tomtsir Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 15 λεπτά πριν, Diinekis21 είπε Χρειάζεται μελέτη από μηχανικό ή απλά τα στοιχεία του και ονομαστικά η ισχύς των φ/β που θα βάλεις; Χρειάζεται να βάλεις αν θα είναι με μπαταρία το σύστημα , πόση χωρητικότητα θα έχει κτλ. Ο μηχανικός βάζει το αφμ του και τα στοιχεία του αλλά δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες γνώσεις. Νομίζω τα περισσότερα τα αντλεί από το σύστημα όταν βάλεις αφμ , όπως αριθμός παροχής κτλ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FLOOFLIS Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Ξέρει κανεις αν απαιτείται ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου ? Δηλαδή σε μη τακτοποιημένη κατοικία ενδέχεται να υπάρξει κόλλημα με την επιδότηση ? Επίσης δεν έχω καταλάβει τη διαφορά του net metering με την αυτοπαραγωγή του συγκεκριμένου προγράμματος.. αν κάποιος μπορεί ας με διαφωτίσει στα παραπάνω ερωτήματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tomtsir Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 @Gl0bAlZer0 Μιας και έχεις κάνει αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ , χωρητικότητα μπαταρίας πόσο έβαλες για το 5αρι; 5.0 ή 5.12; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkarae Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά..... Τελικά οι εμπειρότεροι τι λέτε; Αξίζει το πρόγραμμα για μια εγκατάσταση για ετήσια κατανάλωση 5 ΜWH το χρόνο; Μου βγάζει μια ισχύ συστήματος περίπου στα 3,5 KW με 6 πανελ. Η ΔΕΗ μου δείνει ένα κόστος στα 10.300 ευρώ στο περίπου, με κόστος μπαταριών στα 4.000 €. Άρα υπολογίζω να βγει στα 4.000 € με 4.500 € ευρώ σε εμένα. Σωστά; Το θέμα είναι από ότι κατάλαβα ότι πρέπει να σκάσω στα 460 € στον ΔΕΔΔΗΕ και μετά να περιμένω να δω αν θα επιδοτηθώ. Και το πρόγραμμα είναι όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε, σαν τα εξοικονομώ. Οπότε; Ρισκάρεις ή δεν έχει νόημα; Απόσβεση πότε κάνεις με ένα τέτοιο σύστημα αν θεωρήσουμε ότι μαζί με τα λοιπά έξοδα έχεις δαπανήσει 5.000 €. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tomtsir Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 5 ώρες πριν, dkarae είπε Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά..... Τελικά οι εμπειρότεροι τι λέτε; Αξίζει το πρόγραμμα για μια εγκατάσταση για ετήσια κατανάλωση 5 ΜWH το χρόνο; Μου βγάζει μια ισχύ συστήματος περίπου στα 3,5 KW με 6 πανελ. Η ΔΕΗ μου δείνει ένα κόστος στα 10.300 ευρώ στο περίπου, με κόστος μπαταριών στα 4.000 €. Άρα υπολογίζω να βγει στα 4.000 € με 4.500 € ευρώ σε εμένα. Σωστά; Το θέμα είναι από ότι κατάλαβα ότι πρέπει να σκάσω στα 460 € στον ΔΕΔΔΗΕ και μετά να περιμένω να δω αν θα επιδοτηθώ. Και το πρόγραμμα είναι όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε, σαν τα εξοικονομώ. Οπότε; Ρισκάρεις ή δεν έχει νόημα; Απόσβεση πότε κάνεις με ένα τέτοιο σύστημα αν θεωρήσουμε ότι μαζί με τα λοιπά έξοδα έχεις δαπανήσει 5.000 €. Με τα τωρινά δεδομένα , γλυτώνεις σχεδόν 0.19€/kwh , προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος και κάποιο ποσοστό των ρυθμιζόμενων χρεώσεων(70-75% είναι σε σύστημα με μπαταρία) οπότε μπορείς να κάνεις τα μαθηματικά. Είναι από τις πιο σίγουρες επενδύσεις θα έλεγα και με το πρόγραμμα ίσως αυξηθούν οι τιμές στα φ/β για αρκετό καιρό αφού θα έχουν αρκετή δουλειά και ίσως δεν σε συμφέρει να το κάνεις εκτός προγράμματος. Κοίταξε μιας και θα το κάνεις , μήπως υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν οι καταναλώσεις σου μήπως να έκανες ένα σύστημα 4.5-5kWp; Ίσως και να χρησιμοποιήσεις και για θέρμανση κάποιου χώρου a/c κτλ κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Astronautis Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Απέκτησα ΑΘ μέσω εξοικονομω και σκέφτομαι σοβαρά την περίπτωση net metering ακόμη και χωρίς πρόγραμμα. Διαπίστωσα ότι οι εταιρείες που απευθύνθηκα (Στερεά Ελλάδα) είναι είτε πολύ πηγμένες στη δουλειά, είτε κακοί επαγγελματίες. Πρέπει να παρακαλέσεις για προσφορά! Επίσης έχω μεγάλο θέμα με τη σκίαση στην ταράτσα από τα δυτικά, ενώ είμαι εντελώς ακάλυπτος ανατολικά και νότια. Όμως κανείς δεν μου απάντησε σε σχέση με την πτώση απόδοσης του συστήματος εξαιτίας της σκίασης στα δυτικά. Ούτε και αν υπάρχει μείωση του χρόνου ζωής των πάνελ ή έστω τι απαιτείται για να μην έχω αρνητικες συνέπειες. Πιστεύω ότι η τιμή του ρεύματος δεν θα μειωθεί , μάλλον θα αυξηθεί. Οπότε αξίζει για όποιον μπορεί να το υποστήριξει οικονομικά. Το πρόβλημα μου είναι πού θα βρω αξιόπιστο προμηθευτή και εγκαταστάτη και τι θα πρέπει να αναμένω μελλοντικά σε σχέση με το διαθέσιμο χώρο του ΔΕΔΔΗΕ. Σχετικά με την μπαταρία, το βλέπω λάθος ότι δεν θα χάσω τίποτα αν δεν βάλω; (μιλάμε για εκτός προγράμματος εγκατάσταση) . Η σοβαρή κατανάλωση μου θα είναι τα κρύα απογεύματα - νύκτες του χειμώνα όπου η μπαταρία θα είναι πρακτικά άδεια, ενώ το καλοκαίρι θα είναι γεμάτη μόνιμα γιατί το βράδυ θα την αποφορτίζει μόνο το ψυγείο και τα φωτιστικά led. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gl0bAlZer0 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Στις 12/4/2023 στις 2:36 ΜΜ, tomtsir είπε @Gl0bAlZer0 Μιας και έχεις κάνει αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ , χωρητικότητα μπαταρίας πόσο έβαλες για το 5αρι; 5.0 ή 5.12; 5,12 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
glenngould Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Γνωρίζει κάποιος τι προβλέπεται για την μπαταρία για οικιακές εγκαταστάσεις του προγράμματος ΦΒ στη Στέγη; Είναι υποχρεωμένος ο δικαιούχος να αντικαταστήσει την μπαταρία αν χαλάσει; Γιατί σε αυτή την περίπτωση απλά θα την βάλουμε και δεν θα την χρησιμοποιούμε ποτέ για να μην φθαρεί (και οδηγηθούμε στο να χρεωθούμε για την αντικατάστασή της). Αν όμως είναι πραγματικά 90%-100% επιδοτούμενο χωρίς κίνδυνο να χρεωθεί ο διακαιούχος (αν χαλάσει η μπαταρία) τότε συμφέρει να την χρησιμοποιήσεις για να αυξήσεις τον ταυτοχρονισμό και να κερδίζεις χρήματα από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Επίσης, επιβεβαιώνω ότι με αφορμή το επιδοτούμενο πρόγραμμα, όλοι μυρίστηκαν σάρκα και φουσκώσανε τις τιμές. Καλά το κράτος δεν μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτή την κατάντια (που οδηγεί στο να "μεταφέρεται" η επιδότησή μας στις τσέπες των εργολάβων με ύπουλο τρόπο διά του φουσκώματος των τιμών) ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Astronautis Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Στις 23/4/2023 στις 3:24 ΜΜ, glenngould είπε Επίσης, επιβεβαιώνω ότι με αφορμή το επιδοτούμενο πρόγραμμα, όλοι μυρίστηκαν σάρκα και φουσκώσανε τις τιμές. Καλά το κράτος δεν μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτή την κατάντια (που οδηγεί στο να "μεταφέρεται" η επιδότησή μας στις τσέπες των εργολάβων με ύπουλο τρόπο διά του φουσκώματος των τιμών) ; Νομίζω ότι αυτό είναι αναμενόμενο. Ίσως και θεμιτό ως το βαθμό που η τεράστια γραφειοκρατία θα καθυστερήσει τις πληρωμές και θα πρέπει οι επιχειρήσεις να χρηματοδοτήσουν το κεφάλαιο κίνησης. Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η κοστολόγηση διαφέρει μεταξύ προσφορών για το πρόγραμμα και προσφορών εκτός προγράμματος. Προσωπικά όταν μπήκα στο εξοικονομώ είδα ανάλογες διαφορές που σχετίζονταν με το γεγονός ότι ο προμηθευτής δεν ήξερε πότε θα πληρωθεί. Όπως και ότι πολλοί δεν ήθελαν να μπλέξουν οπότε ο ανταγωνισμός ήταν μικρός μεταξύ αυτών που συμμετείχαν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosmila Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Φιλε dkarae νομιζω πως η τιμη που σου εδωσε η ΔΕΗ με τα 6 πανελ ειναι χωρις ΦΠΑ. Εχω 2 προσφορες : Για 7 πανελ SERAPHIM SRP-545-BMΑ-HV 3,81KW 14880ευρω με κινεζικα GROWATT μπαταριες και invert(αγνωστα σε μενα ),και η δευτερη 3,6kw, 8πανελ sharp και huawei inverter και μπαταριες στα 15770ευρω.Η επιδοτηση θα μου δωσει πισω 5544ευρω (στην δευτερη περιπτωση) αρα κοστος περιπου 10200ευρω.Τον Δεκεμβριο φιλος μου ειχε προσφορα για φωτοβολταικο χωρις μπαταριες με 9 luxor πανελ και Kostal inverter 4,6kw(γερμανικο) στα 8500ευρω.Που βοηθαει η επιδοτηση δεν μπορω να καταλαβω. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
glenngould Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Έχει υποβάλει κάποιος επιτυχώς αίτηση στην πλατφόρμα για τα "Φωτοβολταϊκά στην Στέγη" μέχρι τώρα; 15:02μμ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas1gr Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, glenngould είπε Έχει υποβάλει κάποιος επιτυχώς αίτηση στην πλατφόρμα για τα "Φωτοβολταϊκά στην Στέγη" μέχρι τώρα; 15:02μμ Αφού «έχει πέσει η πλατφόρμα» Μου φαίνεται δεν έμαθαν τίποτα από τα εξοικονομώ… που χρειάστηκαν 10 χρόνια για να καταλάβουν ότι το «όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε» δεν είναι σωστό… Επεξ/σία 2 Μαΐου 2023 από andreas1gr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
glenngould Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Αναβιώνουν μέρες Εξοικονομώ, μέρες πόνου, ιδρώτα, χαπιών, μπινελικίων, τρέλας Επεξ/σία 2 Μαΐου 2023 από glenngould 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodor_ch Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, glenngould είπε Αναβιώνουν μέρες Εξοικονομώ, μέρες πόνου, ιδρώτα, χαπιών, μπινελικίων, τρέλας Σοβαρά τώρα? Δεν καιγόμουν να βάλω μπαταρίες αλλά αφού τα λεφτά μου έβγαιναν το ίδιο γιατί όχι. Ακόμα δεν ανοίγει η πλατφόρμα σε εμένα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panos1987 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Ανοίξαμε λέει και σας περιμένουμε... Ο προϋπολογισμός από 200 πήγε στα 238 εκατομμύρια, με τελική ημερομηνία Ιούνιο του 24' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα