alcamus06 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Χαίρεται , έχω και εγώ μια ερώτηση. Ας πούμε ότι κάποιος παίρνει προσφορά , 8000 ευρώ ( ως παράδειγμα το ποσό ) για 5kw και ότι είναι στην κατηγορία 35%. Μίλησα με μια εταιρεία και περιμένω την πρότασή της για 5Kw. Από ότι μίλησα το συνολικό ποσό ουσιαστικά το πληρώνεις όλοκαι έπειτα παίρνεις τα χρήματα της επιδότησης ; Σωστά ; Από το ποσό συνολικά μου είπε , το 30% αρχικά , άλλο ένα 40% κατά την διάρκεια του έργου και ένα 30% όταν ολοκληρωθεί και γίνει η τελική σύνδεση. Ξέρει κανείς αν η τράπεζα δίνει τη δυνατότητα να δοθεί κάποιο δάνειο για το σκοπό αυτό ή κάποιος πρέπει να έχει ντούκου όλα τα χρήματα ; Ευχαριστώ
andreas1gr Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, alcamus06 είπε Από το ποσό συνολικά μου είπε , το 30% αρχικά , άλλο ένα 40% κατά την διάρκεια του έργου και ένα 30% όταν ολοκληρωθεί και γίνει η τελική σύνδεση. Αυτά που ανέφερε ισχύουν μόνο στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Η τράπεζα δίνει δάνειο, αρκεί να έχεις διάθεση να πληρώσεις το επιτόκιο… ξανά λέω ότι δεν είναι σαν το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που παρέχει άτοκο δάνειο. 1
red7genius Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Έχει πάρει κανείς προσφορά από την ΔΕΗ για το myEnergySolar; Έκανα αίτηση και μου έστειλαν τεχνική προσφορά με τα ακόλουθα για μονοφασική παροχή: - 5 Πάνελ 550W Μονοκρυσταλλικά ENGING / LONGI - Inverter Huawei SUN2000 - Μπαταρία Huawei LUNA2000 5kWh - Βάσεις στήριξης, Smart Power Sensor κτλ Αυτό που με προβληματίζει είναι πως η προσφορά βγήκε σχεδόν 10.000€ χωρίς ΦΠΑ για σύστημα 2,75kWp. Επομένως αν βγάλουμε το κόστος της μπαταρίας που είναι περίπου 4.000€ (από ότι μου είπαν από την ΔΕΗ) απο τα 12.400 με φπα το συστημα κοστίζει 8.400. Δεν είναι πολλά για 2,75kWp; Επίσης αν υποθέσουμε επιδότηση 35% σημαίνει πως πρέπει να πάρω πίσω 8400 *.35 = 2.940€. Στο ΦΕΚ όμως αναφέρει ότι η επιδότηση έχει μέγιστο ποσό (για την κατηγορία μας) 650€/kWp. Αρα το μέγιστο ποσό που μπορώ να πάρω είναι 2,75kWp * 650 = 1.790€; Κάνω κάπου λάθος; 1
gpapadakis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 42 minutes ago, red7genius said: Έχει πάρει κανείς προσφορά από την ΔΕΗ για το myEnergySolar; Έκανα αίτηση και μου έστειλαν τεχνική προσφορά με τα ακόλουθα για μονοφασική παροχή: - 5 Πάνελ 550W Μονοκρυσταλλικά ENGING / LONGI - Inverter Huawei SUN2000 - Μπαταρία Huawei LUNA2000 5kWh - Βάσεις στήριξης, Smart Power Sensor κτλ Αυτό που με προβληματίζει είναι πως η προσφορά βγήκε σχεδόν 10.000€ χωρίς ΦΠΑ για σύστημα 2,75kWp. Επομένως αν βγάλουμε το κόστος της μπαταρίας που είναι περίπου 4.000€ (από ότι μου είπαν από την ΔΕΗ) απο τα 12.400 με φπα το συστημα κοστίζει 8.400. Δεν είναι πολλά για 2,75kWp; Επίσης αν υποθέσουμε επιδότηση 35% σημαίνει πως πρέπει να πάρω πίσω 8400 *.35 = 2.940€. Στο ΦΕΚ όμως αναφέρει ότι η επιδότηση έχει μέγιστο ποσό (για την κατηγορία μας) 650€/kWp. Αρα το μέγιστο ποσό που μπορώ να πάρω είναι 2,75kWp * 650 = 1.790€; Κάνω κάπου λάθος; Τα 3 πρώτα που χεις βάλει (αν είναι 5kw το ινβερτερ) είναι τελική τιμή με ΦΠΑ με τιμές από Σκρουτζ περίπου 6500. Να βάλουμε και τα υπόλοιπα με την εργασία, αιτήσεις ρολογια 9000€ σύνολο? Μάλλον θα ρωτούσα και αλλού... Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2023 από gpapadakis 1
ALXIOA Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Στις 25/5/2023 στις 5:29 ΜΜ, ALXIOA είπε Τελικα εβαλες κανεις? Συμφερει ή ειναι μουφα ολο το σκηνικο.? θα επιλεγατε ηλιακα πανελ με αποθήκευση(μπαταρια) ή χωρις και γιατι? σκεφτομαι πολυ σοβαρα να βαλω 5-6kw στην στεγη Καιω περιπου 7000 ΚW τον χρονο συμφωνα με τους λογαριασμους μου..οποτε ναιτο σκεφτομαστε πολυ σοβαρα.πιστευω οτι συμφερει ... επισης ... Ρωτησα κοστος σε εναν μηχανικο μου ειπε στα 8500 τελειωμενο.. Να ξερετε οτι αναλβανει και η ΔΕΗ μελετη εγκατασταση τα παντα... https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/myenergy/myenergy-solar/myenergy-solarnet/ Εχω κανει την αιτηση στον ΔΕΔΔΗΕ.. Εχω εγκριθει..11,700 ευρω ΜΕΓ. ΠΟΣΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ Ποσοστό Επιχορήγησης Μπαταρίας 100% (Ανώτατο Ποσό Επιχορήγησης μπαταρίας 8.200€) Ποσοστό Επιχορήγησης ΦΒ Σταθμού 25% (Ανώτατο Ποσό Επιχορήγησης ΦΒ Σταθμού 3.500€) ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΕΗ myEnergy Solar 4,95 kW ονομαστικη ισχυ συστηματος Κόστος Φ/Β (Χωρίς ΦΠΑ) = 7272€ Κόστος μπαταρίας (χωρίς ΦΠΑ) = 3942,38€
red7genius Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Στις 30/6/2023 στις 6:53 ΜΜ, ALXIOA είπε ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΕΗ myEnergy Solar 4,95 kW ονομαστικη ισχυ συστηματος Κόστος Φ/Β (Χωρίς ΦΠΑ) = 7272€ Κόστος μπαταρίας (χωρίς ΦΠΑ) = 3942,38€ Για ποιά περιοχή; Εντός Αττικής; Σου έχουν δώσει αναλυτική προσφορά με τιμές για τα υλικά; Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα screenshot μονο με τις τιμες;
ALXIOA Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 11 ώρες πριν, red7genius είπε Για ποιά περιοχή; Εντός Αττικής; Σου έχουν δώσει αναλυτική προσφορά με τιμές για τα υλικά; Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα screenshot μονο με τις τιμες; Όχι. Επαρχία είμαι. Φαντάζομαι ότι στις τιμές που μου έδωσαν κ ανέβασα πιο πάνω είναι κ τα υλικά εννοείται. Μιλάμε για τελική τιμή - παραδομένο έργο
malmsteen1984 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 με πήραν τηλ για προσφορά από την protergia. εντελώς άσχετος με το θέμα, άρχισα να το ψάχνω και πελάγωσα να πω την αλήθεια. ποιο συμφέρει περισσότερο της protergia ή της δεή? μου είπαν ότι τα αναλαμβάνουν όλα αυτοί και απλά θα μπει στο λογαριασμό το μη επιδοτούμενο κόστος σε δόσεις. μου είπαν ότι θα είναι με μπαταρία
red7genius Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Στις 3/7/2023 στις 9:02 ΜΜ, ALXIOA είπε Όχι. Επαρχία είμαι. Φαντάζομαι ότι στις τιμές που μου έδωσαν κ ανέβασα πιο πάνω είναι κ τα υλικά εννοείται. Μιλάμε για τελική τιμή - παραδομένο έργο Πότε έγινε; Προσφορά και έργο.
journeyman77 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 εγώ είμαι από τους άτυχους καθώς πλήρωσα το παράβολο πριν τις 14/6 και αποφάσισα να τρέξω το πρόγραμμα τέλος Ιουνίου οπότε έπρεπε να ξαναπληρώσω το παράβολο (αναμονή για την επιστροφή τώρα). Anyway, έλαβα σήμερα την ενημέρωση από ΔΕΔΗΕ ότι εγκρίθηκε η αίτησή μου και πρέπει να την ανεβάσω ψηφιακά υπογεγραμμένη. Ερώτηση: το % της επιδότησης που δηλώνεται/αναφέρεται? Στην σύμβαση δεν λέει κάτι...
gpapadakis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Λόγω φουσκωμενων τιμών και προκαταβολής των κιόλας των χρημάτων, αρκετοι τα βάζουν με δικά τους έξοδα. Δε τη σνομπαρουν την επιδότηση, η μπαταρία για να μην επιβαρυνθούν τα δίκτυα, και η ευκαιρία που βρήκαν κάποιοι να βγάλουν παραπανω όπως σε ολες τις επιδοτήσεις έκανε το πρόγραμμα μέτριο έως ασύμφορο. https://energypress.gr/news/thermo-endiaferon-gia-fotoboltaika-sti-stegi-alla-snomparoyn-tin-epidotisi-5000-aitiseis-gia
andreas1gr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, journeyman77 είπε Ερώτηση: το % της επιδότησης που δηλώνεται/αναφέρεται? Στην σύμβαση δεν λέει κάτι... Δεν έχει καμία σχέση η σύμβαση που θα κάνεις με τον ΔΕΔΔΗΕ, με το επιδοτούμενο πρόγραμμα… Είναι 2 διαφορετικά πράγματα…
journeyman77 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 1 minute ago, andreas1gr said: Δεν έχει καμία σχέση η σύμβαση που θα κάνεις με τον ΔΕΔΔΗΕ, με το επιδοτούμενο πρόγραμμα… Είναι 2 διαφορετικά πράγματα… το αντιλαμβάνομαι αλλά σε κάθε περίπτωση που φαίνεται?
andreas1gr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 9 λεπτά πριν, journeyman77 είπε το αντιλαμβάνομαι αλλά σε κάθε περίπτωση που φαίνεται? Στην αίτηση για το επιδοτούμενο πρόγραμμα… Η σύμβαση με τον ΔΕΔΔΗΕ είναι σύμβαση για να καθορίσει μόνο το θέμα της παραγωγής και συμψηφισμού ρεύματος και δεν έχει σχέση για τον τρόπο απόκτησης των Φ/Β είτε με επιδότηση, δάνειο ή δικά σου χρήματα…
NickTheMeat Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Mετα κ τις προγραμματικες δηλώσεις για 80% ενέργεια από AΠΕ εγώ καταλαβαίνω πως η ηλεκτρικη ενέργεια θα είναι τουλαχιστον φθηνή και οι επενδύσεις των φωτοβολταικων στη στεγη θα πάνε περίπατο. Πλέον το πρόβλημα είναι η αποθήκευση και όχι η παραγωγή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα