Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, tzoutzoukos0 είπε

Επειδή έχω μπερδευτεί πολύ .

Στο ebanking μου δείχνει

Οφειλόμενο ποσό :1280

πιστωτικό όριο:2000

μελλοντικές δεσμεύσεις :720

ελάχιστη καταβολή 40

Μπόρω να κάνω άλλη αγορά με δόσεις η εφάπαξ?

η την γέμισα ?

της άλλαξες τα πέταλα.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, tzoutzoukos0 είπε

Επειδή έχω μπερδευτεί πολύ .

Στο ebanking μου δείχνει

Οφειλόμενο ποσό :1280

πιστωτικό όριο:2000

μελλοντικές δεσμεύσεις :720

ελάχιστη καταβολή 40

η την γέμισα ?

Όχι, δεν μπορούν να γίνουν άλλες αγορές. Πρακτικά έχεις εξαντλήσει το πιστωικό όριο (Έχεις 1200€ από εφάπαξ αγορές και 800€ λόγω της αγοράς με δόσεις). Γενικά Δυνατότητα για αγορές = Πιστωτικό όριο (Α) - Τρέχουσα οφειλή (Β) - Μελλοντικές δεσμεύσεις (Γ) / (Στην περίπτωση σου με Α=2000€, Β=1280€ και Γ=720€, μας βγάζει 0€).

Αγορές θα μπορείς να κάνεις ξανά εφόσον γίνει αποπληρωμή (μέρους) του οφειλόμενου και αυτό κατά το ποσό που θα πληρωθεί. Πχ, αν εξοφλήσεις 1280€ από την τωρινή οφειλή θα μπορείς να κάνεις αγορές έως αυτό το ποσό, αν εξοφλήσεις 500€ θα μπορείς μέχρι εκεί και πάει λέγοντας.

Σε κάθε λογαριασμό η τρέχουσα οφειλή θα είναι το ποσό ε΄φπαη αγορών που έκανες μέχρι να εκδοθεί ο λογαριασμός, τυχόν δόσεις που καταχωρούνται και το ποσό που οφείλεις από προηγούμενους λογαριασμούς.

Υπόψιν ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να πληρώσεις τουλάχιστον την ελάχιστη καταβολή (αλλιώς μετά θα αρχίσουν τα τηλέφωνα...). Αν εξοφλήσεις ποσό μικρότερο της τρέχουσας οφειλής, το ποσό που δεν εξοφλήθηκε θα μεταφερθεί στον επόμενο λογαριασμό και θα επιβαρυνθεί με τόκους.

Αν επιτρέπεται ποιας τράπεζας είναι η πιστωτική;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, PharmChem είπε

Όχι, δεν μπορούν να γίνουν άλλες αγορές. Πρακτικά έχεις εξαντλήσει το πιστωικό όριο (Έχεις 1200€ από εφάπαξ αγορές και 800€ λόγω της αγοράς με δόσεις). Γενικά Δυνατότητα για αγορές = Πιστωτικό όριο (Α) - Τρέχουσα οφειλή (Β) - Μελλοντικές δεσμεύσεις (Γ) / (Στην περίπτωση σου με Α=2000€, Β=1280€ και Γ=720€, μας βγάζει 0€).

Αγορές θα μπορείς να κάνεις ξανά εφόσον γίνει αποπληρωμή (μέρους) του οφειλόμενου και αυτό κατά το ποσό που θα πληρωθεί. Πχ, αν εξοφλήσεις 1280€ από την τωρινή οφειλή θα μπορείς να κάνεις αγορές έως αυτό το ποσό, αν εξοφλήσεις 500€ θα μπορείς μέχρι εκεί και πάει λέγοντας.

Σε κάθε λογαριασμό η τρέχουσα οφειλή θα είναι το ποσό ε΄φπαη αγορών που έκανες μέχρι να εκδοθεί ο λογαριασμός, τυχόν δόσεις που καταχωρούνται και το ποσό που οφείλεις από προηγούμενους λογαριασμούς.

Υπόψιν ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να πληρώσεις τουλάχιστον την ελάχιστη καταβολή (αλλιώς μετά θα αρχίσουν τα τηλέφωνα...). Αν εξοφλήσεις ποσό μικρότερο της τρέχουσας οφειλής, το ποσό που δεν εξοφλήθηκε θα μεταφερθεί στον επόμενο λογαριασμό και θα επιβαρυνθεί με τόκους.

Αν επιτρέπεται ποιας τράπεζας είναι η πιστωτική;

Εθνικη

Έκοψα τον έντυπο λογαριασμό πριν λίγο .

Θα τα βλέπω κατευθείαν από τα statements.

Δημοσ.

στην εθνική δε ξέρω τι γίνεται αλλά στη eurobank σε αντίστοιχη περίπτωση δε θα μπορούσες να πάρεις κάτι με δόσεις αλλά θα μπορούσες εφαπαξ 720€.

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχει εξαντληθεί το πιστωτικό όριο της κάρτας.

Στην Alpha που έχω, εμφανίζει στην καρτέλα τι πιστωτικό περιθώριο έχει ακόμη η κάρτα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μη μπερδεύεσαι με απαιτητά, ελάχιστες δόσεις (καταστροφή, γιατί ξεφεύγουν τα επιτόκια που χρεώνουν) κτλ.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, tzoutzoukos0 είπε

η την γέμισα ?

Την ξετίναξες, δε τη γέμισες απλά. Απλά να θυμάσαι ότι η πιστωτική δεν είναι δωρεάν λεφτά. Είναι μία εξυπηρέτηση, την οποία συνήθως την πληρώνεις. Οι περισσότερες τράπεζες (μεταξύ τους και η ΕΤΕ) δίνουν επιτόκιο κάτι λιγότερο από 20%. Αυτή τη στιγμή, που οφείλεις 1280€, ο επόμενος λογαριασμός θα έχει περίπου 20€ τόκο. 

Δημοσ.

Το θέμα μου είναι ότι στον έντυπο λογαριασμό (που είναι κ ο τελευταίος που μου ήρθε γτ το έκανα i statement) λέει.

Τρεχουσα οφείλη 1280

Πιστωτικό όριο 2000

Αλλά στο ebanking μελλοντικές δεσμεύσεις 720.

Δημοσ.

ρε παιδιά μη γράφετε ό,τι σας κατέβει. Από που προκύπτει ότι θα έχει τόκο; Τόκο θα έχει αν καθυστερήσει την πληρωμή, προς το παρόν δε πληρώνει τίποτα.

μη τον τρομοκρατείτε.

• Like 1
Δημοσ.

Και θέλει προσοχή γιατί αν ξεπεράσεις το πιστωτικό όριο θα σου μπει  ένα 5% επί του μέγιστου ποσού υπέρβασης για το διάστημα ανάμεσα σε δύο λογαριασμούς. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Bitbit είπε

ρε παιδιά μη γράφετε ό,τι σας κατέβει. Από που προκύπτει ότι θα έχει τόκο; Τόκο θα έχει αν καθυστερήσει την πληρωμή, προς το παρόν δε πληρώνει τίποτα.

μη τον τρομοκρατείτε.

Για να μην επιβαρυνθεί με τόκο, θα πρέπει να εξοφλήσει όλο το ποσό της τρέχουσας οφειλής (τα 1280€). Από αυτά που λέει, προσωπικά καταλαβαίνω ότι μάλλον θα πληρώσει πολύ λιγότερο, ίσως ακόμα και την ελάχιστη καταβολή. Αν δεν έχω καταλάβει σωστά - είναι όντως έτσι όπως τα λες. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το ποσό που "μεταφέρεται", τοκίζεται. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...