Gandalf_the_greek Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Θέλω να φτιάξω μια αποθηκούλα στην ταράτσα περίπου 8 τετραγωνικά. Τι υλικά μπορώ να χρησιμοποιήσω και πόσο περίπου θα βγει το τελικό κόστος, μαζί με ένα σκέπαστρο (χωρίς τα έξοδα για νομιμοποίηση);
basilis_k6 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 8τμ δεν ειναι αποθηκουλα, ειναι ολόκληρο δωμάτιο. αν μπορει να ειναι νομιμη θα πηγαινα σε ελαφρια δομηση για τοσο μεγαλη κατασκευη. δεν ειμαι ειδικος βεβαια. ισως να συμφέρει και με πανελ πολυουρεθάνης
hp8 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Gandalf_the_greek είπε Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Θέλω να φτιάξω μια αποθηκούλα στην ταράτσα περίπου 8 τετραγωνικά. Τι υλικά μπορώ να χρησιμοποιήσω και πόσο περίπου θα βγει το τελικό κόστος, μαζί με ένα σκέπαστρο (χωρίς τα έξοδα για νομιμοποίηση); αν νομίζεις ότι υπάρχουν μάντεις στο ινσομνια πρέπει να αναθεωρήσεις Αφού πρώτα αποφασίσεις αν θέλεις μεταλλική - ξύλινη η άλλη κατασκευή καλείς ένα μάστορα να σου δώσει προσφορά Στη συνέχεια παραθέτεις τα στοιχεία και το συζητάμε Κοστολόγια πριν 3-4-5 χρόνων δεν υφίστανται σήμερα καθ όσον οι τιμές έχουν πάει στο φεγγάρι μαζι με τον Τάσο που ειναι και πρόσφατο Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2023 από hp8
Maurikycli Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Γενικά τα έξοδα "νομιμοποίησης" δεν τα υπολογίζουμε σε νέες πολεοδομικές παρατυπίες γιατί αυτές δεν "νομιμοποιούνται" 1
osalonikios1977 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Έκανα το ίδιο το 2018 αλλά κάπου 6 τετραγωνικά. Τοτε το είχα ψάξει και κατέληξα στα ytong. Το έκανα με τον πατέρα μου και μας στοίχησε λιγότερο από 1000€. Λεπτομέρεια ότι σηκώσαμε 3 τοίχους καθώς ο ένας υπάρχει από διπλανή πολυκατοικία. Το πάτωμα δεν το πειράξαμε. Έχει μωσαϊκό. Ούτε πόρτα βάλαμε. Είπαμε για προσωρινά άστο έτσι και τελικά έμεινε έτσι. Ράφια πήραμε κάτι συναρμολογουμενα γύρω στα 200€. Για σκεπή βάλαμε κάτι λαμαρίνες κυματιστές που υπήρχαν. Κάπου 10 μέρες δουλειά και 1300 € σε υλικά.
Gandalf_the_greek Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε 8τμ δεν ειναι αποθηκουλα, ειναι ολόκληρο δωμάτιο. αν μπορει να ειναι νομιμη θα πηγαινα σε ελαφρια δομηση για τοσο μεγαλη κατασκευη. δεν ειμαι ειδικος βεβαια. ισως να συμφέρει και με πανελ πολυουρεθάνης Ευχαριστώ! 1 ώρα πριν, osalonikios1977 είπε Έκανα το ίδιο το 2018 αλλά κάπου 6 τετραγωνικά. Τοτε το είχα ψάξει και κατέληξα στα ytong. Το έκανα με τον πατέρα μου και μας στοίχησε λιγότερο από 1000€. Λεπτομέρεια ότι σηκώσαμε 3 τοίχους καθώς ο ένας υπάρχει από διπλανή πολυκατοικία. Το πάτωμα δεν το πειράξαμε. Έχει μωσαϊκό. Ούτε πόρτα βάλαμε. Είπαμε για προσωρινά άστο έτσι και τελικά έμεινε έτσι. Ράφια πήραμε κάτι συναρμολογουμενα γύρω στα 200€. Για σκεπή βάλαμε κάτι λαμαρίνες κυματιστές που υπήρχαν. Κάπου 10 μέρες δουλειά και 1300 € σε υλικά. Σας ευχαριστώ! 2 ώρες πριν, hp8 είπε αν νομίζεις ότι υπάρχουν μάντεις στο ινσομνια πρέπει να αναθεωρήσεις Αφού πρώτα αποφασίσεις αν θέλεις μεταλλική - ξύλινη η άλλη κατασκευή καλείς ένα μάστορα να σου δώσει προσφορά Στη συνέχεια παραθέτεις τα στοιχεία και το συζητάμε Κοστολόγια πριν 3-4-5 χρόνων δεν υφίστανται σήμερα καθ όσον οι τιμές έχουν πάει στο φεγγάρι μαζι με τον Τάσο που ειναι και πρόσφατο Καλώς θα το ψάξω ευχαριστώ!
ΠάρηςΓ Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, osalonikios1977 είπε Έκανα το ίδιο το 2018 αλλά κάπου 6 τετραγωνικά. Τοτε το είχα ψάξει και κατέληξα στα ytong. Το έκανα με τον πατέρα μου και μας στοίχησε λιγότερο από 1000€. Λεπτομέρεια ότι σηκώσαμε 3 τοίχους καθώς ο ένας υπάρχει από διπλανή πολυκατοικία. Το πάτωμα δεν το πειράξαμε. Έχει μωσαϊκό. Ούτε πόρτα βάλαμε. Είπαμε για προσωρινά άστο έτσι και τελικά έμεινε έτσι. Ράφια πήραμε κάτι συναρμολογουμενα γύρω στα 200€. Για σκεπή βάλαμε κάτι λαμαρίνες κυματιστές που υπήρχαν. Κάπου 10 μέρες δουλειά και 1300 € σε υλικά. Πολλα μου φαίνονται ειδικα για 2 τοιχους. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Gandalf_the_greek είπε Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Θέλω να φτιάξω μια αποθηκούλα στην ταράτσα περίπου 8 τετραγωνικά. Τι υλικά μπορώ να χρησιμοποιήσω και πόσο περίπου θα βγει το τελικό κόστος, μαζί με ένα σκέπαστρο (χωρίς τα έξοδα για νομιμοποίηση); Επίσκεψη σε εργολαβικη εταιρεία και συνομιλία με μηχανικό για υλικά, δυνατότητες, τρόποι, κόστος μαζι με άδεια, ένσημα κτλ. Ανάλογα το βάρος της όλης κατασκευής το οποίο είναι συναρτηση των υλικών, θα πρέπει να γίνει και επιθεώρηση της πλάκας και γενικότερα της κατάστασης του κτιρίου, ελπίζω να μην είστε κανένα κτίριο προ του 90-00s διότι πρέπει να γίνει έλεγχος στατικοτητας και αντοχής. Προσοχή για εμφάνιση τυχόν μελλοντικών προβλημάτων που δεν μπορείτε να προβλέψετε και αμφιβάλλω αν θα σας τα πουν. Πχ υγρασίες στο ταβάνι του από κάτω ορόφου. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2023 από Basilhs23___
andreas1gr Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Στις 25/3/2023 στις 5:12 ΜΜ, osalonikios1977 είπε σηκώσαμε 3 τοίχους καθώς ο ένας υπάρχει από διπλανή πολυκατοικία. Στις 25/3/2023 στις 8:41 ΜΜ, ΠάρηςΓ είπε Πολλα μου φαίνονται ειδικα για 2 τοιχους. 3 τοίχους
Tragogidaros Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 30 λεπτά πριν, andreas1gr είπε 3 τοίχους και πάλι πολλά είναι για έναν τοίχο 🤣
csontheline Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 25/3/2023 στις 5:12 ΜΜ, osalonikios1977 είπε Το έκανα με τον πατέρα μου και μας στοίχησε λιγότερο από 1000€. [...] Κάπου 10 μέρες δουλειά και 1300 € σε υλικά. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2023 από csontheline
osalonikios1977 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Τα ράφια και τα ξύλα δεν είναι στο κόστος της αποθήκης. Την αποθήκη την κάναμε το καλοκαίρι του 18. Σχεδον τα πάντα αγοράστηκαν από μεγάλο πολυκατάστημα της Θεσσαλονίκης εκτός από αυτά που ήδη υπήρχαν. Οι τιμές σήμερα είναι πιο πάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα