται τον εαυτό τους, αλλά πληρώνουν με το ζόρι για να έχουν πρόσβαση όοοοολοι οι υπόλοιποι.

Δωρεάν νοσήλεια για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ναι. Όχι όμως στους χρονίως άεργους, που έχουν απορρίψει όλες τις προτάσεις από τον ΟΑΕΔ επειδή δεν είναι της αρεσκείας τους. 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, spooker είπε

Στην υγεια των κορόιδων που πληρώνουν. 

συνήθως έτσι γίνεται. και οι περισσότεροι που παίρνουν επιδόματα τύπου ΚΕΑ για πολλά χρόνια στην υγειά των κορόιδων που πληρώνουν φόρους τα παίρνουν. Αν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κάποιος δεν εργάζεσαι (π.χ για πάνω από 1-2 χρόνια), θα πρέπει να κόβονται αυτά, μπας και βρει εργασία.

1 ώρα πριν, logokrimenos είπε

9 στις 10 φορές που ακούγεται μια τέτοια ατάκα είναι σίγουρα απο κάποιον ελευθερο επαγγελματία "επιχειρηματία" που γκρινιαζει για την ασφαλεια που πληρωνει και δεν μπορει να κλέψει όπως κάνει με τις αποδείξεις. 

πρόσφατα αύξησαν τις εισφορές στους Ε.Ε. ακόμα και σε αυτούς που δουλεύουν με μπλοκάκια να σου θυμίσω, για να δώσουν αύξηση στις συντάξεις. Παίρνουν απο τον ένα και δίνουν στον άλλο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, andreaspA είπε

που το διαβασες αυτο ?

Αυτό μου είχαν πει από δυο ασφαλιστικές όταν είχα ρωτήσει για τον γιό μου κάπου μεταξύ 2012 -2015 που οι ανασφάλιστοι δεν είχαν καμία κάλυψη , για την ακρίβεια μου είχαν ζητήσει εξωφρενικά υψηλό ασφάλιστρο  και πολύ χαμηλές καλύψεις επειδή ήταν ανασφάλιστος.

Αλλά και στην δικιά μου ομαδική που είχα μέχρι 2018  από την εργασία μου όταν πήγαινα σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΠΥ γιατρό μου κάλυπτε το 90% της διαφοράς που πλήρωνα  και σε εξετάσεις το 100% της διαφοράς, ενώ αν δεν είχε συμμετοχή ο ΕΟΠΠΥ  μου κάλυπτε το 50% του ποσού που πλήρωνα.  Το ίδιο ίσχυε και σε  περίπτωση εισαγωγής σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, ifollowrivers είπε

Δλδ ρε παιδιά δε θα πληρώσω τίποτα; τσάμπα πάω σε ιδιώτες τα τελευταία χρόνια και με έχουν σκίσει;;;;

και ασφάλεια να έχεις πάλι σε σκίζουν οι ιδιώτες!

Μην τα περιμένεις και εσύ όλα έτοιμα, ψάξε λίγο. 

Υπάρχει η παρακάτω ιστοσελίδα που κλείνεις ραντεβού με πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας:

https://www.idika.gr/pfy/ηλεκτρονικα-ραντεβου.html

Για νοσοκομεία υπάρχει η παρακάτω σελίδα που είναι καινούργια και δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ:

https://www.1535.gr/1535/view/index.html#gr/home

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Ας συμφωνησουμε οτι πρεπει να υπαρχει δωρεαν υγεια,δωρεαν παιδεια, οπως και δωρεαν αστυνομια και πυροσβεστικη.Ολα τα αλλα ειναι δουλεια του κρατους που πρεπει να ελεγχει,ωστε να κρινει εαν καποιος "εκμεταλλευεται" το συστημα.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι δωρεάν οι παροχές.

