Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορεις να αλλάξεις κλειδαριά, θα πρέπει πάλι να δώσεις κλειδί στον ιδιοκτήτη και να τον έχεις ενημερώσει για την κίνηση σου αυτή εκ των προτέρων. Για αυτό παρολα αυτα δεν ειμαι 100% βέβαιος. δεν το έχω ψάξει ενδελεχώς γιατι η νομοθεσία είναι θολή. Επειδή με τη μίσθωση ο ιδιοκτήτης σου παραχωρεί την αποκλειστική χρήση του χώρου, υπάρχει περίπτωση να έχεις δικαίωμα να το κάνεις, ας απαντήσει κάποιος που το γνωρίζει με βεβαιότητα γιατι σε διαφορετική περίπτωση, αν κινηθείς νομικά, μη βρεθείς με κατηγορία αυτοδικίας για τις κλειδαριές. 

Ο ιδιοκτήτης όμως δεν έχει δικαίωμα να εισέρχεται στον χώρο σου, εν αγνοία σου. Αν υπάρχει σχετικός όρος στο συμβόλαιο είμαι 99% βέβαιος οτι αναφέρει "κατόπιν συννενόησης¨. Τσέκαρε το. 

Ο ιδιοκτήτης επίσης ΔΕΝ μπορεί να βάλει κάμερες σε κοινόχρηστους χώρους ή κάμερες που βλέπουν κοινόχρηστους χώρους, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ενοίκων. Αν βλέπει και δημόσιους χώρους (π.χ. περαστικούς) δεν μπορεί να βάλει γενικά, χωρίς σχετική άδεια. 

Και οι 2 περιπτώσεις αποτελούν ποινικά αδικήματα και ειδικά το πρώτο είναι και πολύ σοβαρό (όχι τόσο σαν αδίκημα, όσο ηθικά -  δεν γίνεται να επιτρέπεις στον οποιονδήποτε να μπαίνει στο σπίτι σου, εν απουσία και εν αγνοία σου). 

Αρ. 334, Παρ. 1 Π.Κ. - Παραβίαση οικιακής ειρήνης 

Αρ. 22, Παρ.4 του Ν.2472/1997 περί επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων. 

Η δική μου προσωπική συμβουλή είναι ένας δικηγόρος να σου ετοιμάσει ένα εξώδικο για να του κόψεις τον τσαμπουκά. Μπορείς βέβαια να κανεις skip αυτά και να επισκεφτείς απευθείας την αστυνομία για έγκληση (μήνυση) και για τα 2 αδικήματα ή έστω να τον ενημερώσεις προφορικά για τις επερχόμενες κινήσεις σου.

Επίσης καθόλο το υπόλοιπο διάστημα της παραμονής σου στο σπίτι να είσαι τυπικός στις πληρωμές για να μην μπορεί να σε κουνήσει. Και όταν λέμε τυπικός, εννοούμε ούτε μια μέρα καθυστέρηση και οι αποδείξεις στα χέρια σου. Μελέτησε προσεκτικά το συμβόλαιο για να βεβαιωθείς οτι είσαι καθ'ολα τυπικός. 

Επίσης εννοείται οτι ένεκα των παραπάνω, μπορείς χωρίς δεύτερη σκέψη να σπάσεις μονομερώς το συμβόλαιο και να αποχωρήσεις όποτε θέλεις. 

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ μίσος για τους ιδιοκτήτες βγάζετε. Αντί να λέει και ευχαριστώ για τα 150-200 ευρώ που πληρώνει σήμερα, έχει και παράπονα. Στην τελική φίλε, βγάλε τα δικά σου λεφτά, να κανείς το κουμάντο σου. Τώρα το κουμάντο το κάνουν οι γονείς σου που σε χαρτζιλικώνουν. 

Επεξ/σία από insomniac01
  • Like 1
  • Confused 7
  • Sad 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, zx1234r είπε

Σε Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία και Τσεχία μάλιστα, κρατάει ένα κλειδί ο ενοικιαστής, ένα κλειδί ο ιδιοκτήτης και ένα κλειδί ο μεσίτης με έναν τεχνίτη.

Ελπίζω να παρέχουν και χρηματοκιβώτιο (χωρίς αντικλείδια) στην τιμή όπως τα ξενοδοχεία τότε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, insomniac01 είπε

Πολύ μίσος για τους ιδιοκτήτες βγάζετε. Αντί να λέει και ευχαριστώ για τα 150-200 ευρώ που πληρώνει σήμερα, έχει και παράπονα. Στην τελική φίλε, βγάλε τα δικά σου λεφτά, να κανείς το κουμάντο σου. Τώρα το κουμάντο το κάνουν οι γονείς σου που σε χαρτζιλικώνουν.

εχεις καμια συγγενια με τον zx1234r ??

ειναι απιστευτο το τι πραγματικα πιστευετε μερικοι.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, great είπε

εχεις καμια συγγενια με τον zx1234r ??

ειναι απιστευτο το τι πραγματικα πιστευετε μερικοι.

στην κοσμάρα τους εντελώς και δίνουν και συμβουλές αφού πρώτα εγκαλέσουν τους υπόλοιπους.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, N3M3SiS είπε

Δεν μπορεις να αλλάξεις κλειδαριά, θα πρέπει πάλι να δώσεις κλειδί στον ιδιοκτήτη και να τον έχεις ενημερώσει για την κίνηση σου αυτή εκ των προτέρων. Για αυτό παρολα αυτα δεν ειμαι 100% βέβαιος

προφανως για να εισαι σωστος και ηθικος οπως φυσικα περιμενεις και απο τον ιδιοκτητη αυτα τα συννενοησε, θες να εχεις καλες σχεσεις αυτο ειναι το ζητουμενο. Μπορεις ανετα να αλλαξεις κλειδαρια ακομα και αν δεν συμφωνει απλα θα την παρεις πισω φευγοντας και θα εχεις κρατησει την παλια για να την βαλεις πίσω, αλλα επειδη αυτο για τον ιδιοκτητη εινα ιαναβαθμιση και θα το πουλησει στον επομενο ενοικιαστη την κραταει. Οπως και πολλα αλλα. 

Αν χαλασει το καζανακι τα βρισκετε, το πληρωνω εγω (με αποδειξη φυσικα ) και αφαιρω απο το νοικι ή φερνεις εναν δικο σου. Παντα με συννεοηση οπως ειπα θες να εχεις καλες σχεσεις. Το να μπαινει στο σπιτι σου ακομα και γραπτως να ειναι στο συμβολαιο δεν νομιζω οτι στεκετε νομικα. 

Αν εχεις καλες σχεσεις του δινεις ενα κλειδι για ωρα αναγκης (οπως συνηθως και στον γειτονα που ξερεις). Ανθρωπινο ειναι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, great είπε

προφανως για να εισαι σωστος και ηθικος οπως φυσικα περιμενεις και απο τον ιδιοκτητη αυτα τα συννενοησε, θες να εχεις καλες σχεσεις αυτο ειναι το ζητουμενο. Μπορεις ανετα να αλλαξεις κλειδαρια ακομα και αν δεν συμφωνει απλα θα την παρεις πισω φευγοντας και θα εχεις κρατησει την παλια για να την βαλεις πίσω, αλλα επειδη αυτο για τον ιδιοκτητη εινα ιαναβαθμιση και θα το πουλησει στον επομενο ενοικιαστη την κραταει. Οπως και πολλα αλλα. 

Αν χαλασει το καζανακι τα βρισκετε, το πληρωνω εγω (με αποδειξη φυσικα ) και αφαιρω απο το νοικι ή φερνεις εναν δικο σου. Παντα με συννεοηση οπως ειπα θες να εχεις καλες σχεσεις. Το να μπαινει στο σπιτι σου ακομα και γραπτως να ειναι στο συμβολαιο δεν νομιζω οτι στεκετε νομικα. 

Αν εχεις καλες σχεσεις του δινεις ενα κλειδι για ωρα αναγκης (οπως συνηθως και στον γειτονα που ξερεις). Ανθρωπινο ειναι.

Δεν διαφωνω σε αυτά που λες, απλά δεν ειναι ξεκάθαρο καθόλου βάσει νομοθεσίας, αν ο ενοικιαστης έχει δικαίωμα να αλλάξει απο μόνος του τις κλειδαριές και να μην έχει κλειδί ο ιδιοκτήτης, αυτοβούλως χωρις καμμία πρότερη ενημέρωση. 

Δημοσ.
7 minutes ago, N3M3SiS said:

Δεν διαφωνω σε αυτά που λες, απλά δεν ειναι ξεκάθαρο καθόλου βάσει νομοθεσίας, αν ο ενοικιαστης έχει δικαίωμα να αλλάξει απο μόνος του τις κλειδαριές και να μην έχει κλειδί ο ιδιοκτήτης, αυτοβούλως χωρις καμμία πρότερη ενημέρωση. 

Γιατί το λες αυτό, έχεις υπόψιν σου κάποιον/ους συγκεκριμένους νόμους που αναφέρονται στο συγκεκριμένο θέμα και είτε είναι ασαφείς, είτε έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους?

Πάντως από την φιλελεύθερη αρχή προκύπτει πως ότι δεν απαγορεύεται επιτρέπεται, και όχι το αντίθετο. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση αν δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία που απαγορεύει στον μισθωτή να αλλάξει κλειδαριές χωρίς να ενημερώσει κανέναν τότε προφανώς και μπορεί να το κάνει, δεν χρειάζεται να του το επιτρέπει κάποια νομοθεσία.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, N3M3SiS είπε

Δεν μπορεις να αλλάξεις κλειδαριά, θα πρέπει πάλι να δώσεις κλειδί στον ιδιοκτήτη και να τον έχεις ενημερώσει για την κίνηση σου αυτή εκ των προτέρων. Για αυτό παρολα αυτα δεν ειμαι 100% βέβαιος. δεν το έχω ψάξει ενδελεχώς γιατι η νομοθεσία είναι θολή. Επειδή με τη μίσθωση ο ιδιοκτήτης σου παραχωρεί την αποκλειστική χρήση του χώρου, υπάρχει περίπτωση να έχεις δικαίωμα να το κάνεις, ας απαντήσει κάποιος που το γνωρίζει με βεβαιότητα γιατι σε διαφορετική περίπτωση, αν κινηθείς νομικά, μη βρεθείς με κατηγορία αυτοδικίας για τις κλειδαριές. 

Ο ιδιοκτήτης όμως δεν έχει δικαίωμα να εισέρχεται στον χώρο σου, εν αγνοία σου. Αν υπάρχει σχετικός όρος στο συμβόλαιο είμαι 99% βέβαιος οτι αναφέρει "κατόπιν συννενόησης¨. Τσέκαρε το. 

Ο ιδιοκτήτης επίσης ΔΕΝ μπορεί να βάλει κάμερες σε κοινόχρηστους χώρους ή κάμερες που βλέπουν κοινόχρηστους χώρους, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ενοίκων. Αν βλέπει και δημόσιους χώρους (π.χ. περαστικούς) δεν μπορεί να βάλει γενικά, χωρίς σχετική άδεια. 

Και οι 2 περιπτώσεις αποτελούν ποινικά αδικήματα και ειδικά το πρώτο είναι και πολύ σοβαρό (όχι τόσο σαν αδίκημα, όσο ηθικά -  δεν γίνεται να επιτρέπεις στον οποιονδήποτε να μπαίνει στο σπίτι σου, εν απουσία και εν αγνοία σου). 

Αρ. 334, Παρ. 1 Π.Κ. - Παραβίαση οικιακής ειρήνης 

Αρ. 22, Παρ.4 του Ν.2472/1997 περί επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων. 

Η δική μου προσωπική συμβουλή είναι ένας δικηγόρος να σου ετοιμάσει ένα εξώδικο για να του κόψεις τον τσαμπουκά. Μπορείς βέβαια να κανεις skip αυτά και να επισκεφτείς απευθείας την αστυνομία για έγκληση (μήνυση) και για τα 2 αδικήματα ή έστω να τον ενημερώσεις προφορικά για τις επερχόμενες κινήσεις σου.

Επίσης καθόλο το υπόλοιπο διάστημα της παραμονής σου στο σπίτι να είσαι τυπικός στις πληρωμές για να μην μπορεί να σε κουνήσει. Και όταν λέμε τυπικός, εννοούμε ούτε μια μέρα καθυστέρηση και οι αποδείξεις στα χέρια σου. Μελέτησε προσεκτικά το συμβόλαιο για να βεβαιωθείς οτι είσαι καθ'ολα τυπικός. 

Επίσης εννοείται οτι ένεκα των παραπάνω, μπορείς χωρίς δεύτερη σκέψη να σπάσεις μονομερώς το συμβόλαιο και να αποχωρήσεις όποτε θέλεις. 

Οι δικοί μου είναι αρκετά τυπική στην πληρωμή δεν έχουν αργήσει ούτε μια μέρα ποτέ. Γενικά οι άνθρωποι είναι πολύ αγενείς. Αλλά έγιναν κακοί από την στιγμή που έμενε για λίγο καιρό η κοπέλα μου στο σπίτι μου. Και όταν είχαν έρθει κάποια στιγμή οι δικοί μου στο σπίτι τους είπαν αν ( αφού μένει και αυτή εδώ εγώ θέλω από τον επόμενο μήνα 300€ αντί για 230 που πληρώνουν.) Ότι νάνε. Και εννοείται τον έγραψα κανονικά. Το συμβόλαιο έχει μόνο σαν όρο το σπίτι να μένει και να το αφήσω καθαρό όταν φύγω. 

Επεξ/σία από Giannis404
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Giannis404 είπε

Οι δικοί μου είναι αρκετά τυπική στην πληρωμή δεν έχουν αργήσει ούτε μια μέρα ποτέ. Γενικά οι άνθρωποι είναι πολύ αγενείς. Αλλά έγιναν κακοί από την στιγμή που έμενε για λίγο καιρό η κοπέλα μου στο σπίτι μου. Και όταν είχαν έρθει κάποια στιγμή οι δικοί μου στο σπίτι τους είπαν αν ( αφού μένει και αυτή εδώ εγώ θέλω από τον επόμενο μήνα 300€ αντί για 230 που πληρώνουν.) Ότι νάνε. Και εννοείται τον έγραψα κανονικά. Το συμβόλαιο έχει μόνο σαν όρο το σπίτι να μένει και να το αφήσω καθαρό όταν φύγω. 

Ένα-ένα μας τα λες...

Πες οτι ψάχνει αφορμές να τσιμπήσει παραπάνω λεφτά.

Κλασική περίπτωση βλα...βης!

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Giannis404 είπε

Δεν δικαολογω τον ιδιοκτήτη σε καμία περίπτωση. Καμία! Δες τι λέει και το συμβόλαιο που υπιγραψατε σχετικά με την πρόσβαση που έχει στο σπίτι. Θα ξεκαθαρίζει ότι μπορεί να μπαίνει μόνο μετά από ραντεβού μαζί σου και μάλιστα στο τέλος της μίσθωσης για να το δείξει σε άλλους υποψήφιους ενοικιαστες.

Όμως να ρωτήσω κάτι... Ρευμα, νερό, internet κλπ σε ποιου όνομα είναι; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, N3M3SiS είπε

Δεν μπορεις να αλλάξεις κλειδαριά, θα πρέπει πάλι να δώσεις κλειδί στον ιδιοκτήτη και να τον έχεις ενημερώσει για την κίνηση σου αυτή εκ των προτέρων. Για αυτό παρολα αυτα δεν ειμαι 100% βέβαιος. δεν το έχω ψάξει ενδελεχώς γιατι η νομοθεσία είναι θολή

Δεν είστε σίγουρος αλλά παρόλα αυτά παίρνετε απόλυτη θέση ("δεν μπορείς", "θα πρέπει", "να τον ενημερώσει"); Ποιό το ουσιαστικό όφελος τότε, στη συζήτηση; 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ.

Μερικοί γράφουν σαν να είναι παιδιά του γέρου ή σαν να κάνουν τα ίδια και χειρότερα. 

Δεν μπορείς να μπαίνεις στο σπίτι του άλλου όποτε θες. Τελεία. Ούτε η αστυνομία δεν μπαίνει χωρίς ένταλμα. Θα μπει ο κωλογερος;

Γιατί δεν τον πηγές στην αστυνομία; κάμερα μέσα στο σπίτι σου βάζεις όσες θες. Αρκεί να μην καταγραφείς το τι συμβαίνει στο δρόμο, έτσι;

Αφαλό πάρε έναν και τον έχεις σε καθε σπίτι που πας. Δες το σαν επένδυση. 

Πάνε στην αστυνομία πάντως. Δεν χάνεις κάτι. 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...