whiteman7 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 6 ώρες πριν, Arkin είπε Έχω 4 εξωτερικούς Seagate και 6 western digital. Ούτε ένας δεν έχει πάθει τίποτα εδώ και 15 χρόνια. Τώρα τι λέει η κάθε εταιρεία δεν ξέρω. Τα ίδια, τόσα χρόνια κανένα πρόβλημα
Fantomas2024 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 φίλος έχει λαπτοπ dell από εποχές multirama !μιλάμε τώρα από το 2000 πάνω κάτω από ότι θυμάμαι .....23 χρόνια στο λαπτοπ -δεν ξέρω πόσα --gb είναι και ούτε μάρκα ,κάνεις δεν τον άνοιξε ακόμα .... μηχανικός δίσκος έφαγε πόσα φορματ το είχε σκίσει στα παιχνίδια γιατί έχει και κάρτα γραφικών μέσα ,για τα χρόνια του όσο έπαιζε και ακόμα παίζει lite παιχνίδια αλλά παίζει άκου να δεις ....καθημερινή χρήση και δεν έβγαλε κιχ πάει για ρεκόρ
Dr.Fuzzy Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 O 40MB στο Macintosh Classic μου μια χαρά λειτουργεί ακόμα πάντως!
dbrillis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 10 ώρες πριν, Vasilisxd είπε Ίσα - Ίσα, δε νομίζω να κλείσει η MS απροειδοποίητα ή να τής σκάσει ο δίσκος που έχει τα δεδομένα μου. Εκτός αυτού, είναι και στο PC μου αλλά ταυτόχρονα τα έχω και πάντα μαζί μου στο κινητό ή όπου μέσω του OneDrive. Να κλεισει, οχι. Να σε κλειδωσει εκτος του λογαριασμου σου, ναι. Να μπει καποιος αλλος στο λογαριασμο σου, ναι, κτλ κτλ. Αν και απο οτι καταλαβαινω, δεν εχεις και πολλα πραγματα, γιατι δεν νομιζω να εχεις 300-400GB και στο PC σου, και στο κινητο σου. Backup ειναι κατι αλλο, backup ειναι να εχεις τα αρχεια σου και καπου αλλου, offline. Στο cloud δεν εχεις τα αρχεια σου, τα εχει η Microsoft, η Gοοgle, κτλ.
troi.g Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Έχω 320 gb και 80gb ide , σε Xbox original , και ακόμα δουλεύουν μια χαρά. Βέβαια οι τιμές τότε ήταν σχεδόν απαγορευτικές, ενώ τώρα είναι τσάμπα, οπότε σαφώς και έχουν χαμηλότερης ποιότητας υλικά. Ενδεικτικά θυμάμαι δεκαετία 90 , ο αδελφός μου αγόρασε σκληρό δίσκο 420 mb , κοντά στις 70000 δρχ. Κάπου με έστειλε να τον πάω , και μου φεύγει από την τσέπη του μπουφάν, μπαμ και κάτω. Ένας βασικός μισθός σε ένα μεταλλικό κουτακι ήταν πεσμένο στο δρόμο...
stiflerakos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 21 ώρες πριν, Thresh είπε What year is this? Οι κατασκευαστές είναι 3 πλέον. Maxtor και Samsung HDD Division εξαγοράστηκαν από την Seagate και η Hitachi (HGST) εξαγοράστηκε από την WD. Μοντέλα από 40GB έως 10ΤΒ, δεν αναφέρονται καν ποια συγκεκριμένα. 1000 φορές τα στατιστικά της Backblaze... Μα η ουσία νομίζω ήταν οι τελευταίες γραμμές του κειμένου : Αγοράστε χώρο cloud να βγαλομεν κανένα φράγκο
@topos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 24/3/2023 στις 1:21 ΠΜ, pirmen56 είπε Αυτή τη στιγμή δουλεύω 6 HDD, με τους δύο να είναι εξωτερικοί. Πλην ενός όλοι άνω των 5 ετών και δεν έχω καμία αστοχία. Αντίθετα ο patriot blast 256Gb SSD, για το λειτουργικό, με script που στέλνει στον >12 ετών HDD τα data του browser είναι μετά από 6-7 χρόνια στο 10% ζωής με ~32TB εγγραφών(φτηνός SSD βέβαια). 32ΤΒ σχεδόν MONO από τις εγγραφές των Windows(page file κτλ.). Πράγμα που πολλοί δεν γνωρίζουν και θεωρούν τους προσιτούς SSD αιωνόβιους. Με εντατική χρήση σε gaming ή επεξεργασία υψηλής ανάλυσης βίντεο και παρεμφερή tasks κάτι άκριβοι SSD υψηλών επιδόσεων με λιγότερα από 300 TBW είναι ζήτημα αν θα βγάλουν 8 χρόνια. Mα ειλικρινά τι παραπάνω θα μπορούσες να έχεις από τον patriot. Αγόρασες τον φθηνοτεροτερο δίσκο που υπήρχε πριν μια 6ετια, -λογικά με λίγη ram στο σύστημα- και κανείς παράπονο που έχει φθάσει η υγεία του στο 10% -χωρις να σου έχει βγάλει πρακτικά προβλημα- ενώ έχεις γράψει 32tb aka ~1400φορες το μέγεθος του? Δώσε ένα 15ευρω και πάρε έναν καινούργιο και σκέψου τις συνολικές "εργατοημερες" που γλίτωσες συνολικά τα τελευταία 6 χρόνια σε σχέση με το να είχες μηχανικό δίσκο. Τι υποσύστημα θα αγόραζες σήμερα και θα είχες την απαίτηση να συνεχίζει να λειτουργεί απροβληματιστα μετά από 6χρονια χρήσης? Δηλαδή κάπου γινόμαστε παράλογοι και εμείς με τις απαιτήσεις μας.. Υ.γ Και εγώ είχα πάρει έναν patriot 1tb την ίδια εποχή που πήρες και εσύ. Δεν τον έχω πια αλλά ξέρω ότι ακόμα δουλεύει μια χαρά και αυτό πιθανών έχει να κάνει με το μέγεθος του(περισσότερη αντοχή σε σχέση με τον οχτώ φορές μικρότερο δικό σου). Ακόμα και τον Intel p660 2tb που αγόρασα -σχετικα ακριβά αλλά συνειδητά και γνώριζα από την αρχή όλα τα μειονεκτήματα του) πριν 3 κ κάτι χρόνια που τώρα δείχνει 97% υγεία εάν μου χαλούσε αύριο θα ήμουν μια χαρά ικανοποιημένος από την χρήση του. On topic-> Δεν με ξενίζει να έχουν ρίξει την ποιότητα, από ότι φαινετε έχουν τελικιασει την συγκεκριμένη τεχνολογία και έχουν μείνει στάσιμες οι τιμές. Πιστεύω πως δεν μπορεί να εξελιχθεί άλλο η συγκεκριμένη τεχνολογία.Εαν μπορούσαν θα το είχαν κάνει, μιας και οι κατασκευαστές hdd έχουν τρομερή πίεση από τους SSD που ανεβάζουν χωρητικότητα/μειώνονται τιμές. Ρεαλιστικά κανένας λόγος δεν έχει ένας σημερινός "κανονικός/μεσος" χρήστης να έχει hdd στο μηχάνημα του.Μεχρι τα 2 tb δεν αξίζουν ούτε το ρεύμα που καίνε οι μηχανικοί πλέον. Απο εκεί και πάνω ίσως έχουν νοημα, και το λέω εγώ που έχω πάνω από 45tb σε μηχανικούς(και προσθέτω συνεχώς καινούργιος). Διαχρονικά με τα ίδια χρήματα από χρόνια σε χρόνια αγοραζες πολύ μεγαλύτερη χωρητικοτητα. 1996 1.7gb 2002 80gb 2008 512gb 2010 1tb To 2016 4tb στα ~130 ευρώ 2018 8tb στα 147 ευρώ Και παραδοξως σήμερα ένας 8tb είναι πιο ακριβός από ότι ήταν πριν 5 χρόνια.(για τους παλιότερους δεν θυμάμαι τιμή, μόνο ότι ήταν κατατι μεγαλύτεροι από την νόρμα για την εποχή τους και θα έλεγα ότι διαχρονικά είχαν εφάμιλλο price point) Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2023 από @topos
pirmen56 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 14 ώρες πριν, @topos είπε Mα ειλικρινά τι παραπάνω θα μπορούσες να έχεις από τον patriot. Αγόρασες τον φθηνοτεροτερο δίσκο που υπήρχε πριν μια 6ετια, -λογικά με λίγη ram στο σύστημα- και κανείς παράπονο που έχει φθάσει η υγεία του στο 10% -χωρις να σου έχει βγάλει πρακτικά προβλημα- ενώ έχεις γράψει 32tb aka ~1400φορες το μέγεθος του? Δώσε ένα 15ευρω και πάρε έναν καινούργιο και σκέψου τις συνολικές "εργατοημερες" που γλίτωσες συνολικά τα τελευταία 6 χρόνια σε σχέση με το να είχες μηχανικό δίσκο. Τι υποσύστημα θα αγόραζες σήμερα και θα είχες την απαίτηση να συνεχίζει να λειτουργεί απροβληματιστα μετά από 6χρονια χρήσης? Δηλαδή κάπου γινόμαστε παράλογοι και εμείς με τις απαιτήσεις μας.. Υ.γ Και εγώ είχα πάρει έναν patriot 1tb την ίδια εποχή που πήρες και εσύ. Δεν τον έχω πια αλλά ξέρω ότι ακόμα δουλεύει μια χαρά και αυτό πιθανών έχει να κάνει με το μέγεθος του(περισσότερη αντοχή σε σχέση με τον οχτώ φορές μικρότερο δικό σου). Ακόμα και τον Intel p660 2tb που αγόρασα -σχετικα ακριβά αλλά συνειδητά και γνώριζα από την αρχή όλα τα μειονεκτήματα του) πριν 3 κ κάτι χρόνια που τώρα δείχνει 97% υγεία εάν μου χαλούσε αύριο θα ήμουν μια χαρά ικανοποιημένος από την χρήση του. On topic-> Ρεαλιστικά κανένας λόγος δεν έχει ένας σημερινός "κανονικός/μεσος" χρήστης να έχει hdd στο μηχάνημα του.Μεχρι τα 2 tb δεν αξίζουν ούτε το ρεύμα που καίνε οι μηχανικοί πλέον. 32TB μόνο από εγγραφές των Windows σε σύστημα με 16GB RAM. Άσχετα με το πόση RAM έχεις τα widnows χρησιμοποιούν πάντα την cache. Αν άφηνα και τον Brave να κάνει cache κάμποσες δεκάδες Gb/μήνα στον ίδιο δίσκο(κάτι που αναφέρω και παράβλεψες) θα τον είχα πάρει στο χέρι στα 4 χρόνια. Τότε(~2015) τον είχα πάρει ~65€. Έβλεπα 1% μείωση ζωής σε λιγότερο από μήνα μόνο από αυτές τις δύο πηγές εγγραφών. Τα ίδια και σε έναν αρκετά πιο προσφατο SSD Kingston NVME(256GB) που έχω για SSD caching στα παιχνίδια με 150 TBW αντοχή. Τα ίδια και με καινούργιους NVME Hynix(256GB) στον υπολογιστή της δουλειάς(πάλι κάπου στα 200 TBW) που μόνο από τις εγγραφές των Windows και του browser(Web based εφαρμογές) έπεσε κάτω από 97% σε λιγότερο από χρόνο. Είναι τρελές οι εγγραφές που κάνουν τα ίδια τα windows και δεν το λέει κάνενας παραμυθάς στα φόρα. Αν στο καπάκι αρχίσεις να δουλεύεις τεράστια αρχεία ή να δοκιμάζεις συνέχεια διάφορα games(δεκάδες GB το καθένα) όπως με τους HDD κλάφτα Χαράλαμπε. Μόνο τώρα που βρίσκεις 2TB Intenso SSD στα 100€ με 960 TBW έγιναν οι δίσκοι αυτοί εργαλεία που πετάς μόνο όταν ΕΣΥ το αποφασίσεις. Αλλά και πάλι με τις νέες τεχνολογίες(π.χ. helium drives) οι HDD εξακολουθούν να ηγούνται σε χωρητικότητες και €/Gb. Δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα.
Doubt Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Στους φορητούς έχει κριθεί, με συντριπτική υπεροχή των SSD. 1
@topos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, pirmen56 είπε 32TB μόνο από εγγραφές των Windows σε σύστημα με 16GB RAM. Άσχετα με το πόση RAM έχεις τα widnows χρησιμοποιούν πάντα την cache. Αν άφηνα και τον Brave να κάνει cache κάμποσες δεκάδες Gb/μήνα στον ίδιο δίσκο(κάτι που αναφέρω και παράβλεψες) θα τον είχα πάρει στο χέρι στα 4 χρόνια. Τότε(~2015) τον είχα πάρει ~65€. Έβλεπα 1% μείωση ζωής σε λιγότερο από μήνα μόνο από αυτές τις δύο πηγές εγγραφών. Τα ίδια και σε έναν αρκετά πιο προσφατο SSD Kingston NVME(256GB) που έχω για SSD caching στα παιχνίδια με 150 TBW αντοχή. Τα ίδια και με καινούργιους NVME Hynix(256GB) στον υπολογιστή της δουλειάς(πάλι κάπου στα 200 TBW) που μόνο από τις εγγραφές των Windows και του browser(Web based εφαρμογές) έπεσε κάτω από 97% σε λιγότερο από χρόνο. Είναι τρελές οι εγγραφές που κάνουν τα ίδια τα windows και δεν το λέει κάνενας παραμυθάς στα φόρα. Αν στο καπάκι αρχίσεις να δουλεύεις τεράστια αρχεία ή να δοκιμάζεις συνέχεια διάφορα games(δεκάδες GB το καθένα) όπως με τους HDD κλάφτα Χαράλαμπε. Μόνο τώρα που βρίσκεις 2TB Intenso SSD στα 100€ με 960 TBW έγιναν οι δίσκοι αυτοί εργαλεία που πετάς μόνο όταν ΕΣΥ το αποφασίσεις. Αλλά και πάλι με τις νέες τεχνολογίες(π.χ. helium drives) οι HDD εξακολουθούν να ηγούνται σε χωρητικότητες και €/Gb. Δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα. 65 ευρώ τον είχες πάρει, δεν είναι λίγα χρήματα αλλά και πάλι ήταν ο φθηνότερος της εποχής του. Ναι, μαζί σου 4χρονια max ζωής στην περίπτωσή σου.Ακομα και έτσι θα προτιμούσες να είχες και να δουλευες μηχανικο δίσκο που ίσως (προσωπικά διατηρώ επιφυλάξεις) σου κρατούσε περισσότερο? Btw εγώ έχω ~3 χρόνια έναν nvme p660 και έχει μόνο 37,4tbw παρόλο που το μηχάνημα το έχω για editing photo+video που όπως θα ξέρεις οι κατάλογοι/scratch/cache των adobe και λοιπόν προγραμμάτων σβηνογραφουν ακατάπαυστα. Έχω βέβαια 32gb ram αλλά και πάλι οριακά για την χρήση που κανωοπότε σίγουρα έχουν κάνει αρκετά γραψιματα τα win σε προσωρινή μνήμη. 1)Γενικά μου κάνουν εντύπωση τα tbw written εάν δεν συζητάμε για εξειδικευμένη χρήση. 2)Μαλλον μια λύση θα ήταν να περνεις μεγαλύτερους δίσκους -ασχετα εάν σου είναι απαραίτητη η χωρητικοτητα- ώστε να έχεις μεγαλύτερο περιθώριο tbw. 3)Τώρα ξαναδιάβασα το 97% που γράφεις για τον nvme του γραφείου. Εάν το αναγάγεις σε έτη βγαίνουν πάνω από 30χρονια με αυτό το σενάριο(δεν υπάρχει βέβαια περίπτωση να θέλεις να τον κρατήσεις τόσο) οπότε δεν βρίσκω κάτι ανησυχητικό. Τέλος αυτό το % είναι πλασματικό, απλά είναι ένας ενδεικτικός μετρητής που βλέπει τα tbw και κάνει μια διαίρεση με τα tbw που έχει ορίσει ο κατασκευαστής. Προφανώς -οπως όλοι οι δισκοι- μπορεί να σου σκάσει αύριο, μπορεί να κρατήσει και παραπάνω. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2023 από @topos
evark Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 24/3/2023 στις 12:59 ΜΜ, Doubt είπε Δεν πάει έτσι, ακριβώς το αντίθετο ισχύει για ζήτηση/τιμές. Μαζί με τη ζητηση μειώνεται και η παραγωγή και γι αυτό ακριβαίνουν.... αλλιως όπως λές η μειωση της ζητησης θα εριχνε τις τιμές. Επίσης μια και συζητάμε για SSD, δεν είναι όλοι ίδιοι..... οι πολύ φθηνοί χρησιμοποιούν flash της κακιάς ώρας (όπως πολλά usb flash) με ελάχιστη cache που ταλαιπορεί τις εγγραφές ακόμα περισσότερο. Δεν μπορεί να συγκρίνουμε του φθηνούς patriot με τους τετραπλάσιας αξίας evo, εντάξει υπάρχει μια υπερβολή στα brands αλλά υπάρχει και κάποια διαφορά. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2023 από evark
speedman_26 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 On 24/03/2023 at 07:07, Vasilisxd said: Πλέον μόνο Cloud. OneDrive για Windows, συγχρονισμός "My Documents και Desktop", ότι φώτο έχω, έγγραφα και ότι άλλο σημαντικό. Και τι life saver το Version history ε. το θεμα ειναι οτι το google photos βολευει περισοτερο. Δεν της αποθηκευεις στο google?
Vasilisxd Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, speedman_26 είπε το θεμα ειναι οτι το google photos βολευει περισοτερο. Δεν της αποθηκευεις στο google? Μιλάω για τις φωτό που έχω στον υπολογιστή και στον υπολογιστή δεν έχω παρά ελάχιστες. Για το κινητό στο iCloud.
speedman_26 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 3 minutes ago, Vasilisxd said: Μιλάω για τις φωτό που έχω στον υπολογιστή και στον υπολογιστή δεν έχω παρά ελάχιστες. Για το κινητό στο iCloud. τι αποθηκευεις στο onedrive μογο εγραφα? του υπολογιστη το back up το κανεις σε τοπικο? Just now, speedman_26 said: τι αποθηκευεις στο onedrive μογο εγραφα? του υπολογιστη το back up το κανεις σε τοπικο? 5 minutes ago, Vasilisxd said: Μιλάω για τις φωτό που έχω στον υπολογιστή και στον υπολογιστή δεν έχω παρά ελάχιστες. Για το κινητό στο iCloud. αυτο με το history στο back up πως το κανεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα