teodor_ch Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 9 ώρες πριν, john9 είπε Ο κωτσόβολος το κάνει διαφορετικά αν θες παίρνει αυτός την επιδότηση και εσύ πληρώνεις την διαφορά και σε δόσεις. Δε το γνώριζα. Υποθέτω όμως ότι κάτι κερδίζει και αυτός οπότε θα βγαίνει ακριβότερα στο τέλος. 1
_2fast Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Ηρθαν τελικά για επισκόπηση απο τον ΔΕΔΔΗΕ, μετα απο περιπου 2 μήνες από την καταχώρηση της αίτησης και την υπογραφή της αρχικής σύμβασης.
Gl0bAlZer0 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 47 λεπτά πριν, _2fast είπε Ηρθαν τελικά για επισκόπηση απο τον ΔΕΔΔΗΕ, μετα απο περιπου 2 μήνες από την καταχώρηση της αίτησης και την υπογραφή της αρχικής σύμβασης. Περιοχή αν επιτρέπεται, χτυπάω κανένα τηλέφωνο στον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ αλλά τίποτα, θα τους πω περιμένω 10 ημέρες και θα γελάνε! 🤣
_2fast Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, Gl0bAlZer0 είπε Περιοχή αν επιτρέπεται, χτυπάω κανένα τηλέφωνο στον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ αλλά τίποτα, θα τους πω περιμένω 10 ημέρες και θα γελάνε! 🤣 ΔΕΔΔΗΕ Δυτικης Θεσσαλονικης
nickolasemp Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου (επεξεργασμένο) γρήγορη ερώτηση για αυτούς που έχουν βάλει πάνω των 5 kWp: Τα 5 πρώτα kWp πάρνουν την επιδότηση στα 650€/kWp? Και μετά; Έλαβα μια προσφορά στα 5,22kWp (επιδότηση 2050€) και ο ανάδοχος μού έβγαλε λιγότερη επιδότηση ως προσφορά από τα 4,66kWp (3100€). Εγώ θεωρούσα ότι μέχρι τα 5 πρώτα είναι 650€/kWp και τα έπειτα 350€/kWp, άρα 3100€+77€=3177€ Επεξ/σία 4 Μαρτίου από nickolasemp
pao2 Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Έχει πάρει κάποιος την επιδότηση και σε τι χρόνο από την υποβολή των δικαιολογητικών;
pao2 Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 5 ώρες πριν, pao2 είπε Έχει πάρει κάποιος την επιδότηση και σε τι χρόνο από την υποβολή των παραστατικών; 1
journeyman77 Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Να θυμίσω ότι αρχές Γενάρη μου είχαν στείλει πίσω την αίτηση για κάποιες "παραλείψεις" και μου είχαν πει ότι αφού τις διόρθωσα η αίτησή μου μπαίνει σε προτεραιότητα για να την ξαναδούν και να προχωρήσουν. Fast forward 12/3 η αίτηση είναι ακόμα σε στάτους "έλεγχος δικαιολογητικών" οπότε και καλώ στο pvstegi να δω τι γίνεται. Μου λένε ότι ενώ η αίτηση είναι κομπλέ από πλευράς μου, εκκρεμεί από ΔΕΔΔΗΕ η βεβαίωση σύνδεσης στην οποία πρέπει να αναφέρεται η χωρητικότητα της εγκατεστημένης μπαταρίας (να πω ότι η βεβαίωση αυτή είναι υποχρέωση του ΔΕΔΔΗΕ και έπρεπε να είναι οκ by default που λένε). Τεσπά μου λένε "έχουμε ενημερώσει ΔΕΔΔΗΕ αλλά πετάνε χαρταετό και δεν μπορούμε να κάνουμε τπτ οπότε πάρτε και σεις να πιέσετε μπας και..." Καπάκι παίρνω τοπικό ΔΕΔΔΗΕ (Πάτρα) και μια εξαιρετικά ευγενική και συνεργάσιμη κυρία βρίσκει αμέσως την αίτηση και παραδέχεται την παράλειψή τους και δεσμεύεται να μου ετοιμάσει την σωστή αίτηση το αργότερο αύριο (παρόλα αυτά την ίδια μέρα την είχε ανεβάσει στο portal). Με την σειρά μου την στέλνω στο pvstegi μαζί με ένα "δακρύβρεχτο" mail ότι πληρώνω δάνειο και πρέπει να γίνει η εκταμίευση κλπ κλπ (που ισχύει βέβαια ως ένα σημείο). Στις 21/3 παίρνω mail από pvstegi ότι όλα (επιτέλους) είναι κομπλέ και να επιβεβαιώσω τον ΙΒΑΝ για την κατάθεση της επιχορήγησης. Αναμένω τα λεφτάααααααααα 5
journeyman77 Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου On 25/03/2024 at 12:06, journeyman77 said: Αναμένω τα λεφτάααααααααα μπήκαν λέμεεε (26/3) οπότε με μια πολύ πρόχειρη σύνοψη μπορεί κάποιος να πει ότι από την στιγμή της αίτησης παίρνεις χρήματα μετά από περίπου 6 μήνες. Τιπ: μην το αφήνετε στην τύχη του, πιέστε όσο μπορείτε (κυρίως για όσους έχουν πάρει δάνειο ) γιατί το σύστημα δεν τσουλάει και τόσο γρήγορα. Over and out 1
kounga Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου Έχω φτάσει στην τοποθέτηση πάντων υλικών, ΦΒ, καλωδίων,μπαταρία κλπ και περιμένω τον ΔΕΔΗΕ να "περάσει για τη σύνδεση στο δίκτυο" . Ξέρετε αν μπορεί να βρει κώλυμα στο ότι ο κεντρικός πίνακας των ασφαλειών της οικίας είναι "παλαιού τύπου";
andreas1gr Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 2 ώρες πριν, kounga είπε Έχω φτάσει στην τοποθέτηση πάντων υλικών, ΦΒ, καλωδίων,μπαταρία κλπ και περιμένω τον ΔΕΔΗΕ να "περάσει για τη σύνδεση στο δίκτυο" . Ξέρετε αν μπορεί να βρει κώλυμα στο ότι ο κεντρικός πίνακας των ασφαλειών της οικίας είναι "παλαιού τύπου"; Ο ηλεκτρολόγος που έκανε την εγκατάσταση των Φ/Β δεν σε ενημέρωσε; Από όσο γνωρίζω τον ΔΕΔΔΗΕ δεν τον ενδιαφέρει το εσωτερικού του σπιτιού σου… Αλλά να είναι σωστή η εγκατάσταση των Φ/Β – μπαταρίας. Επίσης λογικά θέλεις και νέα ΥΔΕ… 1
teodor_ch Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου Σίγουρα θέλει νέα ΥΔΕ να συμπεριλαμβάνει και τα ΦΒ. Εμένα (επειδή μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα) τον 09/2023 τα εγκαταστήσαμε και κάναμε αίτηση σύνδεσης. Δούλευε με zero feed-in όπου έγιναν και οι δοκιμές στο full backup και τον 10/2023 ήρθε ο εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ, έκανε τους ελέγχους και ολοκλήρωσε τη σύνδεση. 1
kounga Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου 20 ώρες πριν, andreas1gr είπε Ο ηλεκτρολόγος που έκανε την εγκατάσταση των Φ/Β δεν σε ενημέρωσε; Από όσο γνωρίζω τον ΔΕΔΔΗΕ δεν τον ενδιαφέρει το εσωτερικού του σπιτιού σου… Αλλά να είναι σωστή η εγκατάσταση των Φ/Β – μπαταρίας. Επίσης λογικά θέλεις και νέα ΥΔΕ… 20 ώρες πριν, teodor_ch είπε Σίγουρα θέλει νέα ΥΔΕ να συμπεριλαμβάνει και τα ΦΒ. Εμένα (επειδή μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα) τον 09/2023 τα εγκαταστήσαμε και κάναμε αίτηση σύνδεσης. Δούλευε με zero feed-in όπου έγιναν και οι δοκιμές στο full backup και τον 10/2023 ήρθε ο εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ, έκανε τους ελέγχους και ολοκλήρωσε τη σύνδεση. Μου το είπε φευγοντας και αφού ειχαν τελειώσει και τον έλεγχο μπαταρίας/inverter κλπ τύπου "α, βλέπω εχεις και παλιό πίνακα". Τον ρώτησα τι εννοεί κι αν υπάρχει πρόβλημα μου ειπε μόνο οτι αν χρειαστώ νέο Σχέδιο, μπορεί να μου βγαλει κι αυτος. Εγω επειδή δεν ξερω ουτε τι είναι η ΥΔΕ, ούτε το Σχέδιο, προφανώς θα απευθυνθώ στον μηχανικό του έργου, αφου αυτος εφερε το συνεργείο ηλεκτρολόγων. Το ρώτησα απο τώρα, για να μην καθυστερήσει κι άλλο η συνδεση για τέτοιους λογους απο πλευράς ΔΕΔΗΔΕ. Παρεπιπτόντως, όσοι το έχετε ολοκληρώσει, σε πόσο καιρό από την ολοκλήρωση του τεχνικού τμήματος, περασε ο ΔΕΔΗΔΕ, και μετά πάλι πότε έκανε τη σύνδεση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα