Προς το περιεχόμενο

Επιδότηση φωτοβολταϊκών στις στέγες 2023

Panos1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

44 λεπτά πριν, mperis είπε

Καλημέρα παιδιά και απο εμένα. 

Είπα να ασχοληθώ και εγω με αυτό(αν και δεν ξέρω αν είναι αργά ήδη) το πρόγραμμα μήπως το τρέξω.

Να κάνω μια ερώτηση απ οτι βλέπω αυτό είναι ενα σύστημα που επιδοτείται με net metering δηλαδή απ οσο καταλαβαίνω με ενεργειακό συμψηφισμό άσχετα που υπάρχουν και οι μπαταρίες σαν back up. Αν εγω θέλω να βάλω αυτό το σύστημα αλλά με zero feed in δηλαδή αν δεν υπάρχει φορτίο και έχουν φορτίσει πλήρως οι μπαταρίες το σύστημα να σταματάει να παράγει ενέργεια αλλά παράλληληλα να είμαι συνδεδεμένος στο δίκτυο για τον χειμώνα και για όποιες άλλες τυχόν βλάβες μπορεί να προκύψουν στο σύστημα ακόμα net metering δεν θεωρείται; Άσχετα που εγω επι της ουσίας μόνο θα τραβάω απ το δίκτυο και δεν θα δίνω(δλδ επι της ουσιας ο συμψηφισμός μου θα είναι πάντα αρνητικός γιατί μόνο θα τραβάω); Το λεω στην λογική μήπως δω για κάποιο 5αρι πρόγραμμα με 10αρες μπαταρίες(μιας κ επιδοτούνται 100%) να είμαι σχεδόν αυτόνομος για αρκετούς μήνες και να γλυτώσω και κάποιες ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Ας με συγχωρέσουν οι μηχανικοί για όποια λάθη έχω κάνει στις ορολογίες και εγω τώρα τα μαθαίνω κ προσπαθώ να βγάλω άκρη :)

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδότησης είναι αποκλειστικά για Φ/Β με μπαταρία κσι συμψηφισμό.

Παράγεις ρεύμα,  στέλνεις στην μπαταρία,  στέλνεις στην κατανάλωση,  ότι περισσεύει πάει στο Δημόσιο Δίκτυο...

Όταν δεν Παράγεις τραβάς φορτία από την μπαταρία... όταν τελειώσει και η μπαταρία  τραβάς από το Δημόσιο Δίκτυο...

Μόνο αυτό επιδοτείται...

Αλλιώς πας και κάνεις μόνος σου ότι πρόγραμμα σε ευχαριστεί πληρώνοντας το 100%

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 500
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδότησης είναι αποκλειστικά για Φ/Β με μπαταρία κσι συμψηφισμό.

Παράγεις ρεύμα,  στέλνεις στην μπαταρία,  στέλνεις στην κατανάλωση,  ότι περισσεύει πάει στο Δημόσιο Δίκτυο...

Όταν δεν Παράγεις τραβάς φορτία από την μπαταρία... όταν τελειώσει και η μπαταρία  τραβάς από το Δημόσιο Δίκτυο...

Μόνο αυτό επιδοτείται...

Αλλιώς πας και κάνεις μόνος σου ότι πρόγραμμα σε ευχαριστεί πληρώνοντας το 100%

Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση.

Κατα τ άλλα ναι οκ το κατάλαβα αυτό η ερώτηση είναι αν τυπικά γίνεται αυτό που λεω, που αν γίνεται σημαίνει οτι όταν θα έρθει ο ΔΕΔΔΗΕ να μετρήσει/τσεκάρει το σύστημα δεν θα τσεκάρει τον έξυπνο μετρητή ότι κλείνει το σύστημα αν δεν έχεις φορτίο κ γεμάτες μπαταρίες.

Γιατί με την λογική του συμψηφισμού μπορεί για λόγους κόστους να βάλω πολύ μικρό σύστημα σύμφωνα με τις ανάγκες μου και ποτέ να μην στέλνω στο δίκτυο πάλι σ εκείνο το σενάριο ο ενεργειακός μου συμψηφισμός θα είναι πάντα αρνητικός.

Επεξ/σία από mperis

Να ρωτησω και εγω κατι, εχει μπει καποιος στην διαδικασια αυτη αλλα χωρις να ασχοληθεί, δηλαδη να το αναλαβει ολο το πακέτο η εταιρεία μαζί με την γραφειοκρατία του δημοσίου, όλα;

11 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Να ρωτησω και εγω κατι, εχει μπει καποιος στην διαδικασια αυτη αλλα χωρις να ασχοληθεί, δηλαδη να το αναλαβει ολο το πακέτο η εταιρεία μαζί με την γραφειοκρατία του δημοσίου, όλα;

Τετοια πχ?

https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/myenergy/myenergy-solar/

Απ οτι καταλαβα τα αναλαμβανει ολα η δεη?

5 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Τετοια πχ?

https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/myenergy/myenergy-solar/

Απ οτι καταλαβα τα αναλαμβανει ολα η δεη?

Ελα βαζει και η δεη φωτοβολταϊκά; δεν το ηξερα, αλλα πιστεύω αν μπλέξεις με αυτους αντε να σηκώσουν το τλφ και να συνεννοηθείς, θα ήθελα κάτι με ποιο προσωπική σχεση, κάποια εταιρεία ισως.

Παρολα αυτα θα επικοινωνήσω μαζί τους και βλέπουμε 

...και επίσης να υποθέσω οτι δεν ξερεις τι υλικα θα σου βαλουν, υπαρχει περίπτωση να σου φερουν οτι σαβούρα έχουν 

• Like 1

1 ώρα πριν, mperis είπε

Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση.

Κατα τ άλλα ναι οκ το κατάλαβα αυτό η ερώτηση είναι αν τυπικά γίνεται αυτό που λεω, που αν γίνεται σημαίνει οτι όταν θα έρθει ο ΔΕΔΔΗΕ να μετρήσει/τσεκάρει το σύστημα δεν θα τσεκάρει τον έξυπνο μετρητή ότι κλείνει το σύστημα αν δεν έχεις φορτίο κ γεμάτες μπαταρίες.

Γιατί με την λογική του συμψηφισμού μπορεί για λόγους κόστους να βάλω πολύ μικρό σύστημα σύμφωνα με τις ανάγκες μου και ποτέ να μην στέλνω στο δίκτυο πάλι σ εκείνο το σενάριο ο ενεργειακός μου συμψηφισμός θα είναι πάντα αρνητικός.

Αρά ουσιαστικά εσύ θέλεις το ρεύμα που παράγεις να είναι αποκλειστικά για τις δικιές σου καταναλώσεις (και την φόρτιση των μπαταριών σου) και ταυτόχρονα να διατηρείς την σύνδεση με τον ΔΕΔΔΗΕ για όταν και όποτε χρειαστείς εσύ να τραβήξεις ρεύμα από το δίκτυο πληρώνοντας όλα τα πάγια…

Τότε ψάξε και ρώτησε για πρόγραμμα Zero Feed in ( Zero Export )με μπαταρίες.

Αλλά ειλικρινά τι έχεις ουσιαστικά να κερδίσεις από το παραπάνω (σε σχέση με το επιδοτούμενο) κάνοντας το μόνος σου και πληρώνοντας το 100% σε κόστος συστήματος – μπαταριών;;;

Επίσης με το επιδοτούμενο βάζεις ένα σύστημα στα δικά σου μέτρα από 0 έως 10.8kW…

14 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Ανώτατο όριο τον Ιούνιο του 2024, με την προϋπόθεση να μην έχουν τελειώσει τα χρήματα…

Αν έχουν τελειώσει νωρίτερα, τότε θα πέσει και αυλαία…

Ναι πρέπει να βιαστείς…

Όχι δεν θα γίνει κάτι… απλά θα χάσεις το παράβολο του ΔΕΔΔΗΕ…

ευχαριστώ πολύ!
Επειδή είμαι άσχετος σκέφτομαι για ταράτσα μονοκατοικίας που έχει κολλητά  δυο 4 όροφες πολυκατοικίες δεν ξέρω εαν αξίζει και ποιον πρέπει να φωνάξω για να μου πει εαν αξίζει...

16 λεπτά πριν, MySql είπε

ευχαριστώ πολύ!
Επειδή είμαι άσχετος σκέφτομαι για ταράτσα μονοκατοικίας που έχει κολλητά  δυο 4 όροφες πολυκατοικίες δεν ξέρω εαν αξίζει και ποιον πρέπει να φωνάξω για να μου πει εαν αξίζει...

Άμεσο ηλιακό φως έχεις στην ταράτσα και αν ναι πόσες ώρες;

Προσανατολισμό προς τον νότο έχεις;

Αρκετά ερωτήματα που πρέπει να τα απαντήσει κάποιος με επιτόπιο έλεγχο…

• Like 1

6 λεπτά πριν, jaguar13 είπε

@andreas1gr αν δεν κάνω λάθος έχεις κάνει με το τωρινό πρόγραμμα? έχεις να δώσεις στοιχεία καμιάς εταιρείας που αναλαμβάνει όλα τα στάδια?

Εγώ φίλε μου ζω στην επαρχία… όποτε οι μεγάλες εταιρίες Αθήνας και Θεσσ δεν ασχολούνται με τόσο μικρά έργα στην επαρχία…

Γιατί εκτός από την εγκατάσταση χρειάζεσαι και τεχνικό την επόμενη ημέρα αν τυχών υπάρξει βλάβη…

Οπότε εγώ θα κινηθώ στην τοπική αγορά του Νομού μου…

• Thanks 1

1 ώρα πριν, Gl0bAlZer0 είπε

Έστειλα και το 2ο μετρητή πήρε έγκριση για να τον παραλάβω.

Κανένα νέο, προχωράτε σε εργασίες;

Εγώ προσωπικά αν δεν πάρω την τελική έγκριση δεν βάζω ούτε βίδα 

• Like 1

1 ώρα πριν, Gl0bAlZer0 είπε

Έστειλα και το 2ο μετρητή πήρε έγκριση για να τον παραλάβω.

Κανένα νέο, προχωράτε σε εργασίες;

Μεχρι ποτε ειναι οι διοριες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...