Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα είμαι φοιτητής και έχω έναν σπαστικό σπιτονοικοκύρη ηλικιωμένο που γενικά όλο έχω προβλήματα με αυτόν. Πχ είχα καταλάβει ότι μπαίνει στο σπίτι μου όταν έλειπα στο πατρικό μου και έβαλα κάμερα στο σπίτι μου. Και πράγματι μπήκε 2 φορές. Όταν τον ρώτησα γιατί μπήκε χωρίς να με ρωτήσει θύμωσε και μου είπε και καλά να ελέγξει αν είναι γενικά εντάξει το σπίτι, και ότι τον πείραξε ότι έβαλα κάμερα γιατί τον λέω ‘κλεφτεί’ με αυτόν τον τρόπο. Τέλος πάντων για να μπούμε στο θέμα βλέπω δύο μέρες μετά έχει βάλει και αυτός κάμερα στην εξωτερικοί κεντρική είσοδο τις μονοκατοικίας που βλέπει πότε μπαίνω και βγαίνω από το σπίτι. Αυτό το έκανε ξεκάθαρα γιατί είναι αντιδραστικός αρκετά. Αυτό θέλω ουσιαστικά να ρωτήσω είναι νόμιμο αυτό?

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γι' αρχή άλλαξε κλειδαριά αύριο πρωί. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να έχει πρόσβαση στο σπίτι σου κάποιος 3ος χωρίς να το ζητήσεις ο ίδιος. Έπειτα, ξεκίνα να ψάχνεις σπίτι. Άνθρωποι με σάπια νοοτροπία δεν αλλάζουν απ' τη μία μέρα στην άλλη. Θα σου δημιουργήσει κι άλλα προβλήματα στο μέλλον.

• Like 23
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Haldol είπε

Γι' αρχή άλλαξε κλειδαριά αύριο πρωί. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να έχει πρόσβαση στο σπίτι σου κάποιος 3ος χωρίς να το ζητήσεις ο ίδιος. Έπειτα, ξεκίνα να ψάχνεις σπίτι. Άνθρωποι με σάπια νοοτροπία δεν αλλάζουν απ' τη μία μέρα στην άλλη. Θα σου δημιουργήσει κι άλλα προβλήματα στο μέλλον.

Έκανα το λάθος και υπέγραψα συμβόλαιο 4 χρονιά γιατί το σπίτι με βόλευε. Αυτούς του ανθρώπους τους ανέχομαι εδώ και 3 χρόνια και από τον 2ο χρόνο ήθελα να φύγω(γιατί εχουν κάνει πολλά ακόμα) αλλά οι δική μου όσο και να τους εξηγώ πόσο ότι νάνε είναι αυτοί οι άνθρωποι συνεχίζουν να μου λένε να μην φύγω και ότι που να βρίσκω τώρα σπίτι «δικαιολογίες». Η πόρτα είναι ασφαλείας δεν ξέρω κατά πόσο είναι οικονομικά εύκολο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλοι αλλάζουνε κλειδαριά σε κάθε νέο σπίτι που έρχονται με ενοίκιο. Αν είναι ασφαλείας η πόρτα να περιμένεις από κανένα 150αρι τουλάχιστον για αγορά κλειδαριάς και εργασία του κλειδαρα. 

Κράτα τα βίντεο από την κάμερα αν τα έχεις. Μίλησε με δικηγόρο αν μπορείς να φύγεις από το σπίτι με αυτές τις ενέργειες που έκανε ο ιδιοκτήτης. Αν στο συμβόλαιο γράφει μέσα ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να επισκέπτεται το σπίτι κατόπιν συνεννόησης με τον ενοικιαστή τότε μπορείς να επικαλεστεις ότι παραβιαστηκε ο όρος διότι μπήκε μέσα όταν απουσίαζες. 

Επίσης, δεν χρειάζεται να τον πάρεις τηλέφωνο να του πεις τίποτα, εννοείται ότι θα ενοχληθεί και θα κάτσει να βρει την οποιαδήποτε χαζή δικαιολογία. Μπήκα μέσα να δω αν είναι εντάξει, μπήκα επειδή άκουσα έναν θόρυβο κτλ. Κοίτα να αλλάξεις κλειδαριά κι Άστον να λέει τα δικά του. 

Σε μια γνωστή μου πριν χρόνια ο ιδιοκτήτης έκανε το ίδιο πράγμα και εκτός αυτού έμενε ακριβώς δίπλα διαμέρισμα. Αυτή δεν μπορούσε να κάνει τίποτα λόγω του θορύβου του κλειδαρα. Τελικά έφυγε και καιγόταν ο ιδιοκτήτης. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Όλοι αλλάζουνε κλειδαριά σε κάθε νέο σπίτι που έρχονται με ενοίκιο. Αν είναι ασφαλείας η πόρτα να περιμένεις από κανένα 150αρι τουλάχιστον για αγορά κλειδαριάς και εργασία του κλειδαρα. 

Κράτα τα βίντεο από την κάμερα αν τα έχεις. Μίλησε με δικηγόρο αν μπορείς να φύγεις από το σπίτι με αυτές τις ενέργειες που έκανε ο ιδιοκτήτης. Αν στο συμβόλαιο γράφει μέσα ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να επισκέπτεται το σπίτι κατόπιν συνεννόησης με τον ενοικιαστή τότε μπορείς να επικαλεστεις ότι παραβιαστηκε ο όρος διότι μπήκε μέσα όταν απουσίαζες. 

Επίσης, δεν χρειάζεται να τον πάρεις τηλέφωνο να του πεις τίποτα, εννοείται ότι θα ενοχληθεί και θα κάτσει να βρει την οποιαδήποτε χαζή δικαιολογία. Μπήκα μέσα να δω αν είναι εντάξει, μπήκα επειδή άκουσα έναν θόρυβο κτλ. Κοίτα να αλλάξεις κλειδαριά κι Άστον να λέει τα δικά του. 

Σε μια γνωστή μου πριν χρόνια ο ιδιοκτήτης έκανε το ίδιο πράγμα και εκτός αυτού έμενε ακριβώς δίπλα διαμέρισμα. Αυτή δεν μπορούσε να κάνει τίποτα λόγω του θορύβου του κλειδαρα. Τελικά έφυγε και καιγόταν ο ιδιοκτήτης. 

Και εμένα ακριβός δίπλα μένη. Δυστυχώς δεν ήξερα πως θα είχα τέτοια θέματα. Το κακό είναι ότι για κάποιον λόγο οι δικοί μου δεν παίρνουν μέρος σε αυτό και απλά μου λένε να κάνω υπομονή. Πολλοί μου έχουν πει ότι δεν επιτρέπεται είπα μήπως γνώριζε κάποιος από εδώ.

Πριν κάτι μέρες είχα πάει 3 μέρες διακοπές και έτυχε να τρυπήσει ο θερμοσίφωνας. Ο οποίος είναι πάνω από το μπάνιο σε μικρό πατάρι. Και όταν γύρισα είναι το μπάνιο γεμάτο νερά. Όταν πήγα να του το πω μου κάνει <είδες που πρέπει να ελέγχω, τώρα αυτό δεν θα είχε γίνει>  εκεί είπα εντάξει με κοροϊδεύει δεν γίνετε. Εννοείτε ότι του την είπα μιας και ο θερμοσίφωνας είναι 20 χρονών .

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Giannis404 είπε

Και εμένα ακριβός δίπλα μένη. Δυστυχώς δεν ήξερα πως θα είχα τέτοια θέματα. Το κακό είναι ότι για κάποιον λόγο οι δικοί μου δεν παίρνουν μέρος σε αυτό και απλά μου λένε να κάνω υπομονή. Πολλοί μου έχουν πει ότι δεν επιτρέπεται είπα μήπως γνώριζε κάποιος από εδώ.

Πριν κάτι μέρες είχα πάει 3 μέρες διακοπές και έτυχε να τρυπήσει ο θερμοσίφωνας. Ο οποίος είναι πάνω από το μπάνιο σε μικρό πατάρι. Και όταν γύρισα είναι το μπάνιο γεμάτο νερά. Όταν πήγα να του το πω μου κάνει <είδες που πρέπει να ελέγχω, τώρα αυτό δεν θα είχε γίνει>  εκεί είπα εντάξει με κοροϊδεύει δεν γίνετε. Εννοείτε ότι του την είπα μιας και ο θερμοσίφωνας είναι 20 χρονών .

Εδω τώρα έπεσες στην περίπτωση. 

Μπορει ο άλλος να μην έμπαινε καν στο σπίτι οπότε δεν θα έβλεπε καν το θερμοσίφωνο. 

Οταν φεύγεις από το σπίτι. Θα κλείνεις τον γενικό του νερού και θα σβήνεις όλες τις ασφάλειες εκτός της κουζίνας με το ψυγείο. 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Giannis404 είπε

Τέλος πάντων για να μπούμε στο θέμα βλέπω δύο μέρες μετά έχει βάλει και αυτός κάμερα στην εξωτερικοί κεντρική είσοδο τις μονοκατοικίας που βλέπει πότε μπαίνω και βγαίνω από το σπίτι. Αυτό το έκανε ξεκάθαρα γιατί είναι αντιδραστικός αρκετά. Αυτό θέλω ουσιαστικά να ρωτήσω είναι νόμιμο αυτό?

Αν την εχει βαλει στην εξωπορτα της δικια σου κατοικιας, δεν επιτρεπεται. Αν το εχει βαλει στην δικια του εξωπορτα και βλεπει προς τα εσενα, και παλι δεν επιτρεπεται. Η καμερα πρεπει να βλεπει μονο στον ιδιωτικο του χωρο, και το σπιτι που μενεις, παρολο δικο του σε ιδιοκτησια, δεν του "ανηκει" για ακομα 1 χρονο.

Με το υλικο που εχεις μπορεις να καλεσεις αστυνομια.

