Προς το περιεχόμενο

Η Apple παρακολουθεί τις κάρτες εισόδων των υπαλλήλων της για να βεβαιωθεί ότι έρχονται στο γραφείο

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, blincy είπε

Το πρόβλημα είναι αλλού, έχουν τόσο κόμπλεξ όλοι οι CEO και wanna be CEO, που πάνε σε άδεια γραφεία (όχι μόνο στην Apple) και δε μπορούν να καλύπτουν τον καθημερινό εγωϊσμό τους, ότι καλά διοικούν (εξουσία) τόσο κόσμο. Επίσης θέλουν να δικαιολογούν τον τεράστιο μισθό τους τα golden boys, διότι αν κάτσουν και αυτού σπίτι τι ακριβώς θα κάνουν αυτοί; Ακόμα νιώθουν κόμπλεξ του ότι αυτοί είναι οι χαζοί που πάνε στο γραφείο ενώ η "πλέμπα" κάθεται σπίτι και βλέπει Netflix, αυτό πιστεύουν, διότι οι περισσότεροι δε γνωρίζουν τη δουλειά που κάνουν οι από κάτω, δε μπορούν να τους αντικαταστήσουν ακόμα και για λίγες ημέρες αν χρειαστεί να λείψουν οι υφιστάμενοι τους και φυσικά δεν έχουν τρόπο να τους ελέγξουν αν τελικά δουλεύουν ή όχι. Αντί να καταλάβουν πως η παραγωγικότητα έχει αυξηθεί, οι εργαζόμενοι είναι πιο ευχαριστημένοι και έχουν μειωθεί τα έξοδα, εξακολουθούν να θέλουν να βλέπουν τεράστια κτίρια γεμάτα κόσμο (που ανάθεμα αν τους ενδιαφέρει ή καταλαβαίνουν αν κοιτάει κάποιος την οθόνη του αν όντως δουλεύει ή τους δουλεύει).

Από την άλλη οι Κυβερνήσεις, μας τα έχουν κάνει τσουρέκια για την μόλυνση του πλανήτη και την υπερθέρμανση και αντί να τους επιβάλουν με νόμους την μόνιμη τηλεργασία όπου όντως μπορεί να γίνει και φυσικά αν το επιθυμεί ο εργαζόμενος, κάθονται και μπαίνουν σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους για το τι έχουν συμφωνήσει προ Covid εποχή, λες και ο Covid ήταν μία απλή γρίπη σε ένα μικρό χωριό.

Ναι κύριοι, θα έπρεπε να είναι επιλογή η τηλεργασία και να πληρώνεται και ένα μικρό επίδομα ο εργαζόμενος για το ρεύμα και το internet που πληρώνει και είναι δίκαιο. Όταν υπάρχει όφελος δε πρέπει να είναι πάντα μονόπλευρο (επιχείρησης) αλλά και για τους δύο με αναλογία.

Τώρα το να ελέγχει μία επιχείρηση το ποιοι ήρθαν από αυτούς που έπρεπε να είναι στο γραφείο είναι λογικό και καλά κάνει. Όποιος έχει εταιρία θέλει το αυτονόητο, να γνωρίζει που είναι οι εργαζόμενοι του και αν τηρούν τα ωράρια εργασίας.

Αλήθεια τώρα πιστεύεις ότι στην Apple (και σε άλλες τέτοιου μεγέθους εταιρείες) οι αποφάσεις παιρνονται από κομπλεξικους και άσχετους managers που δεν έχουν ιδέα τι δουλειά κάνουν οι υφισταμενοι τους και απλά αποφασίζουν με βάση τον εγωισμο τους; 🤔 Μάλλον μιλάς για κανενα ελληνικό e-shop!

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο προσωπική εμπειρία ως υπάλληλος σε εταιρία εξωτερικού, ορισμένοι CEO και  οι GMs υποδεικνύουν αυτη την κατευθηνση γιατι απλα αυτοι θέλουν και έχουν το ελεύθερο να επιλεξουν ποσες μερες και απο που θα εργαστουν.. και ας στέλνουν ολη την ομαδα στο γραφειο.. Αυτη ειναι η αληθεια..

Το remote ηρθε για να μεινει..

Στα περισσότερα διοικιτικά πόστα εχουν γλυκαθεί απο το remote (γιατί όχι άλλωστε) απλα για να λείπουν όσο και όποτε θέλουν επιβαλουν σε ορισμενεες περιπτωσεις τους άλλους να βρισκονται στις θέσεις τους..

Επεξ/σία από Tablet

• Super Moderators
13 ώρες πριν, mistiri0 είπε

Εδώ ελέγχει και πουλάει τα δεδομένα όλων των πελατών της και το πρόβλημα είναι τα προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων της? Τς Τς Τς! Τουλάχιστον αυτοί πληρώνονται για αυτό ενώ οι άλλοι πληρώνουν και από πάνω!

Ακριβώς για αυτό το λόγο αγοράζεις Android που είναι συσκευές που προσφέρονται δωρεάν μιας και ο χρήστης "πληρώνει" δίνοντας τα προσωπικά του δεδομένα στην Google! :) 

3 ώρες πριν, koutsis είπε

Αλήθεια τώρα πιστεύεις ότι στην Apple (και σε άλλες τέτοιου μεγέθους εταιρείες) οι αποφάσεις παιρνονται από κομπλεξικους και άσχετους managers που δεν έχουν ιδέα τι δουλειά κάνουν οι υφισταμενοι τους και απλά αποφασίζουν με βάση τον εγωισμο τους; 🤔 Μάλλον μιλάς για κανενα ελληνικό e-shop!

Μεγάλη ιδέα έχετε για τις μεγάλες πολυεθνικές και το κόμπλεξ των ανθρώπων δεν έχει χρώμα, ούτε εθνικότητα.

3 ώρες πριν, nick_souvlaki είπε

Πάντως δουλεύοντας σε Big4 και έχοντας φάει τότε φουλ 2 χρόνια εργασίας από το σπίτι μπορώ να πω ότι είναι ότι χειρότερο. Η παραγωγικότητα μπορεί να μην έπεσε αρκετά ή τουλάχιστον το ίδιο σε όλους, αλλά χάθηκαν εντελώς οι διαπροσωπικές σχέσεις.

Δεν ήξερες με ποιους δουλεύεις, με τρόπο να προσεγγίσεις τον καθένα, για μία ερώτηση του δευτερολέπτου ήθελε να κάνεις call που έβγαινε σίγουρα κάποια λεπτά.... και το χειρότερο... αυτά τα μικρά διαλλείματα για αστεία με συναδέλφους ή όταν πηγαίνατε να πάρετε καφέ χάθηκαν. Ενώ είσαι συνέχεια στα τηλέφωνα ψυχολογικά δημιουργεί μία μοναξιά. Νιώθεις ότι δουλεύεις μόνος σου και ότι καθε δυσκολία πρέπει να τη σκεφτείς και μόνος σου. Και αυτό ήταν η άποψη όλων στο τμήμα μου τουλάχιστον. Θεωρώ ότι αυτό σίγουρα μακροπρόθεσμα ρίχνει είτε την παραγωγικότητα είτε την ποιότητα της δουλειάς.

Επίσης να προσθέσω ότι δεν κάνεις έτσι και sign out ψυχολογικά. Σε εμένα τουλάχιστον με επιρέαζε. Ένοιωθα ότι είμαι μόνιμα σε mood δουλειάς, λόγω της μη αλλαγής χώρου. Η τηλεργασία είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο και χρήσιμο. Αλλά όχι μόνιμα. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν μέρες που όλη η ομάδα/τμήμα θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Από την άλλη δουλεύοντας από το σπίτι και απαντώντας όποτε είμαι όντως διαθέσιμος και όχι όποτε θέλει ο οποιοσδήποτε π,χ. όπως αναφέρεις παραπάνω, έχω ανεβάσει την παραγωγικότητα μου. Όταν είμαι στο γραφείο και με βλέπει ο οποιοσδήποτε, έρχεται πάνω από τον ώμο μου και με διακόπτει. Αυτό συμβαίνει ειδικά σε open space περιβάλλοντα και όχι όταν έχεις κλειστό γραφείο δικό σου.

Το τι είναι επείγων κάθε φορά και τι έχει προτεραιότητα για την εταιρία είναι μεγάλη κουβέντα. Απλά ο καθένας θέλει να βγάλει τις εκκρεμότητες του άσχετα εκεί που απευθύνεται μπορεί να γίνεται "πόλεμος" και με μεγαλύτερων προτεραιοτήτων issues.

• Like 1

12 λεπτά πριν, blincy είπε

Μεγάλη ιδέα έχετε για τις μεγάλες πολυεθνικές και το κόμπλεξ των ανθρώπων δεν έχει χρώμα, ούτε εθνικότητα.

Προφανώς στην apple πιάνουν δουλειά μόνο ακομπλεξάριστα μη ανταγτωνιστικα άτομα σαν μάνατζερ. 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, blincy είπε

Από την άλλη δουλεύοντας από το σπίτι και απαντώντας όποτε είμαι όντως διαθέσιμος και όχι όποτε θέλει ο οποιοσδήποτε π,χ. όπως αναφέρεις παραπάνω, έχω ανεβάσει την παραγωγικότητα μου. Όταν είμαι στο γραφείο και με βλέπει ο οποιοσδήποτε, έρχεται πάνω από τον ώμο μου και με διακόπτει. Αυτό συμβαίνει ειδικά σε open space περιβάλλοντα και όχι όταν έχεις κλειστό γραφείο δικό σου.

Το τι είναι επείγων κάθε φορά και τι έχει προτεραιότητα για την εταιρία είναι μεγάλη κουβέντα. Απλά ο καθένας θέλει να βγάλει τις εκκρεμότητες του άσχετα εκεί που απευθύνεται μπορεί να γίνεται "πόλεμος" και με μεγαλύτερων προτεραιοτήτων issues.

Καταλαβαίνω το πως το σκέφτεσαι. Απλά να ξέρεις όλα αυτά που λες εξαρτόνται σε μεγάλο βαθμό από το αντικείμενο της δουλειάς, πόσο συνεργατικότητα απαιτήται και τι σχέσει έχεις με τους συναδέλφους σου. Άμα το αντικείμενο έιναι project based (και χρειάζεται συζητήσεις σχετικά με ιδεές και τρόπο προσέγγισης του έργου) όπως στο consulting με μικρές ομάδες είναι θέμα η απόσταση για εμένα. Άμα είναι πιο εκτελεστικό το αντικείμενο πχ. customer support κ.α. που έχεις έναν Χ όγκο δουλειας να βγάλεις και δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερη αλληλεπίρδαση με τους άλλους το σπίτι είναι μια χαρά.

Σχετικά με το άμα με ενοχλούν ή όχι εγώ το βλέπω αλλιώς από εσένα. Μου έχουν έρθει πολλές φορές για ερωτήσεις και πραγματικά δεν με ενοχλούσε. Άμα πνιγόμουν έλεγα δεν μπορώ τώρα και όλα οκ. Αντίστοιχα και εγω πήγαινα σε άλλους και μου έλεγαν δεν μπορώ τώρα. Η αλληλεγγυει σε στιγμές πίεσης είναι η κουλτούρα σε μία εταιρεία. Άμα έχεις πάντα βέβαια σωστούς συναδέλφους που δεν σπάνε νεύρα και αντίστοιχα θα στηρίξουν και εσένα σε στιγμή δική σου πίεσης. Αυτό το χτίζεις σε ένα εργασιακό περιβάλλον.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
  • Like 1

Βρίσκω το άρθρο τόσο γελοίο, που σκέφτηκα ότι δεν αξίζει να σχολιάσω καν

Από την άλλη, η δύναμη του ίντερνετ είναι τέτοια, που δεν είναι "κάτι δύσκολο", να διαστρεβλωθεί και να γίνει καμία καμπάνα #Cancelαυτόνκαιεκείνον

Μία εταιρεία, αποφασίζει ότι θέλει οι εργαζόμενοί της, να παρίστανται, 1,2,3,4 ή 5 ημέρες στα γραφεία. Πρόβλημά της. Σε οποιον δεν αρέσει, βρίσκει την δίπλα εταιρεία, που θέλει X-1 ημέρες παρουσίας, ή την παραδίπλα, που δεν θέλει παρουσία.

Το ότι ελέγχεις ποιοι υπάλληλοι τηρούν τον κανόνα που έθεσες, θα έπρεπε να είναι δεδομένο, και όχι συζητήσιμο.

Και δεν εκφραζω προσωπική άποψη για την τηλεργασία (που την σιχαίνομαι, αλλά αυτό είναι προσωπικό μου πρόβλημα), αλλά άποψη για το λιβελογράφημα εξαιτίας του οποίου γράφουμε εμείς από κάτω τα σχόλιά μας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/3/2023 στις 2:20 ΜΜ, Snoob είπε

Εντάξει, είναι τραγελαφικό το άρθρο που παρατέθηκε επάνω.

Έκανα την καρδιά μου πέτρα και προσπέρασα την τελείως αυθαίρετη "επιχειρηματολογία", όπως και τον φαιδρό ισχυρισμό ότι σε εποχή μαζικών απολύσεων, θα παρατηρηθεί "έλλειμα ταλέντου" και έφτασα στο πώς φαντάζεται ο αρθογράφος ότι πρέπει να λυθεί το θέμα.

Και προτείνει ένα καταγέλαστο σύστημα όπου θα πρέπει, ανά περίπτωση, η διοίκηση να αποδεικνύει ότι χρειάζεται ο εργαζόμενος να βρίσκεται εκεί και αυτό, αφού πρώτα συζητηθεί (με τον εργαζόμενο) το θέμα.

Ο ορισμός του άσκηση επί χάρτου.

Κάθισε καθόλου να σκεφτεί τι θα σημάνει σε ανθρωποώρες, για έναν κολοσσό όπως η Apple, να συζητάνε οι middle managers ανά περίπτωση το αίτημα να πάει ο εργαζόμενος στο γραφείο;

Η σκέψη πως ο τύπος πληρώθηκε για να το γράψει αυτό το πράγμα, με κάνει να τον ζηλεύω απίστευτα.

Δεν μπουρδολογούν μόνο οι εργαζόμενοι στα petitions και οι εταιρίες στα mission statements.

Μπουρδολογούν και οι αρθρογράφοι. 

Φίλος με όλο το σεβασμό  είσαι λάθος. Σε μια εταιρεία το μόνο που υπάρχει είναι τα Projects. Οι θέσεις "έντασης σκέψης και χρήσης Η/Υ" έχουν μόνο deadlines και meetings για alignment και reporting. Ένα meeting την εβδομάδα στην εταιρεία και πολύ είναι. Και μετά μόνο δια ζώσης συναντήσεις στο χώρο πελάτη. Μετά σπίτι. Αυτό το μοντέλο δουλέυει στην Αγγλία αιώνες τώρα για project managers κτλ . Για αυτό στις εταιρείες όλοι σιγά σιγά αλλάζουν από σταθερή θέση υπολογιστή σε θέση laptop με dock station. 

H συζήτηση με τον προιστάμενό σου είναι καθημερινή και διαρκής για 1 εκατ πράγματα. Στο "να έρθω αύριο γραφείο ή θα τα πουμε online?" θα κολήσεις! Έχετε δουλέψει ποτέ μερικοί που σχολιάζετε ότι νάναι?

Προφανώς το 1 ημέρα την εβδομάδα ή 4 δεν είναι κάτι που θα πρέπει να ορίσει κάποιος με νόμο γιατί είναι λάθος. Θα το ορίσει η ίδια η αγορά γιατί σε κάθε επιχείρηση και θέση ειναι διαφορετικές οι ανάγκες. Αλλά το cost saving ειναι αμοιβαίο και μετρήσιμο και σιγά σιγά θα ειναι και σημαντικό. Μη σου πω ότι για τον εργαζόμενο το κόστος ενέργειας ίσως και είναι μεγαλύτερο όταν μένει σπίτι αλλά το ανταλλάσει με την ποιότητα ζωής.

Προφανώς όποιος θέλει να πάει μπροστά δεν θα το κάνει αυτό μόνος σε ένα σπίτι. Το collaboration είναι σημαντικό να γίνεται συχνά δια ζώσης. Αλλά.....αυτό μπορεί να είναι πχ μια καφετέρια ή ένα 3ωρο το απόγευμα εταιρεία. 

Επεξ/σία από jimarass26
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικό δεν είναι; Εδώ σε εργοστάσια και οι εργάτες χτυπάνε κάρτα χρόνια τώρα. Ναι εννοείται οτι δεν χρειάζεται τόσο συστηματικά η φυσική παρουσία σε αυτό τον χώρο αλλά για κάποιο λόγο χρειάζεται :) 

Πιο πολύ το θέμα των απολύσεων "καίει" τον κόσμο. Δεν ξέρω αν προχώρησε η apple  σε απολύσεις γιατί οι υπόλοιπες τεράστιες πολυεθνικές Google, Microsoft , Meta κλπ  όλες έκαναν μείωση προσωπικού...

5 ώρες πριν, billdanos είπε

Ακριβώς για αυτό το λόγο αγοράζεις Android που είναι συσκευές που προσφέρονται δωρεάν μιας και ο χρήστης "πληρώνει" δίνοντας τα προσωπικά του δεδομένα στην Google! :) 

Δεν υπάρχουν μόνο φθηνά ανδροιντ... ούτε της Google  ήταν τόσο vfm κάποτε. Δεδομένα σου παίρνουν και η Google  και η Apple. Απλά στην περίπτωση της apple  γίνεται πιο διακριτικά (δεν σε ενημερώνει άμεσα) και έτσι υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι δεν ζητάνε (ή δεν πουλάνε) τα δεδομένα σου.

*Τα φτηνά Android, κυρίως από κινέζικες ΟΕΜ εκτός του  bloatware , προσπαθούν να βγάλουν τα σπασμένα με διαφημίσεις .

Από θέμα ασφάλειας πάλι όλοι ξέρουμε ότι αν δεν είσαι διατεθειμένος να προσφέρεις τα δεδομένα σου δεν μπορείς να κάνεις χρήση κάποιων υπηρεσιών αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι το ποια δεδομένα πουλάει και που? Στην περίπτωση των μεγάλων εταιρειών Google, apple είναι πιο ασφαλή τα προσωπικά σου δεδομένα. Τώρα σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών (Αμερικής, Κίνας) δεν ξέρουμε τι πάει πού αλλά εφόσον δεν είμαι τρομοκράτης 😀 λίγο με απασχολεί 

Επεξ/σία από Petran83

1 ώρα πριν, Petran83 είπε

Λογικό δεν είναι; Εδώ σε εργοστάσια και οι εργάτες χτυπάνε κάρτα χρόνια τώρα. Ναι εννοείται οτι δεν χρειάζεται τόσο συστηματικά η φυσική παρουσία σε αυτό τον χώρο αλλά για κάποιο λόγο χρειάζεται :)

citation needed

Δεν κατάλαβα Χριστό από το ρεπορτάζ, για κάρτες εισόδου μιλάει που ισχύουν εδώ και καμμια δεκαριά χρόνια στις σοβαρές εταιριες? Για κάρτες στο πάρκινγκ? Ή κάτι άλλο? Όπως και να έχει όλα μου φαίνονται φυσιολογικά... Εδώ όχι απλά στον ιδιοκτήτη αλλά παει και στο κράτος η αφιξη-αποχωρηση του εργαζόμενου με την Εργανη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...