Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

seagate οτι χειροτερο εχω αγορασει και αυτο πριν πολλα χρονια. 2 δισκοι απο 3tb ο καθενας (μιλαμε καπου στο 2015) χαλασαν μεσα σε 3 χρονια με εναν μηνα διαφορα ο ενας απο τον αλλον. Ηταν και οι 2 ενα τρελλα ελλατωματικο μοντελο που ειχε βγαλει τοτε η seagate. Το support το χειροτερο ολων για μια εταιρια σαν την seagate. Εκτοτε μονο WD για μηχανικο δισκο

Επεξ/σία από Aias
  • Like 3
  • Sad 1
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Αυτή τη στιγμή δουλεύω 6 HDD, με τους δύο να είναι εξωτερικοί. Πλην ενός όλοι άνω των 5 ετών και δεν έχω καμία αστοχία.

Αντίθετα ο patriot blast 256Gb SSD, για το λειτουργικό, με script που στέλνει στον >12 ετών HDD τα data του browser είναι μετά από 6-7 χρόνια στο 10% ζωής με ~32TB εγγραφών(φτηνός SSD βέβαια). 32ΤΒ σχεδόν MONO από τις εγγραφές των Windows(page file κτλ.). Πράγμα που πολλοί δεν γνωρίζουν και θεωρούν τους προσιτούς SSD αιωνόβιους.

Με εντατική χρήση σε gaming ή επεξεργασία υψηλής ανάλυσης βίντεο και παρεμφερή tasks κάτι άκριβοι SSD υψηλών επιδόσεων με λιγότερα από 300 TBW είναι ζήτημα αν θα βγάλουν 8 χρόνια.

Με προγραμμα της μαμας εταιριας τσεκαρεις την υγεια τους ή αλλο, εγω εχω samsung και βλεπω με το δικο της λες να μην ειναι αξιοπιστο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Aias είπε

seagate οτι χειροτερο εχω αγορασει και αυτο πριν πολλα χρονια. 2 δισκοι απο 3tb ο καθενας (μιλαμε καπου στο 2015) χαλασαν μεσα σε 3 χρονια με εναν μηνα διαφορα ο ενας απο τον αλλον. Ηταν και οι 2 ενα τρελλα ελλατωματικο μοντελο που ειχε βγαλει τοτε η seagate. Το support το χειροτερο ολων για μια εταιρια σαν την seagate. Εκτοτε μονο WD για μηχανικο δισκο

Ακου να δεις πραματα.
Ζωη σε σενα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπήκα σε πειρασμό να κοιτάξω πόσες ώρες λειτουργίας έχει ο από το 2009 σκληρός μου που εδώ και 3 χρόνια τον έχω ως δεύτερο για αποθήκευση αρχείων. Ο νέος είναι SSD. Θεωρώ ότι οι HDD είναι θέμα χρόνου να εκλείψουν, μόνο σε τίποτα servers και τεράστιες χωρητικότητες.

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Πλέον μόνο Cloud.

OneDrive για Windows, συγχρονισμός "My Documents και Desktop", ότι φώτο έχω, έγγραφα και ότι άλλο σημαντικό.

Και τι life saver το Version history ε. 

image.png.8e2a92eef40dac7e655ee12b85ed0229.png

• Like 2
Δημοσ.

Τελικά μονίμως ανοιχτή οι σκληροί δίσκοι που είναι για backup ή τους ανοίγουμε και τους κλείνουμε; Δε βρήκα κάποια Αναφορά σχετικά.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, panos2310 είπε

Τελικά μονίμως ανοιχτή οι σκληροί δίσκοι που είναι για backup ή τους ανοίγουμε και τους κλείνουμε; Δε βρήκα κάποια Αναφορά σχετικά.

Always on

Δημοσ.
9 ώρες πριν, this.is.elia είπε

Πάνω στην ώρα το θέμα.

Μόλις μου ήρθαν 2xSeagate Barracuda 2TB καινούργιοι (ST2000DM008). Ο ένας DOA πανταχόθεν, ο άλλος κλικ-κλικ και κατευθείαν κόκκινο στο smart με reallocated sectors. Προσοχή στους συγκεκριμένους, πολλά παράπονα και στο skroutz, προφανώς υπάρχει μεγάλη ελαττωματική παρτίδα στο εμπόριο.

Μάλλον εγώ θα είμαι από τους τυχερούς 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vasilisxd είπε

Πλέον μόνο Cloud.

OneDrive για Windows, συγχρονισμός "My Documents και Desktop", ότι φώτο έχω, έγγραφα και ότι άλλο σημαντικό.

Και τι life saver το Version history ε. 

image.png.8e2a92eef40dac7e655ee12b85ed0229.png

Το cloud ειναι οντως φοβερη λυση αλλα δεν ειναι backup. Αν τα εχεις μονο εκει, ειναι σαν να μην τα εχεις.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή οι σκληροί δίσκοι έχουν αρχίσει να μαλακοφέρνουν;

Επεξ/σία από iganiats
Δημοσ.
9 ώρες πριν, this.is.elia είπε

Πάνω στην ώρα το θέμα.

Μόλις μου ήρθαν 2xSeagate Barracuda 2TB καινούργιοι (ST2000DM008). Ο ένας DOA πανταχόθεν, ο άλλος κλικ-κλικ και κατευθείαν κόκκινο στο smart με reallocated sectors. Προσοχή στους συγκεκριμένους, πολλά παράπονα και στο skroutz, προφανώς υπάρχει μεγάλη ελαττωματική παρτίδα στο εμπόριο.

5 ώρες πριν, Le Perv είπε

Ακου να δεις πραματα.
Ζωη σε σενα.

15 λεπτά πριν, stelanos είπε

Μάλλον εγώ θα είμαι από τους τυχερούς 

Σε πολυ μεγαλυτερο δειγμα απο το "πηρα 2 σκληρους και χαλασαν", η εμπειρια μου εχει δειξει οτι οι Seagate μηχανικοι δισκοι, ειναι για τον γαιδαρο.

Τελος πολλοι μηχανικοι δισκοι πεθαιναν λογω του page file και της ελαχιστης RAM που εβαζαν οι κατασκευαστες. Ετσι βεβαια πεθαινουν ξαφνικα και πολλοι SSD, οι οποιοι φτηνοι SSD σε αφηνουν μια μερα ξαφνικα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Το cloud ειναι οντως φοβερη λυση αλλα δεν ειναι backup. Αν τα εχεις μονο εκει, ειναι σαν να μην τα εχεις.

Ίσα - Ίσα, δε νομίζω να κλείσει η MS απροειδοποίητα ή να τής σκάσει ο δίσκος που έχει τα δεδομένα μου.

Εκτός αυτού, είναι και στο PC μου αλλά ταυτόχρονα τα έχω και πάντα μαζί μου στο κινητό ή όπου μέσω του OneDrive. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι μηχανικοί δίσκοι έχουν νόημα από τα 4TB και πάνω (στο 1TB η τιμή ειναι σχεδόν ίδια και στα 2TB η διαφορά δεν ξερω αν αξίζει), άρα μιλάμε πρακτικά ότι η χρήση τους στο σπίτι περιορίζεται για backup ή για ειδικές χρήσεις. Για servers και κρισιμες εφαρμογές όπως βλέπετε έχουν βγει ειδικά μοντέλα που κοστίζουν πολύ περισσότερα, στα απλά μοντέλα η ποιότητα έχει πέσει κατακόρυφα, εδώ και η εγγύηση μειώθηκε στα 2 ή στα 3 χρόνια ενω παλαιώτερα στην απλή κατηγορία έβλεπες μέχρι και 5.

Εχω δίσκους παλιούς (πάνω από 10) των 1-2TB που έχουν γράψει πάνω από 50000 ώρες και ακόμα λειτουργούν ενώ νεώτεροι έχουν ξεκινήσει προβλήματα από 20000-25000 ώρες. Νομίζω ότι η αξιοπιστία πέφτει όσο ανεβαίνουμε από τα 2TB. Οι τιμές μάλλον ανεβαίνουν καθως μειώνεται η ζήτηση..... μάλλον σύντομα θα εξαφανιστούν τα βασικά μοντέλα με μικρές χωρητικότητες, θα μείνουν μόνο οι φθηνοί μεγάλοι (με χαμηλή ποιότητα) και οι ακριβοι για server (που θα γίνουν ακόμα ακριβωτεροι). Γενικά έχω περισσότερους WD από Seagate που έχουν επιβιώσει με τα χρόνια, αν και νομίζω ότι είναι θέμα τύχης, δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι seagate είναι σάπιοι συστηματικά.

Η λύση για ασφαλή backup, είναι μόνο τα πολλαπλά backup σε 2 ή 3 δίσκους, δεν εμπιστευομαι ούτε τους δίσκους ουτε τους ssd, ενώ για όσους δεν έχουν ευαίσθητα δεδομένα και η λύση cloud εχει τα πλεονεκτήματα της.

Επεξ/σία από evark
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχω στη διάθεση όποιου θέλει να τσεκάρει 8 δίσκους WD (green) και 5 seagate. To παραμύθι του "εύθραστου" πλατό ξεκίνησε από την πλυμμήρα της Μαλαισίας. Έκτοτε, αν και στέγνωσε η Μαλαισία, οι δίσκοι είναι : πάρε τον έναν - βάρα τον άλλον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...