Κάποιοι άλλοι πληρώνουν για αυτούς και τελικά καταλήγουν να μην έχουν οι ίδιοι καλή υγειονομική κάλυψη, επειδή ορισμένοι θέλουν να δουλεύουν στα μαύρα ή να μην κόβουν αποδείξεις οι ε.ε.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ αυτό που ψάχνω είναι αν μπορεί ένας ιδιώτης να συνταγογραφησει φάρμακα και εξετάσεις τις οποίες βέβαια να τις κάνεις σε δημόσιο νοσοκομείο. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
13 ώρες πριν, teot είπε

Οι ιδιωτικές σε καλύπτουν επικουρικά με την δημόσια ασφάλιση, αν είσαι ανασφάλιστος δεν σε δέχονται η για να σε δεχθούν ζητάνε πολύ υψηλό ασφάλιστρο.

Σημερα που μιλαμε το κρατος καλυπτει τα πανακριβα φαρμακα χημειοθεραπειας για ολους (ασφαλισμενους και μη,ιδιωτικα και μη).

Επομενως δεν κανει διαφορα για την ιδιωτικη τι εισαι και τι δεν εισαι.

Κανει διαφορα για εσενα τον ασθενη γιατι συνηθως με την ιδιωτικη ασφαλιση υπαρχει απαλλαγη (πχ 10-30%)αλλα με την κρατικη συνεισφορα συχνα καλυπτεται ολο το κοστος νοσηλειας τελικα

Αν εισαι ανασφαλιστος νομιζω οτι δεν καλυπτεται κανενα κοστος σε ιδιωτικο θεραπευτηριο

Με τις παρουσες συνθηκες (που μπορει να αλλαξουν ανα πασα στιγμη) η ιδιωτικη ασφαλιση στην Ελλαδα ειναι πολυτελεια μεν αλλα τιμολογειται χαμηλα δε (καμια σχεση με ΗΠΑ κτλ).Σου προσφερει τη δυνατοτητα να σε εγχειρισει καποιος ιατρος της επιλογης σου, σε νοσοκομειο της επιλογης σου σε χρονο της επιλογη σου.Αν εισαι ανασφαλιστος,δεν διαλεγεις τιποτα απο αυτα.(υπαρχει και το φακελακι βεβαια)

Δημοσ.
23 ώρες πριν, spooker είπε

Να το πεις αυτό όταν μείνεις ανεργος εσύ ή τα παιδιά σου και χρειαστείτε ιατροφαρμακευτικη καλυψη.

Ο κολλητός μου που είναι ανασφαλιστος και με βαριά κατάθλιψη βρήκε άκρη από δημόσιο νοσοκομείο με ψυχιατρο και φάρμακα, τον γλίτωσαν από το να σαλτάρει από καμιά ταράτσα η να χαρακωθει με κανένα μαχαίρι. 

Το αν διαφωνείς τώρα εσύ και κάποιοι μπροστά σε τέτοια ζητήματα, έχει όχι μόνο μηδενική σημασία αλλά υπό του μηδενός. 

2 ώρες πριν, logokrimenos είπε

Συμφωνώ. Η άλλη ατάκα που έχω ακούσει επίσης, εμένα στο τάδε πρόβλημα που έπαθα η δική μου ιδιωτική με κάλυψε νοσοκομειακα σαν να ήμουν σε πολυτελές ξενοδοχείο, να σταματήσει η δημόσια ασφάλιση που πετάμε τα λεφτά μας και να κλείσουν όλα τα δημόσια νοσοκομεία. Κάτσε να τύχει βέβαια σε όλους αυτούς τους ανθρωπάκους που γκρινιάζουν κανένα πρόβλημα που δεν καλύπτεται από το συμβόλαιο και θα κλαίγονται μετά. 

6 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Αν εισαι ανασφαλιστος νομιζω οτι δεν καλυπτεται κανενα κοστος σε ιδιωτικο θεραπευτηριο

Δεν καλυπτεται τίποτα. 

• Like 7
  • Thanks 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nyne είπε

Ας συμφωνησουμε οτι πρεπει να υπαρχει δωρεαν υγεια,δωρεαν παιδεια, οπως και δωρεαν αστυνομια και πυροσβεστικη.Ολα τα αλλα ειναι δουλεια του κρατους που πρεπει να ελεγχει,ωστε να κρινει εαν καποιος "εκμεταλλευεται" το συστημα.

Πολύ αφελής,παιδική προσέγγιση.Δωρεάν δεν είναι τίποτα.Αυτά όλα για να λειτουργήσουν κοστιζουν χρήματα.Αν δεν πληρωθούν με χρήματα όλοι αυτοί δεν θα πάει κανενας στη δουλεια του.Εκτός αν νομίζεις οτι το κράτος εχει ένα μηχάνημα και τυπώνει αβέρτα χρήμα και τους τα δίνει.

Το ότι το ελληνικό κρατάς σπαταλάει χωρίς να προσφέρει τα αντίστοιχα,βλέπε ΟΣΕ π.χ. ή οτι έχει ένα τρισαλθιο και άδικο ασφαλιστικό σύστημα, είναι άλλο θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/3/2023 στις 5:42 ΜΜ, spooker είπε

Ζει στη χώρα, άρα καταναλώνει άρα πληρώνει και έμμεσους φόρους - > πληρώνει και για την υγεία του. 

Βγήκαν πάλι όλοι οι αναρχοκαπιταλιστές. Οποίος νομίζει ότι πληρώνει για την υγεία των ανασφάλιστων τότε μπορεί να το δει ως την μόνη φιλανθρωπία, που ίσως, έχει κάνει στη ζωή του και όχι να γκρινιάζει. 

Με κάτι τέτοιες απόψεις θα χαθούν τα κεκτημένα που κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους ώστε να τα θεωρούμε δεδομένα. Η δημόσια υγεία είναι ένα από αυτά. Δεν θα γίνει το κράτος Ουγκάντα επειδή κάποιοι είναι μισανθρωποι 

Οσο αφορά το ερώτημα, εδώ και 7-8 χρόνια όσοι διαθέτουν ΑΜΚΑ μπορούν να πάνε στα νοσοκομεία. Το μόνο που δεν τους καλύπτει, προφανώς, είναι η συμμετοχή όταν κάνουν τις εξετάσεις μέσω παραπεμπτικού σε ένα ιδιωτικό κέντρο, όπου πληρώνουν όλο το ποσό της εξέτασης 

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, jmmys είπε

Πολύ αφελής,παιδική προσέγγιση.Δωρεάν δεν είναι τίποτα.Αυτά όλα για να λειτουργήσουν κοστιζουν χρήματα.Αν δεν πληρωθούν με χρήματα όλοι αυτοί δεν θα πάει κανενας στη δουλεια του.Εκτός αν νομίζεις οτι το κράτος εχει ένα μηχάνημα και τυπώνει αβέρτα χρήμα και τους τα δίνει.

Το ότι το ελληνικό κρατάς σπαταλάει χωρίς να προσφέρει τα αντίστοιχα,βλέπε ΟΣΕ π.χ. ή οτι έχει ένα τρισαλθιο και άδικο ασφαλιστικό σύστημα, είναι άλλο θέμα.

Κοίτα και εγώ θα ήθελα ένα κράτος όπου δεν θα ψήφιζαν άνθρωποι που θεωρούν παιδική προσέγγιση την άποψη μου αλλά ευτυχώς για εσένα κ για εμένα ακόμα κάποια πράγματα δεν είναι όπως τα θες εσύ κ εγώ.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, nyne είπε

δωρεάν δεν υπάρχει. Τα φάρμακα κοστίζουν, τα ιατρικά μηχανήματα κοστίζουν, τα βίβλια κοστίζουν, η αστυνομία και η πυροσβεστική κοστίζουν. 
Το κράτος είναι οι πολίτες που πληρώνουν φόρους για να λαμβάνουν πίσω μέσω παροχών του δημοσίου αυτά που εσύ λές πως παίρνουν δωρεάν. 
Αλλά αν όντως υπάρχει δωρεάν , προτείνω να μας δίνει το κράτος και δωρεάν όπλα, θα είχε ενδιαφέρον το αποτέλεσμα.

2 ώρες πριν, Macosj είπε

Ζει στη χώρα, άρα καταναλώνει άρα πληρώνει και έμμεσους φόρους - > πληρώνει και για την υγεία του. 

για ρώτα τους γύφτους πόσους φόρους έχουν πληρώσει να δω κάτι?

• Like 1
  • Confused 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...