Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες πέρασα μια περιπέτεια με το κινητό. Ένα redmi note 8 pro. 

Στραβωσε το βύσμα φορτισης και δεν έμπαινε το καλώδιο. Τελικά το πήγα σε ένα κατάστημα εδώ στη Δράμα και μου το έφτιαξε δωρεάν. 

Άρχισα να σκέφτομαι όμως πως θα χρειαστώ καινούριο τηλέφωνο μέρα από 3 χρόνια και δεν μου περίσσευαν 200-300€.

Οποτε από περιέργεια είπα να κάνω ένα άτυπο γκάλοπ. 

Πόσα χρόνια έχετε την συσκευή σας και ποια είναι; 

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, osalonikios1977 είπε

τραβωσε το βύσμα φορτισης και δεν έμπαινε το καλώδιο.

το βύσμα δεν στραβώνει από μόνο του  Τι να συζητήσουμε

8 λεπτά πριν, osalonikios1977 είπε

15 και έχει την μπαταρία της μάνας του nokia 2600 classic και δεν σκέφτομαι να το αλλαξω

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ αλλάζω συσκευές (όχι μόνο κινητό) όταν υπάρχει λόγος. Ειλικρινά απορώ με μερικούς που μόλις παρουσιάζεται κάποιο νέο μοντέλο γίνεται χαμός από σχόλια που αναρωτιούνται αν πρέπει να αναβαθμιστούν.. Δε το καταλαβαίνω αυτό. Είναι ψυχολογικό; Επειδή βγήκε κάτι καινούργιο να μη μείνουμε με το παλιό και μας περάσουν για τίποτα πλεμπαίους;

Τον αύγουστο πήρα νέο κινητό. Το προηγούμενο το είχα 3 χρόνια. Το άλλαξα διότι η μπαταρία του έπεσε πολύ και δεν ήταν δυνατόν να κυκλοφορώ με έναν φορτιστή στο χέρι πόσο μάλλον όταν το χρειάζομαι για δουλειά και όχι για να ποστάρω που είμαι τι κάνω και τι τρώω. Και ο 2ος λόγος ήταν και το nfc. Αν η μπαταρία του προηγούμενου ήταν οκ ίσως να μην άλλαζα μιας και σιχαίνομαι τα καινούργια κινητά που είναι σαν παντόφλες

επίσης πιο πριν είχα ένα άλλο για 2,5 περίπου χρόνια όπου το άλλαξα λόγω θέματος του touch. Πατούσε όπου ήθελε κι αν ήθελε

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, hp8 είπε

το βύσμα δεν στραβώνει από μόνο του  Τι να συζητήσουμε

Δεν είπα ότι θέλω να το συζητήσουμε ούτε ότι δε φταίω. 

Εννοείται πως στραβωσε από δική μου απροσεξία. 

Γενικά δεν είμαι της άποψης να υπηρετώ το τηλέφωνο. 

Δε του φοράω θήκη, δεν έχω τζαμακι, δεν το φορτίζω από το 40 στο 80% ούτε προσέχω μη γρατζουνιστει. 

3 χρόνια μετά έχει κάτι μικρές γραμμές στην πλάτη σαν ιστό αράχνης, τη μπαταρία τη φορτίζω μια φορά τη μέρα και η οθόνη δεν έχει το παραμικρό. 

Αν χαλασει χάλασε. Αν το κόστος επισκευής είναι πάνω από 50€ θα φάει σουτ. 

Δημοσ.

Κρατάω όλα τα κινητά για κάποια χρόνια, λιγότερα ή περισσότερα. Δε το 'χω βάλει στόχο αυτό - απλά κάπου τότε τυχαίνει να νιώθω ότι θέλω ν' αλλάξω. Ενδεικτικά...

Alcatel OT 500 (2002) - Panasonic P341i (2004) - SE K800i (2006) - iPhone 3GS (2009) - iPhone 4 (2010) - iPhone 6 (2014) - iPhone XR (2018) - 13 PRO (2022).

Η μόνη "παραφωνία" στο σερί, ήταν η αλλαγή από iPhone 3GS -> iPhone 4 που έγινε μέσα σ' ένα έτος, καθότι... το 'σπασα :D

Το μακροβιότερο είναι το iPhone XR, το οποίο πέρυσι το έδωσα στην κοπέλα μου, και το δουλεύει μέχρι σήμερα. Το iPhone 6 που επίσης έβγαλε 4 χρόνια, το πούλησα, οπότε δε μπορώ να γνωρίζω την τύχη του.

Δημοσ.

4 χρόνια προσπαθώ να τα κρατάω και μετά τα αλλάζω είτε τα δίνω σε συγγενή, φίλο που θέλει μια αναβάθμιση. Κάθε 4 χρονια από 700 ευρώ μαξ για κινητό επομένως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Bitbit είπε

Εγώ αλλάζω συσκευές (όχι μόνο κινητό) όταν υπάρχει λόγος. Ειλικρινά απορώ με μερικούς που μόλις παρουσιάζεται κάποιο νέο μοντέλο γίνεται χαμός

Πιστεύω οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) έχουμε περάσει μια τέτοια φάση κάποια στιγμή. Είχα πάρει το note 1 όταν βγήκε, επόμενη χρονιά το 2, μετά από 1.5-2 1+1, μετά από 1.5-2 χρόνια το 1+3, και μετά πήγα στα 3 χρόνια s10+ και είμαι ακόμα με αυτό εδώ και 4 χρόνια. Το σκέφτομαι όμως πλέον μιας και βλέπω ότι πχ σε νυχτερινές λήψεις, και μπαταρία δεν είναι όπως πρώτα. Αν κάνω την αλλαγή, ή θα πάω σε 13 pro max για αλλαγή λογισμικού, ή στο fold 4 για μια καινούργια εμπειρία 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

εχω κρατησει και 4 χρονια συσκευη αλλα και 1 χρονο. αν μου αρέσει το κινητο δεν θα το αλλάξω μεχρι να πεθάνει (nexus 5.... :( ). τελευταια αλλαξα επειδη το κινητο ειχε αρχικη 140ευρω και εσπασα την οθονη μετά απο 3χρονια. Δεν αξιζε τον κοπο, πηρα καινουργιο απο τις αγγελίες εδω μεσα σε σουπερ τιμη.

Δημοσ.

5 χρόνια ένα honor που παραμένει σαν καινούργιο γιατί δεν το χρησιμοποιώ καν.
Το παίρνω μόνο όταν πάω κάπου και το ανοίγω μόνο όταν χρειάζεται.
Στο σπίτι είναι παρατημένο κάπου μακριά μου και πάλι κλειστό.
Λυπάμαι τη νεολαία που είναι κολλημένη μέρα νύχτα με τις παντόφλες, ακόμα και τα μωρά.
Θα θερίσουν οι όγκοι...

• Like 5
Δημοσ.
2 ώρες πριν, osalonikios1977 είπε

Δεν είπα ότι θέλω να το συζητήσουμε ούτε ότι δε φταίω. 

Εννοείται πως στραβωσε από δική μου απροσεξία. 

Γενικά δεν είμαι της άποψης να υπηρετώ το τηλέφωνο. 

Δε του φοράω θήκη, δεν έχω τζαμακι, δεν το φορτίζω από το 40 στο 80% ούτε προσέχω μη γρατζουνιστει. 

3 χρόνια μετά έχει κάτι μικρές γραμμές στην πλάτη σαν ιστό αράχνης, τη μπαταρία τη φορτίζω μια φορά τη μέρα και η οθόνη δεν έχει το παραμικρό. 

Αν χαλασει χάλασε. Αν το κόστος επισκευής είναι πάνω από 50€ θα φάει σουτ. 

Ωραίο το γκάλοπ, αλλά δεν υπηρετείς ένα κινητό με το να του βάλεις τζαμακι και μια θήκη , αντιθέτως σέβεσαι τα λεφτά σου , και το αντικείμενο το οποίο σου κάνει τη δουλειά σου. 

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2019-23, Huawei honor P9. Λιώσιμο όλη μέρα στο wifi, βίντεο κτλ, η μπαταρία έχει εξασθενήσει αλλά αντέχει. Θα το αλλάξω όταν δεν θα την παλεύω άλλο με την μπαταρία, του δίνω 2 ως 3 έτη ακόμα το πολύ εφόσον η πτώση της απόδοσης δεν είναι εκθετική αλλά γραμμική. 

2015-19, ZTE blade, δεν θυμάμαι έκδοση, το κινητό ήταν από δεύτερο χέρι και πρέπει να ήταν του 11 η 13 το μοντέλο. Γενικά σερνόταν και μέχρι το 19 δεν μπορούσες να μπεις σχεδόν πουθενά στο web λόγω μη δυνατότητας update. 

2005-15, Ericsson w800i. Κυριολεκτικά γαϊδούρι, απορούσαν συγγενείς μου πως το είχα τόσα χρόνια. Επέζησε από πτώση μέσα σε ποτήρι με καφέ που έμεινε για αρκετά λεπτά ως ώρα και εισροή καφέ σε όλο το εσωτερικό του το 1ο έτος μετά την αγορά του (δεν κάνω πλάκα), δεν μπόρεσα να το ανοίξω για καθάρισμα λόγω ειδικών κατσαβιδιων ούτε το πήγα στο service, το καθάρισα από όπου μπορούσα εξωτερικά και το άφησα κλειστό 2 εβδομάδες. Το κινητό μετά την 10ετια το έπιανες στο χέρι και ετριζε όλο. 

1999-2005, Ericsson GF768. Αγορά από one way. Είχε αποκολληθεί η κεραία του κινητού και την είχα κολλήσει, η οθόνη αναβοσβηνε μερικές φορές, μηνύματα ερχόντουσαν οπότε να ναι και με έκραζαν συμμαθητές να αλλάξω το κινητό. 

1998-99, Ericsson PH388. Το αγόρασε ο πατέρας μου για τον εαυτό του αλλά μετά μου το έδωσε εμενα και αυτός πήρε ένα άλλο παρόμοιο μοντέλο με το PH388. Το κράτησα μέχρι να πάρω το άλλο. 

Όλα τα κινητά τα έχω ακόμα. Δυστυχώς έχουν νεκρώσει οι μπαταρίες τους. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 hours ago, osalonikios1977 said:

Χθες πέρασα μια περιπέτεια με το κινητό. Ένα redmi note 8 pro. 

Στραβωσε το βύσμα φορτισης και δεν έμπαινε το καλώδιο. Τελικά το πήγα σε ένα κατάστημα εδώ στη Δράμα και μου το έφτιαξε δωρεάν. 

Άρχισα να σκέφτομαι όμως πως θα χρειαστώ καινούριο τηλέφωνο μέρα από 3 χρόνια και δεν μου περίσσευαν 200-300€.

Οποτε από περιέργεια είπα να κάνω ένα άτυπο γκάλοπ. 

ειχα s10+.δυο δυομισι χρονια μου βγαλε μετα προβλημα η οθονη.το δωσα ανταλλακτικα.ηταν δευτερο χερι.τωρα  s20+. δευτερο χερι παλι.το εχω κανα 6μηνο.αν μου βγαλει δυο με τρια χρονια θα ειμαι happy. 3 και πανω super happy.μου βγηκε διαφορα 180 ευρω για να παρω το s20+ αφου πουλησα το s10+.οποτε πολυ καλα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...