Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, μια ερώτηση. Πήρα καινούριο αυτοκίνητο το οποίο παρέλαβα μέσα Ιανουαρίου (Kia Picanto του '22 αν ενδιαφέρει κανέναν). Είναι το πρώτο μου αμάξι επίσης κι έχω μια απορία, αλλά δεν έχω κανέναν σχετικό να ρωτήσω. Το αμάξι δεν το κυκλοφορώ ακόμα συχνά , τώρα έχω να το οδηγήσω κανονικά (για ώρα δηλαδή) από αρχές του μήνα. Υπάρχει κίνδυνος να μείνει η μπαταρία σε καινούριο αμάξι σε τέτοιο χρονικό διάστημα; Χθες πήγα και το έβαλα μπροστά για λίγο (χωρίς να το κινήσω), πήρε κατευθείαν και δεν υπήρχε κάποια σχετική ένδειξη για αποφόρτιση.

Ακόμα, βοηθά όντως την μπαταρία αν το βάζω μπροστά έτσι για λίγα λεπτά ή είναι μύθος; Γιατί έχω διαβάσει διφορούμενες απόψεις online.
Τέλος, υπάρχει περίπτωση την μία μέρα να παίρνει μπροστά κανονικά (όπως χθες) και να μείνει ξαφνικά από μπαταρία την επόμενη π.χ. ή θα υπάρχουν ενδείξεις πρώτα;

Σας ευχαριστώ

Επεξ/σία από Danae-Coffee
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι ,μπορεί να μείνει απο μπαταρία αν έχεις συναγερμό που τραβάει ρευμα.Με το να το βάλεις μπροστά 5 λεπτά δεν κάνεις τίποτα γιατί δεν προλαβαίνει να φορτίσει ούτε αυτο που χρειάστηκε για να πάρει μπροστα.

• Like 1
Δημοσ.

Άμα γενικά σκοπεύεις να το κινείς τόσο αραιά πάντως, ίσως θα συνέφερε να πάρεις έναν φορτιστή μπαταρίας ηλιακό και να τον βάζεις στο αμάξι για τα μεγάλα διαστήματα.

Δεν έχω δουλέψει κάποιον προσωπικά, αλλά ακούγεται ιδανική λύση για την περίπτωσή σου

• Like 1
Δημοσ.

Όχι ωρε τι να πάθει, έχω ένα Astra του 2007 που 4/12 μήνες το κυκλοφορώ μόνο δυο φορές τον μήνα, εκτός από κάτι μικροαποστάσεις τυπου 1,5 χλμ. 

Μια χαρά είναι.

• Like 2
Δημοσ.

Τετοια  προβληματα με την μπαταρια ειχαν τα πολυ παλια αυτοκινητα. Τα τελευταιας 20ετιας δεν εχουν προβλημα.

• Like 2
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, andreas-d είπε

Μην ανησυχείς δεν θα πάθει τίποτα καινούριο αμάξι είναι και στην τελική έχει εγγύηση.

Εάν χρειαστεί μπαταρία δεν καλύπτεται από την εγγύηση.

• Like 1
Δημοσ.

ΣΤο ρελαντί όσο και ο εναλλακτήρας μέσω παραγωγής 3Φ AC τάσης να παράγει περισσότερο ρεύμα, δεν μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία ουτε να καλύψει την χωρητικότητα που δαπανήθηκε στην εκκίνηση. Βολτίτσες 10-15 λεπτα και εισαι κομπλε μια στο τόσο.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Εάν χρειαστεί μπαταρία δεν καλύπτεται από την εγγύηση.

Φυσικά και την καλύπτει 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, andreas-d είπε

Φυσικά και την καλύπτει 

Καλή τύχη στο να στην αλλάξει ελληνική αντιπροσωπεία.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Καλή τύχη στο να στην αλλάξει ελληνική αντιπροσωπεία.

Εμένα η Opel  μου την είχε αλλάξει όταν στα 2 χρόνια έμεινε από μπαταρία χωρίς να ρωτήσει πώς κ τι.

Αντίθετα η Mondial που έτυχε να μου αλλάξει μπαταρία σαν οδική βοήθεια και μου είχε δώσει εγγύηση ενός έτους, όταν η μπαταρία βραχυκυκλωσε χωρίς λόγο στους 11 μήνες, αφού πρώτα με έβαλε σε απίστευτη ταλαιπωρία να πάρω χαρτί από την αντιπροσωπεία πως το αυτοκίνητο δεν έχει κάποια διαρροή και ότι το δυναμό φορτίζει κανονικά, στο τέλος, και αφού προσκόμισα τα δικαιολογητικά αρνήθηκαν να μου αλλάξουν την μπαταρία....

Πάντως σαν απάντηση στον φίλο που ρωτάει η μπαταρία όσο δεν την δουλεύεις σταδιακά θα αποφορτίστει και θα μείνεις. Για εμένα τουλάχιστον ανά 2-3 θα πρέπει να το πας μια μικρή βόλτα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, The_Judas είπε

Τετοια  προβληματα με την μπαταρια ειχαν τα πολυ παλια αυτοκινητα. Τα τελευταιας 20ετιας δεν εχουν προβλημα.

Tα τελευταίας 20ετίας αν δεν έχουν  ρευμα εντός των ορίων του κατασκευαστή δεν αφήνουν να γυρίσει μίζα.Τα παλιά γύριζαν μίζα αγκωμαχόντας αλλά την γύριζαν.Τα νέα ξέχνα το.

• Like 3
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Ribopaido είπε

ΣΤο ρελαντί όσο και ο εναλλακτήρας μέσω παραγωγής 3Φ AC τάσης να παράγει περισσότερο ρεύμα, δεν μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία ουτε να καλύψει την χωρητικότητα που δαπανήθηκε στην εκκίνηση. Βολτίτσες 10-15 λεπτα και εισαι κομπλε μια στο τόσο.

Ακριβώς! Συγκεκριμένα, το ρεύμα που δίνει η μπαταρία για να θέση σε λειτουργία τον κινητήρα αναπληρώνεται σε 6-12χλμ κίνησης.

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...