Προς το περιεχόμενο

Πώληση οχήματος (προκαταβολές, εξόφληση)

RedMike7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πουλάω το αυτοκίνητο μου, μεσώ της γνωστής σελίδας και έχω τις εξής περιπτώσεις για τις οποίες είμαι επιφυλακτικός και θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη.

Με κάλεσε ένας ενδιαφερόμενος από επαρχία και αφού ρώτησε τα απαραίτητα, πρότεινε να μου καταθέσει σχεδόν το μισό πόσο και υπόλοιπο να το φέρει τέλος του μήνα που θα έρθει να δει και να πάρει το αυτοκίνητο.

Δεύτερος ενδιαφερόμενος από νησί, ρώτησε και αυτός κάποια πράγματα για το αμάξι και πρότεινε να μου εξοφλήσει το αμάξι μέσω τράπεζας, να το βάλω στο πλοίο και να το στείλω στο νησί (θα έβγαζε εισιτήρια εκείνος).

Προσωπικά δεν θα αγόραζα κάτι αν δεν το έβλεπα και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για όχημα,

Από την άλλη σκέφτομαι ότι αυτοί που είναι μακριά από Αθήνα, δεν γίνεται να πηγαινοέρχονται για να δουν ένα όχημα.

Είμαι εγώ καχύποπτος είναι όντως μπορεί να είναι απάτη;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, RedMike7 είπε

Δεύτερος ενδιαφερόμενος από νησί, ρώτησε και αυτός κάποια πράγματα για το αμάξι και πρότεινε να μου εξοφλήσει το αμάξι μέσω τράπεζας, να το βάλω στο πλοίο και να το στείλω στο νησί (θα έβγαζε εισιτήρια εκείνος).

Αφού θα στο πληρώσει πριν το στείλεις. Αυτός πρέπει να φοβάται για απάτη όχι εσύ. 😉

• Like 4

Αν στη δεύτερη περίπτωση πάρεις τα λεφτά μπροστά δεν έχεις πρόβλημα 

Στην πρώτη αν πάλι το αμάξι δεν μετσβιβαστει πριν την εξόφληση πάλι δεν έχεις πρόβλημα 

39 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

ποια ειναι η αξια του οχηματος;

αλλο να κοστιζει 2000 ευρ και αλλο 20.000 (μεγαλυτερο ρισκο)

Αν παρει τα λεφτα οπως εγραψα που ειναι το ρισκο ασχετα με την αξια του αυτοκινητου ?

39 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

ποια ειναι η αξια του οχηματος;

αλλο να κοστιζει 2000 ευρ και αλλο 20.000 (μεγαλυτερο ρισκο)

3200 είναι η αξία.

Επισκέπτης

έχε το νου σου

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/ellada/prosochi-apati-etsi-adiazoun-trapezikous-logariasmous-gia-aftokinita-grafima/

ενώ είχα ακούσει και για το εξής κόλπο, καταθέτουν προκαταβολή υποτίθεται και μετά σου ζητάνε να την επιστρέψεις γιατί τελικά μετάνιωσαν, οπότε μπλέκεις, γιατί αυτός δεν έχει καταθέσει τίποτε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, antonis35 είπε

έχε το νου σου

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/ellada/prosochi-apati-etsi-adiazoun-trapezikous-logariasmous-gia-aftokinita-grafima/

ενώ είχα ακούσει και για το εξής κόλπο, καταθέτουν προκαταβολή υποτίθεται και μετά σου ζητάνε να την επιστρέψεις γιατί τελικά μετάνιωσαν, οπότε μπλέκεις, γιατί αυτός δεν έχει καταθέσει τίποτε. 

Αν δεν εχει γινει καταθεση και φυσικα με αποδεικτικο δεν μπορουν να ζητησουν τιποτα απολυτως 

Εννοειται οτι για τον TS θα εχει παρει τα χρηματα και οχι ενα πλαστο πιθανον αποδεικτικο καταθεσης 

Οπως και να εχει οι συναλαγες εξ αποστεσεως θελουν μεγαλυτερη προσοχη .

Το να δώσεις ΜΟΝΟ ένα iban και τίποτα άλλο δεν έχει κίνδυνο. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 2

1 ώρα πριν, antonis35 είπε

έχε το νου σου

Το αρθρο λεει οτι τους πηραν τους κωδικους. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Το αρθρο λεει οτι τους πηραν τους κωδικους. 

Έτσι ακριβώς 

Αυτό είναι το επικίνδυνο αν και με τους κωδικούς μιας χρήσης στο κινητό δεν ξέρω αν μπορούν να κάνουν κάτι χωρίς το κινητό του δικαιούχου. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

3 hours ago, RedMike7 said:

Είμαι εγώ καχύποπτος είναι όντως μπορεί να είναι απάτη;

Το ένα δεν αποκλείει το άλλο... Ναι είσαι καχύποπτος (και πολύ καλά κάνεις), και ναι μπορεί να προσπαθήσουν να σε εξαπατήσουν με 1.002 τρόπους.

Ακόμα και σε δια ζώσης συναλλαγή ακόμα και αν στα χαρτιά έχει γίνει η μεταβίβαση αν δεν πάρουμε τα λεφτά δεν δίνουμε τα κλειδιά. 

Καλύτερα να μας κυνηγάει κάποιος αν δεν είναι φερέγγυος πάρα να τον κυνηγάμε. 

Χωρίς να θέλω να εγείρω ανησυχία, είχα δει κάπου εδώ μέσα ένα σχετικό θέμα και είχε link σε αυτό το βίντεο. Αναφέρεται σε απάτη μεταφοράς χρημάτων από τρίτους, όποτε να είσαι πολύ προσεκτικός με την συναλλαγή. 

• Like 2

Δηλαδη για να καταλαβω υπαρχει αγοραστης που λεει παρε 3200 και στειλε μου το αυτοκίνητο στην ταδε διεύθυνση 😋

Χωρις να το δει χωρις να ρωτα πως θα γίνει η μεταβίβαση, και αυτο σας φαίνεται φυσιολογικό και οχι οτι καπου κρύβει απάτη που σίγουρα θα την διαπιστώσεις όταν πεις το ναι ή ότι καποιος δεν εχει δουλεια και κανει πλακες σε πωλητές.

TS πες του το ναι, να δεις ποια διαδικασια θα σου προτείνει, για να καταλάβουμε 

• Like 5

49 λεπτά πριν, mitsdim1 είπε

Χωρίς να θέλω να εγείρω ανησυχία, είχα δει κάπου εδώ μέσα ένα σχετικό θέμα και είχε link σε αυτό το βίντεο. Αναφέρεται σε απάτη μεταφοράς χρημάτων από τρίτους, όποτε να είσαι πολύ προσεκτικός με την συναλλαγή. 

Το έχω δει και αυτό το βίντεο με έβαλε σε όταν μου έγινε η πρόταση.

8 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δηλαδη για να καταλαβω υπαρχει αγοραστης που λεει παρε 3200 και στειλε μου το αυτοκίνητο στην ταδε διεύθυνση 😋

Χωρις να το δει χωρις να ρωτα πως θα γίνει η μεταβίβαση, και αυτο σας φαίνεται φυσιολογικό και οχι οτι καπου κρύβει απάτη που σίγουρα θα την διαπιστώσεις όταν πεις το ναι ή ότι καποιος δεν εχει δουλεια και κανει πλακες σε πωλητές.

TS πες του το ναι, να δεις ποια διαδικασια θα σου προτείνει, για να καταλάβουμε 

Ο ένας αγοραστής (από το νησί), πρότεινε να βάλει όλο το ποσό στην τράπεζα και έπειτα να βγάλει τα ακτοπλοϊκά για να πάω το αμάξι στο πλοίο.

Ο άλλος είναι έξω από την Θεσσαλονίκη και πρότεινε 1200Ε κατάθεση για να δεσμεύσει το αμάξι και θα κατέβει με τρένο τέλος τους μήνα, για να το πάρει το αμάξι και να δώσει την διαφορά μετρητά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...