Και ναι, καλο ειναι να βρεις το γενικο νερου και να το κλεινεις τουλαχιστον αυτο αν λειψεις λιγες μερες. Αν λειψεις αρκετες, και το ρευμα (ετσι και αλλιως οτι θα υπαρχει μεσα στο ψυγειο, θα εχει ληξει μεχρι να επιστρεψεις, ή τουλαχιστον ετσι φροντιζα να κανω εγω (πχ οχι τροφιμα στην καταψυξη))

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Αν την εχει βαλει στην εξωπορτα της δικια σου κατοικιας, δεν επιτρεπεται. Αν το εχει βαλει στην δικια του εξωπορτα και βλεπει προς τα εσενα, και παλι δεν επιτρεπεται. Η καμερα πρεπει να βλεπει μονο στον ιδιωτικο του χωρο, και το σπιτι που μενεις, παρολο δικο του σε ιδιοκτησια, δεν του "ανηκει" για ακομα 1 χρονο.

Και ναι, καλο ειναι να βρεις το γενικο νερου και να το κλεινεις τουλαχιστον αυτο αν λειψεις λιγες μερες. Αν λειψεις αρκετες, και το ρευμα (ετσι και αλλιως οτι θα υπαρχει μεσα στο ψυγειο, θα εχει ληξει μεχρι να επιστρεψεις, ή τουλαχιστον ετσι φροντιζα να κανω εγω (πχ οχι τροφιμα στην καταψυξη))

Το σπίτι είναι μια μονοκατοικία και έχει μέσα δυο διαμερίσματα το δικό μου και το δικό του. Η κάμερα βρίσκετε κάτω από το μπαλκόνι του και κοιτάει την εξώπορτα που περνάμε και οι δυο για να μπούμε στο σπίτι. Ουσιαστικά κοινόχρηστος χώρος. Δεν βρίσκετε μέσα στο σπίτι αλλά έξω.

Επεξ/σία από Giannis404
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Giannis404 είπε

Το σπίτι είναι μια μονοκατοικία και έχει μέσα δυο διαμερίσματα το δικό μου και το δικό του.

Αρα δεν ειναι μονοκατοικια. Και σε εκεινο το σημειο δεν επιτρεπεται η καμερα, εκτος αν εχουν συναινεσει ολοι οι ενοικοι των διαμερισματων

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Αρα δεν ειναι μονοκατοικια. Και σε εκεινο το σημειο δεν επιτρεπεται η καμερα, εκτος αν εχουν συναινεσει ολοι οι ενοικοι των διαμερισματων

Ακριβώς ο μονός ενοϊκός είμαι εγώ και δεν με ρώτησε.

Δημοσ.

Αυτο με τις καμερες εχει ως εξης,ειναι λιγο πολυ παρανομο σε ολες τις περιπτωσεις,αλλα ολοι βαζουν.

Τωρα αν εσυ θες να πας σε δικαστηρια και αστυνομικα τμηματα για αυτο,μπορεις,αλλα δεν εχει κανενα νοημα.

Αλλαξε κλειδαρια και τελος.Τα εξοδα της αλλαγης βαραινουν εσενα ουτως ή αλλως.

• Confused 1
Δημοσ.

Αν ο δικός μου σπιτονοικοκύρης έκανε χρήση του κλειδιού του (αν υποθέσουμε ότι δεν το είχα αλλάξει, όπως σωστά προτείνουν παραπάνω ) για να μπει στο σπίτι ΜΟΥ (το ότι είμαι ενοικιαστής δεν λέει κάτι , όσο πληρώνω νοίκι είναι το σπίτι μου και το άσυλό μου) είτε παρουσία μου είτε σε απουσία μου, θα τον έτρεχα στα δικαστήρια μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Και φυσικά αν ήθελα να απεμπλακώ απο το συμβόλαιο που είχα υπογράψει μαζί του, καλύτερη αφορμή δεν θα γινόταν να μου δώσει.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγω θα ελεγα οτι ειχα μεσα στο σπτι το χ ποσο οπως και κοσμηματα κτλ,θα του εκανα μια μηνυση και θα τα λεγαμε στα δικαστηρια για τη "κλοπη" .

• Like 8
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Timour21 είπε

Αν ο δικός μου σπιτονοικοκύρης έκανε χρήση του κλειδιού του (αν υποθέσουμε ότι δεν το είχα αλλάξει, όπως σωστά προτείνουν παραπάνω ) για να μπει στο σπίτι ΜΟΥ (το ότι είμαι ενοικιαστής δεν λέει κάτι , όσο πληρώνω νοίκι είναι το σπίτι μου και το άσυλό μου) είτε παρουσία μου είτε σε απουσία μου, θα τον έτρεχα στα δικαστήρια μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

++

Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω το θράσος.

Άλλαξε κλειδαριά άμεσα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Για την κάμερα εφόσον είναι ιδιοκτήτης μπορεί να επιβλέπει τους κοινόχρηστους χώρους για λόγους ασφαλείας.

Τουλάχιστον αυτό ισχύει αν συμφωνήσει η πλειοψηφία των ιδιοκτητών (που στην περίπτωση μας είναι ο ίδιος).

Δεν χρειάζεται ομοφωνία ιδιοκτητών και ενοίκων για αυτό από ότι ξέρω.

Επεξ/σία από agnostos13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...