Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά, τελευταία παρατηρώ πως πολλές ηλεκτρονικές συσκευές στο σπίτι, παράγουν αρκετά έντονο θα έλεγα θόρυβο/βουητό, κυρίως ηλεκτρονικές λάμπες LED (όλες επώνυμες της Philips), όπως επίσης ο ενισχυτής των ηχείων αλλά και τροφοδοτικά υπολογιστών/λάπτοπ/οθονών..

Η παροχή είναι μονοφασική, οι συσφίξεις στον πίνακα είναι όλες εντάξει, πτώσεις τάσης είναι κανονικές (λίγα volt σε πλήρες φορτίο), όπου η τάση μέσα στη μέρα παίζει μεταξύ 230-241V.

Καμία ιδέα τι μπορεί να προκαλεί τόσο πολύ ηλεκτρονικό θόρυβο στην εγκατάσταση;

Επίσης δεν υπάρχει καμία συσκευή κινεζιά (με αντίστοιχα ηλεκτρονικά) στο σπίτι..

Δημοσ.

Για τις λάμπες τι ντουι έχεις? Θα πρέπει να υπάρχει σύσφιξη στις επαφές σε ντουι και καλώδια. Μου έχει τύχει ντουι ακόμα και προσέλαβε και με λάμπα led που καταναλώνει χαμηλό ρεύμα, επειδή δεν αεριζοταν σωστά λόγω του φωτιστικού να υπερθερμανθεί το ντουι και να καίγονται τα καλώδια με αποτέλεσμα από την υπερθέρμανση να καίγονται οι λάμπες. Όταν χαμήλωσα την λάμπα.ωστε να είναι στο κάτω τμήμα του φωτιστικού και να αερίζεται καλά ώστε να αποβάλει την θερμότητα, τότε λύθηκε το πρόβλημα. Οι ενισχυτές αν ενισχύουν θορυβο, πιθανόν να μην είναι σωστή η γείωση σου. Τι είδος γείωση έχει το σπίτι? Είναι παλιό?

Δίπλα σε σένα μήπως υπάρχει κάποια βιοτεχνία με κινητήρες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα ντουί είναι όλα Ε27, εκτός του μπάνιου που είναι Ε14, καθώς και του πάγκου της κουζίνας που είναι GU10, εγκατεστημένα  από εμένα (του πάγκου), όταν τα είχα αλλάξει από αλογόνου, καταργώντας τους μετασχηματιστές τους και συνδέοντας τα απευθείας στα 230V

για τις συσφίξεις στα ντουί θα το τσεκάρω,  αν και δεν νομίζω να έχουν θέμα, καθώς όλοι σχεδόν οι λαμπτήρες το παρουσιάζουν.., επίσης οι λαμπτήρες μετά από ώρες λειτουργίας είναι απλά ζεστοί, δέχονται χέρι να φανταστείς.. 

Ο ενισχυτής να φανταστείς, αν τον κλείσω από τον διακόπτη στο πίσω μέρος και μετά από ώρες τον ανοίξω, στο άνοιγμα του διακόπτη κάνει ένα έντονο βζιιιιιννννν και συνεχίζει να ακούγεται.. 

μένω σε πόλη, γύρω έχει μόνο σπίτια δεν υπάρχει τίποτα βιομηχανικό κλπ..

Η οικοδομή είναι του 80κατι, το σπίτι ηλεκτροδοτήθηκε το 90κατι, η γείωση πρέπει να είναι με ηλεκτρόδιο γείωσης από τότε (φαντάζομαι) και εφαρμόζεται ουδετερογείωση(οχι άμεση όπως στην Αττική)

μετρήσεις με καλό πολύμετρο (true RMS), παντού στο σπίτι ουδετερος με γείωση έχουν διαφορα 0V, καθώς και οι διαφορά δυναμικού φάσης ουδέτερου και φάσης γείωσης είναι ακριβώς ίδιες.. , καθώς και οι συσφίξεις στις πρίζες είναι καλές..

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ.

Για τις λαμπες LED της Philips δεν εισαι ο πρωτος που εχει προβλημα. Εχω και εγω δυο, η μια μαλιστα 23W και αυτη ειναι που κανει τον πιο εντονο ηχο. Λογικα ο ηχος ερχεται απο το κυκλωμα/τροφοδοτικο μεσα στη βαση της λαμπας. Δεν εχω τις Philips και για πολυ καλες λαμπες παντως. 
Ψαξε στο google: "philips led buzzing"

Δημοσ.

μπορεί να είναι θέμα κάποιων  λαμπτήρων, το βουητό στα υπόλοιπα όμως;

δεν γίνεται τροφοδοτικά υπολογιστών, λάπτοπ κλπ που περιγράφω όλα να έχουν αυτό το βουητό..., από κάτι προέρχεται αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω  τι ή να το εντοπίσω μόνος μου.., ίσως είναι αρμονικές, αλλά τόσο έντονα δεν το παρατήρησα ποτέ ξανά..

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Απο την περιγραφή που κανεις το μυαλό μου παει σε αρμονικές ή σε παραμορφωση της κυματομορφής του ρευματος για καποιο λογο.

ο θορυβος ηταν απο παλια ; η ξεκινησαν ξαφνικά οι συσκευές να βουηζουν;.

Αυτό που θα πρεπει να δείς πρωτα απο ολα ειναι εαν εχεις σωστή γειωση στο σπίτι (τωρα με ουδετερογείωση που λες πως εχεις , ειναι λιγο δυσκολο).

Δημοσ.

Ξεκινήστε με την περπατημένη κλείνοντας τον όλες τις ασφάλειες και τον γενικό του  πίνακα, έτσι ώστε όλοι οι διακόπτες κυκλώματος να είναι κλειστοί.
Κανε έναν έλεγχο να δεις αν ακούς κάτι Έτσι ξεκαθαρίζεις αν έχει σχέση με την παροχή του δικτύου η όχι το βουητό
Στη συνέχεια ανοίγεις γενικό και μια ασφάλεια και ενεργοποιείς μια μια τις συσκευές που τροφοδοτεί η κάθε ασφάλεια  Ελέγχεις αν ακούς κατι Συνεχίζεις στην επόμενη κλπ κλπ Κάθε φορά ελέγχεις μήπως ειναι κάποια συγκεκριμένη γραμμή Έλεγχος γείωσης με τον σωστο τρόπο  Ψαξτο για τον τρόπο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον κάποιο θόρυβο έχει μέσα το δίκτυο. Φέρε ηλεκτρολόγο μηχανικό που να έχει κατάλληλα όργανα να μετρήσει αντίσταση γείωσης και να δει το φάσμα της συχνότητας. Μήπως έχει ηλεκτρικούς/ηλεκτρομαγνητικός θορύβους το δίκτυο.

Επεξ/σία από tzitzikas2
Δημοσ.

Η ουδετερογείωση είναι πρακτική που εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα, εκτός νομίζω από κάποιες περιοχές της Αττικής, δηλαδή σε κάποια σημεία του δικτύου ο ουδέτερος γειώνεται..

προφανώς και υπάρχει ανεξάρτητη γείωση της οικοδομής που εκεί "γειωνόμαστε" άμεσα 

@hp8 αυτά που λες έχουν ήδη γίνει, επίσης αντί να λες ψάξε στο διαδίκτυο πως μετράμε γείωση, μπορείς απλά να μου πεις να βρω ηλεκτρολόγο με ψηφιακό όργανο μέτρησης γείωσης, να έρθει να μετρήσει.., επίσης πρέπει να ενημερώσω ΔΕΔΔΗΕ, διότι ο κόμβος είναι μέσα στη χελώνα, οπότε πρέπει να κοπεί σφραγίδα..  (για να έρθουν να το ξανασφραγίσουν)

@tzitzikas2 δεν είναι όλες τις ώρες το ίδιο έντονο, έχω μια υποψία πως το επιδεινώνει ο δημοτικός φωτισμός γιατί αλλαξαν λαμπτήρες με LED, αλλά το εκανε κακ πριν με τους "οικονομικούς", πάντως κάποια συσκευή του σπιτιού δεν το κάνει..

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 25/3/2023 στις 9:13 ΜΜ, Kozanitis1 είπε

τελευταία παρατηρώ πως πολλές ηλεκτρονικές συσκευές στο σπίτι, παράγουν αρκετά έντονο θα έλεγα θόρυβο/βουητό

Δουλεύει κάποιο κλιματιστικό στο σπίτι;

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Δουλεύει κάποιο κλιματιστικό στο σπίτι;

Πιθανόν το λες επειδή τα Inverter βγάζουν αρκετό "θόρυβο" στο δίκτυο;

Είτε δουλεύει είτε όχι δεν κάνει διαφορά, τις τελευταίες μέρες σαν να έχει μειωθεί λίγο, πιθανόν δεν δουλεύει κάτι από "γείτονες", αλλά δεν έχει εξαλειφθεί τελείως..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 25/4/2023 στις 11:07 ΠΜ, Kozanitis1 είπε

Πιθανόν το λες επειδή τα Inverter βγάζουν αρκετό "θόρυβο" στο δίκτυο;

Εμένα όταν δουλεύουν ακούγεται τσίριγμα από τις λάμπες led και τα ηχεία του υπολογιστή.

• Thanks 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Εμένα όταν δουλεύουν ακούγεται τσίριγμα από τις λάμπες led και τα ηχεία του υπολογιστή.

Πάντως αυτό το διάστημα έχει σταματήσει τελείως το βουητό.., πιθανόν από κάποια συσκευή στο δίκτυο είναι, από τι όμως άντε να βγάλεις άκρη..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...