*nenya* Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Τελικα μαλλον παει περισσοτερο με την συμφωνια μεταξυ ζευγαριου και νονου. Τιποτα δεν ειναι standard. Πχ δεν ειχα ξανακουσει οτι ο νονος αναλαμβανει και στολισμο.
dionisis1925 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Ναι και εγώ είχα πληρώσει τον στολισμό, συνολικά 1000 με 1100 μου είχε κοστίσει όλο το πακέτο, εντάξει ο σταυρός πχ μου βγήκε 300-350 ευρώ.
Ducatista Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 7 ώρες πριν, stormrain είπε Σχετικα με τον σταυρο, δεν υπαρχει ακριβως "βαφτιστικος σταυρος" με την εννοια να εχει καποια συγκεκριμενα specs ουτως ωστε να θεωρειται βαφτιστικος. Οποτε υπο αυτο το πρισμα, πας και διαλεγεις εναν σταυρο που σου αρεσει και τον πας στην εκκλησια. Οντως παντως, δεν χρειαζεται να πεις πως ειναι για βαπτιση γιατι ισως σε παραπεμψουν σε διαφορετικα σχεδια πιο "βαρια". Τhat said, κατα την γνωμη μου αν εχεις ενα Χ ποσο να διαθεσεις για την βαπτιση, καλυτερα να το μοιρασεις ετσι ουτως ωστε το μεγαλυτερο ποσο να παει στον σταυρο, διοτι ειναι και το μονο που με τον εναν ή τον αλλον τροπο, θα μεινει και ισως φορεθει κιολας αν ειναι κανενας μοντερνος. Κοίτα εν μέρη έχει δίκιο το μέλος που είπε αν είναι για βάφτιση μην το πεις και λεω εν μέρη γιατί είθισται να κοιτάμε πιο μεγάλους και προφανώς βαρυτερους σταυρούς αλλά αυτό εξαρτάται από τον γονιό-νονό κάνεις δεν χρεώνει ανάλογα με το γεγονός... δεν γίνεται να πάρεις ένα μεγάλο βαρύ σταυρό φθηνα και όταν τέτοιους κοιτάνε το κοστολογίο θα ανέβει... τα παιδιά είπανε γύρω στο 400ρι είναι πολύ νορμάλ.... τωρα αν θέλουν ξερω 5cm ύψος η διαμάντια θα πρπεει να βάλουν το χερι στην τσέπη... 17 ώρες πριν, *nenya* είπε Οταν πας για σταυρο μην σου ξεφυγει οτι ειναι για βαπτιση! Μπας και γλιτωσεις κανα χρημα... Εγω ειχα δωσει 150€ περιπου, για εναν αρκετα μινιμαλ σταυρο. Το μπαουλο με τα ρουχα του παιδιου μου ειχε παει κανα 200αρι νομιζω. Εκκλησια δεν πληρωσα (δεν ξερω αν παιζει ρολο το οτι ημασταν σε πολυ μικρη επαρχιακη πολη σε ενα ξωκλησι). Θυμάσαι βάρος κ διασταση για τον σταυρο;
*nenya* Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 22 minutes ago, Ducatista said: Κοίτα εν μέρη έχει δίκιο το μέλος που είπε αν είναι για βάφτιση μην το πεις και λεω εν μέρη γιατί είθισται να κοιτάμε πιο μεγάλους και προφανώς βαρυτερους σταυρούς αλλά αυτό εξαρτάται από τον γονιό-νονό κάνεις δεν χρεώνει ανάλογα με το γεγονός... δεν γίνεται να πάρεις ένα μεγάλο βαρύ σταυρό φθηνα και όταν τέτοιους κοιτάνε το κοστολογίο θα ανέβει... τα παιδιά είπανε γύρω στο 400ρι είναι πολύ νορμάλ.... τωρα αν θέλουν ξερω 5cm ύψος η διαμάντια θα πρπεει να βάλουν το χερι στην τσέπη... Θυμάσαι βάρος κ διασταση για τον σταυρο; Πανε χρονια ρε συ κ δεν θυμαμαι λεπτομέρειες.
Ducatista Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 4 λεπτά πριν, *nenya* είπε Πανε χρονια ρε συ κ δεν θυμαμαι λεπτομέρειες. Εντάξει! Πάντως να ξέρεις ότι οι ίδιοι γονιοι ζητάνε μεγάλους σταυρούς γιατί τι θα πει ο κόσμος! Εμενα είναι αυτή η δουλειά μου αλλά επειδή ασχολούμαι με τουρισμό δεν το έχω σαν σημείο αναφοράς! (Τις βαφτίσεις) 1
*nenya* Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, Ducatista είπε Εντάξει! Πάντως να ξέρεις ότι οι ίδιοι γονιοι ζητάνε μεγάλους σταυρούς γιατί τι θα πει ο κόσμος! Εμενα είναι αυτή η δουλειά μου αλλά επειδή ασχολούμαι με τουρισμό δεν το έχω σαν σημείο αναφοράς! (Τις βαφτίσεις) Χαχαχ ζητανε μεγαλους ακομα;; Σε ποιο ετος είμαστε;!! Οι μεγαλοι χρυσοι σταυροι που κανουν τα μωρακια να μοιαζουν με λατερνες... ΕΥΤΥΧΩΣ δεν μου ζητησαν κιτς σταυρο.
Ducatista Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 18 λεπτά πριν, *nenya* είπε Χαχαχ ζητανε μεγαλους ακομα;; Σε ποιο ετος είμαστε;!! Οι μεγαλοι χρυσοι σταυροι που κανουν τα μωρακια να μοιαζουν με λατερνες... ΕΥΤΥΧΩΣ δεν μου ζητησαν κιτς σταυρο. Αφου λέμε βλέπει ο θείος ο παρα θείος ο ξάδερφος ο φίλος του φίλου... μην μας πουν και γύφτους!
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Πολλά λεφτά για πέταμα σε γάμους και βαπτίσεις.... Κρίμα γιατί χάνεται η ουσία και το νόημα των μυστηρίων με όλο αυτό το πατιρντι. Για το κόστος της εκκλησίας, αν πάτε σε ξωκλησι η σε κάποιον ναό που γενικά δεν πατάει κόσμος και δεν γίνονται μυστήρια, μπορεί να σας βγει από δωρεάν ως και 100 ευρώ, αλλιώς μέσος όρος 150 με 200 ευρώ, κι όσο πιο μεγάλος η κεντρικός ο ναός τόσο παραπάνω τα χρήματα. Το πρόβλημα με το όλο θέμα είναι ότι πρέπει να μπορούν να βρουν την εκκλησία οι συγγενείς εύκολα και να υπάρχουν θέσεις για parking οπότε οι περισσότεροι αναγκαστικά πάνε σε όποια εκκλησία βολεύει για να μην έχουν σκοτουρες στο κεφάλι τους. 1
Ducatista Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Οι Γονείς του παιδιου τι εχουν πει; έχεις μάθει αν έχουν απαιτήσεις; μόνο έτσι θα ξέρεις τι έξοδα θα έχεις εστω και στο περίπου....
poulinos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 ευχαριστουμε για ολα τα ασχετα που γραψατε και τα οποια σβηστηκαν. 2 1
st2 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Προτάσεις: Αντι για μπαούλο που βάζεις μέσα τα βαφτιστικά, πάρε μια 50αρα βαλίτσα, βάλε και ένα διακοσμητικό σχετικό με το θέμα της βάφτισης και είσαι ετοιμος.θα το χαρούν και οι γονείς ως δώρο Για ρούχα κουστουμακι / φορέματακι μπορείς να πας απλά και να πάρεις από ένα κατάστημα ρουχων ,χώρις να πεις ότι είναι για βάφτιση και κάνε ένα ωραίο συνδυασμό, για παπούτσια το ιδιο Πήγαινε σε ένα κατάστημα με λευκά ήδη για πανιά (πετσέτες λαδοπανα κλπ) Για σταυρό βρες ένα σχέδιο στο ίντερνετ και ψάξε να βρεις ένα εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας στην γειτονιά σου και πήγαινε κάνε μια κουβέντα Αν σου είναι εύκολα προσβάσιμη η εκκλησία πήγαινε και κάνε μια κουβέντα με τον παπά να δεις τι παίζει (είναι μεγάλος, είναι αυστηρός, η εκκλησία κάνει μυστηρια πολλά ή λίγα κλπ ) Μάθε και το "πιστεύω" απ' έξω να κάνεις εντύπωση στους παππούδες,γιαγιάδες κλπ ( ο παπάς θα στο δείξει το κείμενο στο βιβλίο) Στολισμό δεν ξέρω ποιος πληρώνει αλλά τις μπομπονιέρες οι γονείς,αυτό το ξερω Γενικά ένα 500αρι 600αρι πρέπει να το έχεις σίγουρο και μετά ανεβαινεις 1
Bitbit Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Αυτό το ξύλινο αλογάκι που λέτε, τι είναι; Αγοράζετε ξύλινο άλογο αυτό το παιχνίδι στη βάπτιση; Είναι κάποιο έθιμο;
Fan Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, Bitbit είπε Αυτό το ξύλινο αλογάκι που λέτε, τι είναι; Αγοράζετε ξύλινο άλογο αυτό το παιχνίδι στη βάπτιση; Είναι κάποιο έθιμο; Ένα μικρό ξύλινο αλογάκι-παιχνιδάκι που ήταν μόδα πριν από 5-6 χρόνια να το βάζεις στις μπομπονιέρες βάφτισης. Πλέον έχει ατονίσει. Είναι στα έξοδα των γονιών βέβαια. Τώρα της μόδας είναι τα candy-bar, περίπου 400 ευρώ. Έξοδα γονιών και αυτά.
Finn Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, Bitbit είπε Αυτό το ξύλινο αλογάκι που λέτε, τι είναι; Αγοράζετε ξύλινο άλογο αυτό το παιχνίδι στη βάπτιση; Είναι κάποιο έθιμο; Το μοναδικό έθιμο είναι το μυστήριο κάθε αυτό. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε και δεν έχει πρεπει ή δε πρέπει. Εγώ πχ επειδή εχω πολύ καλές σχέσεις με τους γονείς και είμαστε όλη μέρα μαζί, πήρα στο παιδί πράγματα που θα τα ευχαριστιεται. Το αλογάκι δεν είναι παρά ένα ξύλινο κουνιστο αλογάκι με το όνομα της μικρής σκαλισμένο πάνω και το οποίο στην αρχή ήταν διακοσμητικό αλλά τώρα που το παιδί μεγάλωσε συνέχεια ανεβαίνει να παίξει. Μπαούλο δε πήρα αλλά πήρα ένα παιδικό manequin απ'.το Etsy πάνω στο οποίο είναι το φόρεμα της βάφτισης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα