greekgreek Δημοσ. 10 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου Άλλαξα μια ρύθμιση ,που έλεγε στο βιντεάκι ,και δείχνει καλύτερα τα χρώματα . Ευχαριστώ Μπάμπη ! 1
babisskg Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 4 λεπτά πριν, greekgreek είπε Άλλαξα μια ρύθμιση ,που έλεγε στο βιντεάκι ,και δείχνει καλύτερα τα χρώματα . Ευχαριστώ Μπάμπη ! Επιμένω στην εμβάθυνση γύρω από την επιλογή τύπου Standard , Vivid κλπ ........ αλλά και τών επιμέρους ρυθμίσεων για την κάθε περίπτωση όπως Contrast , Saturation κοκ . Εκτός του ότι είναι καθαρά θέμα προσωπικής αισθητικής πχ σ' εμένα αρέσει η Vivid εκδοχή σε πολλές μηχανές , εντούτοις σε κάποιες μηχανές μπορεί να " Βγαίνει " το γλυκό , σε άλλες όχι . Θα μπορούσε ας πούμε σώμα άλλης μάρκας να αποδίδει πιο ευχάριστα σε Standard . 1
greekfox1 Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 1 ώρα πριν, babisskg είπε Επιμένω στην εμβάθυνση γύρω από την επιλογή τύπου Standard , Vivid κλπ ........ αλλά και τών επιμέρους ρυθμίσεων για την κάθε περίπτωση όπως Contrast , Saturation κοκ . Εκτός του ότι είναι καθαρά θέμα προσωπικής αισθητικής πχ σ' εμένα αρέσει η Vivid εκδοχή σε πολλές μηχανές , εντούτοις σε κάποιες μηχανές μπορεί να " Βγαίνει " το γλυκό , σε άλλες όχι . Θα μπορούσε ας πούμε σώμα άλλης μάρκας να αποδίδει πιο ευχάριστα σε Standard . Στις Nikon έχω διαβάσει ότι αν έχεις σκοπό να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες στον υπολογιστή, είναι καλύτερα να επιλέξεις το προφίλ Neutral που έχει, γιατί διατηρεί καλύτερα το δυναμικό εύρος αν θυμάμαι καλά. 2
babisskg Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 5 λεπτά πριν, greekfox1 είπε Στις Nikon έχω διαβάσει ότι αν έχεις σκοπό να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες στον υπολογιστή, είναι καλύτερα να επιλέξεις το προφίλ Neutral που έχει, γιατί διατηρεί καλύτερα το δυναμικό εύρος αν θυμάμαι καλά. Αν τραβάς μόνον σε raw τίποτε από τα παραπάνω δεν έχει νόημα , φυσικά εφόσον αντιλαμβάνεσαι ότι θα κάνεις εσύ όλα τα υπόλοιπα σε επίπεδο post processing . Έχοντας πάντα στην πίσω πλευρά του μυαλού σου , ότι τα αρχεία raw είναι πολύ μεγαλύτερα σε μέγεθος , αναλόγως ανάλυσης αισθητήρα και απαιτούν και κάποια επεξεργαστική ισχύ από υπολογιστή . Μην φανεί ότι πάω να σε τρομάξω . Κάποιες αλήθειες λέω , τίποτε παραπάνω , τίποτε παρακάτω .
filipN Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, greekfox1 είπε Στις Nikon έχω διαβάσει ότι αν έχεις σκοπό να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες στον υπολογιστή, (τα JPEG αρχεία) είναι καλύτερα να επιλέξεις το προφίλ Neutral που έχει, ... ...To Avoid Common Over-Sharpening Artifacts που θα λέγαμε στα Νέα Ελληνικά! (Noise, Exaggerated Texture, Visible Light Halos, Visible Dark Lines, Loss of Highlight Detail, Loss of Shadow Detail, Increased Saturation, κλπ) Επεξ/σία 10 Απριλίου από filipN
greekfox1 Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 1 ώρα πριν, babisskg είπε Αν τραβάς μόνον σε raw τίποτε από τα παραπάνω δεν έχει νόημα , φυσικά εφόσον αντιλαμβάνεσαι ότι θα κάνεις εσύ όλα τα υπόλοιπα σε επίπεδο post processing . Έχοντας πάντα στην πίσω πλευρά του μυαλού σου , ότι τα αρχεία raw είναι πολύ μεγαλύτερα σε μέγεθος , αναλόγως ανάλυσης αισθητήρα και απαιτούν και κάποια επεξεργαστική ισχύ από υπολογιστή . Μην φανεί ότι πάω να σε τρομάξω . Κάποιες αλήθειες λέω , τίποτε παραπάνω , τίποτε παρακάτω . Δεν με τρομάζεις, μην ανησυχεις, ετσι και αλλιώς οπότε ξέρω τι λες και έχεις δίκιο 😉 1
babisskg Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 22 λεπτά πριν, greekfox1 είπε Δεν με τρομάζεις, μην ανησυχεις, ετσι και αλλιώς οπότε ξέρω τι λες και έχεις δίκιο 😉 👍👍👍
highpriest Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 2 ώρες πριν, greekfox1 είπε Στις Nikon έχω διαβάσει ότι αν έχεις σκοπό να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες στον υπολογιστή, είναι καλύτερα να επιλέξεις το προφίλ Neutral που έχει, γιατί διατηρεί καλύτερα το δυναμικό εύρος αν θυμάμαι καλά. Στο βίντεο ισχύει, καθώς δεν υπάρχει raw σε πολλές Nikon. Στην ουσια επεξεργαζόμαστε ένα 8bit αρχείο παρόμοιο με το jpg. Στην φωτογραφία στο Raw δεν έχω διαπιστώσει κάτι ανάλογο. Τραβάω Raw και κάποιο επιλεγμένο jpg και το Raw είναι σε όλες τις περιπτώσεις ίδιο. Το jpg αλλάζει κατα περίπτωση, αλλά σπάνια θα επεξεργαστώ κάποιο jpg. 1
greekfox1 Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 1 ώρα πριν, babisskg είπε 👍👍👍 Ηθελες να γράψω ότι τραβάω raw έτσι και αλλιώς, αλλά μάλλον κάπου χάθηκε το συγκεκριμένο κομμάτι της πρότασης😂
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα