andreas1gr Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 3 λεπτά πριν, celicas είπε Net Metering με Μπαταρίες δεν παίζει ;;;; Είχα κάνει αίτηση Net Metering χωρίς μπαταρίες και (τώρα που βεβαιώθηκα για επιδότηση μπαταριών) έκανα μια μεταβολή για να βάλω μπαταρίες. Με καλεί η κοπέλα από ΔΕΔΔΗΕ για τη μεταβολή (προσθήκη μπαταριών) και μου λέει: - Οπότε δεν θα έχουμε ανταλλαγή ενέργειας με το δίκτυο. - Μισό, δε θα έχω έκχυση ενέργειας στο δίκτυο; - Έχουμε οδηγία όποιες αιτήσεις γίνονται με σύστημα αποθήκευσης να τις αποκλείουμε από έκχυση ενέργειας - Δηλαδή ή θα έχω NetMetering ή θα έχω μπαταρία; - Μα γι’ αυτό βάζετε μπαταρία για να μην χρειάζεται να εκχέετε στο δίκτυο. Αυτό είναι τόσο τραγικό που δεν έχω πειστεί ακόμη. Έχετε εσείς καμμιά έγκυρη πληροφόρηση; Δηλ ότι δεν μπορείς να έχεις μπαταρίες ΚΑΙ να εκχέεις στο δίκτυο; Διευκρινίζω ότι κάπου είχα διαβάσει έναν όρο που λέει ότι δεν μπορείς να εκχέεις από το σύστημα αποθήκευσης αλλά εννοείται θα πρέπει να δίνεις την περίσσεια ενέργεια από τα πάνελ ώστε να συμψηφίζεται με την κατανάλωση Γιατί ακούς τι σου λέει η κάθε «άσχετη» υπάλληλος και δεν αφιερώνεις 10 λεπτά να διαβάζεις το ΦΕΚ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gl0bAlZer0 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, celicas είπε Net Metering με Μπαταρίες δεν παίζει ;;;; Είχα κάνει αίτηση Net Metering χωρίς μπαταρίες και (τώρα που βεβαιώθηκα για επιδότηση μπαταριών) έκανα μια μεταβολή για να βάλω μπαταρίες. Με καλεί η κοπέλα από ΔΕΔΔΗΕ για τη μεταβολή (προσθήκη μπαταριών) και μου λέει: - Οπότε δεν θα έχουμε ανταλλαγή ενέργειας με το δίκτυο. - Μισό, δε θα έχω έκχυση ενέργειας στο δίκτυο; - Έχουμε οδηγία όποιες αιτήσεις γίνονται με σύστημα αποθήκευσης να τις αποκλείουμε από έκχυση ενέργειας - Δηλαδή ή θα έχω NetMetering ή θα έχω μπαταρία; - Μα γι’ αυτό βάζετε μπαταρία για να μην χρειάζεται να εκχέετε στο δίκτυο. Αυτό είναι τόσο τραγικό που δεν έχω πειστεί ακόμη. Έχετε εσείς καμμιά έγκυρη πληροφόρηση; Δηλ ότι δεν μπορείς να έχεις μπαταρίες ΚΑΙ να εκχέεις στο δίκτυο; Διευκρινίζω ότι κάπου είχα διαβάσει έναν όρο που λέει ότι δεν μπορείς να εκχέεις από το σύστημα αποθήκευσης (δηλ να μην αδειάζεις ενέργεια από τις μπαταρίες στο δίκτυο) αλλά εννοείται θα πρέπει να δίνεις την περίσσεια ενέργεια από τα πάνελ ώστε να συμψηφίζεται με την κατανάλωση Το όλο πρόγραμμα είναι για Netmetering ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΕΣ έπεσες σε άσχετη μάλλον. Και η σύμβαση μου το γράφει : ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝ∆ΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ∆ΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΞΥ ∆Ε∆∆ΗΕ Α.Ε. ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ Και λίγο πιο κάτω περιγράφει το σύστημα : εγκατεστημένης ισχύος 4.98 kW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 4.98 kW, με σύστημα αποθήκευσης ισχύος 5.1, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panstam1 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 21 ώρες πριν, teodor_ch είπε Μία φορά κάλεσα και το σήκωσαν άμεσα σε εμένα. Μπορεί να ήμουν απο τους πρώτους και να μήν υπήρχε φόρτος εργασίας και τώρα να προσπαθούν πολλοί. ...ακόμα να πιάσω γραμμή. Σήμερα θα κάτσω μέχρι τις 14:00 να βαράω απανωτά τηλέφωνα. Τυχαίο πάντως δεν το λες που έχουν φορτώσει όλο αυτό τον όγκο αναμενόμενων κλήσεων σε μία τηλεφωνική γραμμή.. Πέραν από την αδιαφορίας που υποδηλώνει, ο χρόνος κυλάει υπέρ των ημετέρων... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
celicas Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Net Metering με Μπαταρίες δεν ΠΑΙΖΕΙ ;;;; Ήρθα σε επικοινωνία πάλι σήμερα για να το διευκρινίσω και η κοπέλα με παρρησία μου είπε: - Εγώ εννοούσα για το σύστημα αποθήκευσης - Δηλαδή οι μπαταρίες να μη δίνουν ρεύμα στο δίκτυο; - Ακριβώς Δεν ξέρω που κολλάει αυτό με το χθεσινό "Έχουμε οδηγία όποιες αιτήσεις γίνονται με σύστημα αποθήκευσης να τις αποκλείουμε από έκχυση ενέργειας" πάντως εχθές ήμουν σαφέστατος όπως σας περιέγραψα, ξέρω τι ρώτησα και είχα την ίδια έκπληξη στη φωνή μου όπως και σήμερα. Οπότε ίσως ρώτησε και το διευκρίνισε εν τω μεταξύ 🙄. Σας ευχαριστώ για την άμεση βοήθειά σας Gl0bAlZer0 & andreas1gr (μη βαράς 😉 )! ΥΓ: Διόρθωσα το χθεσινό post μου για να μην φαίνεται παραπλανητικό 🙄 Επεξ/σία 5 Μαΐου 2023 από celicas 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cricket Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δεν καταλαβαινω το κρατος που επιδοτει με δις για φυσικο αεριο και για λογαριασμους και δεν δινει 100% επιδοτηση να βαλουμε στη ταρατσα μας ολοι Φ/Β με 10000ευρω η καθε ταρατσα η Αθηνα θα ηταν ενεργειακα αυτονομη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 17 λεπτά πριν, cricket είπε δις για φυσικο αεριο Διπλωματία/υψηλή στρατηγική. Με λίγα λόγια, δεν γίνεται τόσο απλά να κόβεις "εξαρτήσεις" με άλλη κράτη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panos1987 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, liakjim είπε Διπλωματία/υψηλή στρατηγική. Με λίγα λόγια, δεν γίνεται τόσο απλά να κόβεις "εξαρτήσεις" με άλλη κράτη. Εσύ να πας στα κλιματιστικά.... Δεν σε θέλουμε εδώ ( 😁 πλάκα κάνω φυσικά) Ποιος θα σε ήθελε αυτόνομο και ανεξάρτητο σε αυτήν την χώρα!! Επεξ/σία 5 Μαΐου 2023 από Panos1987 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Panos1987 είπε Εσύ να πας στα κλιματιστικά.... Δεν σε θέλουμε εδώ ( 😁 πλάκα κάνω φυσικά) Ποιος θα σε ήθελε αυτόνομω και ανεξάρτητο σε αυτήν την χώρα!! Σιγά σιγά προς τα εκεί θα πάει σαν τεχνολογία (εφόσον φτάσουν οι πρώτες ύλες, δεν είναι τόσο απλό), δεν έχουμε άλλη επιλογή (εκτός αν βέβαια προκύψουν άλλες τεχνολογίες που τώρα είναι στα πρώτα βρεφικά βήματα, βλέπε fusion). Αλλά αυτή είναι μια τεράστια κουβέντα και σίγουρα θα βγούμε εκτός θέματος μιας και η χώρα μας ως άκρως αδύναμη θα εξαρτάται πάντα από άλλες ισχυρότερες ή οργανισμούς και άρα οι επιλογές δεν θα είναι πάντα οι συμφερότερες στα μάτια του απλού πολίτη (βγάζω τα προσωπικά συμφέροντα απέξω, μάλλον αφελώς). Επεξ/σία 5 Μαΐου 2023 από liakjim 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panstam1 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 4 ώρες πριν, Panstam1 είπε ...ακόμα να πιάσω γραμμή. Σήμερα θα κάτσω μέχρι τις 14:00 να βαράω απανωτά τηλέφωνα. Τυχαίο πάντως δεν το λες που έχουν φορτώσει όλο αυτό τον όγκο αναμενόμενων κλήσεων σε μία τηλεφωνική γραμμή.. Πέραν από την αδιαφορίας που υποδηλώνει, ο χρόνος κυλάει υπέρ των ημετέρων... …τα κατάφερα!!! 14:14μ.μ. Τιμή μου γιατί πιθανώς να μου απάντησαν και εκτός ωραρίου εξυπηρέτησης του κοινού! Ευγενική και καταρτισμένη η υπάλληλος της Ομάδας Τεχνικής Υποστήριξης. Μου έδωσε μία καθησυχαστική απάντηση στο πρόβλημα που της ανέφερα, όμως απέφυγε να δώσει τα στοιχεία της, επικαλούμενη λόγους προσωπικών δεδομένων. Ok, το καταλαβαίνω, όμως ρε παιδία, πόση βαρύτητα και αξιοπιστία μπορεί να έχει μία ανώνυμη και προφορική απάντηση;;; Να σημειώσω ότι το πρωί που κάλεσα στα κεντρικά τη ΔΕΔΔΗΕ, ο συνάδερφος της ανωτέρω κυρίας στο τηλ κέντρο, απάντησε ξεκινώντας λέγοντας το ονοματεπώνυμο του. Προφανώς για την θέση αυτή δεν ισχύουν τα προσωπικά δεδομένα!!! Ευτυχώς τους έχω στείλει και email από την Τρίτη, τουλάχιστον να υπάρχει και κάτι χειροπιαστό, γιατί δεν βλέπω να βγάζουμε άκρη με δαύτους… Στις 4/5/2023 στις 11:15 ΠΜ, Panstam1 είπε Με ενεργή σύμβαση και υπογεγραμμένη από 28/03/2023 για 10άρι αγροτικό, στο pvstegi βγαίνει μήνυμα ότι «δεν βρέθηκε αίτηση σύνδεσης»!!! Οι ενέργειες (αίτηση) σύνδεσης έγιναν στην πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ καθώς όταν κινήσαμε την διαδικασία δεν είχε ανέβει ακόμα η πλατφόρμα pvstegi και ως εκ τούτου την ολοκληρώσαμε, επιτυχώς, στην αρχική πλατφόρμα. Βάση της προδημοσίευσης δεν αναγράφεται κάπου ως προϋπόθεση, οι αιτήσεις σύνδεσης να προέρχονται αποκλειστικά από την καινούργια πλατφόρμα, παρά μόνο να μην έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση. Εννοείται ότι τους έχω στείλει ήδη από την Τρίτη email και παίρνω τηλέφωνα στο νούμερο που «πέφτει»… (… η προχειρότητα στο μεγαλείο της…) Υπάρχει κάποιος που να συνάντησε παρόμοιο πρόβλημα; Η απάντηση που έλαβα, προφορική και ανώνυμη, από την υπάλληλο της ομάδας υποστήριξη, είναι ότι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η διασύνδεση της παλαιάς πλατφόρμας με το pvstegi και ότι η ήδη υπογεγραμμένη σύμφαση βρίσκεται σε προτεραιότητα για επιδότηση ακόμα και στην περίπτωση όπου λόγω της αδυναμίας του συστήματος δεν δίνεται αυτή τη στιγμή δυνατότητα υποβολή αίτησης για επιχορήγηση. Μου είπε ότι θα πρέπει να μπαίνουμε κάθε μέρα στη πλατφόρμα για να ελέγχουμε εάν έχει ανέβει και η δική μας σύμβαση… 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Astronautis Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα κεφάλαια από το πρόγραμμα για αυτούς που ξύπνησαν αργά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panos1987 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Θα βοηθούσε να ενημερώνουν όσοι έκαναν τελευταία και σε ποια κατηγορία ανήκουν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas1gr Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 10 ώρες πριν, Astronautis είπε Υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα κεφάλαια από το πρόγραμμα για αυτούς που ξύπνησαν αργά; Υπάρχουν Γι αυτό κάνε αμέσως τώρα αίτηση στον ΔΕΔΗΕ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Astronautis Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Για να υπολογίσουμε το όφελος από τον ενεργειακό συμψηφισμό, τι τιμή κιλοβατώρας θεωρούμε για τα επόμενα πέντε χρόνια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas1gr Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 37 λεπτά πριν, Astronautis είπε Για να υπολογίσουμε το όφελος από τον ενεργειακό συμψηφισμό, τι τιμή κιλοβατώρας θεωρούμε για τα επόμενα πέντε χρόνια; Συγγνώμη αλλά εδώ δεν γνωρίζουμε τι τιμή θα έχει τον επόμενο μήνα… Με τόσο ασταθή αγορά…. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Astronautis Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δεν διαφωνώ. Αλλά σκέφτομαι ότι για να πάρεις απόφαση να δώσεις 6-7 χιλιάρικα πρέπει να ξέρεις και τι θα πάρεις πίσω. Ίσως για κάποιους το ποσό δεν είναι σημαντικό αλλά για πολλούς άλλους είναι.... Μια μέση τιμή για 5kwp σε ταράτσα πόσο είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα