andreas1gr Δημοσ. 15 Μαϊου Share Δημοσ. 15 Μαϊου 2 ώρες πριν, pasxaliskar είπε δεν εχω κανει εγκατασταση, δουλευω σε εταιρια που περναμε. είχαμε θέματα με λεπτομεριες που δν τις ηξερε κανεις με σιγουρια και πηρα στον δεδδηε να ρωτησω διευκρινησεις. η αρχικη μου ερωτηση ειναι τις Kwh που στελνω που περισευουν τις χρεώνομαι ? δλδ εαν στειλω 1000 μεσα σε ενα 2 μηνο επειδη εχω πατησει πανω στο δικτυο για να της στειλω τις πλρηωνω? αυτο ηταν η απορια μου.. ο δεδδημε με ειπε οχι σε αυτα δν εχει ρυθμιζομενες αλλα με ξεκαθαρισε οτι χρεωνεται τα παντα ολα που καις ακομα και την μπαταρια .. λογικο ? δεν θα κρινω εγω.. παραλογο πιθανον... αυτα ηταν τα λογια τους οτι χρεωνεται κανονικα .. τωρα απο εκει κ περα ο καθενας οτι νομιζει οχι χαζοι ειναι οι εταιριες που μειωσανε το ρευμα και αυξησανε τις ρυθμιζομενες .. τον ρωτησα 5 φορες.. απο μπαταρια εαν τραβαω δικο μου ρευμα πληρωνω κατι? μου ειπανε ρυθμιζομενες ναι μονο αυτο .. ασχετος απο που ειναι οτι καις τις ρυθμιζομενες τις πληρωνεις... τβρα εαν εχετε κατι διαφορετικο σιγουρο και οχι υποθετικη λογικη πειτε.. η δικια μου η λογικη ελεγε οτι δεν πληρωνεις ρυθμιζομενες οταν καις το δικο σου εκεινη την ωρα η απο την μπαταρια αλλα πληρωνεις ρυθμιζομενες οταν στελνεις αυτο που περισσεύει π.χ. ηταν δικο μου υποθετικο που μου ειπανε δν ισχυει απλα πληρωνεις οτι καις απο οπου κ εαν ειναι..αυτα μην ψαχνετε λογικη στην ελλαδα Έπεσες σε άσχετο υπάλληλο ή απλά δεν κατάλαβες τι σου είπε… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pasxaliskar Δημοσ. 15 Μαϊου Share Δημοσ. 15 Μαϊου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Έπεσες σε άσχετο υπάλληλο ή απλά δεν κατάλαβες τι σου είπε… το βραδυ που τραβαω ρευμα απο την μπαταρια χρεωνομαι kwh σε δεδδηε αδμηε κλπ? στις ρυθμιζομενες δλδ? μου ειπε ναι.. νομιζω καταλαβα και καταλαβε κ αυτος.. θα δείξει κοντα ειναι θα δουμε.. να σου χαριζουν δν νομιζω.. εαν δν χρεωνουν ετσι θα σε χρεωνουν τοτε αυτο που στελνεις και δουλευεις το δκτυο.. εσυ εισαι σιγουρος 100% με υπογραφη οτι ειναι οπως τα λες? 2 ώρες πριν, teodor_ch είπε Τα λές λάθος. Πιάσε ένα πρόσφατο λογαριασμό να δείς ότι δεν ισχύουν αυτά που λές. Και οι εταιρίες δεν έχουν καμία σχέση με τις ρυθμιζόμενες. Το κράτος ορίζει τις χρεώσεις στις ρυθμιζόμενες. με φβ η χωρις? για αυτο τον λογο μιλησα με τον ΔΕΔΔΗΕ και οχι με παροχο Επεξ/σία 15 Μαϊου από pasxaliskar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disord Δημοσ. 15 Μαϊου Share Δημοσ. 15 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στην δική μου περίπτωση έχει τελειώσει η εγκατάσταση εδώ και σχεδόν δυο μήνες αλλά ακόμα περιμένω τον ΔΕΔΔΗΕ για ενεργοποιήση.Πρόσφατα έμαθα ότι στο κατάστημα του ΔΕΔΔΗΕ που ανήκω λόγω φόρτου κάνουν περίπου 6 μήνες να έρθουν για ενεργοποιήση και πήρα την απόφαση να το ανοίξω ως zero feed in .Ο μετρήτης που έβαλε ο μηχανικός μου καταγράφει την αυτοκατανάλωση και αναρωτιέμαι αν υπάρχει περίπτωση να έχω κυρώσεις για αυτή την ενέργεια.Θέλω τις γνώμες σας. Επεξ/σία 15 Μαϊου από disord Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodor_ch Δημοσ. 15 Μαϊου Share Δημοσ. 15 Μαϊου 1 ώρα πριν, disord είπε Στην δική μου περίπτωση έχει τελειώσει η εγκατάσταση εδώ και σχεδόν δυο μήνες αλλά ακόμα περιμένω τον ΔΕΔΔΗΕ για ενεργοποιήση.Πρόσφατα έμαθα ότι στο κατάστημα του ΔΕΔΔΗΕ που ανήκω λόγω φόρτου κάνουν περίπου 6 μήνες να έρθουν για ενεργοποιήση και πήρα την απόφαση να το ανοίξω ως zero feed in .Ο μετρήτης που έβαλε ο μηχανικός μου καταγράφει την αυτοκατανάλωση και αναρωτιέμαι αν υπάρχει περίπτωση να έχω κυρώσεις για αυτή την ενέργεια.Θέλω τις γνώμες σας. Όταν ήρθε ο εργολάβος του ΔΕΔΔΙΕ σε εμένα το τσέκαρε γιατί έπρεπε να είναι μηδέν ή τουλάχιστον πολύ μικρή η μέτρηση. Δε ξέρω αν θα υπάρχουν κυρώσεις αλλά τώρα παρανομείς και τους το λές κιόλας. Και μπορεί να βρεί τον μπελά του και ο εγκαταστάτης σου. Αν είναι να το κάνεις τουλάχιστον να μήν γράφει ο μετρητής. Παράνομο είναι και αυτό αλλά και οι 6 μήνες αναμονής (που δε πιστεύω να είναι τόσο) δεν είναι λογικό διάστημα για να κάθεται ο εξοπλισμός. Πάντως με zero feed in δεν θα κερδίζεις πολλά. Μόνο ότι καταναλώνεις επι τόπου. Τον Οκτώβρη είδα ότι θα κέρδιζα το 1/3 της παραγωγής. Με feed in no limit πχ. 9kwh και με zero feed in 3kwh Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
taris Δημοσ. 26 Μαϊου Share Δημοσ. 26 Μαϊου (επεξεργασμένο) Με αυτά που διαβάζω εγώ για το net billing, είναι τόσο άθλιο που καταλήγω ότι (για μένα) είναι προτιμότερο να δώσω γερά λεφτά να αναβαθμίσω κουφώματα-θερμομόνωση ταράτσας (ίσως και προσθήκη θερμοπρόσοψης) και να κάτσω στον καυστήρα πετρελαίου για πάντα (φυσικό αέριο δεν έχει εδώ), παρά να μπω στην διαδικασία φωτοβολταικών στη στέγη, αντλιών θερμότητας, ιστοριών χωρίς τέλος και για τί; Για να περιμένω να καλύψω κατανάλωση πουλώντας σε τιμές χονδρικής και αγοράζοντας σε τιμές λιανικής? φέξε μου μάη να φας τριφύλλι. Πετρέλαιο για πάντα. Επεξ/σία 26 Μαϊου από taris 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas1gr Δημοσ. 26 Μαϊου Share Δημοσ. 26 Μαϊου 2 ώρες πριν, taris είπε Με αυτά που διαβάζω εγώ για το net billing, είναι τόσο άθλιο που καταλήγω ότι (για μένα) είναι προτιμότερο να δώσω γερά λεφτά να αναβαθμίσω κουφώματα-θερμομόνωση ταράτσας (ίσως και προσθήκη θερμοπρόσοψης) και να κάτσω στον καυστήρα πετρελαίου για πάντα (φυσικό αέριο δεν έχει εδώ), παρά να μπω στην διαδικασία φωτοβολταικών στη στέγη, αντλιών θερμότητας, ιστοριών χωρίς τέλος και για τί; Για να περιμένω να καλύψω κατανάλωση πουλώντας σε τιμές χονδρικής και αγοράζοντας σε τιμές λιανικής? φέξε μου μάη να φας τριφύλλι. Πετρέλαιο για πάντα. Καταρχήν αυτό το «πετρέλαιο για πάντα» έχει ημερομηνία λήξης σε 5,5 χρόνια με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό. Οπότε μην κάνεις μακροπρόθεσμα σχέδια. Επένδυση στην ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σου πρέπει να κάνεις ανεξάρτητα αν βάλεις ή όχι ΦΒ… Δηλαδή εσύ πίστευες ότι με Νετ Μετερινγκ θα βάλεις 5-6 πάνελ στην ταράτσα του σπιτιού σου, που μπάζουν αέρα ή κρύο τα παλιά σου μη ενεργειακά κουφώματα και είναι παγωμένοι οι τοίχοι από την ανύπαρκτη θερμομόνωση και θα ζεσταθείς Δωρεάν με τα ΦΒ;;;; Αλήθεια τώρα…; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
taris Δημοσ. 26 Μαϊου Share Δημοσ. 26 Μαϊου (επεξεργασμένο) 35 minutes ago, andreas1gr said: Καταρχήν αυτό το «πετρέλαιο για πάντα» έχει ημερομηνία λήξης σε 5,5 χρόνια με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό. Οπότε μην κάνεις μακροπρόθεσμα σχέδια. Επένδυση στην ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σου πρέπει να κάνεις ανεξάρτητα αν βάλεις ή όχι ΦΒ… Δηλαδή εσύ πίστευες ότι με Νετ Μετερινγκ θα βάλεις 5-6 πάνελ στην ταράτσα του σπιτιού σου, που μπάζουν αέρα ή κρύο τα παλιά σου μη ενεργειακά κουφώματα και είναι παγωμένοι οι τοίχοι από την ανύπαρκτη θερμομόνωση και θα ζεσταθείς Δωρεάν με τα ΦΒ;;;; Αλήθεια τώρα…; Όχι, απλά θα έκανα φτηνότερα πράγματα. Για παράδειγμα θα έβαζα διπλά ενεργειακά τζάμια αντί για τριπλά, δεν θα έβαζα την ακριβότερη θερμομόνωση ταράτσας, και δεν θα έβαζα καθόλου θερμοπρόσοψη. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, και παρά το αναίτια εριστικό σου ύφος, να σε πληροφορήσω ότι μιλάμε για διαφορές που φτάνουν και στο διπλάσιο κόστος ακόμα. Τα χρήματα που θα έμεναν από μια λιγότερο ακριβή (αλλά απαραίτητη) ενεργειακή αναβάθμιση των βασικών χαρακτηριστικών του κτίσματος θα πήγαιναν να καλύψουν ένα μέρος των πάνελ. Για τα άλλα συμφωνούμε γενικά, αλλά μη μου πεις τώρα ότι η θερμοπρόσοψη είναι απαραίτητη παρέμβαση πριν προχωρήσει κανείς σε φ/β στέγης. Όσο για τους καυστήρες πετρελαίου σε περιοχές χωρίς δίκτυο φυσικού αερίου που "θα απαγορευτούν μέχρι το 2030" εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε - σημείωσε το στο ημερολόγιό σου. Η πώληση και εγκατάσταση νέων, ναι θα παύσει δια νόμου. Οι υπάρχοντες θα πάρουν αναβολές γιατί δεν έχουν όλοι στα χωριά 5-6 χιλιάδες να δώσουν σε αντλίες θερμότητας για να μην πεθάνουν από το κρύο. Επεξ/σία 26 Μαϊου από taris 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodor_ch Δημοσ. 26 Μαϊου Share Δημοσ. 26 Μαϊου Βρές ένα μηχανολόγο μηχανικό να σου κάνει μία οικονομοτεχνική μελέτη να σου βγάλει πότε θα κάνεις απόσβεση στην κάθε επένδυση σου. Να τα βάλεις σε μία σειρά και να ξέρεις τί κάνεις, όχι στην τύχη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαϊου Share Δημοσ. 26 Μαϊου θα ξαναβγει πρόγραμμα που να επιδοτεί φωτοβολταϊκα στις στέγες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου 16 hours ago, taris said: Με αυτά που διαβάζω εγώ για το net billing, είναι τόσο άθλιο που καταλήγω ότι (για μένα) είναι προτιμότερο να δώσω γερά λεφτά να αναβαθμίσω κουφώματα-θερμομόνωση ταράτσας (ίσως και προσθήκη θερμοπρόσοψης) και να κάτσω στον καυστήρα πετρελαίου για πάντα (φυσικό αέριο δεν έχει εδώ), παρά να μπω στην διαδικασία φωτοβολταικών στη στέγη, αντλιών θερμότητας, ιστοριών χωρίς τέλος και για τί; Για να περιμένω να καλύψω κατανάλωση πουλώντας σε τιμές χονδρικής και αγοράζοντας σε τιμές λιανικής? φέξε μου μάη να φας τριφύλλι. Πετρέλαιο για πάντα. Ετσι ακριβως. Κανε χιλια πραγματα, δωσε και μπολικο χρημα (παρα την οποια επιδοτηση), μπες σε αλισβερισι να δινεις/παιρνεις ρευμα-συμψηφιζω και με λενε ριζο και οπως θελω τα γυριζω (δεη, κυβερνηση κλπ), και ναι, καποτε θα βγεις -και καλα- ωφελημενος... Η ολη φαση θυμιζει βιβλια 'πως θα γινεις εκατομμυριουχος', και τελικα ο μονος ωφελημενος ειναι ο συγγραφεας που σου πουλα το βιβλιο... Δεν απαξιωνω τις δυνατοτητες της νεας τεχνολογιας, καθε αλλο. Ειναι ελπιδοφορες και το μελλον. Ομως, η βιαστικη 'πρασινη αναπτυξη', εξτρα φοροι για ΑΠΕ, η στοχοποιηση καθε τι αλλου περα απο το κυριαρχο αφηγημα (πχ πετρελαιο), και κυριως....το μονοπλευρο προμοταρισμα της ολης φασης με φ/β, 'μυριζει' παρασκηνιο... Σιγουρα οι μονοι αμεσα κερδισμενοι, ειναι οι εταιριες που πουλανε.... ακομη και οι τεχνικοι (ηλεκτρολογοι κλπ) που εχω μιλησει, μες το παραπονο ειναι.... Αρα, να μεν, αλλα με τοσα πολλα 'αλλα', που σκεφτεσαι αν αξιζει η ολη φαση.... Ξερουν αυτοι ομως. Νομοι, νομοι, νομοι, στριμωγμα απο καθε γωνια, (βλεπε κοψιμο χορτων σε ...δασικες εκτασεις), μεχρι να λες 'θα αναχωρησω και θα γινω ροβινσωνας κρουσος'... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratdevel1 Δημοσ. 6 Ιουνίου Share Δημοσ. 6 Ιουνίου Έχει πάρει κανείς την επιδότηση; Γνωρίζουμε μετά από πόσο καιρό από την κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται η επιστροφή των χρημάτων; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodor_ch Δημοσ. 7 Ιουνίου Share Δημοσ. 7 Ιουνίου Σήμερα η δικιά μου αίτηση πήγε προς εκταμίευση!!!! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratdevel1 Δημοσ. 7 Ιουνίου Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 3 hours ago, teodor_ch said: Σήμερα η δικιά μου αίτηση πήγε προς εκταμίευση!!!! Πριν πόσο καιρό ανέβασες τα σχετικά δικαιολογητικά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodor_ch Δημοσ. 8 Ιουνίου Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 12 ώρες πριν, stratdevel1 είπε Πριν πόσο καιρό ανέβασες τα σχετικά δικαιολογητικά; 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kounga Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου Στις 6/6/2024 στις 2:30 ΜΜ, stratdevel1 είπε Έχει πάρει κανείς την επιδότηση; Γνωρίζουμε μετά από πόσο καιρό από την κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται η επιστροφή των χρημάτων; Για τι επιστροφή μιλάμε; Απλά έδωσα στο τεχνικό γραφείο που έκανε τη μελέτη/εγκατάσταση το ποσό που μου αναλογούσε στην επιδότηση. Εκτός κι αν μιλάμε για άλλο πρόγραμμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα