armagedwnn Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 @TS Είσαι ενήλικος πια, από την στιγμή που δεν είναι μαζί σου οι γονείς που πληρώνουν φαντάζομαι γι' αυτό σε καίει και σίγουρα είναι πολύ δύκσολο να σου βρουν νέο σπίτι, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Μπήκε στο σπίτι σου παράνομα, μια απλή προειδοποίηση ότι θα κινηθείς νομικά γιατί λείπουν χρήματα από το σπίτι σου και για την κάμερα θα τον φοβίσουν αρκετα ώστε να την ξυλώσει και να μην προσπαθήσει να ξαναμπεί. Εγώ αυτό θα έκανα στην θέση σου. Αφού τελειώσεις με την σχολή σου, σήκω και φύγε. Αυτή πιστεύω είναι η πιο γρήγορη λύση, μπορείς βέβαια να το κυνηγήσεις και νομικά αλλά δεν θα λήξει αρκετό καιρό αργότερα αφ' ότου θα έχεις φύγει από το σπίτι. Αν έχεις όρεξη go for it. 2
JakeKaufman Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, zx1234r είπε Σε καμία περίπτωση μην αλλάξεις κλειδαριά πάντως. Είναι μία μονομερής πράξη, που ουσιαστικά κλειδώνει έξω απο το σπίτι τον πραγματικό ιδιοκτήτη. what??????????
RcManiac Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, zx1234r είπε Σε καμία περίπτωση μην αλλάξεις κλειδαριά πάντως. Είναι μία μονομερής πράξη, που ουσιαστικά κλειδώνει έξω απο το σπίτι τον πραγματικό ιδιοκτήτη. Από την στιγμή που υπογράφεις σαν ενοικιαστής σου "ανήκει" και μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Αρκεί να το παραδώσεις όπως ήταν ή είχε συμφωνηθεί.
zx1234r Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Επειδή πολλοί βγαίνετε από τα ρούχα σας, δεν είναι τόσο ασυνήθιστο να κρατάει ο ιδιοκτήτης κλειδιά του σπιτιού. Σε Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία και Τσεχία μάλιστα, κρατάει ένα κλειδί ο ενοικιαστής, ένα κλειδί ο ιδιοκτήτης και ένα κλειδί ο μεσίτης με έναν τεχνίτη. Τώρα το αν γίνεται σωστή χρήση αυτής της πρόσβασης είναι τελείως διαφορετική κουβέντα, και προφανώς στη προκειμένη περίπτωση αυτό που γίνεται είναι λάθος. 1
eMike Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, zx1234r είπε Σε καμία περίπτωση μην αλλάξεις κλειδαριά πάντως. Είναι μία μονομερής πράξη, που ουσιαστικά κλειδώνει έξω απο το σπίτι τον πραγματικό ιδιοκτήτη. 'Ο,τι να'ναι......
zx1234r Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, RcManiac είπε Από την στιγμή που υπογράφεις σαν ενοικιαστής σου "ανήκει" και μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Ναι εφόσον σου ανήκει κάνε ότι γουστάρεις. άλλαξε τη κλειδαριά αξίας 200€ σε μια πόρτα ασφαλείας 800€ και μη δώσεις κλειδιά στον ιδιοκτήτη. Άλλαξε και το θερμοσίφωνα με ηλιακό και μη ρωτήσεις κανέναν. Ρίξε και ένα τοίχο για να ενώσεις κουζίνα με τουαλέτα. Εντάξει επειδή γενικά ξεφεύγει το θεμα, για αυτό συμβούλεψα το ts να ρωτήσει έναν ΕΙΔΙΚΟ όχι τους ειδικούς του insomnia. 1 λεπτό πριν, eMike είπε 'Ο,τι να'ναι...... Πολλή σωστή η συμβουλή σου σε αυτό που ρωτάει ο ts. +1 από μένα 1
great Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, zx1234r είπε Ναι εφόσον σου ανήκει κάνε ότι γουστάρεις. άλλαξε τη κλειδαριά αξίας 200€ σε μια πόρτα ασφαλείας 800€ και μη δώσεις κλειδιά στον ιδιοκτήτη. Άλλαξε και το θερμοσίφωνα με ηλιακό και μη ρωτήσεις κανέναν. Ρίξε και ένα τοίχο για να ενώσεις κουζίνα με τουαλέτα. Εντάξει επειδή γενικά ξεφεύγει το θεμα, για αυτό συμβούλεψα το ts να ρωτήσει έναν ΕΙΔΙΚΟ όχι τους ειδικούς του insomnia. κρατας οτι σου αρεσει και διαβαζεις επιλεκτικα οτι σε συμφερει. Βασικά το θεμα δεν εχει ξεφυγει εσυ το εχεις παει στα ουρανια με αυτα που συμβουλευεις. Το επομενο σου ποστ ειμαι σιγουρος οτι ειναι "ε εφοσον ειναι δικο σου και σου ανηκει βαλτου φωτια και καφτο"
Jts Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, zx1234r είπε Ναι εφόσον σου ανήκει κάνε ότι γουστάρεις. άλλαξε τη κλειδαριά αξίας 200€ σε μια πόρτα ασφαλείας 800€ και μη δώσεις κλειδιά στον ιδιοκτήτη. Άλλαξε και το θερμοσίφωνα με ηλιακό και μη ρωτήσεις κανέναν. Ρίξε και ένα τοίχο για να ενώσεις κουζίνα με τουαλέτα. Εντάξει επειδή γενικά ξεφεύγει το θεμα, για αυτό συμβούλεψα το ts να ρωτήσει έναν ΕΙΔΙΚΟ όχι τους ειδικούς του insomnia. Πολλή σωστή η συμβουλή σου σε αυτό που ρωτάει ο ts. +1 από μένα 150€ για 4 χρόνια να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ότι δεν έχει κανείς άλλος κλειδιά για το σπίτι σου, νομίζω είναι καλή επένδυση. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να είχε κάνει ήταν. Και νομιμότατο είναι, κανένα συμβόλαιο δεν θα είχε ρήτρα να μην αλλάξεις κλειδαριά άλλωστε. Τώρα τι κάνουν έξω δεν μας ενδιαφέρει. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2023 από Jts
StamTheMan Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, zx1234r είπε Εγώ θα σε συμβούλευα να μη ρωτάς σε φόρουμ γιατί ειδικά εδώ, θα σου δώσουν επικίνδυνες συμβουλές γιατί δεν γνωρίζουν. Ρώτα έναν δικηγόρο αστικού δικαίου τι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις έχοντας μαζί το συμφωνητικό που έχεις υπογράψει. Θα τον πληρώσεις σίγουρα για αυτή τη μία ώρα αλλά μετά θα ξέρεις τις διαθέσιμες επιλογές σου για να προχωρήσεις ανάλογα. Σε καμία περίπτωση μην αλλάξεις κλειδαριά πάντως. Είναι μία μονομερής πράξη, που ουσιαστικά κλειδώνει έξω απο το σπίτι τον πραγματικό ιδιοκτήτη. Ο ορισμος του φασκω και αντιφασκω. Μη δινεις συμβουλες μαν μου,πολυ φιλικα. 18 ώρες πριν, Giannis404 είπε Καλησπέρα είμαι φοιτητής και έχω έναν σπαστικό σπιτονοικοκύρη ηλικιωμένο που γενικά όλο έχω προβλήματα με αυτόν. Πχ είχα καταλάβει ότι μπαίνει στο σπίτι μου όταν έλειπα στο πατρικό μου και έβαλα κάμερα στο σπίτι μου. Και πράγματι μπήκε 2 φορές. Όταν τον ρώτησα γιατί μπήκε χωρίς να με ρωτήσει θύμωσε και μου είπε και καλά να ελέγξει αν είναι γενικά εντάξει το σπίτι, και ότι τον πείραξε ότι έβαλα κάμερα γιατί τον λέω ‘κλεφτεί’ με αυτόν τον τρόπο. Τέλος πάντων για να μπούμε στο θέμα βλέπω δύο μέρες μετά έχει βάλει και αυτός κάμερα στην εξωτερικοί κεντρική είσοδο τις μονοκατοικίας που βλέπει πότε μπαίνω και βγαίνω από το σπίτι. Αυτό το έκανε ξεκάθαρα γιατί είναι αντιδραστικός αρκετά. Αυτό θέλω ουσιαστικά να ρωτήσω είναι νόμιμο αυτό? Η καμερα ειναι παρανομη,αυτο που εκανε ο φιλος ειναι επισης παρανομο. Εαν σε παιρνει,αλλαξε κλειδαρια. Απο τη στιγμη που αλλοι πληρωνουν τα παντα,δε μπορεις να κανεις και πολλα παραπερα. Το συμβολαιο που εχεις υπογραψει ανετα σπαει παντως,με την παρανομη εισοδο του τυπου. Μπορεις να πεις στους δικους σου οτι ξαναμπηκε οταν ελειπες και οτι σου λειπουν χρηματα,μπας και ταρακουνηθουν. 2
zx1234r Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 17 λεπτά πριν, great είπε κρατας οτι σου αρεσει και διαβαζεις επιλεκτικα οτι σε συμφερει. Βασικά το θεμα δεν εχει ξεφυγει εσυ το εχεις παει στα ουρανια με αυτα που συμβουλευεις. Το επομενο σου ποστ ειμαι σιγουρος οτι ειναι "ε εφοσον ειναι δικο σου και σου ανηκει βαλτου φωτια και καφτο" 5 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Ο ορισμος του φασκω και αντιφασκω. Μη δινεις συμβουλες μαν μου,πολυ φιλικα. Οκ 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, zx1234r είπε ποιό κάτω θα γράφουν "σπάστον στο ξύλο, ρίξε μπογιά στη πόρτα, βάζε δυνατά μέταλ μουσικη". Αυτό είναι μια πραξη εκδικησης δηλαδή;Απεναντίας.Πράξη καλοσύνης θα την έλεγα. Περα από τη πλάκα,και μιλάω σαν ιδιοκτητης που εκμισθώνω,εφόσων έχει κανονικό συμβόλαιο μίσθωσης,απαγορεύεται να μπαίνει ο ιδιοκτητης χωρίς την έγκριση του ενοικιαστή και να έχει κλειδιά.Κλειδαριά μπορεί κάλλιστα να αλλάξει ο μισθωτής , χωρίς την έγκριση του ιδιοκτήτη, ,καλο θα ήταν βεβαια να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη και να του παραδώσει την παλιά με όλα τα κλειδιά. Τώρα αυτά περί καταγγελίες για κλοπή κλπ,είναι απλά αστεία.Μπορεί κάλλιστα να τερματίσει την μίσθωση αν έχει αποδείξεις ότι μπήκε ο ιδιοκτητης χωρίς την έγκριση του.Εκεί θα χρειαστεί δικηγόρο βεβαια,όπου θα του εξηγήσει τι έχει δικαίωμα να κάνει. Ενα άρθρο που τα περιγράφει ωραία. https://el.lets-rebuild.com/must-keep-landlord-key-2383 Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2023 από jmmys
HateMe Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 2 hours ago, zx1234r said: Ναι εφόσον σου ανήκει κάνε ότι γουστάρεις. άλλαξε τη κλειδαριά αξίας 200€ σε μια πόρτα ασφαλείας 800€ και μη δώσεις κλειδιά στον ιδιοκτήτη. Άλλαξε και το θερμοσίφωνα με ηλιακό και μη ρωτήσεις κανέναν. Ρίξε και ένα τοίχο για να ενώσεις κουζίνα με τουαλέτα. Εντάξει επειδή γενικά ξεφεύγει το θεμα, για αυτό συμβούλεψα το ts να ρωτήσει έναν ΕΙΔΙΚΟ όχι τους ειδικούς του insomnia. Πολλή σωστή η συμβουλή σου σε αυτό που ρωτάει ο ts. +1 από μένα Εσύ είσαι ο σπιτονοικοκύρης ε;
MauroPaltoudias Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, zx1234r είπε Σε καμία περίπτωση μην αλλάξεις κλειδαριά πάντως. Είναι μία μονομερής πράξη, που ουσιαστικά κλειδώνει έξω απο το σπίτι τον πραγματικό ιδιοκτήτη. Ο ιδιοκτήτης παραδίδει κλειδιά με την ενοικίαση και παραλαμβάνει κλειδιά (συνήθως τα ίδια) κατά την αποχώρηση του ενοικιαστή. Στο ενδιάμεσο, ο ενοικιαστης αλλάζει αφαλό (που τον παίρνει μαζί του κατά την αποχώρηση, επανατοποθετώντας τον αρχικό), καθώς ουδεμία δουλειά ή δικαίωμα δεν έχει ο ιδιοκτήτης να εισβάλει στον προσωπικό χώρο του πρώτου (ο οποίος καταβάλλει μηνιαίο μίσθωμα για αυτό). Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2023 από MauroPaltoudias 2
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, zx1234r είπε Σε καμία περίπτωση μην αλλάξεις κλειδαριά πάντως. Είναι μία μονομερής πράξη, που ουσιαστικά κλειδώνει έξω απο το σπίτι τον πραγματικό ιδιοκτήτη. Δε το νομίζω, αν και την καλύτερη άποψη θα την έχει κάποιος δικηγόρος. Με την ίδια λογική να μην αλλάξει τίποτα ο ενοικιαστής επειδή δεν θα έχει ρωτήσει και δεν θα έχει συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης. Χαλάει το θερμοσίφωνο και τρέχει νερό, να μην αλλαχτεί εκτός αν δεν συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης επειδή είναι μονομερής ενεργεια... Όσο για την κλειδαριά, τι θα πει ότι κλειδωνεις έξω τον πραγματικό ιδιοκτήτη; Έχει δικαίωμα να μπαίνει στο σπίτι με δικό του κλειδί ο ιδιοκτήτης χωρίς να ερωτηθεί ο ενοικιαστής. Προφανώς και όχι. Άρα θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στο να αλλάξει κλειδαριά ο ενοικιαστής. Τώρα άμα τον κυνηγήσει νομικά ο ιδιοκτήτης επειδή άλλαξε κλειδαριά ο ενοικιαστής μόνος του, θα επικαλεστει και αυτός με την σειρά του ότι ο πρώτος μπήκε μέσα εν αγνοια του. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2023 από Basilhs23___
makis269 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Όταν έχεις σπίτι ή το νοικιάζεις δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μπει μέσα χωρίς την συγκατάθεσή σου , αν γυρίσεις σπίτι και θεωρήσεις ότι κάποιος μπήκε , το πιο λογικό είναι να καλέσεις την αστυνομία. Η αστυνομία με την σειρά της παίρνει δακτυλικά αποτυπώματα και dna για να κινηθείς σε μήνυση κατά αγνώστου. Δεν με νοιάζει αν μπήκε ο σπιτονοικοκύρης ή γειτόνισσα ή ο οποιοσδήποτε άλλος . σε σπίτι που νοικιάζεις ή έχεις στην κατοχή σου , αν οποιοδήποτε μπει χωρίς την συγκατάθεσή σου διώκεται ποινικά για διάρρηξη κατά αρχάς και μετά ίσως και για κλοπή , καταστροφή και καταπάτηση περιουσίας και άλλα πολλά που είναι και αυτά ποινικά κολάσιμα . Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2023 από makis269 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα