trialxx Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Καλησπερα στην παρεα και συγγνωμη αμα ειμαι σε λαθος ενοτητα. Εχω κοσμοτε ιντερνετ στο σπιτι εως 200mb/s, με wifi πιανω 180. Για τον υπολογιστη εχω ενα tp-link AV600 γιατι ειναι μακρια απο το τηλεφωνο, και στον υπολογιστη πιανω 5-10 mb/s. Τι θα μπορουσα να κανω? φταιει η συσκευη? να αγορασω καποια αλλη? να αγορασω μια καρτα δικτυου wifi? Kαι κατι ακομα ειναι στα 2,4ghz μηπως πρεπει να το παω στα 5?
gorge18 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Οσο πιο χαμηλο ειναι το σημα που παιρνει η εκαστοτε συσκευη (βλ. AV600) τοσο πιο χαμηλη θα ειναι και η ταχυτητα που θα εχεις. Η καλυτερη λυση ειναι να βαλεις καλωδιο απο το router στον υπολογιστη.
Kthulhou Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 μήπως το ΤΡ Link το έχεις πάνω σε πολύμπριζο? αν ναι, βγάλτο κ βάλε το απευθείας στην πρίζα στον τοίχο Στις 23/3/2023 στις 4:43 ΜΜ, trialxx είπε Kαι κατι ακομα ειναι στα 2,4ghz μηπως πρεπει να το παω στα 5? στα 2,4 κερδίζεις απόσταση , χάνεις ταχύτητα σε σχέση με τα 5GHz αν στα 2,4 ΔΕΝ πιάνει καλό σήμα, στα 5 δε θα πιάνει σχεδόν καθόλου
Ntinaras Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Στις 23/3/2023 στις 7:40 ΜΜ, Kthulhou είπε μήπως το ΤΡ Link το έχεις πάνω σε πολύμπριζο? αν ναι, βγάλτο κ βάλε το απευθείας στην πρίζα στον τοίχο στα 2,4 κερδίζεις απόσταση , χάνεις ταχύτητα σε σχέση με τα 5GHz αν στα 2,4 ΔΕΝ πιάνει καλό σήμα, στα 5 δε θα πιάνει σχεδόν καθόλου εκτος κι αν το προβλημα ειναι παρεμβολες...
Λύση johnmegarythmos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Λύση Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Στις 23/3/2023 στις 4:43 ΜΜ, trialxx είπε Καλησπερα στην παρεα και συγγνωμη αμα ειμαι σε λαθος ενοτητα. Εχω κοσμοτε ιντερνετ στο σπιτι εως 200mb/s, με wifi πιανω 180. Για τον υπολογιστη εχω ενα tp-link AV600 γιατι ειναι μακρια απο το τηλεφωνο, και στον υπολογιστη πιανω 5-10 mb/s. Τι θα μπορουσα να κανω? φταιει η συσκευη? να αγορασω καποια αλλη? να αγορασω μια καρτα δικτυου wifi? Kαι κατι ακομα ειναι στα 2,4ghz μηπως πρεπει να το παω στα 5? καλυτερα να αγορασεις ενα διπλο deco mesh ασυρματο wifi εχει η tip link και το ενα το βαζεις διπλα στο ρουτερ και συνδεεται με το καλωδιο ethernet και το αλλο το βαζεις εκει που ειναι ο υπολογιστης και το συνδεεις με καλωδιο ethernet στον υπολογιστη σου .πολυ καλο ειναι το x50 deco . τα 2 deco επικοινωνουνε μεταξυ τους ασυρματα και δεν χανουνε ταχυτητα. Παντως πολυ κριμα που το power line που εχεις δεν σου αποδιδει σε ταχυτητα. Μηπως εχει τριφασικο ρευμα ; ή μηπως υπαρχει θεμα με την γειωση ή τον ουδετερο στον πινακα του ρευματος σου ; διοτι χρησιμοποιουνε κυκλωμα plc .για να δουλεψουνε . Εγω που εχω ενα χρησιμοποιει την γειωση ενω κανει για τριφασικο ρευμα δεν δουλευει καθολου καλα επειδη εχω 2 πινακες . μου δουλευει καλα μονο οταν ειναι στον ιδιο πινακα ρευματος . Παρε τηλεφωνο στην tipilink στο 210 6148834 και ρωτησε τι δεν κανεις καλα στην συνδεσμολογια . Παντως τα powerline δεν πρεπει να ειναι πανω σε ταφ και πολυμπριζα. Τελος η καρτα του ethernet στον υπολογιστη σου υποστηριζει 200mbs ; χρειαζεται αλλαγμα; . Εχεις δοκιμασει να μετακινησεις τον υπολογιστη σου στον ιδιο χωρο με το μοντεμ να δεις τις ταχυτητες που πιανει ; εχει μεγαλη αποκλιση ή οχι; .
poulinos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Στις 24/3/2023 στις 6:22 ΜΜ, johnmegarythmos είπε καλυτερα να αγορασεις ενα διπλο deco mesh ασυρματο wifi εχει η tip link και το ενα το βαζεις διπλα στο ρουτερ και συνδεεται με το καλωδιο ethernet και το αλλο το βαζεις εκει που ειναι ο υπολογιστης και το συνδεεις με καλωδιο ethernet στον υπολογιστη σου .πολυ καλο ειναι το x50 deco . τα 2 deco επικοινωνουνε μεταξυ τους ασυρματα και δεν χανουνε ταχυτητα. Παντως πολυ κριμα που το power line που εχεις δεν σου αποδιδει σε ταχυτητα. Μηπως εχει τριφασικο ρευμα ; ή μηπως υπαρχει θεμα με την γειωση ή τον ουδετερο στον πινακα του ρευματος σου ; διοτι χρησιμοποιουνε κυκλωμα plc .για να δουλεψουνε . Εγω που εχω ενα χρησιμοποιει την γειωση ενω κανει για τριφασικο ρευμα δεν δουλευει καθολου καλα επειδη εχω 2 πινακες . μου δουλευει καλα μονο οταν ειναι στον ιδιο πινακα ρευματος . Παρε τηλεφωνο στην tipilink στο 210 6148834 και ρωτησε τι δεν κανεις καλα στην συνδεσμολογια . Παντως τα powerline δεν πρεπει να ειναι πανω σε ταφ και πολυμπριζα. Τελος η καρτα του ethernet στον υπολογιστη σου υποστηριζει 200mbs ; χρειαζεται αλλαγμα; . Εχεις δοκιμασει να μετακινησεις τον υπολογιστη σου στον ιδιο χωρο με το μοντεμ να δεις τις ταχυτητες που πιανει ; εχει μεγαλη αποκλιση ή οχι; . Επέκταση powerline και 200 γραμμη δεν πανε μαζι.απο το tpplc μπορει να δει στα ποσα mbit κανουν συνδεση μεταξυ τους,να αναβαθμισει το firmware και να τα κλειδωσει με αλλο διαφορετικο key απο το homeplugav που ειναι το default. παιζουν σε τριφασικο με μειωμενη ταχυτητα και απο αυτο που βλεπει σε ταχυτητα θα παιξουν το μισο.μππρει να κανει δοκιμες να δει σε ποια πριζα θα παιξουν καλυτερα αλλα οπως ειπες πολυ σωστα καλυτερα mesh
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα