Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

θυμασαι διασταση ανα πάνελ?

2.30x1.10 .. ε τωρα αυτα παιζουν αναλογα την εταιρια βαλε +- 15-20 εκατοστα στο υψος και 5-10 στο μηκος 

• Απαντ. 500
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε

2.30x1.10 .. ε τωρα αυτα παιζουν αναλογα την εταιρια βαλε +- 15-20 εκατοστα στο υψος και 5-10 στο μηκος 

τερατακι... 

προσπαθω να δω αν παιζει να χωρεσω 5kw στο χωρο μου αλλα χλωμο. λογω και της κατευθυνσης που εχουν χανω χωρο. 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

τερατακι... 

προσπαθω να δω αν παιζει να χωρεσω 5kw στο χωρο μου αλλα χλωμο. λογω και της κατευθυνσης που εχουν χανω χωρο. 

για 5 αρι θες περιπου 24-27 τμ για στεγη και για ταρατσα 34-37

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

τερατακι... 

Μικρές οι διαφορές , αλλά να ξέρεις ένα ποιοτικό panel με υψηλό efficiency , ουσιαστικά αυτό είναι , να μπορεί να βγάλει περισσότερα Watt ισχύ σε μικρότερο χώρο. Δες ja solar , sharp ή lg.

6 ώρες πριν, johnniek13 είπε

Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι η αιτηση στον ΔΕΔΔΗΕ για net metering. και πληρωνεις 300+ φπα αν εγκριθει για να σου βαλουν νεο μετρητη. Μετα εχεις 12 μηνες για να εγκαταστησεις το Φ/Β το οποιο δεν ενδιαφερει τον ΔΕΔΔΗΕ αν θα επιδοτηθεις ή οχι.

αν ο μετρητης μπει μετα δεν εχει επιστροφη χρηματων ακομα και αν δεν βαλεις το Φ/Β. 

αν για καποιο λογο δεν βαλεις το φ/β και ακυρωσεις την συμβαση τοτε νομιζω δεν σου δινουν δικαιωμα για νεα αιτηση ποτε.

αν χρειαζεσαι επαυξηση σε μονοφασικο 05(12kw) ή τριφασικο, τοτε αυτη πρεπει να γινει πριν την αιτηση για φωτοβολταικο. η διαδικασια αυτη κανει απο 15-30 ημερες και φυσικα κοστιζει. 200-500 περιπου.

η διαδικασια αυτη δεν συνδεεται αμεσα με την επιδοτηση. στα χαρτια ομως για την επιδοτηση πρεπει να εχεις και την εγκριση συνδεσης με net metering.

Μετα, ειτε βαζεις φ/β με επιδοτηση ειτε χωρις.

αν βαλεις με επιδοτηση πρεπει να βαλεις μπαταριες, αν το βαλεις μονος σου μπορεις να μην βαλεις μπαταριες και οπως λενε καποιοι να παρεις και καλυτερη τιμη που ισως ειναι πιο συμφερουσα σε σχεση με την επιδοτηση. Γιατι απο οτι διαβαζω στο εξοικονομω του 2021 ακομα δεν εχουν παρει φραγκο. Αρα με επιδοτηση, πιθανως να πρεπει να εχεις ολα τα λεφτα, ακομα και της μπαταριας γιατι το βλεπω δυσκολα επαγγελματιας που εχει π.χ. 10 πελατες να εχει και 150 χιλιαρικα ρευστο και να περιμενει 1-2 χρονια το κωλοχανειο κρατος να του δωσει τα λεφτα.

Με επιδότηση θα βάλω , αυτό που με καίει , είναι εφόσον θέλω να μπω , αν πρέπει να κάνω αυτό τώρα κάτι , πριν βγει η επίσημη ανακοίνωση. 
Και αν ναι , είναι διαδικασία που μπορώ να την κάνω μόνος μου ή με την βοήθεια κάποιου μηχανικού;  

Θα έλεγα ότι θα την έκανα μαζί με την εταιρία που θα το αναλάβει , αλλά δεν έχω βρει κάποια από τώρα , θα έπρεπε να ψάξω από τώρα;

Δημοσ.

Εγώ έκανα την αίτηση στο ΔΕΔΔΗΕ σήμερα και πλήρωσα τα 458,80 🤑

2 ώρες πριν, tomtsir είπε

Μικρές οι διαφορές , αλλά να ξέρεις ένα ποιοτικό panel με υψηλό efficiency , ουσιαστικά αυτό είναι , να μπορεί να βγάλει περισσότερα Watt ισχύ σε μικρότερο χώρο. Δες ja solar , sharp ή lg.

Με επιδότηση θα βάλω , αυτό που με καίει , είναι εφόσον θέλω να μπω , αν πρέπει να κάνω αυτό τώρα κάτι , πριν βγει η επίσημη ανακοίνωση. 
Και αν ναι , είναι διαδικασία που μπορώ να την κάνω μόνος μου ή με την βοήθεια κάποιου μηχανικού;  

Θα έλεγα ότι θα την έκανα μαζί με την εταιρία που θα το αναλάβει , αλλά δεν έχω βρει κάποια από τώρα , θα έπρεπε να ψάξω από τώρα;

Χρειάζεται να δηλωθεί μηχανικός αλλιώς δεν είναι κάτι...

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tomtsir είπε

Κανε την αιτηση στον ΔΕΔΔΗΕ. Ζηταει ομως τα στοιχεια του επιβλεποντος μηχανικου που εχεις συμφωνησει για την μελετη.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, johnniek13 είπε

Κανε την αιτηση στον ΔΕΔΔΗΕ. Ζηταει ομως τα στοιχεια του επιβλεποντος μηχανικου που εχεις συμφωνησει για την μελετη.

Αυτό δεν είναι τρελό; 

Πριν μάθεις ότι θα σε επιλέξουν για το πρόγραμμα, θα πρέπει να έχεις καταθέσει αίτηση στον ΔΕΔΗΕ μαζί με τα στοιχεία του μηχανικού που ουσιαστικά δεν τον γνωρίζεις ακόμα γιατί δεν σε έχουν επιλέξει για το πρόγραμμα...

Ποίος φωστήρας το σκέφτηκε πάλι......

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Αυτό δεν είναι τρελό; 

Πριν μάθεις ότι θα σε επιλέξουν για το πρόγραμμα, θα πρέπει να έχεις καταθέσει αίτηση στον ΔΕΔΗΕ μαζί με τα στοιχεία του μηχανικού που ουσιαστικά δεν τον γνωρίζεις ακόμα γιατί δεν σε έχουν επιλέξει για το πρόγραμμα...

Ποίος φωστήρας το σκέφτηκε πάλι......

Καλά υποτίθεται έρχεται μηχανικός μετράει βλέπει κλίσεις κλπ και σου λεει ότι οκ γίνεται το έργο, μετά έρχεται ο ΔΕΔΔΗΕ και μόλις πάρεις το οκ ο οδηγός γράφει ότι δεσμέυονται τα χρήματα από το πρόγραμμα.

Φαντάσου να έκαναν αιτήσεις χωρίς καμία επίβλεψη και μετά να μη γινόταν το έργο για τεχνικούς λόγους.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gl0bAlZer0 είπε

Καλά υποτίθεται έρχεται μηχανικός μετράει βλέπει κλίσεις κλπ και σου λεει ότι οκ γίνεται το έργο, μετά έρχεται ο ΔΕΔΔΗΕ και μόλις πάρεις το οκ ο οδηγός γράφει ότι δεσμέυονται τα χρήματα από το πρόγραμμα.

Φαντάσου να έκαναν αιτήσεις χωρίς καμία επίβλεψη και μετά να μη γινόταν το έργο για τεχνικούς λόγους.

Ναι αλλα θα πρέπει να πληρώσεις τεχνική μελέτη και παράβολα του ΔΕΔΗΕ χωρίς καν να γνωρίζεις αν έχει εγκριθεί η συμμετοχή σου στο πρόγραμμα...;

Εδώ θέλει να βάλει και τα ευάλωτα... που έχουν εισόδημα 1200€ το εξάμηνο...

Νομίζουν ότι τους περισσεύουν 300€ για παράβολο στον ΔΕΔΗΕ  χωρίς να ξέρουν ότι θα πάρουν έγκριση; 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Ναι αλλα θα πρέπει να πληρώσεις τεχνική μελέτη και παράβολα του ΔΕΔΗΕ χωρίς καν να γνωρίζεις αν έχει εγκριθεί η συμμετοχή σου στο πρόγραμμα...;

Νομίζουν ότι τους περισσεύουν 300€ για παράβολο στον ΔΕΔΗΕ  χωρίς να ξέρουν ότι θα πάρουν έγκριση; 

Αν με υπαιτιότητα του ΔΕΔΔΗΕ δεν εγκριθεί το έργο όπως πχ να είναι φουλ το δίκτυο παίρνεις τα χρήματα πίσω. Αν εγκριθεί έχει 1 χρόνο να κάνεις το έργο και κάνεις αίτηση αμέσως και δεσμεύονται τα χρήματα του προγράμματος. 

Δημοσ.
Στις 31/3/2023 στις 6:27 ΜΜ, johnniek13 είπε

Έκανες αίτηση και ποια στοιχεία έβαλες; Τι ακριβώς ζητάει; Αριθμό πανελ και συνολική ισχύ; Ρωτάω γιατί μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις μέχρι να μπουν τα φ/β. Την αίτηση την έκανες με τον μηχανικό σου ή με κάποια εταιρία που έχεις επικοινωνήσει και για την όλη εγκατάσταση; 

@Gl0bAlZer0

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tomtsir είπε

Έκανες αίτηση και ποια στοιχεία έβαλες; Τι ακριβώς ζητάει; Αριθμό πανελ και συνολική ισχύ; Ρωτάω γιατί μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις μέχρι να μπουν τα φ/β. Την αίτηση την έκανες με τον μηχανικό σου ή με κάποια εταιρία που έχεις επικοινωνήσει και για την όλη εγκατάσταση; 

@Gl0bAlZer0

Την αίτηση την έκανε ο μηχανικός μου που τυχαίνει να είναι και παιδικός φίλος.

Δηλώνεις ισχύ φωτοβολταικών ( 4,98 ) δήλωσα για 12 πάνελ των 415 watt που σκοπεύω να βάλω και την χωρητικότητα της μπαταρίας. Δηλώνεις όλα τα γνωστά στοιχεία αφμ αρ. παροχής πάροχο και στο τέλος ανεβάζεις το αποδεικτικό κατάθεσης του παράβολου των 458,80. Αν δε το ανεβάσεις δε προχωράει η αίτηση, τράπεζα εθνική είναι οι λογαριασμοί.

Επεξ/σία από Gl0bAlZer0
  • Like 3
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Gl0bAlZer0 είπε

Δηλώνεις ισχύ φωτοβολταικών ( 4,98 ) δήλωσα για 12 πάνελ των 415 watt που σκοπεύω να βάλω και την χωρητικότητα της μπαταρίας. Δηλώνεις όλα τα γνωστά στοιχεία αφμ αρ. παροχής πάροχο και στο τέλος ανεβάζεις το αποδεικτικό κατάθεσης του παράβολου των 458,80. Αν δε το ανεβάσεις δε προχωράει η αίτηση, τράπεζα εθνική είναι οι λογαριασμοί.

2 λεπτά πριν, STELIOS ST είπε

Καλησπέρα σας, αν έχεις επιδοτηθεί για εξοικονομώ ( χωρίς όμως φωτοβολταϊκά) έχεις δικαίωμα να επιδοτηθείς σε αυτό το πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά στη στέγη, κάπου αναφέρει ο οδηγός ότι δεν δικαιούσαι αν έχεις λάβει κρατική χρηματοδότηση , όλοι οι μηχανικοί που ρώτησα λένε ότι εννοεί αν έχεις λάβει χρηματοδότηση για Φ/β καί ότι δικαιούμαι επιδότηση ( χωρίς βεβαιότητα όμως) , γνωρίζει κανείς ξεκάθαρα τι εννοεί, σας ευχαριστώ για απάντηση σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Gl0bAlZer0 είπε

Αυτό που με φοβίζει είναι ότι τα πανελ θα τα επιλέξω με την εταιρία που θα μου κάνει την εγκατάσταση σε σχέση με την διαθεσιμότητα που έχει κιόλας... Δηλαδή μπορεί αντί για 12 των 415watt να μπούνε 12 των 400watt ή 14 των 350 ή 13 των 375w και πάει λέγοντας. 

Εσύ ποια έχεις σκεφτεί να βάλεις; Επίσης μπαταρία τι χωρητικότητας έβαλες , μιας και εγώ για 5KwP σύστημα θα πάω.

Επεξ/σία από tomtsir
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Αν δεν έχουν τα 300 ευρώ και όσα χρειάζονται για την αμοιβή του μηχανικού, το 65% των χρημάτων για το Φ/Β σύστημα (ως 5KWp) που θα τα βρουν;

Δε μοιράζονται χρήματα, αυτά τα προγράμματα είναι γι' αυτούς που έτσι κι αλλιώς θέλανε να βάλουν Φ/Β ή τέλος πάντων το σκέφτονταν. Ακούτε επιδότηση και νομίζετε ότι μοιράζονται λεφτά. Η επιδότηση (πρέπει να) είναι αναπτυξιακή, σου δίνει ένα μέρος για να βάλεις περισσότερα.

Επεξ/σία από malakudi
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...