Προς το περιεχόμενο

Επιδότηση φωτοβολταϊκών στις στέγες 2023

Panos1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσπαθώ από χτες να κάνω αίτηση αλλά δεν παίρνω ποτέ το e-mail επιβεβαίωσης.

Έχει κανείς αντίστοιχο πρόβλημα; Πως το αντιμετώπισε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 500
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Έχει βγει ο τελικός οδηγός του προγράμματος ή άνοιξε το σύστημα με βάση την προδημοσιευση;

ΑΝ γνωρίζει κάποιος, έχει ξεκαθαρίσει αν είναι επιλέξιμες κατοικίες που είχαν επιλεγεί σε κάποιο εξοικονομώ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, teodor_ch είπε

Στέλνω και στο εμαιλ που έχουν στην πλατφόρμα για την επιστροφή του ποσού που πλήρωσα. <<<---- Αυτό για όσους θέλουν να μήν προχωρήσουν.

τηλ. 2144050700 ή στο email [email protected]. 

Κάνεις λάθος ή λάθος σε ενημέρωσε κάποιος άσχετος υπάλληλος ή λάθος κατάλαβες…

Επιστροφή των 458,8 ευρώ γίνετε ΜΟΝΟ στην περίπτωση που η αίτηση που θα κάνει κάποιος απορριφθεί από τον Ρυθμιστή «λόγω μη διαθεσιμότητας περιθωρίου ισχύος».

Δηλαδή ο ΔΕΔΗΕ σου απορρίπτει την αίτηση γιατί σε αυτήν την περιοχή ΔΕΝ έχει καθόλου ελεύθερο χώρο για να παραλάβει την ενέργεια που εσύ θα παράγεις…

Σε κάθε άλλη περίπτωση, το Τέλος Σύνδεσης δεν επιστρέφεται.

γγγγγγφφφφφφφφφφφφφφφ.jpg

26 λεπτά πριν, Astronautis είπε

1.Έχει βγει ο τελικός οδηγός του προγράμματος

2.ΑΝ γνωρίζει κάποιος, έχει ξεκαθαρίσει αν είναι επιλέξιμες κατοικίες που είχαν επιλεγεί σε κάποιο εξοικονομώ;

1. ΝΑΙ      Για περισσότερα στο    ΦΕΚ ΄Β 2903  2/5/2023

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Like 1
  • Thanks 1

20 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

ΝΑΙ

Μπορείς σε παρακαλώ να βάλεις το σύνδεσμο; Το γκουγκλαρα αλλά βλέπω μόνο την προδημοσιευση . 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

5 λεπτά πριν, Astronautis είπε

Μπορείς σε παρακαλώ να βάλεις το σύνδεσμο; Το γκουγκλαρα αλλά βλέπω μόνο την προδημοσιευση . 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

https://www.gov.gr/ipiresies/dikaiosune/nomothesia/phulla-ephemeridas-tes-kuberneses-phek

ΦΕΚ ΄Β 2903  2/5/2023

• Thanks 1

31 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Κάνεις λάθος ή λάθος σε ενημέρωσε κάποιος άσχετος υπάλληλος ή λάθος κατάλαβες…

Επιστροφή των 458,8 ευρώ γίνετε ΜΟΝΟ στην περίπτωση που η αίτηση που θα κάνει κάποιος απορριφθεί από τον Ρυθμιστή «λόγω μη διαθεσιμότητας περιθωρίου ισχύος».

Δηλαδή ο ΔΕΔΗΕ σου απορρίπτει την αίτηση γιατί σε αυτήν την περιοχή ΔΕΝ έχει καθόλου ελεύθερο χώρο για να παραλάβει την ενέργεια που εσύ θα παράγεις…

Σε κάθε άλλη περίπτωση, το Τέλος Σύνδεσης δεν επιστρέφεται.

γγγγγγφφφφφφφφφφφφφφφ.jpg

1. ΝΑΙ      Για περισσότερα στο    ΦΕΚ ΄Β 2903  2/5/2023

είμαι σίγουρος για το τί κατάλαβα και μάλιστα ρώτησε η κοπέλα κάποιον άλλο εκεί δίπλα για να το "επιβεβαιώσει"

και μου διάβασε και το εμαιλ και μου είπε να στείλω και το αποδεικτικό πληρωμής

οπότε οι υπάλληλοι δεν ξέρουν τί τους γίνεται γιατί και εμένα μου είπαν ότι δεν μπορώ να κάνω τροποποίηση ενώ μπορώ βάση του ΦΕΚ !!!!!

Τί να σχολιάσω!

Πάντως αν κάποιος θέλει τα λεφτά του πίσω ας στείλει εμαιλ. Έτσι και αλλιώς δεν χάνει κάτι!

1 λεπτό πριν, teodor_ch είπε

είμαι σίγουρος για το τί κατάλαβα και μάλιστα ρώτησε η κοπέλα κάποιον άλλο εκεί δίπλα για να το "επιβεβαιώσει"

και μου διάβασε και το εμαιλ και μου είπε να στείλω και το αποδεικτικό πληρωμής

οπότε οι υπάλληλοι δεν ξέρουν τί τους γίνεται γιατί και εμένα μου είπαν ότι δεν μπορώ να κάνω τροποποίηση ενώ μπορώ βάση του ΦΕΚ !!!!!

Τί να σχολιάσω!

Πάντως αν κάποιος θέλει τα λεφτά του πίσω ας στείλει εμαιλ. Έτσι και αλλιώς δεν χάνει κάτι!

Δεν σου ζητάω αγαπητέ να σχολιάσεις κάτι ούτε σε «μαλώνω».

Απλά αναζήτησα τον σχετικό Νόμο και μετέφερα την σωστή πληροφορία.

Και ο Νόμος δεν είναι κάποιος παλιός… πριν 2 μήνες βγήκε…

Οπότε για να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι, τα χρήματα του παράβολου 458,8 ευρώ σε περίπτωση που δεν ενταχθείτε σε επιδότηση ΔΕΝ επιστρέφονται.

• Like 1

Δεν διαφωνώ ούτε το πήρα σαν να με μάλωσες :)

Διευκρινίζω ότι δεν ήταν δικό μου λάθος και ότι προφανώς δεν ξέρουν τί τους γίνεται.

• Like 1

14 ώρες πριν, teodor_ch είπε

Το πρωί μου απάντησαν με 10" αναμονής μόνο.

Πως γίνεται να σε βάζει αναμονή; Χτυπάει μία φορά και κλείνει , από τις 2 το μεσημέρι χθες προσπαθώ να επικοινωνήσω και αυτό κάνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με ενεργή σύμβαση και υπογεγραμμένη από 28/03/2023 για 10άρι αγροτικό, στο pvstegi βγαίνει μήνυμα ότι «δεν βρέθηκε αίτηση σύνδεσης»!!!

Οι ενέργειες (αίτηση) σύνδεσης έγιναν στην πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ καθώς όταν κινήσαμε την διαδικασία δεν είχε ανέβει ακόμα η πλατφόρμα pvstegi και ως εκ τούτου την ολοκληρώσαμε, επιτυχώς, στην αρχική πλατφόρμα.

Βάση της προδημοσίευσης δεν αναγράφεται κάπου ως προϋπόθεση, οι αιτήσεις σύνδεσης να προέρχονται αποκλειστικά από την καινούργια πλατφόρμα, παρά μόνο να μην έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση.

Εννοείται ότι τους έχω στείλει ήδη από την Τρίτη email και παίρνω τηλέφωνα στο νούμερο που «πέφτει»…

(… η προχειρότητα στο μεγαλείο της…)

Υπάρχει κάποιος που να συνάντησε παρόμοιο πρόβλημα;

Επεξ/σία από Panstam1

2 ώρες πριν, tomtsir είπε

Πως γίνεται να σε βάζει αναμονή; Χτυπάει μία φορά και κλείνει , από τις 2 το μεσημέρι χθες προσπαθώ να επικοινωνήσω και αυτό κάνει.

Μία φορά κάλεσα και το σήκωσαν άμεσα σε εμένα. 

Μπορεί να ήμουν απο τους πρώτους και να μήν υπήρχε φόρτος εργασίας και τώρα να προσπαθούν πολλοί.

• Like 1

1 ώρα πριν, teodor_ch είπε

Μία φορά κάλεσα και το σήκωσαν άμεσα σε εμένα. 

Μπορεί να ήμουν απο τους πρώτους και να μήν υπήρχε φόρτος εργασίας και τώρα να προσπαθούν πολλοί.

Βλεπω πολυ γραφειοκρατια και δε νομιζω οτι αξιζει το ψυχολογικο κοστος να το κανω,νομιζα ηταν σαν την αλλαγη κλιματιστικου και θερμοσιφωνα,γιατι πρεπει να κανω συμβαση με ΔΕΔΔΗΕ και οχι να βαλω οτι θελω και να παρω ρευμα μονο για μενα?

18 ώρες πριν, SkyNet είπε

Προσπαθώ από χτες να κάνω αίτηση αλλά δεν παίρνω ποτέ το e-mail επιβεβαίωσης.

Έχει κανείς αντίστοιχο πρόβλημα; Πως το αντιμετώπισε;

εγω ειχα λουπα ενω επειβεβαιωνα το μαιλ δεν με εβαζε την αλλη μερα δηλαδη χτες με εβαλε αλλα δεν ηξερα οτι θελει να δωσουμε προκαταβολη οποτε σιγα μην δωσω 500 στο κρατος απο πανω αντε γεια θα κανω μονο οταν γινει χωρις ΔΕΔΔΗΕ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, cricket είπε

Βλεπω πολυ γραφειοκρατια και δε νομιζω οτι αξιζει το ψυχολογικο κοστος να το κανω,νομιζα ηταν σαν την αλλαγη κλιματιστικου και θερμοσιφωνα,γιατι πρεπει να κανω συμβαση με ΔΕΔΔΗΕ και οχι να βαλω οτι θελω και να παρω ρευμα μονο για μενα?

Είναι κάτι τρομερό το ότι θα κάνεις μια αίτηση προς τον αρμόδιο Ρυθμιστή…;;;

Όταν τα χρήματα στα δίνει κάποιος άλλος, βάζει και τους δικούς του όρους.

Δηλαδή θα σου δώσει επιδότηση, αλλά θέλει να εξασφαλίσει και ότι η περίσσια ρεύματος θα βοηθήσει το Ελληνικό Δίκτυο Ενέργειας…

Γιατί να εισάγει ρεύμα όταν επιδοτεί τους κατοίκους της χώρας του να παράγουν δίνοντας πίσω ένα μέρος από την παραγωγή που περισσεύει;

57 λεπτά πριν, cricket είπε

σιγα μην δωσω 500 στο κρατος απο πανω

αντε γεια

θα κανω μονο οταν γινει χωρις ΔΕΔΔΗΕ

Κλασική νοοτροπία "Ελληναρά" (εντελώς φιλικά)…

Καλύτερα που δεν προχώρησες.

Ένας λιγότερος για να συναγωνιστώ εγώ που θέλω να πάρω την επιδότηση!

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΕDIT
!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ το παρακάτω συνέβη αλλά εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι "Net Metering με Μπαταρίες παίζει" !!!!! (Βλέπε 5 επόμενα post )

Net Metering με Μπαταρίες δεν παίζει ;;;;
Είχα κάνει αίτηση Net Metering χωρίς μπαταρίες και (τώρα που βεβαιώθηκα για επιδότηση μπαταριών) έκανα μια μεταβολή για να βάλω μπαταρίες. Με καλεί η κοπέλα από ΔΕΔΔΗΕ για τη μεταβολή (προσθήκη μπαταριών) και μου λέει:
-    Οπότε δεν θα έχουμε ανταλλαγή ενέργειας με το δίκτυο.
-    Μισό, δε θα έχω έκχυση ενέργειας στο δίκτυο;
-    Έχουμε οδηγία όποιες αιτήσεις γίνονται με σύστημα αποθήκευσης να τις αποκλείουμε από έκχυση ενέργειας
-    Δηλαδή ή θα έχω NetMetering ή θα έχω μπαταρία;
-    Μα γι’ αυτό βάζετε μπαταρία για να μην χρειάζεται να εκχέετε στο δίκτυο.
Αυτό είναι τόσο τραγικό που δεν έχω πειστεί ακόμη. Έχετε εσείς καμμιά έγκυρη πληροφόρηση;
Δηλ ότι δεν μπορείς να έχεις μπαταρίες ΚΑΙ να εκχέεις στο δίκτυο;
Διευκρινίζω ότι κάπου είχα διαβάσει έναν όρο που λέει ότι δεν μπορείς να εκχέεις από το σύστημα αποθήκευσης (δηλ να μην αδειάζεις ενέργεια από τις μπαταρίες στο δίκτυο) αλλά εννοείται θα πρέπει να δίνεις την περίσσεια ενέργεια από τα πάνελ ώστε να συμψηφίζεται με την κατανάλωση

Επεξ/σία από celicas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...