Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, έχω την εξής ερώτηση για άτομα που γνωρίζουν γιατί εγώ είμαι τελετάμπι. 

Έχω την B450 Aorus M (rev. 1.x) με έναν ταπεινό Ryzen 2600. Επειδή όμως έχω αποφασίσει να πάω σε 3070 ή πιθανότατα κάτι παρομοιο θα ήθελα να αλλάξω και επεξεργαστή. Αξίζει να κρατήσω την μητρική και να πάω σε Ryzen 5800x? Ή να αλλάξω μητρική για 7600Χ ή μήπως να πάω γενικά σε Intel? Ευχαριστώ πολύ

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, RocketRaccoon είπε

Καλημέρα, έχω την εξής ερώτηση για άτομα που γνωρίζουν γιατί εγώ είμαι τελετάμπι. 

Έχω την B450 Aorus M (rev. 1.x) με έναν ταπεινό Ryzen 2600. Επειδή όμως έχω αποφασίσει να πάω σε 3070 ή πιθανότατα κάτι παρομοιο θα ήθελα να αλλάξω και επεξεργαστή. Αξίζει να κρατήσω την μητρική και να πάω σε Ryzen 5800x? Ή να αλλάξω μητρική για 7600Χ ή μήπως να πάω γενικά σε Intel? Ευχαριστώ πολύ

Τι μνήμες έχεις ? 

Ποιο πολύ συμφέρει ο 5700x απο τον 5800x

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ddr4 στα 2600 αλλα θα αναβαθμιστουν και αυτές, γενικά κάνω ενα καλο φρεσκαρισμα απλά είπα να αποφύγω την αλλαγή mobo αφού έχω την δυνατότητα 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Για 5700x ή για 5800x3d με καλύπτει η συγκεκριμένη Arctic Freezer 34 eSports η να κοιτάξω και για αλλαγή ψύκτρας? Ευχαριστώ για τις προτάσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, RocketRaccoon είπε
32 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Για 5700x ή για 5800x3d με καλύπτει η συγκεκριμένη Arctic Freezer 34 eSports η να κοιτάξω και για αλλαγή ψύκτρας? Ευχαριστώ για τις προτάσεις

5700x με esports duo έχω. Μια χαρά  σου φτάνει 

• Like 2
Δημοσ.

Τέλεια, οπότε φεύγουμε για 5700χ. Αλλη μια ασχετη ερώτηση με 650αρη psu θα με κομπλε θελω να πιστευω με 5700χ και ενδεχομενως 3070?

Δημοσ.
8 hours ago, RocketRaccoon said:

7 hours ago, RocketRaccoon said:

Ddr4 στα 2600 αλλα θα αναβαθμιστουν και αυτές, γενικά κάνω ενα καλο φρεσκαρισμα απλά είπα να αποφύγω την αλλαγή mobo αφού έχω την δυνατότητα 

Αν είναι να αλλάξεις επεξεργαστή και μνήμες πήγαινε καλύτερα σε ΑΜ5 με τον 7600

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Αν είναι να αλλάξεις επεξεργαστή και μνήμες πήγαινε καλύτερα σε ΑΜ5 με τον 7600

Αν και θα το ψαξω θα δω μεγάλη διαφορά με τον 5700χ? Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι τιμές των DDR4 έχουν μειωθεί, οπότε μπορείς να πάρεις 3200MHz / C16  ή  3600MHz / C18 σε χαμηλή σχετικά τιμή.

5700X >>> 2600  σε επιδόσεις (και έχει 2cores/4threads επιπλέον).

Ο 5700X έχει χαμηλή κατανάλωση και δεν ανεβάζει θερμοκρασίες. Ακόμη και με PBO μπορείς να τον πουσάρεις πιο πάνω με λογικές θερμοκρασίες και κατανάλωση.

Διαφορετικά πάρε τον 5800X3D. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να κάνεις BIOS update.

Από εκεί και πέρα αν δεν έχεις πολύ καλό 80+ Gold τροφοδοτικό, καλό είναι να μην βάλεις κάρτα RTX 3070 κλπ...

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...