kounga Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα, πριν απο 2 μήνες με πήραν απο το γραφείο που ανέλαβε το Πρόγραμμα και μου είπαν ότι για κάποιον γραφειοκρατικό λόγο ο ΔΕΔΗΕ ακύρωσε όλες τις αιτήσεις που αφορούσαν "5KWH για μικρές οικίες" και έπρεπε το 5 να γίνει ακριβώς 4.5KWH ή 4.8 αν θυμάμαι καλά, και έπρεπε όλοι οι αιτούντες αυτής της κατηγορίας να κάνουν νέα αίτηση . Έγινε η νέα αίτηση, με τα νέα KWH και απο τότε ούτε φωνή ουτε ακρόαση. Έχει υπόψιν άλλος τέτοια περίπτωση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis_k6 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 16 λεπτά πριν, kounga είπε ο ΔΕΔΗΕ ακύρωσε όλες τις αιτήσεις που αφορούσαν "5KWH για μικρές οικίες" και έπρεπε το 5 να γίνει ακριβώς 4.5KWH ή 4.8 αν θυμάμαι καλά δεν ειχαν προβλέψει τον αριθμο 5 στο συστημα? τι φαση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
inel Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 23 ώρες πριν, kounga είπε Καλησπέρα, πριν απο 2 μήνες με πήραν απο το γραφείο που ανέλαβε το Πρόγραμμα και μου είπαν ότι για κάποιον γραφειοκρατικό λόγο ο ΔΕΔΗΕ ακύρωσε όλες τις αιτήσεις που αφορούσαν "5KWH για μικρές οικίες" και έπρεπε το 5 να γίνει ακριβώς 4.5KWH ή 4.8 αν θυμάμαι καλά, και έπρεπε όλοι οι αιτούντες αυτής της κατηγορίας να κάνουν νέα αίτηση . Έγινε η νέα αίτηση, με τα νέα KWH και απο τότε ούτε φωνή ουτε ακρόαση. Έχει υπόψιν άλλος τέτοια περίπτωση; Μήπως το γραφείο σου είχε βάλει στην αρχή 5kw σύστημα 'στο περίπου' και μετά που έκανε τον υπολογισμό με τα πάνελ που θα έβαζε έβγαινε πχ 4.5kw και κατάλαβε ότι δεν θα το δεχόταν το σύστημα; Γιατί κάπου διάβασα ότι δεν αφήνει το σύστημα αποκλίσεις μεταξύ του τι έχεις δηλώσει στην αίτηση και τι βάζεις τελικά. Έχει ενεργοποιηθεί κανείς να μας πει εντυπώσεις με μπαταρία; 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
newlynx Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Να κάνω και εγώ δύο ερωτήσεις (θα επανέλθω και με άλλες) γιατί σκέφτομαι το θέμα εδώ και αρκετό καιρό. α. Υπήρχε αναφορά πως το σύστημα δεν είναι επαρκές για κλιματισμό γιατί, από το μεσημέρι και μετά που ξεκινά η μεγάλη κατανάλωση, δεν επαρκεί ο ήλιος και η αποθηκευμένη ενέργεια στην μπαταρία. Το ρεύμα που θα πάρω από το δίκτυο τότε, δεν συμψηφίζεται με αυτό που έδωσα ; β. Γιατί υπάρχουν κάποιες αναφορές από μέλη στο συγκεκριμένο νήμα για συμψηφισμό 3ετίας; Τι γίνεται δηλαδή τον 4ο χρόνο, σταματά κάτι; Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2023 από newlynx 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fredd0 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 11 λεπτά πριν, newlynx είπε Να κάνω και εγώ δύο ερωτήσεις (θα επανέλθω και με άλλες) γιατί σκέφτομαι το θέμα εδώ και αρκετό καιρό. α. Υπήρχε αναφορά πως το σύστημα δεν είναι επαρκές για κλιματισμό γιατί, από το μεσημέρι και μετά που ξεκινά η μεγάλη κατανάλωση, δεν επαρκεί ο ήλιος και η αποθηκευμένη ενέργεια στην μπαταρία. Το ρεύμα που θα πάρω από το δίκτυο τότε, δεν συμψηφίζεται με αυτό που έδωσα ; β. Γιατί υπάρχουν κάποιες αναφορές από μέλη στο συγκεκριμένο νήμα για συμψηφισμό 3ετίας; Τι γίνεται δηλαδή τον 4ο χρόνο, σταματά κάτι; α) ναι αλλα προφανως θα πληρωσεις τις ρυθμιζομενες (εξοδα μεταφορας, δεδδηε κλπ) β) αν εχεις "πιστωτικη" ενεργεια πρεπει να την καταναλωσεις (να την παρεις απο το δικτυο δλδ) σε 3 χρονια, αλλιως τη χανεις. Πρακτικα στα μικρα φβ δεν εχει καμια εφαρμογη, ομως αν εχεις πχ ενα εξοχικο με φβ net metering και "δινεις" ενεργεια στο δικτυο 11 μηνες και καταναλωνεις ενεργεια 1 μηνα εκει εχει εφαρμογη, δε μπορεις να χτιζεις "αποθηκη" ενεργειας στο δικτυο επ απειρον 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nik1992 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα, Έχω ολοκληρώσει τη σύνδεση , έλαβα το χαρτί από τον ΔΕΔΔΕΗ για την ενεργοποίηση και αύριο θα υποβάλλω τα τελικά χαρτιά για να πάρω την επιδότηση. Έχει πάρει κάποιος την επιδότηση; Ξέρουμε πόσο χρόνο κάνουν περίπου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kounga Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Στις 5/10/2023 στις 4:02 ΜΜ, inel είπε Μήπως το γραφείο σου είχε βάλει στην αρχή 5kw σύστημα 'στο περίπου' και μετά που έκανε τον υπολογισμό με τα πάνελ που θα έβαζε έβγαινε πχ 4.5kw και κατάλαβε ότι δεν θα το δεχόταν το σύστημα; Γιατί κάπου διάβασα ότι δεν αφήνει το σύστημα αποκλίσεις μεταξύ του τι έχεις δηλώσει στην αίτηση και τι βάζεις τελικά. Έχει ενεργοποιηθεί κανείς να μας πει εντυπώσεις με μπαταρία; Όχι μόνο σε μένα, μου είπε οτι σε ολους τους χρήστες των 5Kw ο ΔΕΔΔΗΕ ήθελε να γίνουν εκ νέου 4.95Kw ακριβώς! Τεσπα. Σύμφωνα με το ΦΕΚ του προγράμματος, μετά την έγκριση και την υπογραφή της σύμβασης με τον ΔΕΔΔΗΕ, ακολουθεί λέει η φάση των "προσφορών". Ξέρετε τι σημαίνει αυτό, αν δηλαδή θα έχουμε τη δυνατότητα επιλογής πχ μάρκας μπαταρίας ή φωτοβολταϊκών? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
newlynx Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Στις 30/10/2023 στις 1:29 ΜΜ, fredd0 είπε α) ναι αλλα προφανως θα πληρωσεις τις ρυθμιζομενες (εξοδα μεταφορας, δεδδηε κλπ) Αυτό ισχύει και για το ρεύμα που δίνω και για το ρεύμα παίρνω, από ότι έχω καταλάβει. Δηλαδή δίνω το πρωί Χ kwh και λαμβάνω το απόγευμα-βράδυ επίσης Χ kwh, θα πληρώσω επί 2 τη μεταφορά. Ως μεταφορά στον τωρινό λογαριασμό λογίζονται τα ΑΔΜΗΕ:Σύστημα Μεταφοράς Η/Ε, ΔΕΔΔΗΕ:Δίκτυο Διανομής Η/Ε, ΥΚΩ:Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, ΕΤΜΕΑΡ ή μόνο κάποια από αυτά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpapadakis Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Νέο Σ/Ν: Δυνατότητα τοποθέτησης φωτοβολταϊκών σε απολήξεις κλιμακοστασίων https://news.b2green.gr/39712/νέο-σ-ν-δυνατότητα-τοποθέτησης-φωτοβο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpapadakis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) https://www.energymag.gr/energeia/ape/90217_kypros-fotoboltaika-orofi-sta-eu5000-ypo-ton-fobo-kerdoskopias Πιο ωραίο το πρόγραμμα που έχουν οι Κύπριοι, βάζει πλαφόν για να μη φουσκώνουν τις τιμές όπως γίνεται σε όλες τις επιδοτήσεις (ώστε να καλύψεις περισσότερους δικαιούχους). Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2023 από gpapadakis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
journeyman77 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Αναφορικά με την χρήση μπαταρίας έχω να σας πω τα εξής: Το δικό μου σύστημα είναι 5 kW όπως και η μπαταρία. Επειδή είναι το πρώτο τετράμηνο στο οποίο χρησιμοποιώ το πάρκο αποφάσισα να κάνω χρήση ρεύματος όπως θα την έκανα και πριν δηλαδή χωρίς να σκέφτομαι αν πρέπει να κάνω ταυτοχρονισμό ή όχι. Άρα ανάβω τα κλιματιστικά μου την κουζίνα και οποιαδήποτε άλλη πηγή θέρμανσης όπως θα το έκανα και πριν το πάρκο. Έτσι λοιπόν η μπαταρία με βάση τις καταναλώσεις που έχω το βράδυ φαίνεται να με καλύπτει οριακά μέχρι να αρχίσει το πάρκο να παράγει ρεύμα Την επόμενη μέρα το πρωί. Βέβαια έχετε υπόψιν ότι τώρα που χειμωνιάζει και ηλιοφάνεια είναι για πολύ λίγες ώρες ουσιαστικά καταλήγω από το απόγευμα και μετά να έχω καταναλώσει και την ισχύ της μπαταρίας Οπότε όλες οι υπόλοιπες κατανάλωσης του σπιτιού θα καλύπτονται μέσα από το δίκτυο της Δ.Ε.Η. Βάζω και 2 φωτό από τα δεδομένα της εφαρμογής που παρέχεται με τον εξοπλισμό για να δείτε παραγωγή/κατανάλωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
inel Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, journeyman77 είπε Αναφορικά με την χρήση μπαταρίας έχω να σας πω τα εξής: Το δικό μου σύστημα είναι 5 kW όπως και η μπαταρία. Επειδή είναι το πρώτο τετράμηνο στο οποίο χρησιμοποιώ το πάρκο αποφάσισα να κάνω χρήση ρεύματος όπως θα την έκανα και πριν δηλαδή χωρίς να σκέφτομαι αν πρέπει να κάνω ταυτοχρονισμό ή όχι. Άρα ανάβω τα κλιματιστικά μου την κουζίνα και οποιαδήποτε άλλη πηγή θέρμανσης όπως θα το έκανα και πριν το πάρκο. Έτσι λοιπόν η μπαταρία με βάση τις καταναλώσεις που έχω το βράδυ φαίνεται να με καλύπτει οριακά μέχρι να αρχίσει το πάρκο να παράγει ρεύμα Την επόμενη μέρα το πρωί. Βέβαια έχετε υπόψιν ότι τώρα που χειμωνιάζει και ηλιοφάνεια είναι για πολύ λίγες ώρες ουσιαστικά καταλήγω από το απόγευμα και μετά να έχω καταναλώσει και την ισχύ της μπαταρίας Οπότε όλες οι υπόλοιπες κατανάλωσης του σπιτιού θα καλύπτονται μέσα από το δίκτυο της Δ.Ε.Η. Βάζω και 2 φωτό από τα δεδομένα της εφαρμογής που παρέχεται με τον εξοπλισμό για να δείτε παραγωγή/κατανάλωση. Στο Consumption η τιμή που γράφει 79.28% για κατανάλωση από PV είναι ο ταυτοχρονισμος; Αν ναι, πολύ καλό ποσοστό φαίνεται! Χωρίς πολύ ιδιαίτερη προσπάθεια όπως αναφέρεις. Μέχρι πόσο % αφήνεις συνήθως την μπαταρία να ξεφορτιζει; Όταν φορτίζει το πρωί η μπαταρία από τον ήλιο, από που γίνεται η κατανάλωση; Ταυτόχρονα από μπαταρία + φ/β ή η μπαταρία 'επιτρέπεται' να δίνει πάλι ενέργεια στο σπίτι για κατανάλωση μόνο όταν φορτίσει πρώτα σχεδόν πλήρως; Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2023 από inel Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
F117 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Καλημέρα.... ξέρετε αν έχουν βγάλει κάποιο ¨πρόγραμμα" στο οποίο να παράγεις ενέργεια με τα φωτοβολταϊκά στο εξοχικό πχ και να πιστώνεις τον λογαριασμό σε άλλη παροχή? Δηλαδή σαν απομακρυσμένο net metering? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Christosg94 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Καλημέρα, δυστυχώς όχι αυτό που περιγράφεις είναι το virtual net metering το οποίο ισχύει μόνο για ενεργειακές κοινότητες και επιχειρήσεις. Μακάρι να γινόταν και στα οικιακά, γιατί όλοι μας έχουμε κάπου ένα εξοχικό. @F117 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
journeyman77 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 12 hours ago, inel said: Στο Consumption η τιμή που γράφει 79.28% για κατανάλωση από PV είναι ο ταυτοχρονισμος; Αν ναι, πολύ καλό ποσοστό φαίνεται! Χωρίς πολύ ιδιαίτερη προσπάθεια όπως αναφέρεις. Μέχρι πόσο % αφήνεις συνήθως την μπαταρία να ξεφορτιζει; Όταν φορτίζει το πρωί η μπαταρία από τον ήλιο, από που γίνεται η κατανάλωση; Ταυτόχρονα από μπαταρία + φ/β ή η μπαταρία 'επιτρέπεται' να δίνει πάλι ενέργεια στο σπίτι για κατανάλωση μόνο όταν φορτίσει πρώτα σχεδόν πλήρως; αν ταυτοχρονισμό εννοείς και την εκφόρτιση της μπαταρίας, τότε ναι. Η αλήθεια είναι ότι τελευταίες μέρες μπήκα σε ένα τριπάκι να ανάβω τις ενεργοβόρες συσκευές μόνο όταν παράγει το πάρκο αλλά μετά σκέφτομαι 1) δεν θα είμαι πάντα σπίτι για να γίνεται αυτό και 2) χάνω την αίσθηση του τι είναι πρακτικά ένα φ/β πάρκο (όχι πάντως να αντικαταστήσει πλήρως την ΔΕΗ). Η μπαταρία μπορεί να φτάσει έως και 5% (δεν εκφορτίζει περισσότερο) και πρέπει να φτάσει μέχρι περίπου 80% φόρτιση για να ξαναδώσει στο σπίτι (δεν κόβω το κεφάλι μου όμως για αυτό). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα