Lilith19 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 'Ο,τι λέει ο τίτλος, πόσα χρήματα περίπου χρειάζεται να διαθέσει ο νονός για όλα τα απαραίτητα;
Finn Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Lilith19 είπε 'Ο,τι λέει ο τίτλος, πόσα χρήματα περίπου χρειάζεται να διαθέσει ο νονός για όλα τα απαραίτητα; Περσινή εμπειρία. Σταυρός 400€ 200€ εκκλησία 300€ ρούχα, λαμπάδα, ξύλινο αλογάκι. 100€ ενοικίαση ήχου για ένα event Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2023 από Finn
phanispal Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Σταυρό δεν πήρες; Βασικά στην εκκλησία γιατί να δώσεις 200€; Εγώ τα θυμάμαι περισσότερα πάντως, και στην εκκλησία έδωσα πολύ λιγότερα, ούτε έδωσα για event κ.λπ.. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2023 από phanispal
*nenya* Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Οταν πας για σταυρο μην σου ξεφυγει οτι ειναι για βαπτιση! Μπας και γλιτωσεις κανα χρημα... Εγω ειχα δωσει 150€ περιπου, για εναν αρκετα μινιμαλ σταυρο. Το μπαουλο με τα ρουχα του παιδιου μου ειχε παει κανα 200αρι νομιζω. Εκκλησια δεν πληρωσα (δεν ξερω αν παιζει ρολο το οτι ημασταν σε πολυ μικρη επαρχιακη πολη σε ενα ξωκλησι). 1
takoulou Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Ξεκινάς από 600 Ευρώ και ανεβαίνεις ανάλογα την περιοχή..
Lilith19 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 57 λεπτά πριν, *nenya* είπε Οταν πας για σταυρο μην σου ξεφυγει οτι ειναι για βαπτιση! Μπας και γλιτωσεις κανα χρημα... Εγω ειχα δωσει 150€ περιπου, για εναν αρκετα μινιμαλ σταυρο. Το μπαουλο με τα ρουχα του παιδιου μου ειχε παει κανα 200αρι νομιζω. Εκκλησια δεν πληρωσα (δεν ξερω αν παιζει ρολο το οτι ημασταν σε πολυ μικρη επαρχιακη πολη σε ενα ξωκλησι). Λίγο που κοίταξα προηγουμένως τα πακέτα με όλο το σετ μέσα, εκνευρίστηκα πολύ. Τα χτυπάνε αλύπητα. Όσα είδα κυμαίνονται μεταξύ 250-350. Ακόμα και μεμονωμένο, το "βαφτιστικό παπούτσι" πχ το βρήκα 50-60 ευρώ. 'Αααν θυμάσαι, στείλε μαγαζί που είχες πάρει το δικό σου! Δεν είχα φανταστεί πάντως ότι το κάνουν και με τον σταυρό αυτό, θα το έχω υπόψιν. Με την εκκλησία δεν έχω καταλάβει τι παίζει, πολύ φοβάμαι ότι θα εκνευριστώ ακόμα περισσότερο! 3 ώρες πριν, Finn είπε Περσινή εμπειρία. 200€ εκκλησία 300€ ρούχα, λαμπάδα, ξύλινο αλογάκι. 100€ ενοικίαση ήχου για ένα event Προφανώς είχατε κάνει με τους γονείς αυτήν τη συνεννόηση, απ' ότι είδα το κλασικό σενάριο είναι ο νονός να αγοράζει το σετ για το παιδί και τον σταυρό.
Camal Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, Lilith19 είπε 'Ο,τι λέει ο τίτλος, πόσα χρήματα περίπου χρειάζεται να διαθέσει ο νονός για όλα τα απαραίτητα; Το 500άρι είναι σίγουρο ακόμα και αν κινηθείς με έξυπνες αγορές, αν κινήστε σε κάτι κλασσικό/μοντέρνο. Αν οι γονείς το επιθυμούν, μπορεί να σε περιορίσουν μόνο σε αγορά σταυρού. Γενικά τα έξοδα παίζουν ανάλογα τα θέλω του καθενός. Μπορεί να γίνει και με ελάχιστα έξοδα. Πάνω απ όλα μην ξεχνάς την ευθύνη που παίρνεις και το νόημα της βάπτισης. 4
G.bar Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Πλέον νονούς κουμπάρους και λοιπούς χορηγούς τους κυνηγάς με το τουφέκι. Ειδικά νονούς που αν δεν πας δώρο Χριστούγεννα Πάσχα γιορτή και γενέθλια, είσαι κακός νονός. Μια φίλη μας είχε 4 νονούς για το παιδί της ώστε να μοιραστούν τα έξοδα αλλα και με το σκεπτικό να εχει καβάντζα αν λακίσει καποιος. Πας συμβολαιογράφο και ξεμπερδεύεις με το να δημιουργείς υποχρεώσεις σε κόσμο και να συντηρείς μια αποκλειστικά κερδοσκοπικη βιομηχανία. 12
Moderators stormrain Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Moderators Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Σχετικα με τον σταυρο, δεν υπαρχει ακριβως "βαφτιστικος σταυρος" με την εννοια να εχει καποια συγκεκριμενα specs ουτως ωστε να θεωρειται βαφτιστικος. Οποτε υπο αυτο το πρισμα, πας και διαλεγεις εναν σταυρο που σου αρεσει και τον πας στην εκκλησια. Οντως παντως, δεν χρειαζεται να πεις πως ειναι για βαπτιση γιατι ισως σε παραπεμψουν σε διαφορετικα σχεδια πιο "βαρια". Τhat said, κατα την γνωμη μου αν εχεις ενα Χ ποσο να διαθεσεις για την βαπτιση, καλυτερα να το μοιρασεις ετσι ουτως ωστε το μεγαλυτερο ποσο να παει στον σταυρο, διοτι ειναι και το μονο που με τον εναν ή τον αλλον τροπο, θα μεινει και ισως φορεθει κιολας αν ειναι κανενας μοντερνος. 2
Bitbit Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, G.bar είπε Πας συμβολαιογράφο και ξεμπερδεύεις με το να δημιουργείς υποχρεώσεις σε κόσμο και να συντηρείς μια αποκλειστικά κερδοσκοπικη βιομηχανία. Βαπτίσεις και γάμοι, ο ορισμός της κερδοσκοπίας και της εκμετάλλευσης. Δε μπορώ να βρω χειρότερο τρόπο να πετάξεις τα χρήματα σου. Ακόμα και να τα κάψεις μεγαλύτερο όφελος θα έχεις μιας και θα ζεσταθείς. Δεν εννοώ τα μυστήρια καθεαυτά, εννοώ το πανηγύρι εκμετάλλευσης που στήνεται γύρω από αυτά. 4 1 1
Finn Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, phanispal είπε Σταυρό δεν πήρες; Βασικά στην εκκλησία γιατί να δώσεις 200€; Εγώ τα θυμάμαι περισσότερα πάντως, και στην εκκλησία έδωσα πολύ λιγότερα, ούτε έδωσα για event κ.λπ.. Ξεχασα και το σταυρό 400€ Παιδιά όσοι πάτε να μπλέξετε με τοξικούς γονείς ή στο μέλλον παίζει να είστε κι εσείς στα τέτοια σας καλύτερα να μη το κάνετε. Ένα παιδί θέλει να του αφιερώσεις ειλικρινή χρόνο και αφοσίωση, όχι με το ένα χέρι ντιριντάχτα και στο άλλο scrolling στο feed. Η βάφτιση είναι κατι ιδιαίτερο ασχέτως αν πιστευεις ή όχι σε κάποιο Θεό και η σχέση νονού - παιδιού θα πρέπει να έχει και αυτή τη σημασία της. Εγώ βάφτισα παιδί φίλων, "χορήγησα" τα βασικά γιατί αυτά θέλανε (ρούχα σταυρό και 2 δωράκια), την εκκλησία δε τη γλιτώνεις στην περιοχή μας και εκεί τέλειωσε η οικονομική "υποχρέωση". 1 χρόνο μετά, έχω φοβερή σχέση με το παιδί, συνέχεια χαίρεται όταν με βλέπει (και δε το κακομαθαίνω με γλυκάκια και κινέζικα παιχνίδια κάθε τρεις και λίγο) και προσπαθώ να μου μεταδώσω κάποιες αξίες μου τις οποίες θεωρώ σημαντικές. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2023 από Finn 5
greekbusters Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Εγώ που το έχω πρόσφατο που θα βαφτίσω το μωρό του κολλητού μου τον άλλο μήνα, τα έξοδα όπως μου έχουν βγει είναι τα εξής -Σταυρός, για έναν καλό, γτ πιστεύω είναι το μόνο που θα έχει για όλη του την ζωή 400€ μου κόστισε ο καλύτερος που βρήκα. Βέβαια και με από 200€ μια χαρά ποιοτικούς είχε, απλά ήθελα τον καλύτερο -εκκλησία 150€ ζήτησε ο παππάς, που αν και είμαι εντελώς κάθετος σε αυτό δεν θα κάτσω να τσακωθω και να χαλάσω το κλίμα -ρούχα, μπαούλο ή γενικά κουτί, μαρτυρικά, παπούτσια και λοιπό σετακι εκεί γίνεται το μεγάλο πανηγύρι. Έχω βρει τιμές από 300€ έως 600€ και ανάλογα τον κόσμο ανεβαίνει και η ποσότητα των μαρτυριών που πάνω κάτω κοστίζουν 30€/ 50αδα. Οπότε εν κατακλείδι πάνω κάτω στα 800-900€ κοστίζει ένα καλό γενικά σετακι που μπορεί να πέσει και λίγο πιο κάτω. Πέραν του σταυρού για εμένα όλα τα υπόλοιπα είναι πεταμένα λεφτά, αλλά δυστυχώς έτσι μας έχουν μάθει οι παλαιότεροι
*nenya* Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 10 hours ago, Lilith19 said: Λίγο που κοίταξα προηγουμένως τα πακέτα με όλο το σετ μέσα, εκνευρίστηκα πολύ. Τα χτυπάνε αλύπητα. Όσα είδα κυμαίνονται μεταξύ 250-350. Ακόμα και μεμονωμένο, το "βαφτιστικό παπούτσι" πχ το βρήκα 50-60 ευρώ. 'Αααν θυμάσαι, στείλε μαγαζί που είχες πάρει το δικό σου! Δεν είχα φανταστεί πάντως ότι το κάνουν και με τον σταυρό αυτό, θα το έχω υπόψιν. Με την εκκλησία δεν έχω καταλάβει τι παίζει, πολύ φοβάμαι ότι θα εκνευριστώ ακόμα περισσότερο! Προφανώς είχατε κάνει με τους γονείς αυτήν τη συνεννόηση, απ' ότι είδα το κλασικό σενάριο είναι ο νονός να αγοράζει το σετ για το παιδί και τον σταυρό. Απο ενα μικρο συνοικιακό μαγαζι τα ειχα παρει τα βαπτιστικα. Στο Ιλιον, 'Θεοδωρα' λεγοταν, στην οδο Πριαμου. Λογικα υπαρχει ακομα αλλα ειναι μακρια σου. 1
Fan Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δύο φορές νονός, συν ότι έχω ασχοληθεί με τις βαφτίσεις στα ανηψάκια μου. Το συνολικό κόστος πάει περίπου στα 900 - 1.000 ευρώ εάν τα υπολογίσεις όλα. Σταυρός Πακέτο βάφτισης Κόστος εκκλησίας Στολισμός εκκλησίας (σύμφωνα με την παράδοση στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας τον στολισμό τον πληρώνει ο νονός, βασικό αυτό για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα