Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Astronautis είπε

Μια μέση τιμή για 5kwp σε ταράτσα πόσο είναι;

Από 7000 έως 8500 ευρώ έχω δει προσφορές (χωρίς μπαταρίες).

Η μεγάλη διαφορά είναι στο τι ινβερτερ θα βάλεις, σε τι σπίτι θα μπουν, πόσα μέτρα καλωδιώσεις θα τραβήξουν…

Άλλο να είσαι στο ισόγειο και τα φ/β να είναι στον 5ο σε στέγη και άλλο το να είσαι ισόγειο μονοκατοικίας με ταράτσα…

• Απαντ. 500
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Οι τιμές που λες είναι με ΦΠΑ ; Μια προσφορά που πήρα είναι στα 8000 χωρίς ΦΠΑ. 

Αυτά με τα ινβερτερ και τις μάρκες των πάνελ φοβάμαι ότι τώρα που βγήκε το πρόγραμμα θα πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και εγώ που είμαι ανίδεος θα με πιάσουν κότσο 

Δημοσ.

Έχει κάποιος εμπειρία από τεχνικές εταιρείες που βάζουν/ασχολούνται με φωτοβολταικα στην Αθήνα?

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Astronautis είπε

Οι τιμές που λες είναι με ΦΠΑ ; Μια προσφορά που πήρα είναι στα 8000 χωρίς ΦΠΑ. 

Αυτά με τα ινβερτερ και τις μάρκες των πάνελ φοβάμαι ότι τώρα που βγήκε το πρόγραμμα θα πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και εγώ που είμαι ανίδεος θα με πιάσουν κότσο 

Ναι οι τιμές που ανέφερα ήταν τελικές με ΦΠΑ

Γι αυτό θέλει ψάξιμο.

Όχι τόσο στα πανελ, αλλά στον ινβερτερ.

Σκέψου να πάρεις κάτι «φτηνό» να καεί η πλακέτα Ιούλιο μήνα και να πρέπει να στείλουν την πλακέτα στο εξωτερικό για επισκευή…

Θα κάνει +1 μήνα και εσύ θα κλαις το τσάμπα ρεύμα που δεν μπορείς να εκμεταλλευθείς καλοκαιριάτικα…

• Like 2
Δημοσ.

Μου έστειλε ο μηχανικός να υπογράψω τη συμβαση με τον ΔΕΔΔΗΕ.  Ρε παιδιά όλοι αυτοί οι όροι σε όλες τις σελίδες οτι συμφωνώ οτι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν θα φερει καμιά ευθύνη για  τις εργασίες, ακομη και μελλοντικά για οποιαδήποτε βλάβη, ειναι δυνατόν;   Θα υπογράψουμε τέτοιο πράγμα;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kounga είπε

Μου έστειλε ο μηχανικός να υπογράψω τη συμβαση με τον ΔΕΔΔΗΕ.  Ρε παιδιά όλοι αυτοί οι όροι σε όλες τις σελίδες οτι συμφωνώ οτι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν θα φερει καμιά ευθύνη για  τις εργασίες, ακομη και μελλοντικά για οποιαδήποτε βλάβη, ειναι δυνατόν;   Θα υπογράψουμε τέτοιο πράγμα;

Από την στιγμή που το δίκτυο είναι του ΔΕΔΔΗΕ τότε βάζει όποιον όρο τον συμφέρει…

Πάντοτε υπάρχει εναλλακτική… δεν υπογράφεις και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο…

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικα εβαλες κανεις? Συμφερει ή ειναι μουφα ολο το σκηνικο.? 

θα επιλεγατε ηλιακα πανελ  με αποθήκευση(μπαταρια) ή χωρις και γιατι? σκεφτομαι πολυ σοβαρα να βαλω 5-6kw στην στεγη Καιω περιπου 7000 ΚW τον χρονο συμφωνα  με τους λογαριασμους μου..οποτε  ναιτο σκεφτομαστε πολυ σοβαρα.πιστευω οτι συμφερει ...

επισης ... Ρωτησα κοστος σε εναν μηχανικο μου ειπε στα 8500 τελειωμενο.. 

Να ξερετε οτι αναλβανει και η ΔΕΗ μελετη εγκατασταση τα παντα... 

https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/myenergy/myenergy-solar/myenergy-solarnet/

Εχω κανει την αιτηση στον ΔΕΔΔΗΕ.. Εχω εγκριθει..11,700 ευρω ΜΕΓ. ΠΟΣΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ    

Ποσοστό Επιχορήγησης Μπαταρίας

100%

(Ανώτατο Ποσό Επιχορήγησης μπαταρίας 8.200€)

Ποσοστό Επιχορήγησης ΦΒ Σταθμού

25%

(Ανώτατο Ποσό Επιχορήγησης ΦΒ Σταθμού 3.500€)

Επεξ/σία από ALXIOA
  • Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα. Ειμαι σε μονοκατοικια με μεγαλο ανεκμετάλλευτο οικοπεδο. Παρολο που η ετησια καταναλωση ειναι χαμηλη 3000kWh. , βλεπω υπαρχει δυνατοτητα και μεταπωλησης και καποια επιδοτηση ΕΣΠΑ. 

1. Περα απο την ΔΕΗ υπαρχει καποιος αλλος παροχος που αξιζει να παρεις προσφορα?
  2. Η επιδοτηση που υπαρχει αναλαμβανει η ΔΕΗ? η πρεπει να παμε σε κανα γραφειο? Οποιαδηποτε βοηθεια, is welcome
  3. Σε μονοκατοικια γενικα η επιτοτηση μονο σε σκεπη μπαινει? Η αν εχω χωρο στο οικοπεδο μπορω να τα βαλω και κατω?

thanks a lot in advance

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, fonsde είπε

Καλησπερα. Ειμαι σε μονοκατοικια με μεγαλο ανεκμετάλλευτο οικοπεδο. Παρολο που η ετησια καταναλωση ειναι χαμηλη 3000kWh. , βλεπω υπαρχει δυνατοτητα και μεταπωλησης και καποια επιδοτηση ΕΣΠΑ. 

1. Περα απο την ΔΕΗ υπαρχει καποιος αλλος παροχος που αξιζει να παρεις προσφορα?
  2. Η επιδοτηση που υπαρχει αναλαμβανει η ΔΕΗ? η πρεπει να παμε σε κανα γραφειο? Οποιαδηποτε βοηθεια, is welcome
  3. Σε μονοκατοικια γενικα η επιτοτηση μονο σε σκεπη μπαινει? Η αν εχω χωρο στο οικοπεδο μπορω να τα βαλω και κατω?

Σε πιο επιδοτούμενο πρόγραμμα αναφέρεσαι;

Δημοσ.
Στις 8/5/2023 στις 8:45 ΜΜ, andreas1gr είπε

Από 7000 έως 8500 ευρώ έχω δει προσφορές (χωρίς μπαταρίες).

Η μεγάλη διαφορά είναι στο τι ινβερτερ θα βάλεις, σε τι σπίτι θα μπουν, πόσα μέτρα καλωδιώσεις θα τραβήξουν…

Άλλο να είσαι στο ισόγειο και τα φ/β να είναι στον 5ο σε στέγη και άλλο το να είσαι ισόγειο μονοκατοικίας με ταράτσα…

Θα μπορούσες να μου πεις (ενδεχομένως με dm) από ποιές εταιρείες πήρες αυτές τις τιμές για να ζητησω κι εγώ προσφορά; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά ισχύει αυτο που βλεπω στο gov οτι αιτήσεις έχουν ανώτατο όριο τον Ιούνιο του 2024? 

Πρέπει να βιαστώ μην κλείσει και εαν ναι στην περιπτωση που κανω αίτηση εγκριθεί και για καποιους λόγους δεν θελω να προχωρήσω υπάρχει κάποιο "πρόστιμο" 

Επεξ/σία από MySql
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, MySql είπε

Παιδιά ισχύει αυτο που βλεπω στο gov οτι αιτήσεις έχουν ανώτατο όριο τον Ιούνιο του 2024? 

Ανώτατο όριο τον Ιούνιο του 2024, με την προϋπόθεση να μην έχουν τελειώσει τα χρήματα…

Αν έχουν τελειώσει νωρίτερα, τότε θα πέσει και αυλαία…

Πρέπει να βιαστώ μην κλείσει

Ναι πρέπει να βιαστείς…

εαν ναι στην περιπτωση που κανω αίτηση εγκριθεί και για καποιους λόγους δεν θελω να προχωρήσω υπάρχει κάποιο "πρόστιμο" 

Όχι δεν θα γίνει κάτι… απλά θα χάσεις το παράβολο του ΔΕΔΔΗΕ…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά και απο εμένα. 

Είπα να ασχοληθώ και εγω με αυτό(αν και δεν ξέρω αν είναι αργά ήδη) το πρόγραμμα μήπως το τρέξω.

Να κάνω μια ερώτηση απ οτι βλέπω αυτό είναι ενα σύστημα που επιδοτείται με net metering δηλαδή απ οσο καταλαβαίνω με ενεργειακό συμψηφισμό άσχετα που υπάρχουν και οι μπαταρίες σαν back up. Αν εγω θέλω να βάλω αυτό το σύστημα αλλά με zero feed in δηλαδή αν δεν υπάρχει φορτίο και έχουν φορτίσει πλήρως οι μπαταρίες το σύστημα να σταματάει να παράγει ενέργεια αλλά παράλληληλα να είμαι συνδεδεμένος στο δίκτυο για τον χειμώνα και για όποιες άλλες τυχόν βλάβες μπορεί να προκύψουν στο σύστημα ακόμα net metering δεν θεωρείται; Άσχετα που εγω επι της ουσίας μόνο θα τραβάω απ το δίκτυο και δεν θα δίνω(δλδ επι της ουσιας ο συμψηφισμός μου θα είναι πάντα αρνητικός γιατί μόνο θα τραβάω); Το λεω στην λογική μήπως δω για κάποιο 5αρι πρόγραμμα με 10αρες μπαταρίες(μιας κ επιδοτούνται 100%) να είμαι σχεδόν αυτόνομος για αρκετούς μήνες και να γλυτώσω και κάποιες ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Ας με συγχωρέσουν οι μηχανικοί για όποια λάθη έχω κάνει στις ορολογίες και εγω τώρα τα μαθαίνω κ προσπαθώ να βγάλω άκρη :)

Επεξ/σία από mperis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...