Προς το περιεχόμενο

Edit Pdf

Justelene235

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ θα έλεγα να αφήσουμε στην άκρη τις δυνατότητες του acrobat pro και να μας πεις τι επεξεργασία θέλεις να κάνεις στα pdf. Εκτός αν μιλάς εντελώς γενικά και θέλεις το pro αλλά σε τζάμπα, οπότε η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοω να γραφω κειμενο, να επεξεργαζομαι το ηδη δοθεν κειμενο απο το pdf. Να προσθετω εικονες, περικοπη, εξαγωγη συγκεκριμενων σελιδων για αρχη

4 λεπτά πριν, micos000 είπε

Εγώ θα έλεγα να αφήσουμε στην άκρη τις δυνατότητες του acrobat pro και να μας πεις τι επεξεργασία θέλεις να κάνεις στα pdf. Εκτός αν μιλάς εντελώς γενικά και θέλεις το pro αλλά σε τζάμπα, οπότε η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει αρκετές δωρεάν online υπηρεσίες που μετατρέπουν το pdf σε word (π.χ. ilovepdf). Κάντο έτσι και μετά κάνε ότι επεξεργασία θέλεις και σώσε το σε pdf στο τέλος.

Πάντως η επεξεργασία του κειμένου σε pdf είναι κάτι σχετικό. Αν έχει γίνει το pdf από εφαρμογή όπως το word τότε ναι, είναι επεξεργάσιμο το κείμενο. Αν όμως είναι από σκαναρισμένο έγγραφο τότε η επεξεργασία δεν είναι άμεση και πρέπει πρώτα να περαστεί από ocr για να μετατραπεί σε επεξεργάσιμο κείμενο. Αυτήν η διαδικασία όμως δεν είναι και τόσο ακριβείς στα αποτελέσματα και μπορεί εξαρτάτε σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα και την καθαρότητα του σκαναρισμένου.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1

• 1 χρόνο αργότερα...

Εγώ χρησιμοποιώ το Libre Office για κείμενο και το Gimp για σκαναρισμένες εικόνες (όμως σε αυτό η διόρθωση χρωμάτων γίνεται σελίδα- σελίδα) και είμαι σχετικά ευχαριστημένος.

• 1 μήνα μετά...

Υπάρχει κάποια πρόταση για να μετατρέψω 100 ή 200 αρχεία jpeg που έχω σε έναν φάκελο σε PDF ?

Και αν γίνεται το πρόγραμμα να μειώσει λίγο την ανάλυση για να μην βγει τεράστιο το αρχείο, για να μην το κάνω ξεχωριστά.

Επίσης οι τίτλοι που έχουν οι εικόνες μπορούν να διατηρηθούν με κάποιο τρόπο και να φαίνονται και μετά στο έγγραφο?

Με το IrfanView (έχοντας εγκαταστήσει και τα plugins): Options → Multipages images → Create multipage PDF... (plugin) → Options → στο Compression επιλέγεις την ποιότητα (συμπίεση) των εικόνων.
Δεν μπορεί όμως να ενσωματώσει ως bookmarks το filename των εικόνων. Αυτό το κάνει ένας "καθαρόαιμος" pdf editor (Acrobat, PDF-XChange Editor κτλ.).

• Like 1

Η ανάλυση δεν αλλάζει με τη μία διαδικασία. Αν θα πας στο irfan view κάνε πρώτα ένα batch convertion στις εικόνες για να τις μειώσεις π.χ. στο μισό και μετά κάνε την διαδικασία που λέει ο accipio.

Μπορείς και online στο pdf24tools όπου δημιουργεί και τα bookmarks.

• Thanks 1

Στις 8/11/2024 στις 8:06 ΜΜ, micos000 είπε

Μπορείς και online στο pdf24tools όπου δημιουργεί και τα bookmarks.

Τελικά έκανα την δουλειά με αυτό. Δουλεύει σπουδαία, εύκολα και γρήγορα!

Τα resize τα έκανα πριν στο lightroom γιατί καλύτερα να είναι οι εικόνες χαμηλής, ή μάλλον όσο πρέπει ανάλυσης, παρά να πέφτει η ποιότητα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...