DeMaitre Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Μύστες μου καλημέρα! Έπειτα από έτη σιωπής, λόγω δεκαετούς απουσίας από τη μαμά πατρίδα, ήγγικεν η ώρα να θέσω σοβαρό και φλέγον ερώτημα, αναζητώντας διαφώτιση από τους ειδικότερους των ειδικών σε θέματα φορητής επεξεργασίας βίντεο, φωτογραφίας, γραφικών και ευχάριστης παρακολούθησης ταινιών και βίντεο υπερυψηλής πιστότητας! Ετοιμάζομαι να επενδύσω σε φορητό υπολογιστικό σύστημα τελευταίας τεχνολογίας, με επεξεργαστή τουλάχιστον 14 πυρήνων, ταχύτατη μνήμη DDR5 και καρτούλα RTX 40xx (με τη 4070 να αποτελεί την πιο έντιμη και προσιτή λύση) για απρόσκοπτο editing και γρήγορο rendering. Έχω δει αρκετά μοντελάκια, με τις MSI και Gigabyte να μου έχουν πάρει τα μυαλά. Αλλά υπάρχει ένα μελανό σημείο, που θα ήθελα να τύχει διευκρίνησης, προτού προχωρήσω στο απονενοημένο διάβημα να αποχωριστώ 2-3 χιλιαρικάκια για μια νέα (φορητή) αγάπη... 💘 Βλέπω ότι τα ελάχιστα laptops, που διαθέτουν σήμερα τα χαρακτηριστικά τα οποία αποζητώ από έναν νέο ηλεκτρονικό έρωτα (sic), είναι εξοπλιμένα ως επί το πλείστον με οθόνες QHD με αρκετά καλό ρυθμό ανανέωσης (από 165Hz μέχρι και 240Hz). ΑΛΛΑ όσα έρχονται με UHD οθόνες (π.χ. Gigabyte AERO 16 BSF) έχουν σημαντικά χαμηλότερο ρυθμό ανανέωσης (60Hz-90Hz max). Από τα μικράτα μου, θυμάμαι ότι ακόμα κι όταν εμφανίστηκαν στην αγορά οι πρώτες τηλεοράσεις με 100Hz refresh rate, μιλούσαμε για "ανώτερη εμπειρία θέασης". Και ερωτώ: Αν στραφώ σε οθόνη, με UHD οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 60Hz, θα μπορώ να έχω μια άνετη, ξεκούραστη και "smooth" εμπειρία θέασης και επεξεργασίας 4Κ movies ή να προτιμήσω μια οθόνη χαμηλότερης ανάλυσης με καλύτερο refresh rate, αφού μάλιστα μιλάμε για laptop του οποίου η οθόνη δεν θα ξεπεράσει τις 17''; Να σημειώσω ότι το gaming ΔΕΝ είναι στο πεδίο των ενδιαφερόντων μου. Τουτέστιν ότι οι βασικές εργασίες, που θα πρέπει να κάνει το υποψήφιο ηλεκτρονικό μου ταίρι (εκτός από καφέ το πρωί και κανένα σάντουιτς το μεσημέρι 😜) θα είναι επεξεργασία 4Κ βίντεο, επεξεργασία εικόνας, 4K movies, κανένα Netflix κ.λπ. * Σημείωση ότι έχω πατήσει τα 40 και τα μάτια μου χρειάζονται πλέον αυξημένη φροντίδα, στοργή και προδέρμ! 🤓 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Πάρε 77 oled αν θέλεις να ευχαριστήσεις ταινίες και άσε τα λαπτοπια.😅 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DeMaitre Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Πάρε 77 oled αν θέλεις να ευχαριστήσεις ταινίες και άσε τα λαπτοπια.😅 Κατά βάση είναι video editing και επεξεργασία εικόνας, που πρέπει να κάνω εν κινήσει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 41 λεπτά πριν, DeMaitre είπε Κατά βάση είναι video editing και επεξεργασία εικόνας, που πρέπει να κάνω εν κινήσει... Κοίτα επειδή έχω δει διαφορά από ips σε ips θα πρέπει να το ψάξεις καλά αν πας εκεί εγώ πάντως θα έλεγα να πάρεις με oled οθονη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DeMaitre Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 13 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Κοίτα επειδή έχω δει διαφορά από ips σε ips θα πρέπει να το ψάξεις καλά αν πας εκεί εγώ πάντως θα έλεγα να πάρεις με oled οθονη. Έστω κι αν το refresh rate είναι στο 1/4 της IPS; Εννοώ, δεν θα έχει αντίστοιχη τεράστια διαφορά στη θέαση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Αν δεν παίζεις παιχνίδια δεν σε ενοχλεί. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα