panospeter Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Την Τρίτη (πριν από 6 μέρες) αγόρασα την QE55Q70B από το Media Markt. Πριν από 4 μέρες παρατήρησα ότι ένα pixel στην αριστερή γωνία (αλλά πιο κεντρικά) είχε κολλήσει στο πράσινο. Έκλεισα την τηλεόραση (μέχρι να διαβάσω την εγγύηση) και μόλις την ξανάνοιξα το pixel είχε ξεκολλήσει. Λέω τυχερός είμαι. Αμ δε. Χθες παρακολουθώντας Netflix πρόσεξα πάλι ότι το pixel είχε κολλήσει σε πράσινο χρώμα. Για να μην πολυλογώ, με πειραματισμούς που έκανα, αυτό που συμβαίνει είναι ότι το pixel ξεκολλάει μόλις κλείσω την τηλεόραση για 2-3 λεπτά και μετά από θέαση 5-10 λεπτών ξανακολλάει στο πράσινο. Το έχετε συναντήσει ποτέ αυτό ? Με καλύπτει η εγγύηση DOA από τα Media Markt ? (Δυστυχώς δεν έχω την συσκευασία της τηλεόρασης ώστε να επικαλεστώ επιστροφή προϊόντος, καθώς φαγώθηκε η γυναίκα μου να την πετάξει στην ανακύκλωση μετά από δύο μέρες)
andreas1gr Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 6 ώρες πριν, panospeter είπε Με καλύπτει η εγγύηση DOA από τα Media Markt ? D.O.A. (Dead On Arrival) σημαίνει ότι η συσκευή που παρέλαβες ήταν «νεκρή», «χαλασμένη», «δεν δουλεύει». Σίγουρα το DOA δεν μπορείς να το επικαλεστείς.
panospeter Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, andreas1gr είπε D.O.A. (Dead On Arrival) σημαίνει ότι η συσκευή που παρέλαβες ήταν «νεκρή», «χαλασμένη», «δεν δουλεύει». Σίγουρα το DOA δεν μπορείς να το επικαλεστείς. Γνώριζα ότι DOA σημαίνει ότι η συσκευή έχει ελάττωμα (δεν λειτουργεί όπως πρέπει) out of the box και δεν σημαίνει στην κυριολεξία νεκρή (δηλαδή εν προκειμένης να μην ανοίγει καθόλου η τηλεόραση). Έχει αλλάξει αυτό που εννοούν τα καταστήματα με τον όρο DOA τα τελευταία χρόνια ?
greekfragma Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 θα ξεκολλήσει με τη χρήση μόνο του. υπάρχει και η τεχνική βίντεο με εναλλαγή χρωμάτων με ταυτόχρονο μασάζ με το δάχτυλο και ένα πανάκι μικροϊνών αν έχεις ιδέα πως να το κάνεις. αλλά αλήθεια...55 ίντσες άρα βλέπεις στα 1.8μέτρα+. αλήθεια βλέπεις ένα πράσινο ενώ δείχνει περιεχόμενο ή απλά κάθεσαι και το κοιτάς σε άσπρο φόντο καίγοντας τα μάτια σου;
panospeter Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, greekfragma είπε θα ξεκολλήσει με τη χρήση μόνο του. υπάρχει και η τεχνική βίντεο με εναλλαγή χρωμάτων με ταυτόχρονο μασάζ με το δάχτυλο και ένα πανάκι μικροϊνών αν έχεις ιδέα πως να το κάνεις. αλλά αλήθεια...55 ίντσες άρα βλέπεις στα 1.8μέτρα+. αλήθεια βλέπεις ένα πράσινο ενώ δείχνει περιεχόμενο ή απλά κάθεσαι και το κοιτάς σε άσπρο φόντο καίγοντας τα μάτια σου; Το περίεργο είναι ότι όταν ανοίγεις την τηλεόραση το pixel δεν είναι κολλημένο αλλά αποδίδει κανονικά. Μετά από λίγη χρήση (και προφανώς όταν απεικονίσει το χρώμα πράσινο) παραμένει πράσινο και δεν επανέρχεται. Αν κλείσω την οθόνη για λίγο τότε επανέρχεται και φτου ξανά από την αρχή. Το πράσινο pixel δεν φαίνεται εύκολα την ημέρα και όταν παίζουν τα κανάλια που έχουν κυρίως φωτεινές σκηνές. Όταν βάλεις όμως ταινία βράδυ, που επί το πλείστων έχουν σκοτεινά πλάνα, στα 2,3 μ που κάθομαι κάνει μπαμ 😪 Το πίεσα λίγο απαλά με microfiber πανάκι, έβαλα και 5 λεπτά το jscreenfix αλλά τίποτα. Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικός σε midrage τηλεόραση (800€) να έχω την απαίτηση και τα 8.500.000 pixel να παίζουν σωστά, αλλά όπως και να έχει είναι απογοήτευση καθώς είναι παρατηρήσιμο ειδικά το βράδυ σε HDR περιεχόμενο (είναι στην μέση περίπου από το κέντρο της οθόνης και το αριστερό bezel). Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2023 από panospeter
ASFE Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Τον καταλαβαινω τον φιλο. Και να μην θες να το κοιτας , το ματι θα πηγαινει μονο του Θα ελεγα να επικοινωνησεις με τα media. Εχεις κανει και επεκταση εγγυησης?
panospeter Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, ASFE είπε Τον καταλαβαινω τον φιλο. Και να μην θες να το κοιτας , το ματι θα πηγαινει μονο του Θα ελεγα να επικοινωνησεις με τα media. Εχεις κανει και επεκταση εγγυησης? Έχω κάνει και την 5ετή επέκταση. Πάω τώρα από το κατάστημα. Για να δούμε τι θα δούμε.
Dantε Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Μη σκας ,μετα απο κανα διμηνο ουτε που θα το προσεχεις.
panospeter Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Και φυσικά είδαμε το αναμενόμενο. Ο ένας με στέλνει στον άλλο. Το Media Markt μου λέει ότι δεν μπορεί να εγκρίνει αντικατάσταση χωρίς τον τεχνικό έλεγχο του κατασκευαστή και η Samsung μου λέει ότι δεν έχει διαδικασία αντικατάστασης DOA αλλά μόνο διαδικασία επισκευής εντός εγγύησης (δηλάδή για DOA να πάω στο Media Markt)
panospeter Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Περιμένοντας να με πάρει ο τεχνικός της Samsung για να κλείσουμε ραντεβού, έκανα και ένα τεστ στην οθόνη (άσπρο & γκρι φόντο) και ανακάλυψα ότι έχω και δύο καμμένα pixel κολλητά στην αριστερή γωνία και ένα καμμένο subpixel πάλι στην αριστερή γωνία κοντά στα bezel. Αλλά αυτά δεν με ενοχλούν. Αυτό που βγάζει μάτι είναι το πράσινο κολλημένο (για να μην με λέτε και περίεργο).
Dantε Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 To DOA οντως το καλυπτει το mediamarkt. Πρωτα κοιταξε τη πολιτικη της Samsung για τα πιξελ. Ποσα καλυπτει δηλαδη. Αν εχεις λιγοτερα απο το οριο, τοτε δε μπορεις να κανεις τιποτα.
panospeter Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 28/3/2023 στις 9:50 ΠΜ, Dantε είπε To DOA οντως το καλυπτει το mediamarkt. Πρωτα κοιταξε τη πολιτικη της Samsung για τα πιξελ. Ποσα καλυπτει δηλαδη. Αν εχεις λιγοτερα απο το οριο, τοτε δε μπορεις να κανεις τιποτα. Ήρθε χθες ο τεχνικός από την Samsung (δηλαδή από τα συνεργαζόμενα service centers) και με το που είδε τα καμμένα pixel (αφού μέτρησε την απόσταση τους από το bezel) και το κολλημένο, έβγαλε φωτογραφίες και μου είπε ότι επειδή είμαι μέσα στις 7 ημέρες από την αγορά (χρόνος που έγινε αναγγελία βλάβης στην Samsung) θα δώσει εντολή αντικατάστασης στην samsung, η οποία θα μεταφερθεί στα MediaMarkt για να προχωρήσει η διαδικασία DOA. Θα τους καλέσω αύριο για ενημέρωση. Η Samsung δεν έχει επίσημη αναρτημένη πολιτική για τα καμένα / κολλημένα pixel. Για αυτό καλό είναι όταν κάποιος παίρνει καινούργια TV να την κοιτάξει εξονυχιστικά πριν περάσει το 7ήμερο. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2023 από panospeter
panospeter Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Με πήραν πριν λίγο από τα Media Markt και μου είπαν ότι έλαβαν το αίτημα αντικατάστασης από την Samsung και να πάω να πάρω μια καινούργια από το κατάστημα που έχω κρατήσει. Ας ελπίσουμε ότι η νέα δεν θα έχει προβλήματα (γιατί εδώ διάβασα ότι κάποιοι πήραν καινούργια από αντικατάσταση και ήταν σε χειρότερη κατάσταση από αυτήν που άλλαξαν). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα