Προς το περιεχόμενο

Τηλεόραση LG έξοδος ήχου μόνο optical - Σύνδεση Ακουστικών

takatakaros
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από alexzorb,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας. Έχω μια τηλεόραση LG που έχει έξοδο μόνο Optical Digital Audio Out.

Θέλω να συνδέσω ακουστικά προκειμένου να ακούω από αυτά.

Οπότε πήρα ένα καλώδιο ήχου οπτικής ίνας καθώς και έναν φθηνό μετατροπέα από ψηφιακό σε αναλογικό και συνέδεσα τα ακουστικά στο μετατροπέα. 

Το πρόβλημα είναι ότι ο ήχος στα ακουστικά είναι σταθερός (δηλαδή ούτε μπορώ να τον αυξήσω, ούτε να τον μειώσω) και δεν είναι πάρα πολύ δυνατός. 

Τι επιλογές υπάρχουν προκειμένου να ακούω δυνατότερο ήχο στα ακουστικά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/3/2023 στις 4:47 ΜΜ, takatakaros είπε

Καλησπέρα σας. Έχω μια τηλεόραση LG που έχει έξοδο μόνο Optical Digital Audio Out.

Θέλω να συνδέσω ακουστικά προκειμένου να ακούω από αυτά.

Οπότε πήρα ένα καλώδιο ήχου οπτικής ίνας καθώς και έναν φθηνό μετατροπέα από ψηφιακό σε αναλογικό και συνέδεσα τα ακουστικά στο μετατροπέα. 

Το πρόβλημα είναι ότι ο ήχος στα ακουστικά είναι σταθερός (δηλαδή ούτε μπορώ να τον αυξήσω, ούτε να τον μειώσω) και δεν είναι πάρα πολύ δυνατός. 

Τι επιλογές υπάρχουν προκειμένου να ακούω δυνατότερο ήχο στα ακουστικά;

Το optical out όπως ανακάλυψες έχει σταθερή ένταση ήχου. Αν τα ακουστικά σου δεν έχουν αυξωμείωση ήχου ή είναι ήδη στο max η αύξηση του ήχου πρέπει να έρθει από τον converter, πχ κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/20932172/NK-C6-Μετατροπέας-Coaxial-Toslink-female-σε-3-5mm-RCA-Toslink-female.html

Επεξ/σία από alexzorb
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...