Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dkmaster είπε

Πολύ ενδιαφέρον βίντεο:

Εμένα τα pdf.scr αρχεία μου τα εμφανίζει κανονικά ως εκτελέσιμα στα Windows 10. Έχουν κάνει κάποια πατάτα στα Windows 11 ή έχει κάνει κάποια πατάτα ο φίλος στο video;

Στις 25/3/2023 στις 8:12 ΜΜ, nick_corobos είπε

Κάτι τέτοια κόλπα με cookies κάναμε με λογαριασμούς rapidshsre παλια

Εγώ το κάνω ακόμα συχνά με λογαριασμούς netflix. Κλασική περίπτωση βλάβης είναι να θέλουμε να κάνουμε format και να κρατήσουμε την σύνδεση του netflix της πρώην 😂

Δημοσ.
16 ώρες πριν, torgar είπε

Συγχαρητήρια στον ηλίθιο που χακεψε ένα ψυχαγωγικό account της google. Από μαλακίες άλλο τίποτα, σε κάτι πιο χρήσιμο θα επικεντρωθούν;

Οι χακερ μια χαρα δουλεια εκαναν, επαιζαν και καλα live stream με τον Elon Musk απο το καναλι του Linus και ειχαν το κλασσικο scam δωσε ενα bitcoin και θα σου δωσουμε πισω δυο. Για να το κανουν ακομα σημαινει πως υπαρχει τραγικα πολυς κοσμος που την παταει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, gadgetseek είπε

Οκ, έκανε τα λάθη του και δεν είναι σωστό αυτό που του συνέβη. Αλλά θα την πω την κακία μου.. Ο τύπος θά πρεπε κανονικά να παρουσίαζε παιδικές εκπομπές (κρίνοντας μόνο από το φιζίκ και τον τρόπο ομιλίας του..)

Καταλαβαίνεις ότι το να αξιολογείς την επαγγελματική επάρκεια κάποιου βάσει του παρουσιαστικού του είναι οριακά εφηβικής ωριμότητας;

Anyway, υπάρχει πολύ πρακτικό βιντεάκι του Thio Joe (τον αναφέρει κι ο Linus στο βίντεο) 1 μήνα πριν για το ίδιο θέμα. Αν θυμάμαι καλά, υπάρχει ένα special character στα Windows που αλλάζει τους χαρακτήρες που ακολουθούν αντιστρέφοντας τη σειρά εμφάνισης. Η επίθεση μάλλον έγινε με αρχείο .scr οπότε το παράδειγμα είναι ότι το αρχείο σου είναι ΧΧΧΧfdp.scr κι εσύ βάζοντας πριν το p αυτό το special character το αρχείο εμφανίζεται ως ΧΧΧΧrcs.pdf (το fdp δε σημαίνει απολύτως τίποτα, το βάζεις απλά εκεί για να βγει .pdf με την αντιστροφή)

Edit: ορίστε το βίντεο για όποιον ενδιαφέρεται (γενικότερα ωραίο κανάλι)

https://youtu.be/xf9ERdBkM5M

Επεξ/σία από Abudi
Βίντεο
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, manolis940 είπε

Εμένα τα pdf.scr αρχεία μου τα εμφανίζει κανονικά ως εκτελέσιμα στα Windows 10. Έχουν κάνει κάποια πατάτα στα Windows 11 ή έχει κάνει κάποια πατάτα ο φίλος στο video;

Ο τύπος του video 100% δεν έχει κάνει πατάτα. Πιθανόν κάτι να παίζει με τα 11 ή το πώς έχουν τροποποιήσει οι hackers το αρχείο για να μοιάζει pdf.

Βασικά ο @Abudi το εξηγεί στο σχόλιό του σωστότερα.

Επεξ/σία από dkmaster
Δημοσ.
Στις 26/3/2023 στις 8:57 ΠΜ, xavier είπε

Πως το διαχειριζεσαι κατι τετοιο? Πρακτικα ο μονος τροπος θα ηταν να ανοιγουν τα επισυναπτομενα σε υπολογιστες απομονωμενους απο το δικτυο. Ποσο πρακτικο ειναι κατι τετοιο?

Να σου πω εγώ πως το διαχειρίζομαι εδώ και χρόνια, ακριβώς αυτό. Σε όλους τους υπολογιστές μου έχω Linux σε Virtualbox Machine. Πέταγμα του PDF στην αγαπημένη διανομή και άνοιγμα μέσα σε αυτήν. Όλα καθαρά, όλα ασφαλή.

Φυσικά, δεν τσιγκουνεύομαι στο hardware. Η διανομή για τα πειράματα είναι απομονωμένη στο δίκτυο. 

Δημοσ.

Εχει καταντήσει τραγικό ποσο εύκολα πλέον μπορούνε να σε χακάρουνε. Τώρα βγήκε ότι το Exynos modem chipset που το έχει για παραδειγμα όλο το Europe s22 series κινητόν της Samsung, μπορούνε να σε χακάρουνε άμα ξέρουνε μόνο τι κινητό σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, dkmaster είπε

Ο τύπος του video 100% δεν έχει κάνει πατάτα. Πιθανόν κάτι να παίζει με τα 11 ή το πώς έχουν τροποποιήσει οι hackers το αρχείο για να μοιάζει pdf.

Βασικά ο @Abudi το εξηγεί στο σχόλιό του σωστότερα.

Λίγο με την βοήθεια το @Abudi απλά βρήκα άλλο video του ίδιου δημιουργού που εξηγεί πως γίνεται. Το εικονίδιο είναι απλά το αρχείο με αλλαγμένο εικονίδιο, ενώ τα υπόλοιπα πάνω κάτω τα είπε πρακτικά το όνομα του αρχείου είναι foo?exe.fdp όπου στο ? είναι ένας χαρακτήρας που αντιστρέφει την φορά του κειμένου και όταν έχεις ανοικτές τις επεκτάσεις στα windows φαίνεται ως fooexe.pdf ενώ χωρίς αυτές φαίνεται ως foo.pdf. Και αν στα exe είναι προφανές γιατί η αναστροφή της λέξης είναι ακριβώς η ίδια στα vbs για παράδειγμα δεν είναι τόσο προφανές και μπορείς να δεις ένα αρχεία foosvb.pdf και να την πατήσεις πάρα πολύ εύκολα.

Οπότε αναγκαστικά από δω και πέρα τα αρχεία που κατεβάζουμε θέλουν δεξί κλικ για να μπορούμε να έχουμε σε humman read μορφή την επέκταση.

Πάντως το παραπάνω κενό ασφαλείας θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί απλά απαγορεύοντας απ' τα ΛΣ την χρήση τέτοιων χαρακτήρων στην διαδρομή του ονόματος ενός αρχείου.

36 λεπτά πριν, Georgios Pappas είπε

Εχει καταντήσει τραγικό ποσο εύκολα πλέον μπορούνε να σε χακάρουνε. Τώρα βγήκε ότι το Exynos modem chipset που το έχει για παραδειγμα όλο το Europe s22 series κινητόν της Samsung, μπορούνε να σε χακάρουνε άμα ξέρουνε μόνο τι κινητό σου.

Memory resident viruses είναι συνήθως αυτά. Δεν μένουν στην μόνιμη μνήμη της συσκευής αλλά στην RAM και έτσι πρακτικά δεν αφήνουν και κανένα ίχνος ότι ήταν εκεί.

Αυτό το κενό ασφαλείας ίσως είναι καινούργιο για τους συγκεκριμένους επεξεργαστές, ωστόσο στο παρελθόν με μία κλήση έχουν περαστεί τέτοιοι ιοί και στο πολυδιαφιμησμένο για την ασφάλεια του, το iphone. Είναι πολύ πιθανό ακόμη και σήμερα να τους περνάνε, καθώς οι συγκεκριμένοι ιοί δεν εντοπίζονται εύκολα και είναι δύσκολο να πεις με σιγουριά ότι δεν ξέρουν οι hackers κι άλλα κενά ασφαλείας έτσι ώστε να τους διαδίδουν.

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, asmilon είπε

Οι χακερ μια χαρα δουλεια εκαναν, επαιζαν και καλα live stream με τον Elon Musk απο το καναλι του Linus και ειχαν το κλασσικο scam δωσε ενα bitcoin και θα σου δωσουμε πισω δυο. Για να το κανουν ακομα σημαινει πως υπαρχει τραγικα πολυς κοσμος που την παταει.

Σόρρυ φίλε αλλά δεν είναι εξυπνάδα να είσαι απατεώνας είναι καθαρή ηλιθιότητα και ο μόνος λόγος που περνάει είναι γιατί κρύβεται ο οποίος πίσω από μια οθόνη. Το οποίο ταλέντο έχει μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι αλλού για καλύτερους σκοπούς 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 26/03/2023 at 05:47, RazielKvlt said:

Τι ακριβώς ξέρεις να χειρίζεσαι στο ίντερνετ.Λες να ενδιαφέρει τους χάκερς να σου κλέψουν τα 400€ που έχεις στην τράπεζα ή μήπως να σου σβήσουν τις τσόντες στο σκληρό και να σου κάνουν delete το προφίλ σου στα σοσιαλ μίντια με τους δέκα followers;Η είδηση αφορα διάσημο κανάλι στο YouTube.

εχεις  δίκιο για όλα Μπράβο. Δεν ξέρω τίποτα . Είμαι ντουβάρι . Να υποθέσω ότι τα έμαθες στον ελληνικό που πίνεις κάθε πρωί !! Τι λε ρε παιδί μου η είδηση είναι για διάσημο Κανάκη στο YouTube ? Και τι είναι αυτό το tube να να  ουμε ; Ρίξε τα φώτα σου Ελ προφέσορ !! 

Επεξ/σία από Just_travel_everywhere
Δημοσ.
Στις 25/3/2023 στις 8:12 ΜΜ, nick_corobos είπε

Κάτι τέτοια κόλπα με cookies κάναμε με λογαριασμούς rapidshsre παλια

πο πο τι θυμηθηκες.... και reset την ip αντε κλεισε το ρουτερ αντε περιμενε να ξανανοιξει.... 

Δημοσ.
Στις 27/3/2023 στις 10:20 ΜΜ, torgar είπε

Σόρρυ φίλε αλλά δεν είναι εξυπνάδα να είσαι απατεώνας είναι καθαρή ηλιθιότητα και ο μόνος λόγος που περνάει είναι γιατί κρύβεται ο οποίος πίσω από μια οθόνη. Το οποίο ταλέντο έχει μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι αλλού για καλύτερους σκοπούς 

Ειπα πουθενα οτι ειναι εξυπναδα; Για απατεωνια μιλησα και για τον υπαρξη αρκετου κοσμου που ακομα πεφτει θυμα αυτων των τακτικων.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, asmilon είπε

Ειπα πουθενα οτι ειναι εξυπναδα; Για απατεωνια μιλησα και για τον υπαρξη αρκετου κοσμου που ακομα πεφτει θυμα αυτων των τακτικων.

Εγραψες οτι 
"Οι χακερ μια χαρα δουλεια εκαναν, επαιζαν και καλα live stream με τον Elon Musk απο το καναλι του Linus και ειχαν το κλασσικο scam δωσε ενα bitcoin και θα σου δωσουμε πισω δυο. Για να το κανουν ακομα σημαινει πως υπαρχει τραγικα πολυς κοσμος που την παταει."

Αυτο σημαινει οτι οσο πχ υπαρχουν κατα τη γνωμη σου αφελεις που δεν την εχουν δει power users καλως τοτε υπαρχουν χακερς/μαγκες/αετονυχιδες (οπως θες πες τους) που κανουν την οποια απατεωνια και κονομανε. Δεν θεωρω προσωπικα οτι εκαναν μια χαρα δουλεια ή κατι παρομοιο. Οι τυποι ειναι λαμογια και κρυβονται ουσιαστικα πισω απο ενα VPN ή κατι πιο πολυπλοκο και το μονο που κανουν ειναι ζημια. Σιγα τη μεγαλη επιτυχια που εριξαν ενα free entertainment καναλι που το παρακολουθουν τυποι που γουσταρουν τη τεχνολογια. Αν ειναι μαγκες ας κανουν καμια επιθεση στους τραπεζικους λογαριασμους πχ της Goldman Sachs ή σε κανα αντιστοιχο "κοινωφελες" ιδρυμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...