Προς το περιεχόμενο

Η Apple παρακολουθεί τις κάρτες εισόδων των υπαλλήλων της για να βεβαιωθεί ότι έρχονται στο γραφείο

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχω βιωσει συμπεριφορα προισταμενου, που ενω ειχαμε Η/Υ (ως καρτα εισοδου / εξοδου) στην εισοδο της εταιρειας, συν υπαλληλο security και online καμερες, στο τελος της μερας 16:30, 15 λεπτα πριν και 15 μετα, καθοταν σκοπος διπλα στον υπολογιστη για να δει εαν καταχωρουμε τον δικο μας κωδικο ή και αλλου συναδελφου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, LongTom είπε

Αυτή είναι η ουσία. Θέλουν να διώξουν κόσμο δίχως να προσλάβουν νέους για να "μειώσουν" το κόστος.
Τα άλλα περί "ήλθες γραφείο ή όχι", είναι PR οδοντόκρεμες να θολώνουν τα νερά.

Ναι αλλά αντι να απολύσουν 10.000 μαζεμένους όπως οι άλλοι, απολύουν μόνο αυτούς που δεν πατάνε στη δουλειά και άρα φταίνε οι ίδιοι αν απολυθούν!

3 λεπτά πριν, lneam είπε

εχω βιωσει συμπεριφορα προισταμενου, που ενω ειχαμε Η/Υ (ως καρτα εισοδου / εξοδου) στην εισοδο της εταιρειας, συν υπαλληλο security και online καμερες, στο τελος της μερας 16:30, 15 λεπτα πριν και 15 μετα, καθοταν σκοπος διπλα στον υπολογιστη για να δει εαν καταχωρουμε τον δικο μας κωδικο ή και αλλου συναδελφου.

Αν το κάνατε κι εσείς συχνά αυτό, καλά έκανε 😉

Επεξ/σία από koutsis
  • Like 4
  • Thanks 1

2 minutes ago, lneam said:

Καλά έκανε! Προφανώς για να φτάσει σε αυτό το σημείο, φαντάσου τι είχαν δει τα μάτια του!

• Like 11

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όσους δεν κατάλαβαν το νόημα του άρθρου. Καταρχάς ο κύριος λόγος της ύπαρξης των καρτών εισόδου είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά τους, δηλαδή για την είσοδο στα κτήρια. Για να μπορείς να ανοίγεις τις πόρτες δηλαδή για λόγους ασφαλείας. Δεν είναι κάρτες βάρδιας. Το λέω αυτό για αυτούς που κάνουν τα χαζά αστεία για ότι είναι αυτονόητο πως είναι για τον έλεγχο της βάρδιας. Από εκεί και πέρα είναι όντως δικαίωμα του εργοδότη να τις χρησιμοποιήσει και για να ελέγξει αν έρχονται στο γραφείο οι υπάλληλοι. Με την αντίστοιχη προειδοποίηση βέβαια γιατί κάποιος μπορεί να έρθει με συνάδελφο, να μην το ξέρει ότι χρησιμοποιούνται και για αυτό και να αφήσει να ανοίξει την πόρτα ο συνάδελφος και αυτός να μην φανεί.

Οπότε το βασικό νόημα του άρθρου είναι ότι στην αντιπαράθεση που είχε αναπτυχθεί μεταξύ υπαλλήλων και διοίκησης, η διοίκηση αντέταξε τον έλεγχο των καρτών με επιπτώσεις που φτάνουν στην απόλυση. Και ναι μεν ο εργοδότης έχει δικαίωμα να σου πει πήγαινε άλλου αν δεν σου αρέσει αλλά αν ακολουθούσαμε αυτή την νοοτροπία και δεν αντιδρουσαμε θα ήμασταν ακόμη στο μεσαίωνα και θα δουλεύαμε 16ωρα. Προφανώς και δεν χρειάζεται κάθε εργασία να γίνεται δια ζώσης και προφανώς έχει αποδειχθεί πλέον ότι η παραγωγικότητα αυξάνεται με την εξ αποστάσεως εργασία. Καθώς επίσης και έχει αποδειχθεί ότι μειώνονται οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και τα λειτουργικά έξοδα των εταιρειών (ενοίκια, ρεύμα κτλ). Όμως η apple έχει δείξει μια αναιτιολογιτη ξεροκεφάλια πάνω στο θέμα, τύπου Ελληνίδας μάνας. Τόσο φαι έφτιαξα δεν θα πάτε έξω θα έρθετε να φάτε εδώ, λέει η Ελληνίδα μάνα. Έτσι και η apple έχει φτιάξει ένα τεράστιο campus και δεν το θέλει άδειο και μάλλον πιστεύει, σε αντίθεση με όλες τις έρευνες, ότι η εργασία δια ζώσης είναι πιο επικερδής για την εταιρεία.

Αυτό θέλει λοιπόν να καλύψει το άρθρο. Την αντίδραση της apple πάνω στο θέμα. Όσοι δεν καταλαβαίνει ή κάνετε πώς δεν καταλαβαίνετε ελπίζω τώρα που σας τα έκανα στραγάλια να πιάσατε το νόημα.

ΥΓ. Ελπίζω όσοι μιλάτε για first world problems και νομίζετε ότι είμαστε στο peak της εργασιακής μας ευημερίας και μας φτάνει, είμαστε ικανοποιημένοι, να κάνετε πλάκα.

https://www.computerworld.com/article/3660773/apple-is-the-latest-example-of-how-the-remote-work-fight-has-gone-lunatic.html

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 8
  • Thanks 7
  • Confused 1

5 λεπτά πριν, koutsis είπε

Αν το κάνατε κι εσείς συχνά αυτό, καλά έκανε 😉

2 λεπτά πριν, Dr.Fuzzy είπε

Καλά έκανε! Προφανώς για να φτάσει σε αυτό το σημείο, φαντάσου τι είχαν δει τα μάτια του!

το ενδεχομενο να ειναι ψυχικα αρρωστος, το εχετε σκεφθει ???? απο που αντλειται δεδομενα για κακους υπαλληλους ? οι καμερες σε ολους τους χωρους της εταιρειας δεν βοηθουν σε τιποτα ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εργαζόμουν σε μεγάλη εταιρία του χώρου Intr... την περίοδο 2000-2006 όπου γνώριζα συναδέλφους που έδιναν την κάρτα τους στην καθαρίστρια που ερχόταν νωρίς (με μια μικρή συνδρομή) για να τους την χτυπάει στις 7:00 αντί για 8:30 και να γράφουν υπερωρίες, ενώ εκείνοι εμφανίζονταν κατά τις 11:00...

2 minutes ago, lneam said:

το ενδεχομενο να ειναι ψυχικα αρρωστος, το εχετε σκεφθει ???? απο που αντλειται δεδομενα για κακους υπαλληλους ? οι καμερες σε ολους τους χωρους της εταιρειας δεν βοηθουν σε τιποτα ?

Όχι, το πιο πιθανό είναι να είναι λαμόγια και να αναγκάζεται να το κάνει!

Επεξ/σία από Dr.Fuzzy

2 λεπτά πριν, lneam είπε

Φίλε μου που να ξέρουμε εμείς τι συνέβαινε στην εταιρία σου? Υποθέσεις κάνουμε. Αυτό το ξέρεις εσυ...

1 λεπτό πριν, Dr.Fuzzy είπε

Όχι, το πιο πιθανό είναι να είναι λαμόγια και να αναγκάζεται να το κάνει!

τιποτα δεν ειναι πιθανο, οταν υπηρχε στο μηχανημα καμερα που εκανε καταγραφη. Οταν εφυγε απο αυτη την θεση, ο επομενος δεν ειχε καμια τετοια παραξενη συμπεριφορα, μιας και δεν υπαρχαν ποτε κακοι υπαλληλοι - ΠΟΤΕ

1 λεπτό πριν, koutsis είπε

Φίλε μου που να ξέρουμε εμείς τι συνέβαινε στην εταιρία σου? Υποθέσεις κάνουμε. Αυτό το ξέρεις εσυ...

το φανταζομαι και δεν παρεξηγω .....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Για όσους δεν κατάλαβαν το νόημα του άρθρου. Καταρχάς ο κύριος λόγος της ύπαρξης των καρτών εισόδου είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα τους. Για την είσοδο στα κτήρια. Για να μπορείς να ανοίγεις τις πόρτες δηλαδή για λόγους ασφαλείας. Δεν είναι κάρτες βάρδιας. Το λέω αυτό για αυτούς που κάνουν τα χαζά αστεία για ότι είναι αυτονόητο ότι είναι για τον έλεγχο της βάρδιας. Από εκεί και πέρα είναι όντως δικαίωμα του εργοδότη να τις χρησιμοποιήσει και για να ελέγξει αν έρχονται στο γραφείο οι υπάλληλοι. Με την αντίστοιχη προειδοποίηση βέβαια γιατί κάποιος μπορεί να έρθει με συνάδελφο, να μην το ξέρει ότι χρησιμοποιούνται και για αυτό και να αφήσει να ανοίξει την πόρτα ο συνάδελφος και αυτός να μην φανεί.

Από εκεί και πέρα το βασικό νόημα του άρθρου είναι ότι στην αντιπαράθεση που είχε αναπτυχθεί μεταξύ υπαλλήλων και διοίκησης, η διοίκηση αντέταξε τον έλεγχο των καρτών με επιπτώσεις που φτάνουν στην απόλυση. Και ναι μεν ο εργοδότης έχει δικαίωμα να σου πει πήγαινε άλλου αν δεν σου αρέσει αλλά αν ακολουθούσαμε αυτή την νοοτροπία θα ήμασταν ακόμη στο μεσαίωνα και θα δουλεύαμε 16ωρα. Προφανώς και δεν χρειάζεται κάθε εργασία να γίνεται δια ζώσης και προφανώς έχει αποδειχθεί πλέον ότι η παραγωγικότητα αυξάνεται με την εξ αποστάσεως εργασία. Καθώς επίσης είναι και έχει αποδειχθεί ότι μειώνονται οι επιπτώσεις στο περιβάλλον καθώς και τα λειτουργικά έξοδα των εταιρειών (ενοίκια, ρεύμα κτλ). Όμως η apple έχει δείξει μια αναιτιολογιτη ξεροκεφάλια πάνω στο θέμα τύπου Ελληνίδας μάνας. Τόσο φαι έφτιαξα δεν θα πάτε έξω θα έρθετε να φάτε εδώ. Έτσι και η apple έχει φτιάξει ένα τεράστιο campus και δεν το θέλει άδειο. Επίσης μάλλον πιστεύει σε αντίθεση με όλες τις έρευνες ότι η εργασία δια ζώσης είναι πιο επικερδής για την εταιρεία.

Αυτό θέλει λοιπόν να καλύψει το άρθρο. Την αντίδραση της apple πάνω στο θέμα. Όσοι δεν καταλαβαίνει ή κάνετε πώς δεν καταλαβαίνετε ελπίζω τώρα που σας τα έκανα στραγάλια να πιάσατε το νόημα.

όσον αφορά τις κάρτες εισόδου έχεις δίκιο. Εγω μπερδευτηκα με τις κάρτες που χτυπάς στην αρχή και στο τέλος της εργασιας σου. ¨Οσον αφορά την πολιτική της apple φαντάζομαι δεν ειναι τόσο απλό όσο το παρουσιάζεις. Σίγουρα θα έχουν κάνει έρευνα πρίν πάρουν κάποια απόφαση, δεν νομίζω να ακολουθούν απλά λογική Ελληνίδας μάνας.

Επεξ/σία από koutsis
  • Like 1

και για να γελασουμε λιγο ...... Φίλε μου που να ξέρουμε εμείς τι συνέβαινε στην εταιρία σου? sorry, φτωχος υπαλληλος ειμαι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, koutsis είπε

όσον αφορά τις κάρτες εισόδου έχεις δίκιο. Εγω μπερδευτηκα με τις κάρτες που χτυπάς στην αρχή και στο τέλος της εργασιας σου. ¨Οσον αφορά την πολιτική της apple φαντάζομαι δεν ειναι τόσο απλό όσο το παρουσιάζεις. Σίγουρα θα έχουν κάνει έρευνα πρίν πάρουν κάποια απόφαση, δεν νομίζω να ακολουθούν απλά λογική Ελληνίδας μάνας.

https://www.computerworld.com/article/3660773/apple-is-the-latest-example-of-how-the-remote-work-fight-has-gone-lunatic.html

Καμία έρευνα. Μόνο μανατζεριστικη ξεροκεφαλιά

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 2
  • Thanks 1

• Super Moderators

Δεν νομίζω ότι, αν η παραγωγικότητα είχε όντως ανέβει ή αν δεν είχαν εντοπίσει όλες αυτές οι εταιρίες προβλήματα με την εξ αποστάσεως εργασία, ότι θα επέμεναν τόσο στην επιστροφή των εργαζομένων.

Εντωμεταξύ, αν δει κανείς το αίτημα για συγκέντρωση υπογραφών που δημιουργήθηκε από υπαλλήλους της Amazon (αναφέρεται προς το τέλος του άρθρου), ώστε να μην τους αναγκάζουν να πηγαίνουν στα γραφεία, νομίζω έχει ενδιαφέρον:

“We ask Amazon leadership to uphold Amazon's mission to be Earth's Best Employer by creating working policies that increase equity and inclusion for all employees.”

Ο,τι να' ναι.

Θέλω να πω, προφανώς δεν έχουμε φτάσει σε ιδανική κατάσταση, από την πλευρά των εργοδοτών, αλλά είναι και σημαντική μερίδα των εργαζόμενων...κουκουρούκου.

Θα μου πεις, φταίει η εταιρία, γιατί όταν έχεις για "εταιρική αποστολή" μια μπουρδολογία (Earth's Best Employer) προφανώς με μπουρδολογίες θα διεκδικήσουν και οι εργαζόμενοι ό,τι κρίνουν πως πρέπει να διεκδικήσουν...

• Like 9

Μπορεί να είμαι υπερβολικός αλλά αν δεν απαιτείται η φυσική παρουσία τι εμποδίζει την apple και κάθε apple να προσλάβει εργαζομένους από άλλα μέρη π.χ. Ινδία όπου οι μισθοί είναι πολύ χαμηλότεροι?

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, mitsos044 είπε

Μπορεί να είμαι υπερβολικός αλλά αν δεν απαιτείται η φυσική παρουσία τι εμποδίζει την apple και κάθε apple να προσλάβει εργαζομένους από άλλα μέρη π.χ. Ινδία όπου οι μισθοί είναι πολύ χαμηλότεροι?

Μακάρι. Για να μοιραστεί και ο παγκόσμιος πλούτος καλύτερα. Γιατί μην νομίζεις, το κέρδος είναι στην αρχή, μετά θα ανέβουν και εκεί οι μισθοί.

Πάντως μην νομίζεις ότι είναι εφικτό. Γιατί νομίζεις ότι έχουν πάει μόνο τα call center στην Ινδία; Αν μπορούσαν οι εταιρείες να πάνε και τα υπόλοιπα θα το είχαν κάνει. Έχεις δει project Ινδού προγραμματιστή; Καλύτερα να μην δεις. Πόσα λεφτά έχουν χάσει κάποιες εταιρείες που το σκέφτηκαν και πέταξαν λεφτά στο πηγάδι.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...